Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kızma birader nasıl oynanır, kuralları nelerdir?
Aile buluşmalarında, akşam çaylar içildikten sonra ortaya konulan oyunumuz Kızma birader. Bu oyunu gazetelerin yanında hediye olarak, internet tarayıcında online olarak ya da arkadaş ortamında illa ki görmüşsündür. Her yerde karşına çıkan bu oyunun geçmişine bakacak olursak, Hindistan'da MÖ 3300'e kadar uzanıyor. Ayrıca öğrenmesi oldukça kolay olan Kızma birader, hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bir eğlence kaynağıdır.

Kızma birader bu kadar popüler olunca, insanların aklında ister istemez “kızma birader nasıl oynanır, kızma birader kuralları nelerdir, kızma birader fiyatı nedir, kızma birader kaç zarla oynanır?” gibi soru işaretleri oluşuyor. Tam da burada KizlarSoruyor Gamer fenomenleri olarak bizler devreye giriyoruz ve senin için yüzlerce kaynaklar arasından bulduğumuz en doğru bilgileri derleyerek sana sunuyoruz. Köklü bir geçmişe dayanan bu oyunumuzun tüm sırlarını öğrenmek için hazırsan, kemerlerini bağla uzun bir yolculuk olacak.
Kızma birader ekipmanları nelerdir?

Kızma birader oynarken kullanacağımız zemin, her bir köşesinde dört farklı renkte taban bulunan kare bir tahtadan oluşuyor. Bu dört farklı renkte alan “kale” olarak adlandırılır. Her köşede bulunan tabanın dışındaki ilk renkli alan kişinin başlangıç pozisyonudur. Oyuncu bu tahtanın üzerinde saat yönünde 1 tam tur atar ve bitiş noktası yani eve ulaşır.
Kalede, tabanlarında başlayan dört farklı renkli piyon bulunur. Her set 4 piyondan oluşur. Ayrıca oyunda 1 zar bulunur ve bu zarın amacı, piyonların hareketini belirlemektir.
Kızma birader oyun kuralları nelerdir?

Oynayışı çok kolay olan kızma birader oyununun kuralları da oldukça basittir, o yüzden öğrenmen kolay olacaktır. Normal kızma biraderin kurallarına ek, modlu kızma biraderin kurallarından da bahsetmek istiyorum.- Oyunda 6 atan kişi direk başlayabilir tabi bu oyuncuların isteğine göre 6 atma zorunluluğu ortadan kalkabilir.
- Her turda sadece 1 kere zar atılabilir lakin oyuncu 6 atarsa, tekrardan zar atma hakkı kazanacaktır.
- Oyuncu tahta üzerindeki tüm turunu tamamlayıp eve ulaşmadan önce istediği piyonları 6 atarak tekrardan kaleden çıkararak oynayabilir.
- Eğer bir piyonumuzu Ev'e ulaştırırsak aynı 6 atmış gibi tekrardan zar atma hakkına sahip oluruz.
- Rakip oyuncunun piyonuyla aynı yere gelindiğinde o piyonu yemiş oluruz ve “kızma birader” deriz. Yediğimiz piyon kaleye tekrar döner ve baştan başlamış olur. Lakin oyuncunun yan yana 2 piyonu varsa, kişinin piyonunu yiyemeyiz.
- Klasik kızma biraderin dışında ekstra oyun modları olan online kızma birader’de güvenli bölgeler olur ve o güvenli bölgelerdeki piyonları yiyemeyiz.
- Eğer "Kızma Birader" yapıp rakibin piyonunu yersek aynı 6 atmış gibi tekrardan zar atma hakkına sahip oluruz.
“Kızma birader oyun kuralları nelerdir?” sorusunu da cevapladığımıza göre şimdi sana ufak bir oynanış taktiği vermek istiyorum.
Kızma birader, rakibi bloklama taktiği

