Steam'da Amazon'un oyunu açılışını gerçekleştirdi. Son zamanların en çok oyuncusuyla açılışı yaptı.
Açılışta anlık 700 bin oyuncuya ulaştı.
Steam'da 3 milyon satmış ve 1 milyon iade talebi var :D
Twitch'de New World oyunu anlık 1 milyon izleyici sayısına ulaştı.
Tüm sunucular dolmuş durumda, üstelik sunuculara girebilmek için aşırı sıra beklemek gerekiyor. Saatlerce bekleyenler var ve inanılmaz yorumlar dönüyor :D
Siz de oyunu indirenlerden misiniz? :) Oyuna girmek için bu kadar sıra bekler miydiniz?
Akşam saat 5'te New World açtım 49 kişi sıra vardı, gelir bi 5-10 dakikaya dedim. Saat 6.30 olduğunda hala 15 kişi vardı bi yemek yiyim bari dedim 20 dakika sonra döndüğümde connection failed yazıyordu 😵 Çocuk gibi başında mı duracaz?
Buna dünyanın her dilinde rezalet diyoruz.— Murat Sönmez (@Ejderha) September 29, 2021
Uykum geldi ama New World'den çıkarsam bir daha giremeyeceğim diye kahve yapıp devam ediyorum grind'a. Bir gamer'ın günlüğü.— Eren Akın (@erenakin23) September 29, 2021
New World sonunda açılışı yaptı, ama keşke yapmaz olaydı.. Saat 3'ten beri girmek için bekliyorum! Ve hala sırada 37. ymişim 🤦♂️ pic.twitter.com/EvoX2fWtLx— insom ne ya (@insom_ai333) September 29, 2021
New World 700 bin oyuncuyla açılış yaptı, sunuculara girmek için saatlerce sıra beklenildi! Bir oyun için bu kadar sıra beklenilir mi?
Ben henüz oyunu satın almadım çünkü ilk hafta durumlara bakmak istedim.. Bu resmen Metin2 server açılışları gibi oldu :D Çok fazla oyuncunun geleceğini düşünemeyip sunucuların patlaması gibi olay :d Metin2 PVP serverleri de sırf bu yüzden oyuncu kaybedelerdi.. Deli gibi reklam yap, başlangıçta sunucular çöksün..
Artık oyunlarda çoğu kişinin beklemeye falan sabrı yok. Bir açılış tarihi veriliyorsa o tarihte girip oynamaya odaklanıyorlar ama sorunlar çıkınca da soğuyorlar :D New World, ciddi rakamlarla açılış yaptı gerçekten ama şu sıkıntılar bir çoğunu soğuttu.. Umarım en yakın zamanda düzelir. Haftaya falan düzelirse ben de almayı düşünüyorum oyunu.
Tam herkes Amazon oyunları işi yapmıyor, Amazon iyi iş çıkaramıyor derken Böyle bir oyun yapıyorsun, bu oyunun reklamını yapıyorsun öyle böyle bir bütçe ile değil, hadi alın oynayın desen açık dünya bir MMO oyun için 5-10 milyon kafadan dalar buna göre bir alt yapı kurmuyorsun. Sunucu sayını ayarlamıyorsun. Patlıyorsun. Tam Amazon Gamesce bir iş. 🤣🤣🤣
New World bir mesaidir :D Sabah uyanıp sıraya giriyorsun, akşam iş çıkış saatinde anca oynayabiliyorsun, gerçeği bu ;) Bekleme durumunu tamamen dışarıda tutarsak New World, seni şehir içi otobüste hissettiren klasik bir mmo olmakla beraber craftingin şu anki haliyle bile gelişmiş olması oynamayı zevkli kılıyor. Knight Online vs benzeri oyuncularını tekrar kazanan yeni (sürekli ertelense ve betasıyla aylarca oyalasa da) tasarımlı bir mmo, şahsen sevdim, oynayacakları Amenti'ye beklerim :D
