Dün dayının teki, telefonunda oyun oynayan gence "yav yeğenim yaav oynamayın şunu yav dinden imandan çıkariyür yav" şeklinde konuşmalarına şahit oldum. E tabi gülmekten kendimi alıkoyamadım. Sizce oyunlar dinden imandan çıkarır mı? :D: D
Oyunlar dinden imandan çıkarmıyor fakat Kur'an'da Açık Açık ayet var vaktinizi boşa harcamayın diyor
Hatta Müddessir suresinde aynen şöyle bahsediliyor cennettekiler cehennemdekiler Siz neden buraya düştünüz diye soracaklar onlarda vakitlerini boşa geçirdiklerini söyleyecekler Şimdi böyle bir onu var vakti boşa harcamak İslam dininde haram sayılmış vakit israfı haramdır Bu bağlamda baktığımızda oyun oynamak sizin için boş bir zamansa boş vakitte vaktinizi boşa harcamak anlamına geliyorsa bu haramdır
Ben oyunları çok seven biriyim hikayeli oyunların hayata hiçbir zararı yoktur bana göre dayiya önce biraz kızdım ama sonra düşündüm ve rekabetçi oyunlar oynarken bazen seviyesiz küfürler edilebiliyor veya bela okunabiliyor buda iman'dan çıkarabilir Allah korusun rocket lig oynarken bunu çok hissettim mesela bıraktım roket ligi hikayeli oyun iyidir film gibj kitap gibi ufkumuzu açar rekabetçi oyunum kimseye bir faydası yoktur ama dayı sallamış yinede kafasından tabiki hikayeli oyunu görse onuda oynama der ama kendisi film izler
Bence bu tür nasihatleri ulu orta yerde mikrofon başında ve kamera karşısında yapmasını yadırgadım. Bunun yeri orası değil ve bu nasihati işin ehline bırakması daha doğru olur. En azından yaw lı maw lı konuşma yapılmaz. Biraz ondada ilim eksikliği olduğunu belli etmiş. Ne yazık.
Oyunlar dinden imandan çikartir mi bilmem fakat çocukları ve gençleri psikolojik olarak çok etkiliyor. Oyunların çoğunluğu şiddet içerikli ve maalesef çocukların ve gençlerin şiddete eğilimli olmalarına ve psikolojilerine büyük zarar verdiği bir gerçek.
vakit aldığı bir gerçek.. bu dünyaya yaşamak yerine ibadet için gönderildik, bir çeşit sınav.. dayının dediği bu bence.. ama yine de gereksiz bir cümle..
Doğru ben metin2 lol oynarken evrendeki herşeye arada dinden çıkartan şeylerde söylüyorum ama normalde Dinimi seviyorum sinirlenince ne ana ne kitap kalıyor
Yaa bence dayı onu demek istememiş demek istediği sürekli oyun oynayan bağımlı olan kişilerin sürekli oyun başında olmasını yanlış buluyorum gibi bir şey bence
Kısmen haklı sayılır , oynadığı oyunda sinirlenince küfür etmeyen insanla tanismadim ben. Kısmen dememin sebebi de bu , küfür dinden cikarmaz lakin uzaklaştırır...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dayı cahilin tekiymiş Kur'anın neresinde yazıyor bana bir ayet ismi versin