Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gamer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhabalar😇.
Mangala nasıl oynanır?
Oyuna başlamadan önce bilmemiz gerekenler nelerdir?
Mangala oyunu iki kişi ile oynanır. Mangala oyununda 6 tane rakibinin, 6 tane de sizin olmak üzere toplam 12 kuyunuz bulunur ve ayrıca o 12 kuyudan ayrı olarak 2 tane daha büyük sağda ve solda olmak üzere kuyu bulunur. Ayrıca toplamda 24 tane rakibinizin 24 tane de sizin olmak üzere toplam 48 tane taşınız bulunmaktadır.

Mangala oyununa nasıl başlanır?
Mangala oyununda ilk olarak rakibiniz ve siz her bir kuyuya toplamda 4'er adet taş koymanız gerekmektedir. Yani 24 tane olan taşınızı size ait olan 6 adet kuyuya eşit miktarda bölüştürmeniz gerekmektedir. Bundan sonrasında oyun başlıyor diyebiliriz. İlk olarak rakibiniz ya da siz kimin oyuna başlayacağına karar verip, kimin başlaması gerekiyor ise o kişinin başlaması gerekmektedir.
Mangala oyunu nasıl devam eder?

manala oyunu nasıl devam eder? Oyuna başlayan kişi ilk olarak hangi kuyuyu seçti ise o seçtiği kuyudaki tüm taşları alır ve seçtiği kuyu da dahil olmak üzere elindeki taşlar bitinceye kadar saat yönünün tersi yönünde taşları birer birer koyar. Örneğin rakibiniz oyuna başlamak istedi ve onun başlamasına izin verdiniz. Soldan 3. kuyudaki taşları almak istedi. Rakibiniz soldan 3. kuyudaki tüm taşları alır ve saat yönünün tersi yönünde ilerleyerek ve soldan 3. kuyu da dahil olmak üzere elindeki 4 tane taş bitinceye kadar tüm taşları birer birer koyar. Böylelikle şöyle bir görüntü oluşur rakibinizin kuyularında: Soldan 1. ve 2. kuyularında 4'er adet taş, soldan 3. kuyusunda 1 adet taş, soldan 4. 5. ve 6. kuyularında 5'er adet taş olur. Eğer elindeki taşlar bitmeseydi bu sefer gittiği güzergahta olan ve oyuncunun sağında olan büyük kuyuya da bir adet taş koyup rakibin kuyularına da taş koyarak ilerlemelidir. Bu arada oyuncuların sağındaki büyük kuyular oyunculara aittir. Sizin sağınızda bulunan büyük kuyu size ait, rakibinizin sağında bulunan büyük kuyu rakibinize aittir. Rakibinizin büyük kuyusuna taş koyamazsınız. Nedeni ise o büyük kuyudaki taşlar kimde daha çok ise oyunu o kazanıyor. Oyun böylece devam eder.
Mangala oyunu nasıl biter?
Taşları sırası ile koyarak ilerledikten sonra en son olarak size ait olan küçük kuyularda hiç bir tane bile taş kalmadığında ya da rakibinize ait küçük kuyularda bir tane bile taş kalmadığında oyun bitmiş oluyor ve kimin büyük kuyusundaki taşlar çok ise oyunu o kazanmış oluyor.
Mangala oyunundaki genel kurallar neler?
- Oyunu saat yönünün tersi yönünde ilerleyerek oynamalısınız.
- Oyunda taş koyup ilerlerken karşı rakibin kuyusuna geçmeden önce size ait olan büyük kuyuya da bir adet taş koymalısınız.
- Oyunda ilerlerken eğer son koyduğunuz taş size ait olan büyük kuyuya denk geliyor ise bir kez daha istediğiniz kuyudaki taşları alıp tek tek koyarak ilerlemelisiniz. Kısacası oynadığınızda en son taşınızı büyük kuyunuza koyduysanız bir el daha oynamalısınız.
- Oyunda eğer ilerlerken rakibinizin kuyusundaki taş sayısını çift sayı olacak şekilde en son taşınızı koyar iseniz rakibinizin o çift sayıda taşı olan kuyudaki tüm taşları alıp kendinize ait olan en sağdaki büyük kuyunuza koymalısınız. Örneğin rakibinizin herhangi bir küçük kuyusunda toplam 3 tane taş var diyelim. Oyunu oynadınız ve en son taşınızı o 3 tane olan kuyuya koydunuz. Rakibinizin kuyusunda 4 tane taş oldu yani çift sayıda taş oldu. O 4 tane taşı alıp kendi büyük kuyunuza koymalısınız.
- Oyunda ilerlerken size ait olan ama hiç bir tane taş olmayan kuyuya en son bir adet taş koyup elinizde taş kalmaz ise sizin o en son bir tane koyduğunuz önceden boş olan ama şimdi bir tane taş olan kuyunun karşısındaki rakibinize ait olan ne kadar taş var ise hepsini alıp kendi büyük kuyunuza koymalısınız. Örneğin soldan 5. kuyunuz boş olsun. Sıra sizde ve taşları tek tek koyarak ilerliyorsunuz. En son bir taşınız kaldı ve o boş olan 5. kuyunuza taşı koydunuz. Toplamda sadece bir tane taş oldu o kuyuda. O size ait olan soldan 5. kuyunun karşısında rakibinize ait olan kuyudaki eğer taş var ise hepsini alıp kendi büyük kuyunuza koymalısınız.
- Son kuralımız ise kendinize ait olan 6 kuyuda ya da rakibinize ait olan 6 kuyuda taş hiç kalmadı ise kimin taşı kaldı ise o tüm taşları toplayıp hiç kendi tarafında taşı kalmayan oyuncu kendisine ait olan büyük kuyuya tüm taşları koymalıdır. Örneğin rakibinizin tarafındaki küçük olan kuyulardaki taşlar bitti ve sizin tarafta taş bulunuyor. Rakibiniz sizin tarafınızda olan tüm taşları alıp kendisine ait olan büyük kuyusuna koymalıdır.
Umarım anlatabilmişimdir. Elimden geldiğince bilgilerimi aktarmak istedim. İyi oyunlar dilerim ve ayrıca iyi eğlenceler dilerim😇
74 Yorumla- +1 yıl
Diyecek tek lafım yok şahane ya <3 Çok doyurucu gerçekten
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri çok teşekkürler ederim efendim😇.
- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
En İyi Cevaplar
Mangala nedir?

