Geçtiğimiz yıllarda oyuncuların yolu E-sporla kesişti ve artık sadece eğlenmek için, vakit geçirmek için oynayanlar yok. Artık profesyonel oyuncular da var! Takımların sayısı gün geçtikçe artıyor ve bu iş tamamen meslek haline gelmeye başladı. Kulağa saçma gibi gelsede profesyonel oyuncular oyunlarda başarılı olmak için günde ortalama 8 saat antrenman yapıyor, turnuvalar için önceden ciddi hazırlık içine giriyorlar. Ve tabi ki emeklerinin karşılığını sponsorlarından, takımlarından ve turnuva ödüllerinden alıyorlar. Örneğin soruyu sorma sebebim olan Jay "sinatraa" Won isimli profesyonel Overwatch e-sporcusu, NRG Esports isimli takıma 150 bin dolar gibi uçuk bir ücretle transfer oldu. Ve o sadece 17 yaşında!
Ailenizden birilerini ya da ileride çocuklarınızı bu konuda destekler misiniz? Ben oyuncu olacağım diyen çocuklarınıza tepkiniz ne olur?
Çocuklarınız ya da aile üyelerinden birisi meslek olarak Gamer'lığı seçse onu destekler misiniz?
Benim için iki şey önemli;kendisi gamer olmayı istiyor mu ki bu sadece oyun oynamak değil bunun ötesinde bir iş de. Yani bunu sürekli yapmayı ve oyun oynayarak çalışmayı kabul etmiş olması gerekiyor. İkincisi bu durum sosyal hayatını ne derecede etkiliyor. Günün büyük çoğunu oyuna ayırıp kendine ve sosyal çevresine daha az zaman ayırıyorsa buna kızarım çünkü bu gamer olmanın ötesinde "oyun bağımlılığı" oluyor, para kazanması da bu durumu değiştirmiyor.
Eğer bu resimdeki çocuk ise izin vermezdim. Baksanıza, çocuğun yüzünden ne kadar sağlıksız olduğu şıp diye anlaşılıyor. Başarılı bir gamer olmak için gününün kim bilir kaç saatini bilgisayara verdi...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kesinlikle desteklemem. Bilgisayar başında uzun süreler oturmak çok ciddi rahatsızlıklara sebep açabiliyor. Ben de çok severdim oyun oynamayı. Belki günde 10 saat online oyunlar oynardım. Ama sağlığım bozulunca bıraktım. Eğer ailemden biri bunu yapmak isterse sağlıksız olduğu için kesinlikle desteklemem ancak önüne de geçmem. Kendi seçimi sonuçta.
E-Sport sadece spor değil yaşam biçimidir sevgilinden dostundan hatta bazen ailenden alamadığın motivasyon enerji ve neşeyi o sana verir E-Sport dostunda olur sevgilinin yerine bile geçebilir E-Sporta katılma aşamasında biri olarak sadece ailem değil kim Gamer olmak isterse desteklerim
Simdi mesela messi bilmem ne kadar euro para aliyor, bu kadar paranin bir sporcuya verilmesini hala aklim almiyor. Tek messi icin demiyorum, butun futbolcular icin. Pc oyuncusuna 150.000 dolar, Gecenlerde Lol da milyon dolarlik oduller verildi. Sacma mk, o kadar para verilmesi
Türkiyede bu iş pek mümkün degil. yıllarca lol cs go dota2 overwatch hertürlü oyun oynadım ve yüksek ranklardaydım fakat para kazanmaya gelince iş boostlamaktan ötesine zor geçiyorsun. Yurtdısında imkan cok ama türkiyede burdan para kazanmak icin torpil lazım. Ne çok oyuncu tanırım Naru'dan daha yetenekli fakat evinde oturup oyun oynuyor malesef imkan yok TR de
Desteklerim diyenlerin çoğu muhtemelen para için diyor ama o 17 yaşındaki bebe 30 yaşında geldiğinde şişe dibi gözlükten başkası kurtarmaz onu haberi olsun.
Hayır onu teknolojiden uzak yetiştirmeye çalışacağım daha yararlı kurslar ve eğitimler onun için yararlı olur hayatında hiçbir bağımlılığının olmasını istemeyen özgür bir çocuk olması annesine vereceği en özel ödül olur.