Benim üzüldüğüm tek konu bu kadar başarılı bir oyunu Steam üzerindeki kullanıcıların sürekli hem iyi hem de kötü yorumları üstelik kötü yorumlar sunucuya girememek yönünde idi tam açılış yapılmadan önceki incelemelerde beta sürecinde bu tür şeylerin olması gayet normal buna göre oyunu değerlendirip "Bekledik" diyerek negatif bir oylama yapmaları tamamen bilinçsizce olduğunu düşünüyorum. Öte yandan bu sorun hala devam ediyor doğru ancak firma etkinin bu kadar büyük olacağına ve ilk defa böyle bir şeye adım attığı için hazırlıksız gibi oldu ve bunu da makul görebiliriz sonuçta her oyunda tıpkı ilk gün yaması gibi birtakım sorunlar olabilir üstelik firma betada bile neredeyse sorunsuz bir deneyim sunarken sadece sunucu yoğunluğu konusunda sıkıntı yaşadı ki bunu kısa zamanda düzelteceklerine kesinlikle eminim
Amazona kalırsak bu böyle devam eder. Adamlar sunucu başı 2000 kişi ayarlama yapmışalr ve bildiğim kadarıyla avrupa sunucusu sayısı 8 adet. 1 ay özel betada kaldı , daha sonra ön sipariş betası ve de public beta yapıldı onda da durum böyle olmasına karşlık düzeltmeye gitmediler... Bu oyun böyle bu şekilde gider ve eni sonu oyuncu tayfası isyan bayrağını çekip amazonu taşa tutar ama adamlar yayıncılara özel istisna tanıyorlar. yayıncılar için bekleme durumunu kapattılar. Onlar direkt girebiliyorlar ve yayıncı dışındakileri ise dışarı atıyor oyun... Aldım ama iade edeceğim böyle giderse. oyuna giremeden boş yere süre gidiyor. şimdi girsem 3 saatlik süre dolacak.
Çok beklenen bir oyundu ama açılışı hüsran oldu. :D Sunucuları bu kadar optimize edememek gerçekten başarısızlık.. Eğer hiçbir sorun olmasaydı gerçekten inanılmaz bir oyuncuya sahip olacaklardı ama yine de çok kayıp yaşanacağını düşünmüyorum. Herkes baya sıra bekledi ama girenlerin çoğu oyundan memnun bence..
İade istenmesinin temel sebebi sunucularda sıra beklemen. 2 saat süren var, 2 saat boyunca oyunda sunucuya giremeyince bende olsam iade isterim. Önümüz sonbahar/kış indirimleri bekler herkes o zaman alır. Ayrıca sunucu işinde dünya devi alıp çıkardığın oyunda sunucularda patlamaları çok komik oldu.. Gereksiz Hype yapılan bir oyun.
oyunlar popüleritisi düşünce oynamak daha mantıklı hem oyun alma aşamasında değilim üniversiteye gitsem ayy umarım giderim bu sene o zaman oynamaya devam etcem
Bazen bu tarz aksaklıklar yaşanıyor bu gibi oyunlarda önemli olan oyunun sahibi ekibin bu tarz problemlerle ilgilenip kısa sürede bu sorunu gidermeli ve/veya oyuncu kitlesine bilgi vermeli
Oyun ne kadar mükemmel olursa olsun hem para verip sıra bekliyecek sem verdiğim paranın hakkını alamıyacaksam benim için hiçbir değeri kalmıyor oyunun varsın kendileri beklemeye devam etsin bu şekilde çok oyuncu kaybederler
: (. Cs varken. Pubg de fena değil. Zsuat izliyordum bir aralar baya. İsteyen istediğini oynar. Herkesin oyun zevki farklıdır. Bu arada soruların çok güzel.
Kesinlikle katılıyorum. İlk aklıma gelen olayda bu oldu. Twitch zaten amazonun, bu oyunda amazonun. Twitch gidip Shroud'la falan anlaşma yapmış olsa (belki de yapılmıştır) bu kadar oyuncu kazanması gayet normal.
@cnklc Türkçe karşılığı hype= heyecanlandırmak. Kullanım yeri olarak bir şeyin popülerleşme sayesinde yükselişe geçmesi anlamında söyleniyor. Mesela New World yeni çıktı bayağı popüler oldu. İyi bir çıkış yakaladı ve yükselişte. Bu anlamlarda kullanılıyor.
Ana Sayfa > Gamer > Sorular > New World 700 bin oyuncuyla açılış yaptı, sunuculara girmek için saatlerce sıra beklenildi! Bir oyun için bu kadar sıra beklenilir mi?