Mangala, çok eski tarihlerden beri oynanan bir oyundur. Çok eski dönemlerden bu yana mangala oyununun tek amacı eğlenmek de değildi aslında. İnsanlar bazı şeyleri kaydedip ölçmek gibi nedenlerden dolayı da oynuyordu. İlk zamanlarda tohum, çakıl taşı veya küçük taşlarla da oynanan bu oyun gün geçtikçe şekillenmeye başlamış daha sonra günümüzde renk ve şekil olarak değişim görmüştür.
Mangala nedir ve nasıl oynanılır hakkında sorduğun bu soruya dair hazırladığım yazıda şu sorularına cevap bulacaksın;- Mangala'yı Kim Keşfetti?
- Mangala Nasıl Oynanır?
- Mangala Oyun Kuralları Nelerdir?
- Mangala Oyununda Taktik Geliştirebilir Miyiz?
- Mangala Benzeri Oyunlar Var Mıdır? Varsa Nelerdir?
Mangala hakkında bilmen gereken ne varsa bu yazımda anlatmaya çalışacağım. Mangala'nın nasıl oynandığına dair, oyun içi taktikleri nelerdir ve nasıl kazanılır buna dair şeyleri anlatacağım yazıma başlıyorum.
Mangala oyunu hakkında bazı terimleri bilelim!

Mangala, mantığımızla hareket edeceğimiz bir oyundur. Her oyunda olduğu gibi Mangala'da da belli başlı kurallar bulunuyor. Kurallar da hemen hemen herkesin anlayacağı türden bir basitliktedir. Bu kuralları bilmek için de oyun içerisinde geçecek olan bazı terimleri bilmek gerekir diye düşünüyorum. Oyun içinde geçen bazı terimleri tanım olarak göreceğiz.
Mangala oyununda geçen oyun içi terimler!
Oyuk: Ev veya çukur olarak da belirtilen bu oyuklar hem kendinize ait 6 hem de rakibe ait 6 tane olmak üzere toplamda 12 tanedir. Aynı zamanda oyun tablasının iki köşesinde de uzun oyuklar da bulunuyor.
Ayı: Oyunda sizde ve rakibinizde bulunan her bir oyuk içerisindeki 4 adet taş bir ayıyı temsil ediyor. Ayı 4 taş demek yani.
Hazine: Tabladaki sağ ve sol tarafta bulunan geniş oyuklar hazineyi temsil eder.
Doğu: Sağ taraftaki geniş oyuk.
Batı: Sol taraftaki geniş oyuk
Mantık ile ilerlenen bir oyun olan Mangala'da belli başlı kullanılan terimleri gördünüz. Oyunu ilerleyen kısımlarında nasıl oynanacağına dair olan alt başlıkta bu terimleri gördüğünüzde yabancı kalmayacaksınız. O halde nasıl oyun oynanır ve hangi kısım kime aittir bunlara geçelim.Bilmeyenler ve Yeni Başlayanlar İçin Mangala Nasıl Oynanır?

