Ekran kartı işlemci ve Ram önemlidir bazı arkadaşlarım neden Counter-strike 1.6 dan başka oyun oynamıyorsun diyor bende bilgisayarım ne kadar iyi olursa olsun ben onu her seferinde oynarım derim bilgisayarı ilk aldığım da GTA5 indirmiştim oynamıştım ama sonra ssd ve ekran kartı zarar gördü zaten ekran kartım ve işlemcim kötü olduğu için kaldıramamış Allah dan garanti belgesi vardı yaptırdım
Bir Oyun bilgisayarı için bütün parçalar adam akıllı seçilmeli uyum içinde olmalı Ekran kartını çok güçlü aldıktan sonra işlemciyi yeteri kadar önemsemeyince günümüzde Ryzen 3. nesil ve intel 10. nesil den önce ki i3 ve ryzen 3 ler de bulunan 4 çekirdek 4 threads ile oyunlarda yüksek fps alındığı takdirde darboğaz kaçınılmaz olur özellikle oyun işlemciye yükleniyorsa bir de :) günümüzde i3 10100f ve Ryzen 3 3100 ve 3300x ile 4/8 olarak gelen bu giriş segment işlemciler bu problemi baya çözdüler. insanlar genel olarak nelerden bahsetmiyor ben diyor 200 fps alsam şöyle olur böyle olur kardeşim senin monitörün yenileme hızı 60-75 Hz onu anlamıyor 200fps alsan bile beynin onu algılayamaz monitör sana onu yansıtmaz.
işte ram alıyor 3600Mhz tek kit alıyor o performans kaybı yaşatıyor dual channel ramin fazla performans verdiğini biraz daha bilemiyor. yüksek Mhz ramlere yönelince CL değerlerinin yükseldiğini göremiyor 3600 alıyor ama işte anakart desteklese bile işlemcisinin o bellek hızını kullanamadığını desteklemediğini göremiyor.
en önemli parça eğer oyun oynayacaksa istisnasız ekran kartı evet fakat işlemciyle arasında ki denge sağlanamazsa zaman zaman sıkıntı çekecektir kaçınılmazdır bu.. Ekran kartını ne kadar güçlü tutacaksa doğru orantıda işlemciyi de güçlü tutmak faydalıdır. 144 Hz de oyun oynamak ister arkadaş ağır bir oyundur RTX 2070 3060 seviyelerinde bir ekran kartı vardır i3 ve ryzen 3 ile patlar o sistem droptan kurtulamaz
Pc yi aldığı zaman her zaman nasıl daha stabil ve iyi performans alacağını düşünmesi en iyisi insanın bence öncelik olur anakart ve işlemciyi belirledikten sonra en az dual kit ram seçmesi alacağı SSD lerin kronik problemleri olup olmaması ve en önemlilerinden biri sağlıklı, kendini kanıtlamış güç kaynak modellerinden alması hava akışının iyi olduğu bir kasa seçilmesi güçlü işlemci kullanılıyorsa ona uygun da bir Kule tipi veya sıvı soğutucu alınması.
yani sonuç olarak nerden kısarsa oradan darbe yer 8GB ram ile yolan çıkan bir insan da 2060 3060 gibi ekran kartında ultra ayarlarda günümüz oyunları oynanamaz GTA 5 PUBG en basitinden bu oyunlarda bile net Ram yüzünden drop yer e işlemciyi yeterli değilse yine drop yer Oyun HDD ye kurulu olsa bile SSD de sistem kurulu olduğu için SSD kronik ise yine problem yaşar Güç kaynağı sistemi beslemekte yetersiz kalıyorsa doğru PCI pinleri seçilmemişse ekran kartı için falan bir de yine problem o yüzden her zaman şunun daha iyisi demektense daha uyumlusunu almak daha mantıklı diye düşünüyorum
Ekran kartı GTX 1650 ve RX 570 (benim kullandığım) ekran kartlarında çoğu oyunda en azından tatmin edici performans alabilir her oyunu ultra da oynayamasa bile fakat işlemci zaman zaman darboğaz yapma ihtimalini bulundurur böyle bir ekran kartına genel olarak ryzen 3 ve i3 gibi işlemciler seçilir ama darboğazla karşı karşıya gelme ihtimali yine yüksektir bu problemleri ortadan kaldırmak adına bence işlemciyi öncelikli tutmak daha mantıklı diye düşünüyorum ben :) çok uzun cevap oldu ya birden fazla şeye cevap vermiş olabilirim bu soruda okumak zor olabilir :D
Bence oyun bilgisayarında en önemli parça diye bir şey yok. Her parça birbiriyle bağlantılı anakarta uyacak ekran kartı, ram, işlemci vs. 3070ti ekran kartını eski bir anakarta takamayız ya da üst düzey bir bilgisayar topluyorsak 8 gm ram takıp bırakamayız o yüzden her parçanın yeri ayrı ayrı önemli soğutucu, fan, power, kasa hatta seçtiğiniz ekran bile önemli.
İşlemci, ekran kartı, ram, ssd, hdd, internet hızı çok önemli bence. Sıkıntısız bir oyun için özelliklerin iyi olması lazım. Sonra rakipe sıktığını sanarken mermiyi yiyip bir kaç saniye sonra kendisini ölü buluyorsun 😊
Bir çok parça önemli kullanım amacına göre değişiyor, sadece internet kullanımı içinse işlemci ve ram ön plana çıkıyor ama oyun içinse ekran kartı ve yine işlemci ram tercih edilebilir. ssd daha hızlı olduğu için tercih edilebilir.
