Benim sorunum aimim çok kötü hiç vuramıyorum neredeyse ne yapmam gerek zevk alamıyorum oyundan. Aim nasıl geliştirebilirim? Aim geliştirme programları var mı?

Benim sorunum aimim çok kötü hiç vuramıyorum neredeyse ne yapmam gerek zevk alamıyorum oyundan. Aim nasıl geliştirebilirim? Aim geliştirme programları var mı?

Selamlar,
Yaklaşık 5 aydır Valorant oynayan biriyim ancak benim de aimim kötüydü. Bu yüzden sık sık kendi aimimi geliştirme üzerine antremanlar yaptım ve geliştirdim. Aim geliştirme antremanları öncesinde gümüşken, şu an platin ligindeyim. Aimimi geliştirmeye devam ettikçe elom da yükseliyor.
Aim geliştirmenin en kolay yolu sık sık antreman modunda oynamaktır. Rekabet ya da herhangi bir maç atmadan önce ısınmak gerekir. Bunu da en kolay "Alıştırma" modunda yaparsınız. Bunun yanında ölüm kalım maçı da aim geliştirme için çok yararlı. Aşağıda bu modlarda da nasıl çalışabileceğinizi anlatacağım.
Özellikle rekabet maçı atmadan önce elinizi ısındırmak için 2 kere ya da daha fazla vaktiniz varsa ölüm kalım maçı atabilirsiniz. Ölüm kalım atmak istemezseniz de "Alıştırma" modunda botlara karşı hava hizasında tutarak tek mermi atarak çalışma yapabilirsiniz. Bunları yapmanız, rekabet maçı önce elinizi ısındırmaya ve aiminizi denk getirmenize yardımcı olur.
Valorant oyununda koşarak vurmak, mermilerin sekmesine neden oluyor. O yüzden düşmana peek atarken ya da ateş ederken hareketsiz durup vurmanız, tam olarak aiminizi aldığınız yere vurmanız anlamına gelir. Tabi ki adamların karşısında dümdüz durun demiyorum ancak bir kere sol sağ yaparak aniden durup ateş edebilirsiniz.
Oyundaki çoğu ayardan önemli olan, aiminiz için hassasiyet ayarlarıdır. Her kişinin kendine özel hassasiyet ayarları olması gerekir. En iyi hassasiyet ayarını ayarlamak için, "Alıştırma" moduna girerek denemeler yapabilirsiniz. Düşük ya da hızlı bulduğunuz vakitlerde, hassasiyeti düşürerek ya da yükselterek kendiniz için en iyisini bulabilirsiniz.
Hassasiyet kadar bir diğer önemli konu da, crosshair ayarıdır. Oyunda iyi bir crosshair sahibi olmalısınız ki, rakibin kafasını denk getirin ve aiminizi sağlam oturtun. Bunun için birkaç crosshair önerebilirim.

Crosshair kodu; 0;P;c;5;o;0.24;f;0;0t;0;0l;0;0o;2;0a;1;0f;0;1t;1;1l;3;1o;2;1a;1;1m;0;1f;0

Crosshair kodu; 0;P;h;0;0t;1;0l;4;0o;1;0a;1;0f;0;1t;3;1o;2;1a;1;1m;0;1f;0

Crosshair kodu; 0;P;h;0;0t;4;0l;1;0o;0;0a;1;0f;0;1b;0
Bunlar benim kullandığım ve gerçekten güzel crosshairler. Tavsiye ederim.

Oyunda kill alabilmek ve iyi bir aime sahip olmak için genelde kafadan vuruş yapmalısınız çünkü siz kafadan vurmazsanız, aniden rakibiniz size tek atabilir. Bu yüzden her zaman aiminizi rakibin kafasında tutmaya çalışın.
Aim çalışma programlarında bana göre en yararlı 2 çalışmadan bahsedeceğim.