Tıpkı satranç gibi 2 kişi ile oynanılan bir oyundur Mangala. Senin ve rakibinin sahip olduğu ayrı ayrı 24 taşı vardır ve bu taşlar başlangıçta sahip olduğun taşlardır. İlerleyen sürelerde artıp azalması oynamana bağlı🙃
Kendi tarafında ve rakibinin tarafında 6'şar, toplamda 12 tane yuvarlak oyuk bulunuyor. Bu oyuklara yuva, ev, çukur veya başka bir terim de kullanabilirsin genellikle oyuk denir. Kendi oyuklarından taş çıkartıp rakibinin oyuklarına taş koyman gerekiyor. Oyunun ilerleyişi bu şekilde oluyor.
Mangala oyununun amacı nedir? Oyundaki ana amaç taşlarını hazinede toplamandır. Kura çekilir ve her küçük oyukta 4 taş bulunur. Hazinelerde en çok taş biriktiren oyunun kazananı olur. Oyunda oynama klavuzu da bulunuyor zaten görsel eşliğinde yine de bazı taktikleri vereceklerini sanmıyoruz. Bu sebeple oyuna dair bazı taktikleri de dinlemeni tavsiye ederim.😊Mangala oyununa dair genel kurallar nelerdir?

Mangala Oyunu Kuralları
- İlk başlayacak oyuncudan bir oyuk seçmesi istenir ve oyuncu oyuğunu seçer.
- Oyuncu eline 4 adet taş alarak oyuklara sağdan sola doğru bu taşları teker teker bırakır. Taşı aldığı oyuğa da taş bırakması gerekmektedir.
- Taşları sırayla yerleştirdiğinde son yerleştirdiği taş kendi hazinesine denk gelirse sırasını kaybetmez, oyun eli tekrar kendisinde olur ve yine hamle yapar.
- Oyuncunun atacağı taş rakibin oyuğuna denk gelirse ve sayı çift olursa örneğin rakibinde 1 taş olur ve sen de bir tane daha koyarsın çift olur böylece rakibinin o oyuğundaki taşları alır ve hazinene ekleyebilirsin.
Bu şekilde ilerler ve taşları biten oyunu kaybeder. Oyunun ilerleyişi bu şekildedir. Peki Mangala oyununa daire ilerleyiş taktikleri nelerdi? Ne tarz hamleler yapılmalı ne tarz hamleler yapılmamalı görelim!Mangala Oyununa Dair Bazı Taktikler!

Her oyunda olduğu gibi Mangala'da da belli başlı taktikler vardır. Bu taktikler kazanmanız için kolaylık sağlayabilir. O halde bu taktikleri de verelim!
İlk hamle oyunun ilerleyişi için büyük bir adım olabilir Mangala'da. İki kişi arasında kura yapılması gerekir ve oyuna başlayacak olan ilk kişi bu sayede seçilir. İlerleteceği oyunda kişi kendi hazinesine eğer taş bırakırsa tekrar hamle kazanır ve kazanma ihtimali daha çok artar.
Aynı zamanda yukarıda rakibinize çift hamle yaparsanız da taş kazanıp hazinenizi dolduracağınız hakkında bir ifade belirtmiştik. Rakibinizin tek taş bulunduğunu gördüğünüz oyuklara taş bırakmaya çalışırsanız daha kolay kazanırsınız. Aynı zamanda rakibiniz de kaybedeceği endişesine de kapılır oyun daha keyifli olur🙃
Bunlar dışında size çok kazandıracak başka bir taktik de boş oyuklardır. Hamle yapacağınız taş boş bir oyuğa denk gelirse ve o boş oyuğun karşısındaki oyukta taşlar varsa o taşlara da sahip olursunuz. Boş oyuklar gözden kaçabilir ama rakibi yenilgiye düşürebileceğiniz en iyi taktik budur.Mangala oyunu ve güncel alışveriş sitelerindeki fiyatları!
Trendyol'da: AKILLICA Doğal Ahşap Mangala Oyunu Doğal Taşlı Akıl Oyunları Mancala 24,99TL!
Neva Toys Mangala Tarihi Zeka Ve Strateji Oyunu Yeni 8016 Çantalı 34,00TL!
Zekice Ahşap Mangala, Kapaklı Mancala Oyunu, Zeka Oyunları 49,99TL
HepsiBurada'da: 🎲 Mangala Türk Zeka Ve Strateji Oyunu 49,99TLMangala Benzeri Oyunlar Var Mıdır? Varsa Hangileridir?
Mangala bir tür strateji ve mantık oyunudur. Bu suretle baktığımızda pek çok benzeri oyunu görebiliriz. Aynı olmasa da farklı farklı versiyonlarını görmek mümkündür.
İlk olarak Orta Doğu'da Türkler tarafından oynanılan bir oyun olan Mangala'nın farklı veya benzeri versiyonları da yüzyıllar öncesinde veya yakın tarihlerde de faklı coğrafyalarda da oynanmıştır. İnsanlar eğlencesine bu tarz oyunları çok geçmiş yüzyıllardan beri oynuyorlar yani. O halde benzeri oyunlar hangileriymiş bakalım hemen!1- Go!