Eğer rakip oyuncu kalesinden çıkmadan önce onun girişine yan yana 2 piyon yerleştirirsen oyuncunun hareketini kısıtlamış olacaksın. Yan yana piyonların olduğu için hiçbirini yiyemeyecek ve sen 2 piyonunu gönül rahatlığıyla bitiş noktasına ulaştırabileceksin. Ardından kalan piyonlarını yemesinin pek bir önemi yok çünkü sen zaten oyunun yarısını bitirmiş olacaksın. Lakin bir konuda uyarmamda fayda var. Eğer modlu kızma birader oynuyorsan, rakibin başlangıç noktası güvenli bölgesi olduğu için o bölgeyi kapatman pek söz konusu olmayacaktır. Oyun içerisinde rakibin piyonunu önünüze almaya çalışın. Ufak riskler büyük farklar açmanıza yardımcı olacaktır.
Kızma birader nasıl oynanır?

Oyunu oynarken kullanacağımız ekipmanları tanıdık ve sıra “kızma birader nasıl oynanır?” sorusunun cevabını vermeye geldi. Hadi bakalım hep birlikte “ kızma birader nasıl oynanır?” görelim.
https://www.dailymotion.com/video/k1JgSG5fkpZdbQxaCcD
Oyuna başlama ve hazırlık aşaması1. Kızma birader tahtasının sana ayrılan bölgesine (kaleye) piyonlarını yerleştir. Bir kızma birader tahtasında 4 eşit büyüklükte kol adeta bir + işareti gibi durur ve bu kolların her birinde 3 sıra kare bulunur. Oyundaki amacın, tahtanın etrafındaki turu tamamlamak ve elindeki piyonları bitiş noktasına yani eve ulaştırmaktır.
2. Zarı atarak kimin önce gideceğine karar verin. Her oyuncunun zarı atmasına izin verin. En yüksek sayıyı atan ilk olur. Oyun sırası, ilk giden oyuncudan saat yönünde ilerleyecektir. Dilerseniz en genç oyuncuyu da ilk sıraya koyabilirsiniz.
3. İlk piyonunuzu harekete geçirmek için bir zar atın. Piyonlar ancak ve ancak zar atılırsa hareket ettirilebilir. Zarın üstünde çıkan sayı kadar ilerleme kat eder. Zarı atın ve çıkan sayıya göre piyonunuzu ilerletin.
4. Piyonunuzu ne kadar ilerleteceğinize zar karar veriyor. Tahtaya piyonunuzu aldıktan sonra zarı atacaksınız. Zarın üzerinde sırasıyla 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 rakamları bulunuyor. Üstte çıkan rakam kaçsa piyon o kadar boşluk ilerleyecektir.
Oyunun ilerleyiş aşaması
1. Piyonunuzu hareket ettirdikten sonra sırayı arkadaşınıza vermeyi unutmayın. 1 piyonla ilerleyeceksiniz bunu da unutmayın. Piyonu hareket ettirdikten sonra zar diğer oyuncuya geçecek ve o da aynı işlemi uygulayacak.
2. Eğer zara 6'lık gelirse bir tane daha piyon yerleştirme hakkına sahip olacaksınız. Piyonu etkin hale getirmeniz için zarı iki kez atmanız gerekiyor. İlk atış aktif hale getirmek için, ikinci atış ise ne kadar ilerleyeceğine karar vermek içindir.