Kesinlikle size katılıyorum. sırf çocuğum teknolojiyle haşır neşir olacak diye bu yüzden çocuk yapmayı erteliyorum maalesef. bu yüzden tereddüttereddütlerim var
Aynı düşünce yapısına sahibiz. Maalesef benim yeğenlerimin durumu da pek sağlıklı değil bu konuda sadece bir tanesi istediğim gibi yetişti teknolojiden bağımsız tamamen hür şu an hem makine mühendisliği okuyor hem bir fotoğraf stüdyosunda çalışıyor hem de profesyonel fotoğrafçılık üzerine eğitim alıyor aşırı sosyal bir genç farkını toplumda dahi hissettiriyor ve kabına sığamıyor. Aileler çocuğunun üzerinden rant sağlamak yerine ona önce özgür ve sosyal yaşam kalitesini sunmalılar o zaman çocuklar zaten bütün yeteneklerini keşfedip çok büyük başarılara imza atıyorlar..
Doğrusu yapmayı çok düşündüm sırf bu yüzden vazgeçtim. kaldı ki şunu da söylemeden geçemeyeceğim benden bir tane daha düşünemiyorum çok arsız yerinde duramayan hazırcevap mavi gözlü sarışın bir çocuk. gözümde tütmüyor değil.
Hayırlısı.. Aslında istediğimiz gibi çocuk yetiştirmek birazda bizlerin ellerinde çünkü çocuklara yokluktan en büyük yaratıcılığı öğretmeye teşvik edecek olanda bizleriz onların beyin gücünü kullanabileceğini çok daha yararlı ortamlar sağlayabiliriz. Ben de tam tersine esmer bir bebek hayalindeyim doğrusu şu an gördüğüm tüm bebekler açık tenli ve renkli gözlü oluyorlar :) Allah önce sağlıklısını ve hayırlısını nasip etsin..
Teşekkür ederim.. Evet anladım zaten güzel bir bebek sahibi olacağınız kesin umarım istediğiniz gibi büyür ve hayırlı bireyler olarak toplumda güzellik/ iyilik adına nefes alırlar. Geceniz güzel olsun :)
-Kocan ne iş yapıyor annecim? -mmm şey anne gamer -O ne gızzz? 😱 -Hani sen youtube a çok giriyorsun ya orada onu göreceksin annecim ellerinden öperim 😂😂😂
Ben gamer'ım eğer ileride çocuğum veya ailemden biri seçmek isterse de izin verir ve dersek dahi olurum insanın severek içten yapması oynarken kendini onun içinde yaşaması çok güzel bir duygu
o kadar oyunlarla iç içe olduğum halde söylüyorum çok nadir insan destekler bu olayı :) o gamerlar bile başta dese böyle böyle olcam onlara bile bir kaçı destek verir :)
Desteklemek istemezdim. Teknoloji bağımlısı bütün gün evde durmasını istemezdim. Ben de böyleydim tüm günü evde oyun oynıyarak geçirirdim aklım başıma geldiği zamanda hastalandım sosyal hayatım bitti.
Desteklemem. Ya sonrası? Kaç yaşına kadar oynar? Faydası kime? Bağkur var mı?☺ Benimki arada youtuber olmak istiyor. Arada kafa saçmalığa gidiyor. Bu konuda eskikafaliyim
Çağımızın yeni hastalığı bu olsa gerek. Insanoğlu gerçeğe dökmeye üşendiği rekabeti bile sanala taşımaya ve buna bel bağlamaya başladı. Ona destek verir miyim bilmem ama bu durumu desteklemiyorum.
Ben bu sektöre giricektimde tek bir takıma bağlı kalıp tek bir oyun oynamak beni sıkıyor bu işin geleceği de pek yok açıkçası ama yapacak kişiyi desteklerim hobi olarak yaparsa daha iyi olur
Pubg oynuyorum Lol oynuyodum ama bıraktım yaklaşık sezon 2den beri oynuyordum Cs go da oynuyordum ama 9-10 ay oldu bırakalı Rust da oynadım şu an aktik olarak pubg 😂 Ve Overwatch oynuyorum
Elinden bilgisayarı almakta geç kalmışım derdim. Yazıklar olsun bana derdim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
çağ atlıyoruz. neden olmasın? belki de ileri de doktorluk bile işten sayılmayacak ve her işi robotlar yapacak. teknoloji müthiş bir şey olacak gelecekte ve biz göremeyeceğiz..
Kardeşim olursa bilmem.. Onunla babam ilgilensin. Çocuğum ise neyi istiyorsa yapsın. Büyütüp yetiştirmişim, kendi hayatı sonuçta.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
oynayabilir desteklerim bende online oyun oynayan biriyim sıkıntı yok yani :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
E spor yapmasını istemem playsatatşon oynasın pc ye geçmesin reel hayatta ki sporlara yönel mesibi isteirim basket voleybol futbol yuzme vs pc nedir
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu arada eskiden bende oynardım boş işler gerçektren zamanlı anlıcakşar ben 17 yasında oyunu bıraktım hayat dışarda sanal alem boş işler cocugum benımle gezmesını vs isterim
En İyi Cevaplar