kendime kulaklık, klavye ve mouse almak istiyorum. şu an kullandıklarım baya eski ve memnun değilim. hangi markanın hangi modellerini önerirsiniz acaba?
Aslında bu sorunun birden fazla cevabı var çünkü kulaklık, klavye, Mouse vs. gibi oyuncu ekipmanlarının her bir tanesi için ayrı bir marka çok iyi ürünler yapabiliyor. Sana hangi gamer ürünü için hangi ekipman tercih edilmeli aşağıya listeliyorum.
SteelSeries (Klavye)
Bütçe problemleri olmayanlar için tabi ki en iyi markalardan biridir diyebiliriz. Ürünlerin yapımında kullanılan malzemeler oldukça kaliteli ve çok dayanıklı. Dinamik yapısı ve tamamen özelleştirilebilir beş profiliyle bir Gamer için vazgeçilmez diyebiliriz.
Logitech (Fare)
Eğer bir Gamer’san bu markanın ismini duymama gibi bir ihtimalin yok, özellikle Logitech'in G502 Lightspeed modeli kendine hayran bırakan bir ürün. Uzun ömürlü pil, konfor, en iyi tuş seçimi ve düzenlenmesi, tasarımından dolayı birden fazla kavrama seçeneği bulunması bu markayı benim gözümde en iyi marka yapıyor.
HyperX (Kulaklık)
Şöyle bir marka düşün, kullanıcı yorumlarında neredeyse hiçbir negatif yorum bulunmuyor ve tabiri caizse her oyuncunun hayallerini süslüyor. Fiyatı her ne kadar pahalı olsa da verdiğin parayı sonuna kadar hak ediyor. Çıkarılabilir ve gürültü önleyici mikrofon, ses kalitesini artırmak için 3D teknolojisi ve son olarak kaliteli malzemelerden yapılmasından dolayı uzun süreli kullanım sağlıyor.
Klavye olarak ben corsair k68 kullanıyorum k70 ve k90 nın gözle görülür farkı yok. Aynı zamanda steelseries ve hyperx i de araştırabilirsiniz.
Mouse olarak sensei ten ve zowie fk1b kullanıyorum. 2 side gayet güzel mouseler tabi oynadığınız oyuna göre değişmektedir. moba tarzı oyunlarda dpi 16000 e kadar oursa sensei teni arasıtırın derim. rekabetçi cs go valorant gibi oyunlarda zowie tercihimdir.
Kulaklık olarak hyperx cloud alpha stereo kulaklık kullanıyorum gayet kaliteli ve memnunum. 7.1 sahte kualklıklara para vermeyin professional Hi-fi , Hi-end ilgi alanım oldugundan orjinalleri 400-1000 euro arasında cünkü.
Kulaklıkların mikrofonları çok kötü. Ben scarlett focusrite solo amfi , mxl440 conderser mic., ve kaliteli xlr kablo kullanıyorum. dağlar kadar fark var bunuda arastırabilirsiniz. gerekirse yardımcı olabilirim.
Technopat veya donanım haberden kullanıcı yorumlarını gooldan yazarak bulabilirsiniz.
Çok üst model almana gerek duymayarak kulaklık 1-HyperX 2-SteelSeries 3-Logitech sıralama olarak uygun fiyatlı güzel modelleri ufak bir araştırmayla bulabilirsin. Klavye 1-Razer 2-Logitech içerisinden bakabilirsin. Mouse Steelseriesten başlayıp Logitech ten sonuca varabilirsin. Bunlarda zaten şekilde gözüne hitap etmek ister muhtemel buda kişiye göre değişir. Seçip, sonra onun üzerinden değerlendirme istersen daha iyi olabilir. Özellikle mouse bir yerde kontrol edip almanı tavsiye ederim ele uyması önemlidir.