3. Her dönüşte zar atarak piyonlarınızı oyuncu sırasıyla devam ettirin. İlerleyiş saat yönüne doğru olur Kızma Birader'de. Oyuncular sırayla oynadıkça döngüye girecek ve böyle devam edecek.
4. Aynı alana giderseniz ancak rakibinizin piyonlarını yakalayabilirsiniz. Rakibin piyonunun olduğu alana denk gelirse zar atışı, piyonu kolaylıkla alabilirsiniz. Piyonu düşecek olan rakip bir daha oynamak için tekrar zar sallaması gerekecek.
5. Bir de blok olayı var tabi. Blokta birden fazla aynı alanda toplanır. Toplanması demek rakibin piyonlarınızı geçemeyeceği anlamına geliyor. Rakiplerin ilerlemesini engelliyor kısacası. Bir yerde aynı renkte 2 piyon varsa rakip ilerleyemez demektir yani.
6. Rakibi geçmek istiyorsanız piyonla rakibinizin olduğu alana inin. Rakibiniz yolunuzu kapatacaktır, bunu engellemek için aynı alana inmeniz gerekmektedir.
7. Piyonlarınızı döngü ile hareket ettirdikçe tahtanın etrafına dağıtmış olacaksınız. Orta alana almak için tahta etrafında tur ile piyonlar döner. Saat yönünde hareket ederek ilerleteceğiniz oyunun 1 tur sonrasında orta alana gireceğini görebilirsiniz.
Oyunun bitişi1. Bazı alanların üzerinde boşluk veya özel işaretler olabilir. Bu oyundan oyuna değişir çünkü bazıları farklı özelliklere de sahip oluyor. Bu özelliklerin anlamı genellikle piyonunuz için pek iyi değildir. Piyonunuzu en başa gönderebilir ve oyunu en geriden takip eden konumuna sokabilir.
2. Kızma Birader oyununda kazanmanız için tüm piyonlarınızı ana alanda toplamanız gerekmektedir. Ortadaki alana tüm piyonları toplamanız çok kez döngüden geçeceğiniz anlamına geliyor. Tabi ki bu oyuncu sayısına göre de değişir. Oyuncu sayısıyla oyunun süresi doğru orantılıdır. Oyuncu sayısı ne kadar fazla ise oyun döngüsü de o kadar uzar ve oyun süresi de bir o kadar uzun olur.
Kızma Birader oyunu en az 2 kişilik oynanan bir oyun olsa da 4 kişiyle daha zevkli ve eğlenceli oynanacağınız düşünüyoruz. Kızma birader oyunu hemen hemen her yerde bulunabilecek, yakın arkadaşlarla oynandığında tadı hiç bitmeyecek bir oyundur.
Şimdi de senin için hazırladığım ufak bir oynanış videomu aşağıya bırakıyorum, kısa bir şekilde "Kızma birader nasıl oynanır?" anlatmaya çalıştım.“Kızma birader nasıl oynanır, kızma birader kuralları nelerdir, kızma birader fiyatı nedir, kızma birader kaç zarla oynanır?” gibi soruları cevapladık. Takıldığınız yerler olursa yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
İyi okumalar…56 Yorumla- +1 yıl
💅
En İyi Cevaplar
Kızma birader nedir?

