Mantığı ne, kurulum aşamasındayım sorun çıkar mı? Valorant nasıl oynayabilirim?

Mantığı ne, kurulum aşamasındayım sorun çıkar mı? Valorant nasıl oynayabilirim?
Valorant bir FPS oyunudur. Kabaca ifade etmek gerekirse, %90 Counter Strike, %100 Overwatch oyunlarına benzer. 5 vs 5 atılan maçlarda, bir taraf savunma bir taraf ise saldırı olur. 13 tur kazanan takım zafere ulaşır. Silah, zırh ve yetenek satın alımları yapılabilir. Saldırı tarafı "Spike" adı verilen, CS'de bomba (C4) olarak isimlendirilen cihazı belirli bölgelere kurmaya çalışır. Savunma ise bunu engellemeyi dener.
Dünyanın her yerinden tek bir sunucuya bağlı kalarak oynanan bir oyun Valorant. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunun asıl amacı aslında spike denilen cihazın patlatılmasını engellemek ya da sağlamak. Saldıran patlatmak için uğraşır, savunma patlatılmaması için. Tur tablosunda 13 olan takım kazanır. Beraberlik durumunda oyun devam eder.
Örneğin 13-13 olursa 2 tur daha oynanır, böyle böyle birtakım kazanana kadar gider ya da beraberlik oyu verilerek maç berabere biter. Spike patlarsa saldıran taraf kazanmış olur. Spike çözülürse ya da kurulmazsa da savunma tarafı kazanır. Bu da spike kurulmadan tüm rakibi öldürerek ya da spike kurulunca öldürüp spikeyi imha ederek sağlanır.
Valorant'a giriş yapınca istediğiniz oyun moduna giriyorsunuz. Daha sonra ajan seçmeniz yeterli.
Valorant oyununda toplam 20 tane karakter (ajan) vardır. Özellik olarak bu ajanların rolleri 3'e ayrılmaktadır.
Valorant düellocu karakterleri neredeyse en çok tercih edilen ajanlar diyebiliriz ancak kendine ya da aimine güvenmeyen oyuncular pek tercih etmez. Takımdaki birincil ateş gücünü oluşturan ajanlar düellocu karakterlerdir. Agresif oynarlar, rakip takıma karşı saldırgan davranırlar. Takımdaki diğer ajanların yeteneklerinden destek alarak rakip takımın side bölgesine ilk girenlerdir.
Valorant'ın en çok tercih edilen karakter rollerinden bir diğeri de öncülerdir. Öncüler çatışmalar için önden ortamı ısıtan karakterlerdir. Savunmayı kırmak için yeteneklerini kullanırlar. Bu yetenekler genelde rakibin yerlerini belirlemek ve info alabilmek adınadır. Öncüler saf hasar dışında takımlar için önemli bir yer almaktadır. Saldırıyı ve savunmayı çok rahatlatırlar. Öncü karakterlerin çoğunda rakibi kör etmek ya da sersemletmek tarzında yetenekleri vardır.
Valorant'ın kontrol uzmanı ajanları haritada kontrol sağlama amacı ile yer alır. Rakip takımın görüş açılarını kısıtlamak adıyla yeteneklerini kullanırlar. Ayrıca bu yetenekler sayesinde kafa karıştırma ve gafil avlama gibi artı tarafları da vardır. Ajanların yeteneklerine örnek olarak yavaşlatma, sersemletme, smoke gibi önemli yetenekler yer alır.
Son olarak Valorant'ın gözcü karakterleri takımdaki gizli kahramanlar diyebiliriz. Biraz geri planda oynarlar, hem saldırıda hem de savunmada büyük rol alırlar. Yetenekleri sayesinde bazen çoğu roundun kaderini değiştirebilirler.
Valorant Düellocu Karakterler Hangileri?
Valorant Öncü Karakterler Hangileri?
Valorant Gözcü Karakterler Hangileri?
Valorant Kontrol Uzmanı Karakterler Hangileri?
Valorant oyununda her ajanın kendine has yetenekleri ve özellikleri vardır. Örneğin brimstone, omen, viper, gibi smoke karakterleri smoke ajanı olması ile öne çıkıyor. Bu karakterler smoke kullanarak rakiplerin girişlerini zorlaştırıyor ya da saldırı için girmeyi kolaylaştırıyor.
Bunun dışında örneğin sage karakteri hem can basma, hem ultisiyle ölen birini canlandırma, duvar atma gibi yeteneklere sahip.
Her karakterin kendine özel yetenekleri var. Bunu karakterleri oynayarak alışmanız ve öğrenmeniz gerek.
Hemen tüm sistem gereksinimlerini yazıyorum.
30 FPS ile oynayabilmek için gerekli minimum sistem gereksinimleri
60 FPS ile oynayabilmek için gerekli minimum sistem gereksinimleri
144 FPS ile oynayabilmek için gerekli minimum sistem gereksinimleri
Valorant'ı iyi oynamanın en temel yolu aimi geliştirmektir. Aim nasıl geliştirileceğine dair Valorant aim nasıl geliştirilir? bu soruda bir arkadaş çok güzel bir görüş yazmış. İncelemenizi tavsiye ederim.
Bunun dışında da her ne kadar aim aşırı önemli olsa da, takım oyunu ve takımdakilerle koordine olmak çok önemli. Yeteneklerin birbirine yardımcı olacak şekilde kullanılması, rakibi zorlaması önemli bir detay. Hem aim oyunu, hem de akıl oyunu diyebiliriz.
Karakterler var ve onları seçip onların özel yeteneklerini alıyorsunuz. Mantık cs go uzak değil.
Özel yetenekleri nasıl kullanıyorsun, en iyisi hangisi oynamaya başladım
Görüş
3Görüş
fps oyunu iste video falan izlemedin mi hiç
Valorant, Riot Games tarafından geliştirilen birtakım tabanlı, stratejik bir aksiyon oyunudur. Oyun, 5'er kişilik takımlar halinde oynanır ve her takım oyun alanında birbirleriyle savaşarak, amacına ulaşmaya çalışır. Valorant oyunu, kurulum aşamasında sorun çıkarabileceğini düşünmüyoruz. Eğer kurulum aşamasında bir sorunla karşılaşırsanız, oyunun destek sayfasından yardım alabilirsiniz. Valorant oyununu oynamak için, oyunu kurduktan sonra oyunun ana menüsünden "oyna" seçeneğini seçerek oyuna başlayabilirsiniz. Oyunu oynamak için, bilgisayarınızda gerekli olan sistem gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olmanız gerekir. Oyunu oynamak için, ayrıca bir Valorant hesabına ihtiyacınız olacaktır.
Ben de yeni kurdum.
Counter oynuyorsan rahatlıkla oynarsın.
Sadece karakterlerin her birinin farklı bir özel yeteneği var pekte bir esprisi yok gibi geldi bana :D
Gençler daha iyi bilir
Half life ile başladım multiplayer oyuna istersen bir daha düşün 😃 bir iki oynadım ama biraz zayıf oyun sanki sarmadı yine oynayacam
İndirmemek gibi kendine çok büyük bir iyilik yaparak oynayabilirsin
bilgisayarnan
Çoh gomig
@astist yok gız az daha sağ tarafa doğru gel angaranın sağ tarafına yozgat yozgat
En İyi Görüşler