Söz konusu oyun ise en önemlisi ekran kartıdır. Ancak ekran kartı güçlüyse onu besleyebilecek, bottleneck yani darboğaz yapmayacak bir işlemci gerekir. Güçlü bir ekran kartına takılacak işlemci de güçlü olacağından işlemcinin çekeceği watt yani TDP değeri de yüksek olacaktır. E bu da ekstra ısınma demektir. O zaman iyi bir sıvı soğutucu gereklidir. İşlemciyi potansiyelinde kullanmak için de iyi bir anakarta ihtiyaç vardır. Ancak bana göre sistemin en kritik parçası PSU yani güç kaynağıdır.
. cevap D) hepsi... işlemci düşük ekran kartı olsa ne olur ya da işlemci fevkalade ama anakart tirt basit işlem ayrımları bile yapamıyor cevap hepsi iyi ise bilgisayar iyidir ortalama bir işemci ile yani intel icore 7 veya anakart olarak asus tuf motherboard alabilirsin ekran kartın gtx 1050 ti dan aşağı olmamalı ve 16 gb ramdan aşşağı inme ek olarak soğutmaya dikkat et pc nin ömrünü azaltıp yormasın yani herkes rgb ve çift ekran kullanabildiği pc leri gaming sanıyor ama değil ben pc mi kendim topladım para biriktire biriktire her bir parçası ayrı ama canavar gibi saydığım özelliklerde ve buna ek olarak 16 TB disk ekstradan ses kartı sıvı doğıtma mevcut ama pc nin kasası yok direk masanın çekmecesinde birleştirdim yani bütünüyle bilgisayar masası şelkinde bir pc var... herşeyi masa ile bütün...
İyi bir taraf deilde iyi bir uyum olması lazım, güçlü ve çok lu çekirdekli yüksek frekanslı bir işlemci , daha sonra görsel bu konuda kesinlikle nvidia ekran kartı lazım cuda çekirdeği ve gene 8 üstü bir vram olmalı, ram zaten olmassa olmamzımız ön bellek hızı çok önemli çünkü hızı bizi baya bir rahtlatıyor 3200 ve ğstü frekans ta şuanki oyunlarda iyi olur 32 ve üstü ram lazım ama, ve son olarak bütün bu parçaların okuma ve yazma hızına tepki m2 ssd lazım yazma hızı Şu an 5 -6 gb hızlara ulaşmıs olanlar bu şekil bğtğn parçalardan iyi performans alırız, ee bu kadar donanıma yüksek bir ısı giricek haliyle bunu dengelemek içinde sıvı soğutma sistemleri ve kasa içi sıcaklık için güçlü ve sessiz fanlar tercih edilmeli toplam güç isteğine görede power alınır iyi bi kasa olur bu
Söz konusu oyun, grafik, rendering aktiviteleri ise iyi bir ekran kartı her şeyden öncedir. Geçiş hızı düşük bir ekran kartını en mükemmel sisteme de taksalar iş yapamaz, zaten uyumsuz olur parçalar. Sonra da diğer parçalar gelir.
Paylaşımsız, yüksek geçiş hızlı ekran kartı, Cpu'su yüksek, cach belleği yüksek bir işlemci, Mutlaka iyi bir SSD, En sona da Ram gelir sıralama olarak...
Eğer oyun oynayacaksan kazananı sana söylim mi? Ekran kartı veya işlemci değildir ssd dir eğer ssd yoksa işlem hızın gecikeceği için hiç bir parça asıl performansını ortaya çıkaramayacaktır. Ssd değilde kalkıp hdd kullanma sakına performans görmek istiyorsan
Bir bilgisayarın en önemli parçası power dır. Elektronikte güç herşeyi temelidir. Eğer güç kaynağın sistemini yeterli besleyemiyor. ya da kaliteli bir power almadığın için güçte dalgalanma yaşıyorsan ciddi sorunlar yaşarsın.. Ekran kartı işlemci filan diyen tayfa işin reklamında
oyun için en önemli parça ekran kartıdır. bu demek değildir ki diğer parçalar önemsiz. önem sırasına göre: ekran kartı, monitor, işlemci, ram, nvme disk, anakart ve bunlara yeterli güç kaynağı.
Her bir parça ayrı öneme sahip. Hee illa kasa içinden bir parça diyeceksem güç kaynağı derim. Önemsenmiyor ama güç kaynağı bütün parçaları etkileyecek en önemli donanım bence.
oyun için bilgisayardaki her bir parçanın bir önemi vardır ama ben ekran kartı ile ram'in daha önemli olduğunu düşünüyorum oyun esnasında bu iki parçaya çok görev düşüyor
Rgb şaka şaka 😂 ekran kartı çok önemli ama aynı zamanda işlemci de hatta bu ikiliyi tek vücut olarak düşünmeliyiz biri diğerinin ardında kalırsa sıkıntı çıkar
Ekran kartı işlemci anakart ram ssd soğutucu power bunların hepsi birbiri ile bağlantılı. Biri bile uygun olmasa darboğaz yapar. Monitör de önemli. İstersen 300 fps al ekran kartından ama monitörün 75hz ise oyunu 75 fps oynatır.