Kızma birader, severek oynadığım masa oyunlarından birisidir. Bilgisayar üzerinden de oynanabilir. Batı ülkelerinde daha çok Ludo olarak bilinir. Oyunda 1 zar ve oyuncu başı 4 piyon bulunur. Kızma birader, 2 ya da 4 oyuncu ile oynanabilir. Dilerseniz tek başınıza dilerseniz de eşli olarak oynayabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Neden kızma birader denir?

Oyuna adını veren kızma birader söylemi, oyunun bir kuralından kaynaklanır. Rakip oyuncu ile aynı kare içerisine piyonunuz geldiğinde, rakip oyuncuyu yemiş sayılıyorsunuz ve onu başladığı yere gönderiyorsunuz. Rakip en başa döndüğü için de; ''Kızma birader'' söylemi kullanılıyor.
Kızma birader oyunu hangi ülkenin?

Kızma birader oyunu, Almanlar tarafından ortaya konmuş bir oyundur. Bazıları Hindistan olarak belirtir. Çünkü Hindistan'da da benzer bir oyun bulunur. Hindistan'da oynanan oyun, Pachisi olarak adlandırılır. İki oyunun birbirine benzemesinden dolayı da kızma biraderin Hindistan'da ortaya çıktığı söylenir.

Kızma birader için gerekenler;
- Oyun tahtası/kartonu
- 1 zar
- Oyuncu başı 4 piyon
Yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi en fazla 4 kişi oynayabilir.
Kale: 4 piyonun bulunduğu başlangıç noktasına kale denir.
Başlangıç noktası: Oyunun başladığı noktadır.
Bitiş noktası/ev: Piyonların geldiği son noktadır. Tüm piyonlar, eve ulaştığında oyun biter.İlk oyuncuyu belirle
İlk başlayacak oyuncuyu belirlemek için zar atılır. Genelde 6 atan oyuncu piyonlarını hareket ettirmeye başlar. 6 atamayan oyuncu, 6 atana kadar piyonlarını hareket ettiremez. Diğer başlama seçeneği ise, oyunculardan en büyük zar atan birinci, en küçük atan ise sonuncu başlar şeklindedir.
Zar atarak ilerle
Oyuna başladıktan sonra sadece zar atarak ilerlenir. Kalenin en yakınındaki kareden piyonlar ilerletilir.
Piyonları eve ulaştır ve kazan
Yukarıdaki görselde görülen eve tüm piyonların ulaşması gerekir. Piyonları eve ilk ulaştıran oyuncu kazanır.
Kızma birader kuralları

Kızma birader her ne kadar zar ve piyonlarla oynansa da bazı basit kuralları bulunur. Bu kurallar oyunun daha eğlenceli ve zevkli hale gelmesini sağlar. Kızma birader kuralları;
- Her turda her oyuncu bir defa zar atabilir.
- Aynı kare üzerinde bir piyon yer alabilir.
- Oyuncu, piyonu eve ulaştırmadan yeni bir piyonu hareket ettirebilir.
- Piyonun hareket yolunda başka bir piyon varsa, üzerinden atlanır.
- Rakip oyuncunun piyonunun olduğu kareye gelindiğinde, onu yemiş oluruz ve o rakip piyonu başlangıç noktasına gönderilerek; ''Kızma birader'' denir. Çünkü rakip aynı yolu en baştan gelmelidir.
- Piyon, bizim diğer piyonumuz ile aynı kare üzerine gelecekse, o turda oynama hakkını kaybederiz.
Ekstra olarak, oyunun daha hızlı olmasını istiyorsanız çift zar ile de kızma birader oynayabilirsiniz.
https://www.dailymotion.com/video/k4B6IHaqctJJhMxauo8
Görsel açıdan bir örnek olsun diye biraz ben de oynadım ve video kaydı oluşturdum. Şansıma ilk zar atışımda 6 geldi ve oyuna başladım. Mavi renkli ve Kimikio kullanıcı adı olan benim. :)Örneğin ilk zarı ben attım ve 6 geldi. Piyonu hareket ettirmek için yeniden zar attım. 1 geldi. Piyon 1 kare ilerledi. Ardından sarı renkteki oyuncu zar attı ve o da 6 getirerek oyuna başlama hakkı elde etti. İlerlemek için ikinci defa zar attığında 5 geldi ve piyonu 5 kare ilerledi. Oyun bu şekilde ilerliyor ve eve tüm piyonları ulaştıran kazanıyor.
Kızma Birader nasıl oynanır? Kızma Birader'in oyun kuralları nelerdir? sorularını cevaplamaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Oyunu satın alabilir, bilgisayar üzerinden oynayabilir ya da evde kağıt üzerine kendiniz de çizerek hazırlayabilirsiniz.73 Yorumla- +1 yıl
Hey napmışsın böyle yaaa 😍
s +1 yıl
s +1 yıl@KürkMantoluHayri Teşekkür ederim, yaklaşık 30 dakika sadece videoyla uğraştım. İlk videolu görüş deneyimim oldu. 👀
Gamer konusunda 529 cevap paylaştı. Kızma birader nedir?
Avrupa'da Ludo olarak bilinen Türkiye'ye ise Kızma birader olarak getirilmiş basit bir zar ile oynanan masa oyunudur. Genelde iki, üç ve dört kişi ile oynanır. Dört kişilik oynanması daha makbuldür. Yılbaşı gibi kalabalık ortamlarda oynanan bir oyun. Küçükken kuzenlerimle iddiasına oynardık.
- 4 Piyonun olduğu başlangıç yerine kale denir.
- Oyun içerisinde oynattığın pullara piyon denir.
- 4 piyonunu oyunu bitirmek için sokacağın yere ev denir.
- Oyuna başladığınız yere doğal olarak başlangıç noktası denir. (ok işareti)