Poligona giriş yapın ve "Alıştırma" kısmına tıklayarak botları aktif edin. F3 ayarlarından da botları hareket ettirebilirsiniz. Burada botlara sadece kafa hizasına alarak, one tap (tek mermi) atmaya çalışın. Sadece tek mermi ile kafadan vurmaya çalışın. Bunu yaklaşık 20 dakika kadar tekrarlayın.
Bu sayede aiminizi nerede tutacağınız tam olarak o gün için benimseyeceksiniz ve aiminizi daha başarılı olacak.
Ölüm kalım maçı oynamak, aiminizi ısındırmak için en iyi yöntemler arasındadır. Rekabet maçı öncesi 2 kere ölüm kalım maçı oynamanız bile yeterli olur. Ölüm kalım maçı sayesinde sürekli rakiplere aim denemesi yapacağınız için, rekabet maçı öncesi refleksleriniz gelişir ve aiminiz iyileşir.
Benden bu kadar, iyi vuruşlar :)
Birkac ipucu vereyim:
1) Kendine hitap edecek bir hassasiyet tercih et düşük hassasiyet daha ince vuruşlar yapmana olanak sağlar.
2) Hassasiyet ayarınla çok oynama bir tane kendine uygun seçtikten sonra hep onunla devam et çünkü rekabet oyunlarında bu çok önemlidir.
3.) Ses kas her zaman adamın geleceği yere karşı aim koy ama arkanı her zaman sağlama al çünkü geri kalan oyuncularda var.
4) Bu özellikle Valorant'ta çok kritik bir öneme sahip asla tarayarak atış yapma özellikle vandal gibi bir silahla tek tek ateş et böylece mermi saçılmaz.
5) Elinden geldiğince vandal kullan çünkü vandal diğer silahların aksine mesafe arttıkça hasar kaybetmez kafaya 160, göğüse 40 ayağa 36 vurur yani bu şu demek phantom gibi seni yüz üstü bırakmaz.
6) Elinden geldiğince shift ile yürü adam gördüğün an elini shift tuşundan çek ve tane tane ateş et eğer hızlı tekli ateş edersen tek tek ateş etmenin bir anlamı kalmaz bunun bir ritmi var ve oynadıkca o ritmi öğreneceksin ve bu altın not adam dibinde ise tek tek değil tarayarak ateş et.
Yeni oyuncuysan sana önerim phoenix kullanman can kaybettiğinde yere e atarak can basabilirsin ve ateşten duvar atarak yine can basabilirsin oldukça iyi bir karakter.
Valorant içerik üreticilerini izleyerek te deneyimlenebilirsin. Bu alanda Hellian'ı oldukça başarılı buluyorum. Önerilerim bu kadar iyi oyunlar dilerim umarım faydasını görürsün.
Selam,
Aimini geliştirmenin yolu antreman yapman aslında. Antreman modu bu yüzden var. Antreman moduna girip her gün en kötü yarım saat botlar üzerinde aim çalışması yapman bile 4-5 gün sonra aiminde büyük fark yapar.
Selam :)
Hassasiyet ayarlarını kendine göre ayarla ve sık sık değiştirme, mümkünse hep aynı ayarları kullan. Bunun dışında antrenman modlarına girerek düzenli antrenmanlarla oyunculuğunu geliştirmen mümkün olabilir.
Cevap
13Cevap
Mouse Hassasiyetinizi Ayarlayın bence birde, maçlara Girmeden Önce Pratik Yapın
Kendini kafa hizasına alıştırman gerekiyor veya daha çok vücuda vuruş yapmaya
benim aim bir radar sistemi ile çalışıyor ondan her vurduğum genellik head gidiyor
klasik maç gir veya zula cs 1 6 gibi oyunlar kendi gelistir
Fareyi kafa hizasına tutmaya çalış takim arkadaşlarından oyuna başlarken kafalarına tut aimi ve öyle vurmaya çalış
Oynadıkça alışıyorsun dert etme benimki de rezil ama şu an eskiye göre hala daha iyi poligonda çalış ya da steamda aim lab var onu indir ordan çalış
Bol bol poligon parkuru antreman yaparsan kısa zamanda geliştirebilirsin
bol bol rekabet gir
Tecrübe oynadıkça gelişir.
şu oyunu nasıl oynuyosunuz
alıştırma yaparsan düzelirsin
Çok hareket etme çatışma anında
ben oynuyom
aim lab net
Ben CS takılıyom ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?