Bilgisayar veya konsol için oyun alırken, oyunun Türkçe dil desteğine sahip olup olmaması önemli midir? Türkçe dil desteği olmaması oyuna karşı ilginizi azaltır mıydı?tamamen doğru. 🍬
Oynayacağınız oyunda Türkçe dil desteği olmaması hevesinizi kaçırır mı?
Evet kaçırıyor mesela Assassin's Creed Brotherhood da kayıt ettiğim oyun Türkçe yama yaptıktan sonra silindi şimdi tekrar başlayacağım sınava çalışmaya başlamamıştım o zaman bitirmiştim ne güzel herşeyi almıştım şimdi sınav günü geçti yine çıldıracak mıyım acaba oyunda belirsiz 🤷♂️😄
Crysis serisi ilk duyurulduğu zaman oyun hakkında Türkçe altyazı ve dublajdan bahsediliyordu. Ve Crysis 1 çıktığı gün dublajın bazı bilinen Türk oyuncular tarafından seslendirilmiş olması da ayrı bir güzeldi. Daha sonra bu gelenek devam etti ve seri hem altyazılı hem de dublajlı şekilde sunuldu. Bu da pek çok oyuncunun hoşuna gitti. Türkçe dil desteği çoğu oyunda yokken farklı dillerin sürekli yer alıyor olması can sıkıyordu zaten. Bence oyunlar satışa sunulduğu ülkelerin döl desteğine de sahip olmalı.
Türkçe yamayı yapanlardan Allah razı olsun diyorum djdkdk. Oyun hevesimi kacirmamis oluyorlar sağolsunlar. Ama her oyunun maalesef Türkçe yaması da yok o zaman eğer oyun hikayeli ise bir süre sonra bırakıyorum oynamayı çünkü anlamıyorum bir zevk almıyorum.
Genelde Türkçe olmasına özen gösteririm ama bulamazsam yine de yabancı dil olanı oynarım. Bilmediğim kelime olsa çeviriden bakarım. Çok bir sorun olmaz
Hayır ingilizce ile aram iyi o yüzden Türkçe dil desteği aramıyorum oyunlarda hatta daha orijinal hissiyat veriyor oyunun İngilizce benim için djfjj oyunu yaşıyosun.
Hayır azaltmaz az çok anlayabildiğimiz bir ingilizce seviyem var zaten bir yandan benim içinde farklı bir macera oluyor ingilizce anlamaya çalışmak hikayeyi falan :) Görsel doru bu arada :)
Pek farketmiyor benim için ama Türkçe seslendirme varsa annem dizi izler gibi oturup saatlerce izler beni kfkdldld The last of us 2 yi beraber bitirdik diyebilirim annemle