Geçmişte gaming yalnızca bir hobi olarak görülürken, bugün gamer olmak ve Espor organizasyonlarında profesyonel olarak yer almak günümüzün ilgi gören mesleklerinden biri sayılıyor. Kazanç bakımından da çok geçerli.
Peki, bir gün çocuğunuz size gelip mesleğinin bir gamer olacağını ve geleceğini bu yönde ilerletmek istediğini söylese, ona tepkiniz ne olurdu?iyi olan kazansın. 🍬
Çocuğunuz mesleği için, "gamer" olmak istediğini söyledi. Tepkiniz ne olurdu?
Tamam, ben sonuna kadar yanındayım derim. Çünkü benimde hoşlandığım bir alan. Eğer ilgisi ve merakı varsa neden kızıp kafama göre bir alana yönelteyim onu? Aksine kendini bulduğu mesleğe, alana yönlendiririm ki işinin en iyisini büyük bir mutlulukla yapabilsin ☾
Varacağı hedefe gitmesi için onu ben eğitirdim :D en azından bir yere varacağından emin olmak isterdim ama aynı zamanda olmama ihtimaline karşı da önlemler alırdım büyük ihtimal :) hem hayat koçluğu hem antrenörlük yapardım ona :)
Kararına saygı duyarım bende eğer memur olamazsam bu senede atanamazsam milli sporcu olma yoluna gireceğim oğlum e-sporcu olmak istiyor ben sporcu muhteşem bir aile 😇
tabii ki profesyonel arenalarda, çeşitli boosting olaylarından bile mesleğe çeviren adını çok duyurmuş kişiler var. esporcu olmak biraz sıkıntılı diye biliyorum belli bir yaş sınırları oluyor çünkü. ^^
Ebeveynlerin sana destek çıktığı sürece yaşta pek önemli değil bence. Yaş sınırı varsa da, bu konuda pek bir bilgim yok, o yaşa kadar kendini geliştirmeye odaklanmasını sağlarım.
Bu işten cidden iyi para kazananlar var vşdeolar cekip anlatırsın twicht yayını youtube yayını acar kazanırsın ya da direk profesyonel oyuncu olursun kazanırsın ama hem dsiyon he de iyi bir yabancı dile sahip olmak gerekiyor bide oyunda pratik zekaya el cabukluguna
Artık günümüzde klasik meslekler elbette herkes tarafından rağbet görmüyor. Çünkü, zaman değişiyor, dünya değişiyor ve teknoloji de değişiyor. Bununla birlikte yeni meslekler orantısal olarak gelişmekte. Türk milleti bu gamer konusuna halen bir heves ya da hobi olarak baksa da ciddi paraların döndüğü iyi bir sektör bence.
Dopa'yı biliyor musun? Koreli espor'a davet edilen ama boosttan daha çok kazandığını söyleyip teklifi reddeden oyuncu hani... Tf oynuyor sadece Yasuo nedir ya jkanjkddf
Hobi olarak yapsın. Bir hevesi varsa yapması için destek veririm ona ama asıl mesleğini edinse daha iyi olur onun için. Topluma daha faydalı meslek edinsin isterim.
Allah'a şükür özenti bir evladım yok. Bugün gamer yarın başka şey bunlara özenmek yerine ayakları yere basan 3 gün sonra yok olmayacak meslekler olmalı.
espor meslek değil midir? ''bugün gamer olmak ve Espor organizasyonlarında profesyonel olarak yer almak günümüzün ilgi gören'' alkjsdnjkfdş detayda yazmıştım aslında...
şöyle bir detay daha var özellikle online oyunlarda oyunu profesyonel şekilde oynayan oyuncular boosting yapar ve bundan dünyanın parasını kazanır. para kazandığın her şey de meslektir. :D