Yani pek sıcak bakmıyorum. Ayrıca değişik değişik hareketler de yapabiliyorlar oyunun ilerleyişini aksatacak. Sizce çocuklar multiplayer oyunlarında olmalı mı? #benkendall
Çocuk oyuncular multiplayer oyunlara girmeli mi? Girerse takım kaybetmeye mahkûm mudur?
Çocuklar çoklu oyunculu oyunlara girmesin diyemem. Ebeveyn kontrolünde bu oyunları oynayabilir. Çünkü bu ortamlar pek iyi ortamlar olmuyor. Küfürler, cinsel içerikler, daha bir sürü suç teşkil eden şeyler küresel hatta konuşulabiliyor.
Bir kişi takımı kazandırabilir, ama takımı tehlikeye atıp oyunu kaybettiredebilir. Bu yüzden çoklu oyunculu oyunlarda takımın sağlam olması büyük önem taşıyor. Çocuk, genç, yaşlı olması önemli değil. Önemli olan savaş taktiklerini bilmek, refleksleri kullanabilmek ve takım halinde kalabilmek. Tabi onun haricinde iyi bir silah seçimi de önemli.
Girmemeli ama bunun sebebi oyunu kaybettirdiklerinden ya da kötü oynadıklarından dolayı değil çok rahat bir şekilde din, dil, aile ve aklımıza gelebilecek tüm değerlere çok kolay küfür edebildikleri için. Çoğu oyunun Türkiye sunucusunda bu tip çocuklarla karşılaşmak mümkün, çocuk "oyun sonu lobiye gel" diyor geldikten sonra mikrofon bile açamıyor ama oyun boyunca hakaret etmedik değer bırakmıyor.
Hiç unutmam çocuk babasının veya annesinin herhangi bir aile bireyininin telefonunu almış mobile legends'a girmiş sıralı maç mikrofonu da açık unutmuş her öldüğünde çığlık atıp ağlıyordu takım skoru 6-27 olduğu zaman sur başlattık 1 kişi afk olduğu için veled olan da sur ver butonuna basmayı akıl edemediği için hepimiz afk kaldık oyunu bitirmeleri için. Allahım anlatınca bile elim ayağım titriyor.
Merhaba :) Çocuk oyuncular çoklu oyunculu oyunlar içinde seçicilik yaparak bunu kolayca önleyebilir. Fakat bunu yapmaktan zihnen ve iradece acizdirler. Örnek olarak Takım gerektirmeyen çoklu oyunculu oyunlarda da gayet iyi zaman geçirebilir, yetişkin veya ergenlik çağındaki daha deneyimli oyuncuların öfkesini toplamamış olur. İyi günler dilerim. @benkendall
oyun sadece oynayarak ya da hoplayıp zıplayıp ateş ederek kazanılan bir şey değildir bir çocuğun zekası ile bir yetişkinin zekası bir değildir hatta sabrı da bir değildir
bunun için bir çocuk multiplayer bir oyunda yer alıyorsa o oyun cıvıklaşır ya tadı olmaz
Girip girmemesi farketmez mesela ben wolfteam oynadığım yıllarda 7-13 yaşlarında bir şeydim ve çok maç kazanırdım 1.6 da öyle arada giriyorum bazı serverlar ile ama şimdi nedense o yaşlardaki iyi oynayan çocuk değil gibiyim ama ne olursa olsun oyun oynamaktan vazgeçmedim