3000 yıldan uzun bir geçmişe sahip olan Go, Çinlilere ait geleneksel bir oyundur. Dünyada oynanan en eski tahta oyunu olduğuna dair teoriler bulunuyor. Oyun popülaritesini hâlâ kaybetmemiş olsa gerek gazetelerde ve dergilerde köşe yazılarında anlatım olarak görmek mümkündür. Çinliler Wei Ch, Koreliler ise Baduk olarak adlandırıyor bu oyunu. Latin harfleri kullandığımız için Go'yu kullanıyoruz biz de.
Oyundaki amaç diğer tahta taş oyunlarında olduğu gibi rakibin taşlarını ele geçirmek. Oyunun satrançtan daha karışık ve ilginç stratejilere sahip olduğu da söyleniyor.🙂2- Satranç!

Klasik bir Avrupa oyunu sanılan Satranç'ın ana vatanı aslında Güney Doğu Asya'dır. MS 600 yılı civarı tarihlerinde Hindistan'da oynanılan bir oyun ile hemen hemen aynı nştelikleri taşıyan bu oyun sonraları isim cisim olarak değiştirilse bile geldiği yer aslında bellidir. Yani bu oyun Asya'dan gelmiştir. Sonraları farklı versiyonları Çin'de ve Japonya'da ortaya çıkıyor. Xiangji aya da Shogi bir diğer isimlerinden ikisidir. Avrupalılar daha sonra Hint oyununu kendilerince değiştirerek farklı uyarlamalar yapıyor ve geliştiriyorlar. Bu sayede oyun hâlâ da günümüzde yerini koruyor.
3- Dama!

Dama Satranç'a nazaran niraz daha karışık ve bol stratejiye sahip tahta oyunudur. Pek çok medeniyet mezarlarında rastlanan bu oyun aslında epey köklüdür.
4- Mah Jong!
Bilgisayar versiyonu
Taş versiyonu

Listedeki en son ve en taze oyun olan Mah Jong Çin'e ait bir oyundur. Çin'in süslü motiflerini bu oyunun iki versiyonunda da göreceğiz. Taş ve bilgisayar versiyonları da mevcuttur. Hatta oyun Windows sürümlü bilgisayarlarda yüklenmiş olarak bulunuyor.
Genel olarak Mangala hakkında pek çok bilgi ve strateji öğreneceğiniz bir yazı okudunuz. İlginizi çekebilecek benzeri oyunları da listeledim. Umarım beğenirsiniz, keyifli günler...52 Yorumla- +1 yıl
Şahane ve ötesi olmuş <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Teşekkür ederim :)
+1 yılMangala Nasıl Oynanır?

Öncelikle merhaba, bildiğim kadarı ile aktarmaya çalışacağım umarım doğru anlatabilirim diye umut ediyorum. Bir Türk oyunu olan mangala aslında basit stratejik ve mantık oyunudur. Oynaması zevkli ve bir o kadar da kolay bir oyundur.
Mangala oyunu 2 kişi ile oynanan bir oyun türüdür. Mangala oyununa başlarken her iki oyuncuda da 24 taş bulunmaktadır. Mangala oyunu için özel üretilmiş kendine has tahtasında ise 12 adet oyuk vardır. Her oyuncunun kendi tarafında 6 oyuk vardır yani 6 oyuk rakibin 6 oyuk ise sizindir. Resimde gördüğünüz gibi 2 ucunda büyük çukurlar vardır bunlara hazine denir. Oyuncular taş çıkarır iken kendi oyuklarından taş çıkarmak zorundadırlar ve taş çıkartırken de rakibin oyuklarına taş bırakabilirler. Bahsettiğim hazine içerisine taşlar toplanmaktadır sonuç olarakta bu hazineler içinde hangi oyuncunun taşı fazla olursa oyunu o kazanmış ve 1 puanı almış olur.Mangala Oyun Kuralları Nelerdir?