Maksimum 4 kişiyle oynanan oyunumuz için her kişi öncelikle 1 renk seçer. Ardından ise adım adım şu şekilde ilerler.
- Başlayacak oyuncuyu belirlemek için herkes 1 zar atar. Birinci, ikinci ve sonuncu başlayacak olan kişi belirlenir.
- Farklı versiyon olarak herkes sırayla zar atar. Sırayla atılan zarlardan ilk 6 yı atan oyuna başlar diğerleri ise 6 atmaya çalışmaya devam ederken diğeri oyunu bitirebilir. Bu pek tercih edilesi değil ama ekstra heyecan katabilir.
- Her oyuncu en yakınındaki köşe karaden oyuna başlamak koşuluyla zar atarlar. (Görselde renge göre ok ile belirtilmiş kısım.)
- Toplam 40 adım atarak ok ile belirtilen kısmın bir sağı olan kısmına gelinir. Ardından atılacak zarlar ise 1 ile 4 arasında olmalıdır ki otopark gibi olan kısma koyabilelim. Veyahut kısmını kurallarda belirteceğim.
- 1 taşı soktuktan sonra yeni bir taşla oyun 4 tur tekrarlanarak tüm hepsini bitiş kısmına yerleştirmemiz gerekir. İlk 4 piyonu yerleştiren oyunu kazanır.
Kızma Birader'in oyun kuralları nelerdir?

Oyunda çok basit kurallar var. Bu da çocukların öğrenimi açısından gayet basit ve eğlenceli kurallar. Hemen sizler için listelemek isterim;
- Oyuna başlamak için atılacak zar değiştirilebilir. Örneğin 6 atmak zorunluluğu kaldırılıp direkt başlangıç yapılabilir.
- En önemli kural kişilerin oyun içerisinde karşılaşma ihtimalidir. Bu durumda üstünden geçilirse bir şey olmuyor. Ama tam üstüne gelir kalırsa gelen kişi orada duran kişiyi yemiş oluyor. Yiyilen kişi başlangıç noktasına tekrardan dönmek zorunda. Tekrar oradan başlıyor oyuna devam ediyor sırası geldiğinde.
- Bitiş noktasında oluşabilecek sıkıntılar içinde kural mevcut. Örneğin 3 piyonunu sokan kişi 4. yü sokmak için 3 kare ilerlemesi gerekiyorsa mutlaka 3 atması gerekmektedir. Bu kadar basit :)
106 Yorumla- +1 yıl
Fırsat sorularında hep böyle upuzun açıklamalar görünce yazasım kaçıyor
u +1 yıl@Sorusoruyorrrrr Ben yazdığımda fırsat sorusu değildi
- +1 yıl
Yok yani hangisine girsem böyle upuzun yazılar
u +1 yıl@Sorusoruyorrrrr Çünkü en az 250 kelime üstü kazanıyor :D
- +1 yıl
eline sağlık, gayet doyurucu bir görüş olmuş 🙏🏻
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
11Cevap
Kızma Birader Nasıl Oynanır?
Oyuna başlamadan önce 4 piyon olduğunu ve 4 farklı renk olduğunu belirtmek isterim ve şimdi kurallara gelelim.

