Bazı oyunlar, onlarla vakit geçirirken bizi mest eder. Bazı oyunlar da kanser. Level atlamak kimisinde keyif verirken, kimisinde ömür törpüsüne dönüşür. Bu da efsane olmasına dahildir.
Benim için mekanikleri, hikayesi, grafikleri, evrenidir. 🍬
Peki, sizce bir oyunu efsane derecesinde özel kılan detaylar nelerdir?evet, sensin. 🦋
Bir oyunu sizin için efsane yapan kriterler nelerdir?
Oyunun senaryosu, serüvenini ve karakterlerin hikayeleri. Mesela Arcane dizisinden sonra LoL'ü daha da sevdim. Çünkü karakterlerinin hayatına eğilip onları anlamamızı sağladı. Grafikler ve haritalar da önemli bu yüzden. Beni celbeden grafik, tasarım, hikaye, mapler ve karakterler ☾
Örnek vermek gerekirse originsten itibaren olan assassin's creed oyunlarında level atlamak oldukça keyifli çünkü her level atladığımızda karakterimizin ve ekipmanlarımızın güçlenmesi sevdiğim özellikler ama bazı oyunlarda var ki sanki level atlamak boş ve anlamsızmış gibi geliyor çünkü kendimi gelişmiş güçlenmiş gibi hissetmiyorum, Bu durum oyunu oynamaya devam etmeyi anlamsız hale getiriyor. Oyunlarda en çok önem verdiğim şeyler grafik hikaye atmosferdir, Mesela ormanda yürüyorsam oyunun bana gerçekten ormanda yürüdüğüm hissiyatını vermesi gerekiyor veya deniz kenarındaysam oyunun bana deniz kenarında olduğum hissiyatını vermesi gerekiyor. Görselliğe, grafiğe, çevre detayına çok önem veriyorum ve hikayeninde oldukça keyifli sürükleyici olması gerekiyor, ben oyunu oynarken acaba ileride ne olacak şeklinde düşünmeliyim.
kesinlikle, günümüz oyunlarında oyunların film tadında olması ve görselliğin daha ön planda olması nedeniyle oyunlar artık çok daha gerçekçi görünüyor, mesela yerdeki ıslaklık su birikintileri veya ağaç dibindeki detaylar, eski oyunlarda bu tarz detayların hem önemi yoktu, hemde böyle detaylar oyunda yoktu ama günümüz oyunlarda ben bir eve girdiğimde masanın üzerindeki detaylara kadar herşeye dikkat ediyorum ve bu konudaki çeşitlilik oyunu çok daha keyifli hale getiriyor, fim tadında oyunları oynayıp bitirebiliyorsun.
Assassin's Creed2 den örnek vereyim oyundaki yapılandırma şehirler Ezio nun hikayesi hoş bir İtalya manzarası sanki gerçekten oyunun içindesin de her şey gerçekmiş gibi bir izlenim yaratıyor
Bir oyunun grafikleri, oynanış şekli, manzara şehirler, görevleri, hikayesi olağan dışı olması gerekir
GTA 5 i tek geçemem araba, motor, gemi vs. Sanki oyunda kendi hayatında yaşayamadıklarını yaşıyorsun gibi hissediyorsun zenginliği, macerayı, hayatı, nişancılığı anımsatan bir oyun Rockstara teşekkür ederiz böyle bir yapımı kimse düşünemezdi gibi geliyor bana
Bir de Call of Duty serisi gerçek savaşı yaşatan gerçek hikayelerden yapılmış bir serisi var hele ki şu WF2 de Captain MacTavish in karlı buzdan kurtardığı yer 😌 bir de oyun sonundaki manzaralar muhteşem 🤌
Düşünüyorum, grafik değildi bu benzer ve devam oyunlarını popüler yapan. Karakter desek zaten botlarla savaşılıyor. Mekan diyebilir miyiz? Mekanlarda bir şey yok ama bir kişi 20 yıl Dust harikatasında oyun oynarsa rüyalarına da girer o mekan :)))) Sanırım bu oyunları meşhur eden, sürekliliğini sağlayan, '' hala '' tüm sürümlerini binlerce insanın oynuyor oluşunun sebebi pratik, eğlenceli ve sıkılmadan uzun süre oynanabilir olmasıdır.Benim içinse efsane olan Most Wanted (2005) ve Lotr Age of Empires stratejileridir tartışmasız. Sebebi ise hakikaten sıkılma derdinin olmaması ve sürükleyicilikleridir.
Hikayesi surukleyici olmalı. Mesela kimse bilmez ama knight online tarzı bir Türk mmporg oyunu vardı İstanbul kıyamet vakti adında o oyunu hiçbirine değişmem. Fakat yüzde yüz Türk yapımı olması reklamının yapılamamasi gibi durumlardan dolayı sanırım şu an oyuncu sayısı çok az. Sobee adlı sirketteyken yine iyiydi ama en son TTNet satın almıştı o gün cokmeye basladi. Umarım bir gün gerekli değeri görür.
Evet eski bir oyun 2004 de tasarlanıp 2006 Aralık'ta beta sürümü çıktı bende yaklaşık 10 sene boyunca oyunu oynadım 😊 hâlâ oyun serverları acıkmış kontrol ettim 😅 bir gün tekrar oynarım belki
Hikayesi akıcı olmalı ve Grafikleri çok üst düzey bir şey olmasa bile animasyonları, mekanikleri özellikle efektleri beni cezbedebilmeli daha sonrasında kendine özgün olduktan sonra ve oynattırıyorsa kendini benim için kafi :) her oyun için farklı kriterler olurdu ama sanırım söylediklerim daha çok RPG / Open World / H%S / Souls Like tarzı oyunlar için
4 yaşında dayım sayesinde oyun oynamaya başladım 1 haftada bitecek oyunları 2 günde bitiriyordum pc den kalkmiyordum şimdi 18 oldum hala oynuyorum xbox pc vs fav oyunlarım ACR serisi gow serisi rdr2 tomb raider the witcher vs az çok anlamışsındır
Assasins Creed serisi Ezio serisi ama çok güzeldi.. Hikayesi olayın içine çekiyordu seni Efsaneydi Bütün oyunlarını oynadım ama o Ezio üçlemesi harikaydı..
hanımlar için öyle olabilir ama bir adamın her şeyini kaybeden bir adamın intikam yoluna çıkıp itikat yoluna girmesi ve olgunlaşmasını sen kendi gözlerinle izliyorsun ya.. o güzel olan :)