Fortnite ve Xbox, Ukrayna için insani yardım kapsamında tam 144 Milyon $ topladı! Örnek bir hareket mi?

Epic Games ve Xbox, Fortnite gelirlerinin tamamını Ukrayna için insani yardım kampanyası adı altında bağışladı. Epic Games daha önceden de insani yardım kampanyası adı altında iki haftalık gelirinin tamamını Ukrayna'ya bağışlamıştı. Fortnite gelirleri 20 Mart-3 Nisan arasını kapsıyor.
Fortnite ve Xbox, Ukrayna için insani yardım kapsamında tam 144 Milyon $ topladı! Örnek bir hareket mi?
Epic Games bu bağışı twitter üzerinden "Ukrayna'da, savaştan etkilenen insanlar için yardım kampanyamıza destek olan herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz" yazarak duyurdu.

Toplanan para, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (UNWFP) ve UNHCR - BM Mülteci Ajansı'na bağışlandı.

Ayrıca pek çok oyun şirketi Rusya ve Beyaz Rusya'da satılık oyunları kaldırmasının yanı sıra insani yardım kuruluşlarına bağışlarda bulundu. An itibariyle CD Protect Red, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle fiziksel ve dijital tüm oyun satışlarını Rusya devleti sınırları içerisinde askıya aldı. Ukrayna merkezli GSC Game World STALKER 2: Heart of Chernobyl'i geçtiğimiz aylarda duyurmuştu ancak bu oyun işgal nedeniyle askıya alındı. Söz sizde...