- Oyuna başlarken 4 kutucuğa da piyonlarımızı diziyoruz dışarı çıkmak için zar atıyoruz ve zar 6 atması gerekir.
- Her 6 attığımız da 4 piyonumuzdan birisini dışarıya çıkartma şansımız oluyor isterseniz çıkartmaya bilirsiniz.
- Aynı karede 1 oyuncu buluna bilir eğer bir oyuncu ile aynı kareye gelirseniz o oyuncu başlangıç noktasında piyonları dizdiğimiz yerlere yolarsınız yani elersiniz. Ama o oyuncu 6 atarsa tekrar çıkar ve fazla piyonu dışarıdaysa bir şey değişmez.
- Oyun tek zar ile oynanır ve her oyuncunun sadece 1 zar atma hakkı vardır zar attığın da 6 yı bulan oyuncu tekrar zar atma hakkına sahip olur.
- Birden fazla piyonunuz dışarıda ise attığınız zarar göre istediğiniz piyonunuzu ilerlete bilirsiniz.
- Önünde bir oyuncu bulunuyorsa üstünden atlayarak geçer eğer aynı yere denk gelirlerse üstte belirttiğim gibi oyuncunun piyonunu eler.
- Sizin piyonlarınız aynı yere denk gelirse üst üste blok yapabilirsiniz. Blok yaptığınız sürede oyuncular size yiyemez.
- Hedef böyleye piyonlarınızın hepsini soktuğunuzda oyunu kazanırsınız.
- Hedef bölgeye yakınsınız ve fazla sayıda zar attınız ilerlemek zorundasınız.
4 oyunculu bir oyundur ama arkadaşınız yoksa ise 2 3 gibi sayılarla da oynayabilirsiniz.
Benim bildiğim kurallar bunlar teşekkür ederim.31 Yorumla- +1 yıl
Eline sağlık dolu dolu bir görüş olmuş :)
- 4 renk piyondan birini seç.
- Kalendeki 4 yuvarlağa yerleştir.
- 6 gelene kadar zar at.
- 6 gelince piyonlardan birini çıkar ve tekrar zar at.
- Gelen sayı kadar ilerle.
- Rakibinde aynı şeyleri yapacak.
- Zar ata ata tam tur dönüp kalene geleceksin ve orada 4 boşluk var oraya girmeye çalışacaksın.
- Ayrıca rakibinin piyonunun durduğu yere senin piyonun gelirse ya da tam tersi senin piyonun olduğu yere rakibin gelirse oradaki piyon en başa döner.
- Tekrar zar atıp 6 gelmesini beklemen gerekir.
- 4 piyonuda kalenin önündeki boşluğa yerleştiren oyunu kazanır.
34 Yorumla- +1 yıl
eline sağlık :)
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri teşekkürler
Zarı atar, piyonları zar sayısı kadar yürütürsün. Sıranı devrederken KIZMA BİRADER dersin olur biter :D
10 YorumlaBasit mantığı var , oyuncular piyonlarını sürmeye zar atışı ile karsr verirler, ve kendilerine denk gelen kartlarda ki görevleyi tamamlayarak ilerlerler. beya geriye gideler.
00 YorumlaZar atıyorsun hangi sayı gelirse bir önden saymaya başlıyorsun kendi bölgene gelince de zar atıp giriyorsun
00 Yorumla
+1 yıl2 çeşit var biri kartlı digeri hepimizin bildiği piyon ve zar siz hangi çeşitinden aldınız?
00 Yorumla
+1 yılZar atiyorsunuz herkes kendine göre renk aliyor piyon sirasiyla zar atiyorsunuz örnek 4 zar geldiyse dört adım kare gidiyorsun
00 Yorumla
+1 yılYoutube ne güne duruyor du XD veya Google da hazır yazılar mevcut XD
00 YorumlaUzunca ugraşıp onu yazamamda çok güzel bir oyun yaa bağımlısıyım😃😃
00 YorumlaKnka yeni oyunlar var
Ve internette de var kurallari?00 Yorumla
+1 yılSabırlı olmanız gerekiyor
00 YorumlaEskiden oynardık da unuttumm
00 Yorumla
+1 yılKaldı mı bunlar ya ben çocukken oynuyorduk
00 Yorumlagüzeldi bi zamanlar oynardm
00 YorumlaGamer konusunda 334 cevap paylaştı. Zar atarak
00 Yorumla