Bildiğiniz üzere her remake orijinal gibi güzel durmuyor ne yazık ki. Bu remakeler için bir sürü örnek verilebilir mesela Assassin's Creed 3 remake de orijinal oyununda olan bazi görevler kaldırılmış ve oyunun grafikleri aşırı derecede kötüleşmiş ve çoğu kişide oyun devamlı hata vermiş hatta oyuna giremeyenler olduğundan dolayı oyunu geri iade eden bir sürü Assassin' Creed fanı var.. Bir diğer örnekte bu zamanlar da herşeyi değişen Gta'nın klasik üçlüsü Gta 3, Gta San Andreas ve Gta Vice City için Rockstar'ın yaptığı remake uzun zaman konuşuldu. Oyunda çoğu şeyin değiştirilmesi hem güzel ama bir yandan da kötü olmuş ve bu da çoğu Gta fanını aşırı derece de üzdü.
//Bir oyun geliştiricisi olarak Rockstar ve Ubisoft gibi büyük oyun gelistirici firmaların yeni oyunlar üzerinde çalışırken aniden geçmişe ki harika oyunlarının orijinaliklerini bozmasını doğru bulmuyorum. Bu yüzden dolayı çoğu fanlarını kaybetmeye devam ediyorlar.
Bir oyunun remake'ini yapacak olsaydınız, oyuncuları hüsrana mı uğratırdınız yoksa bir başyapıt mı olurdu?
Ben bu tür şeylere girsem piyasaya yeni nefes getirirdim. Hayal gücüm ve oyuncu için ne iyi olur az çok gözlem yeteneğim vardır. Baya iyi oyun yapardım ve remake de yapardım her ikisini de yapardım 😇😇
Eskiden bir oyun tarzı girişimim oldu ama kodlama da pek iyi değilim 😅 ama bilinmiş oyunların üzerine remake gibi sayılır aslında yama yaptım FIFA PES GTA serilerine bir de çizgifilm de yaptım bu tür şeylere baya yeteneğim vardır ama işte kod baya öğrenmek lazım onda zayıfım 😂
Uğraşabilirsin bence çünkü kod yazmıyorsun sadece Blueprint sistemi kurmuşlar bir süre sonra karışabiliyor ama ben kullanabildiğim için sorun degil benim için ama çok guzel videolari var Unity icin bulamadigin videolari Unreal Engine için bulabilirsin internetten.
Kpss çalışıyorum bir yandan da zaman buldukça YouTube kanalıma oyun videosu çekiyorum şu an sıfırdan bir kanal açtım gerçi diğer kanalım karmaşıktı. Belki bir gün o kodlamaya bakarım
Düzgün bir remake olsaydı GTA : Definitive Edition 'ı kesinlikle alırdım. Ancak hataları gördükçe soğudum. Soğudukça uzaklaştım. Hem ona vereceğim paraya acıdım.
Sadece texture modlayarak bile bir oyunun remake'ini yapsam eminim bütün oyuncuların beğenisini toplarım. Çünkü yaptığım işe dönüp bir bakarım. Bunu ben beğendim mi? Ben beğenirsem başkası da beğenir.
remake yapacağım oyun eski bir oyun ve zaten bir başyapıt senaryosu filan güzel oyunu sadece grafik ağırlığı ile süslerim senaryoya dokunmam kesme kırpma yapmam hatta oyunu ile kalmam filmini bile yaparım
Başyapıt olması için uğraşırdım, eğer sonuç böyle olmayacaksa da projeyi iptal ederdim. Kült haline gelmiş ve binlerce insanın anılarını barındıran oyunları rezil bir duruma getirmek istemezdim açıkçası.
videoyu resmen kendim izledim, gta definitive editiondan video çekmiş ve ne yazık ki baya üzüldüm... araştırma da yaptım oynayanların (çoğu benim yabancı arkadaşım falan) çoğu grafiklerden ve karakterlerin anatomisinin bozulmasından şikayetçi.
remake yapmazdım sanırım, oyun o haliyle başyapıt olmuş, sevilmistir, o isimle aynı hikayenin devamı niteliğinde ikinci bir oyun yapmak daha mantıklı olurdu şahsen