Biz okeyden kast'ın acaba şu mu? Benim ilk öğrendiğim ve sonrasında farklı versiyonlarını gördükçe ilk bildiğimi tercih ettiğim en keyifli oyun.. 3.4.5 gibi aynı renklerin serisi 3.3.3 gibi aynı sayıların farklı renkleri 1'den başlayarak sona kadar aynı renkte seri yapıp çift puan almak 1.1 2.2 gibi aynı sayıların aynı renkleri ile komple tüm taşları çifte giderek çift puan almak. Ve 30'dan düşerek koyu temalı renkler olan kırmızı ve siyahın normal oyunda 4, açık renklerin 2 puan düşürmesi. çift puan alındığında ise yani tüm taşları çifte gidip oyunu bitirerek ya da sona atılan taşın okey taşı olduğunda bunun iki katı puan düşürdüğü sanırım en klasik oyun.
En keyifli kural bu benim için.
101 zaten aslında bir iskambil oyunu. Daha önceleri 51 ile başlayarak ileride 81 daha sonradan 101'e kadar çıkarılan bir oyun.
Yani ustalaştıkça rakamlar çabuk tedarik edildiğinden, biraz daha zorlaştırmak amaçlı yapılan bir strateji idi.
Eğer bahsettiğiniz oyun benim tarif ettiğim oyun ise canınızı sıkmayın. Belki bir gün bir yerde denk gelir karşılıklı oynayabiliriz. :)
Bende pişti, batak, papaz kaçtı gibi iskambil kağıtlarıyla oynanan oyunlar var. Okey oynamayı pek bilmiyorum 😃 Uygulamadan bir ara 101 denemişliğim var. Uygulama puanlama işini falan anlık hesaplayıp bana sunduğu için biraz becerebildim fakat pek sarmadı. No okey yes pişti easyy 😃
Düz okey nedir tam olarak onu bile bilmiyorum. Küçükken oynardım, az çok hatırlıyorum bir şeyler ama oyuna hakim değilim. Ve bu beni aşağıya çekmez. Altı üstü bir oyun. Dayılıkla ne ilgisi var bunun. İnsanların her şeye bu kadar büyük anlamlar yüklemesi bence sinir bozucu...
Ben de 101 falan bilmiyorum ve merak da etmiyorum. Düz okeyin nesi var. Hiç uğraşamam diğerleri ile. Düz okey oynar geçerim. Şu an dayı olduğumu öğrendim, teşekkürler sjsjsj