- İlk olarak, hangi oyuncu başlayacaksa ki kimin başlayacağı kura ile seçilir bunuda belirtmek isterim Öncelikle kurallara değinmeden, gelelim ilk başlayacak oyuncu bir oyuk seçecek içine 4 taşı sırayla oyuklara koyacaktır.
- Olurda oyuncunun bıraktığı taş sırasında son taş hazineye denk gelmiş olursa şayet o oyuncu tekrar bir hamle sırası kazanmış olacaktır
- Son taş hazineye değil de rakip oyuklarına denk gelir ve bu oyuklar içinde çift taşa sahip olursa o oyuktaki rakip taşlarını hazinesine alabilecektir
İllaki eksiğim vardır aklımda kalanları söylemek anlatmak istedim. Neticede eski bir oyun ve çok eski Türk oyunu olduğu için popilktesi şu an pek yok o nedenle hatta "Z Kuşağının" oynamadığını düşünüyorum. Bizde damayı öğrendikten sonra bu oyuna olan ilgimizi kaybettik
Ama yinede yardımcı olabilmişsem mutlu olurum..
İyi günler... Bol şanslar mangala oyununda :)32 Yorumla- +1 yıl
Elceğzine sağlık müthiş <3
- +1 yıl
Teşekkür ederim rehberim 😍
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
11Cevap
+1 yılMangala 2 kişiyle oynanan bir oyundur. Aldığın kuyuda bir taş bırakarak soldan sağa doğru taşlarını kuyulara atarsın. Oyun sonunda haznesinde en çok taş biriktiren kazanır. Bazı kurallar:
1) Attığın en son taş haznene denk gelirse bir daha oynarsın.
2) Eğer taşların rakibinin kuyusuna kadar gelirse ve kuyuya attığin taşla birlikte toplam taş sayısı çift bir sayıya denk gelirse taşları haznene atarsın...(çok cins bir kuraldır)
3) Koyduğun fotoğrafta bize bakan oyuncunun haznesine en yakın taşını görüyorsun, eğer o taşı sağa doğru bir adım attırırsa ve attırdıktan sonra o taşın karşısında taş varsa bu taşları alır.20 Yorumla
+1 yılBenim 7. Sınıfta matematik projemdi bu. Mangalayı biz yapıyorduk. Yumurta kusutundan yapmaya çalışmıştım. Sonra bide okulda şanpiyona yapıldı ve kazandım :D
00 Yorumla
+1 yılismini bilmiyorum sadece bir videoda yerde çukur kazıp oynuyorlardı.. merakta ettim nasıl oynanıyor diye?
00 YorumlaBiz ilk okulda bu oyunu çok oynardık. Şimdiki çocuklar bilmiyor sanırım bu oyunu.
13 Yorumla
+1 yılOynayarak öğretebilirim. Kurallarını internette bulabilirsin ama taktikleri farklı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer kuyuda 1 taş kalacak şekilde alıyorsun ve sağa doğru birer birer koyuyorsun tüm kuyuları önce boşaltan kazanıyor. Oyuna başlamadan önce her kuyuya 4 taş koyulacak
10 Yorumla
+1 yılBenim bildiğim yapılır
10 Yorumla
+1 yılİsmini bile duymadım daha önce
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhic oynamadım bana da öğretin 😃
21 Yorumla- +1 yıl
Karşılıklı 6-6 olmak üzere 12 çukur vardır tahtada. Oyunda bunlara kuyu denir. Aynı zamanda her bir oyuncunun hazine bölümü vardır. Her kuyuya 4 tane olmak üzere 48 tane taş kuyulara konur. Oyuncular taşları kuyulara aktara aktara hazinesine toplamaya çalışır. Oyun sonunda en çok taşı toplayan kazanır. Özet olarak böyle 🙂. Tabi oyunu oynarsan o an oynadığın kişi sana daha iyi öğretir.
Bu oyunda kimse beni geçemez
00 Yorumla
+1 yılBoyle bir oyunun varligini bile bilmiyordum
00 Yorumla
+1 yılİlk kez duyuyorum oyle bir oyunu
00 Yorumlaİlk defa gördüm desem inanırmısınız?
00 Yorumla
+1 yılÇok severiiiim.
00 Yorumla
+1 yıloyunla aram yok
00 Yorumlahic duymadim
00 Yorumla
+1 yılİlk kez görüyorum
00 Yorumlaİlk kez duyuyorum
00 YorumlaBnde hic duymadim
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında