Bilgisayar oyuncularının yöneldiği oyun indirme platformları değişebiliyor. Eğer mobil oyuncuysanız da ya appstore ya da playstore platformları mevcut. Peki siz oyunlarınızı hangi platformlardan indiriyorsunuz?
@MüptezelZürafa 1-0 öndesin diyebilirim senin için ekip işi bu iş. biraz da merak sürekli kendini geliştirmek zorundasın. ya da bir projen olmalı sağlam.
Projelerim var da kağıt üzerinde altından kalkabileceğim şeyler değil şu an için yeterli bilgi ve donanıma sahip değilim oyun geliştirmek yazılımdan apayrı, oyun motoru kullanmayı dahi bilmiyorum. Bir yerden başlamam lazım ama nereden bilmiyorum.
@MüptezelZürafa hiçbir şey değil emin ol yazılım biliyorsan oyun motoru işi basit iş. en çok kullanılanlar unity unreal engine. ikisinde de farklar var tabi ama 3 aşağı 5 yukarı mantıkları aynı. 100 bin dolar gelir üzerinde unity alıyor unreal engine piyasa hakimiyetini eline geçirecek gibi duruyor 1 milyon dolar üzerinde para alacaklarını açıkladılar gibi gibi durumlar var. unity önerebilirim ama sana yaygın kullanımı var. başlangıç için iyi c# dili kullanıyor basit zaten hemen kavrarsın. kendine basit bir projeye zorla bir şey çıkart meydana başlamış ol bir yerden. ben de öyle yapıyorum maliyet ve zaman ekip işi bu biliyorsunki. istediğim şey hazırda olan yapmak istediğim oyun çok maliyetli. dolayısı ile ara 3 oyun yapmaya karar verdim bunun için. ufak defek denemelerim oldu ama kendimi test amaçlıydı bunlar. şu an ilk projemi bitirmek üzereyim. mobilde daha kolay para kazanılıyor. ilk mobil bir uygulama tutmazsa bir b planım var. sonrasında 1 pc oyunu , bir mobil ve pc oyunu en son nihai projem. grafik anlamında eksiklerim var herşeyi kendin yapamıyorsun. yanına yandaş bulmak zorundasın.