Günümüzde oynanan oyunların bir çoğu online olarak yapılıyor. Tekil oyunlar genelde konsol platformuna kaymakta. Oyunun oyun olması için online platformda olması şart mı sizce? Benim için offline oyunlar sarmıyor genel anlamda.
Oyuna oyun demek için, multiplayer (çok oyunculu) olması şart mı?
Oyunda süreklilik için online olması tercih ediliyor. Misal oyunun oynama süresi çok uzun oluyor sürekli yenilikler vs oyunu uzatıyor. Offline oyunlar ise genelde bir hikaye barındırır ve hikaye bittiğinde oyun da bitmiş olur. Dolayısıyla oyun süresi az olur. Ama verdiği oynanabilirlik ve hikaye tatmin ediyor ise zaten oyun olmuştur.
Hikaye bittiğinde oyunun da bitmesi biraz daha çizgisel oyunlarda oluyor; mesela uncharted, last of us. Ama son zamanlarda açık dünya oyunu abanıldığından dolayı hikaye bittiğinde "tamamdır, artık oyunu %100leyebilirim" moduna geçiyorum şahsen. Online oyunlardan daha sürükleyici oluyor :)
oyun aynı oyun aslında single da girsen aynı online multiplayer de oynasan aynı platformdasın bence oyuna oyun demek için çok oyuncu olması şart değil
tek fark yapay zeka değil de arkadaşlarınla oynamak olur ki onlar da otomatikman yapay zeka oluyor mantıken çünkü oyundaki her karakter kısıtlı bir yapıya sahip hani arkadaşların olunca karakterleri yapay zekayı aşamıyor
Tam tersi oyun dediğin hikayeli olur sanat tasarımı düşünülmüş olur içinde bir evreni olur ve offline olur. Pubg apex lol gibi birbirinin tekrarı izdivaç programına dönmüş çöpleri oynayıp gamer edebiyatı yapanlar da çok kıl oluyorum ayrıca.
@XPhazonZero Boş ver kankam takılsınlar aralarında benim canım mükemmel final fantasy serim bana yetiyor yıllardır bu oyunla büyüdüm şahsen. Ben zaten online oynayanlara da düşman değilim pek derinlik aramıyorlar ya da eğlenip çıkmak istiyorlardır kendileri bilir ama bazılarının 30 yıllık gamer moduna girmesi beni tilt ediyor ulan ben yüzlerce oyun oynadım daha o moda girmedim
Bazı oyunlar bence bu konuya dahil olmamalı mesela witcher serisi kesinlikle muazzam ötesi muhteşem hikayeli biriciğim 2 gözümün çiçeği olduğu için mp olmasada olur çünkü harika tasarlanmış hikayesi. Ama genel olarak tabii mp oyunlar daha çok sarıyor hele ki sayko biri gelince (bazen iyi troll yapmaya gelenlerde dahil) oyun çok eğlenceli hale geliyor :)
Online :D:D:D OYUN :D:D:D güldürme lütfen. Asıl online oyunlar kendilerine oyun denilmesini hal etmiyor. İşin felsefi yanından bakmak lazım tabi. Csgo lol ile ne kadar derine girilebilirse tabi.
öyle bir şart yok ama oyunun zevki rekabetten gelir ve single player oyunların bunu sağladığını pek düşünmüyorum. RDR 2 hariç son yıllarda bitirdiğim story mode bile yok.
Kişiden kişiye değişir. Kendimden örnek vericek olursam multiplayer tercihim. Bu hikaye tarzı oyun oyun değildir anlamı taşımaz. Sadece tarzım olmadığını gösterir.