Gerçekten çok saçmaladılar artık her oyunun kaderinde olduğu gibi güncellemelerle oyunu saçma sapan bir şeye dönüştürüyorlar orijinalliğinden çıkarıyorlar. Tarihte her oyun popülaritesini, kullanıcısını bu şekillerde kaybetmiştir.
geliştirmek, değiştirmek evet gerekli ama 2. köyü zaten getirdiniz. niye abartıyorsunuz :) CoC sevenler şimdi linçleyecek beni :)
Güncellemerle batan oyunları gördükçe zaten görmene gerek kalmıyor ki bence :) oyun çıktı oyunun bir gidişat noktası vardı zaten yeni buildler falan getirerek oyunu geliştirmeye insanların stratejilerin çeşitlenmesini sağlıyorlardı. ama artık aynı şeyi sürekli yapamayacağından farklı şeylere başvurdular 2. köy geldi hadi o tamam güzel farklı bir uğraş olmuş main köyde yapılacak iş yokken orada devam ediyor insanlar :)
ama 3. köy biraz tuzunu kaçırır benim fikrimce firma para kazanacak farklı yollar arıyor yeni köy basıyor orada da hızlıca her şeyi elde etmek isteyen kesimler olacak her oyunda olduğu gibi bunu da parasıyla hard oynayıp çok ciddiye alan insanlar basıp kazandıracaklar parayı ama bu 1-2-3 derken artık insanların hoşuna gitmeyecek bu kadar. 3. köyün üstünden de baya zaman geçince benzer şeyler gelecek yine. çünkü insanlar her şeyi yaptıktan sonra artık para verecek bir şeyleri kalmıyor :)
CoC sürekli böyle yeniliklere başvurup cüzdanları görmek istediği sürece de artık oyuncu kaybetmeye başlayacak diye düşünüyorum..
her oyunun çıkışından sonra bir tepe noktası, nirvanası vardır ve bu orijinal halinden uzak değildir. ve her oyunun da artık istatiksel olarak düşmeye başladığı bir nokta vardır. CoC rakiplerinden öne sıyrılmak için güncellemelere tutunuyor bu yanlış değil ben eleştiriyorum ama güncelleme yapmalarını eleştirmiyorum. farklı şeyler düşünmeleri gerekiyor haklısın ben görmedim güncellemeyi ama 3. köyün gelmesini biraz değişik buldum..
gözümüzün önünde ne oyunlar çürüdü gitti genel kitlesiyle hayatta kalmaya çalışıyorlar. sunucular kapattılar, oyunları kapattılar :)