ben önceden mobile oyunları oynuyordum ama artık pc kullanıyorum gelişmişlik açısından pc oyunları daha iyi gibi ya sizin fikriniz?#BuseDesuuFenomenOlmaYolunda
Mobil oyunları mı daha çok tercih ediyorsunuz yoksa PC oyunlarını mı?
Mobil, oyunları cebimize kadar soktu ancak bu hem avantajlar hem de dezavantajları beraberinde getirdi.
Avantajları
Mobile özel dokunmatik özellikli oyunlar
Sadece oyun keyfi için büyük büyük pcler konsollar tv ler ile uğraşmamak
Oyunu yanında taşımak
Dezavantajları
PC ya da konsol kadar ayrıntı ve fps sunamaması
Isınma ve pil kullanım ömrünü azaltması
Nispeten küçük bir ekrana hapsolmak
Klavye mouse ve gamepad kolaylıklarından uzak kalmak. Bu sınırlandırıcı etkiler sağlıyor.
Peki hangisini tercih edelim?
Burada seçim beklentilere göre değişir. Mobil oyun hayatında hiç oyun deneyimi olmamış 60 yaşında insanları bile oyun dünyasına dahil edebiliyor. Böyle bakarsak oyun oynama kültürünü genişletti diyebiliriz.
PC'de konsolda oyun oynamak için ciddi bir masraf gerekirken; orta seviye bir telefon birçok oyunu yeterli performansta oynatabilmektedir.
Çevrimiçi rekabetçi mobil oyunlar kaybetme garantili kumar gibi bişey. Öde kazan yoluyla mobil oyuncular günlük harcamalar yapmaya teşvik ediliyor, kazanma hırsı da üste eklenince pc'de lisans ücretini verip oynayabileceğiniz en iyi oyundan daha pahalıya geliyor. Müşteri kaybetmemek için sürekli yeni içerikler yarışmalar ekleme çabaları da oyunun her yerinden bug fışkırmasına neden oluyor. Bu durumu da zaten bildikleri için teknik destekleri de ezbere bikaç cümleyle durumu geçiştiriyor. Kumar oynasan kazanma şansın olur bi şekilde, mobil oyunlara verilen paralar çöp oluyor.
Hiçbir mobil oyun adil değildir. Sen oyun dersin, yapan dükkan. Sen oyun oynadığını sanırken o para vereni mutlu etmek adına adaleti öper. Bunu 2 mobil strateji 1 mobil tps oyun deneyimimle söylüyorum.
Gelelim teknik karşılaştırmaya; mobil oyunların görüntü kalitesi oynandığı cihazların teknik kapasitesiyle sınırlı olup her zaman pc'den ve konsollardan geride olacak.
Merhaba, Teknolojinin gelişmesi ile beraber artık oyunlar ceplerimize kadar girmiş durumda. Tercih meselesini genelde maddi durumlar belirliyor. PC sahibi olamayanlar mobil, mobilde iyi bir telefona sahip bir olamayanlar (İyi bir bilgisayarı varsa) PC tercih ediyor. Benim tercihim ise o anki durumuma göre ve oynamak istediğim oyuna göre değişiyor ama genelde PC ile zaman geçiriyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir iyi günler :D
Pc oyunları oynanış zengibliği açısından daha fazla olduğu için öncelik onlara veriyorum. Mobil tarafında oynadığım oyunlar da var. İyi oyunlar çıkıyor gün geçtikçe ve mobilin portatifliği sebebiyle oyun sektörü azbuçuk oraya kayıyor. Duruma göre tercihim değişecektir kesinlikle.
Telefonum eskidi artık sarji cabuk bitiyor vs. İyicene çöp olmasin diye artik sadece sosyal medya vs kullaniyorum sadece, Bilgisayari daha çok tercih ediyorum oyunlarda artık zaten telefon iyiykende pc varsa pc den oynardim ama telden de oynadigim zamanlar oluyordu fakat artik telefonla oynamiyorum nerdeyse hiç
merhaba Bilgisayardan sıkıldığım zaman koltuğa uzanıyorum ve mobil oyunlar oynuyorum ama genelde PC üzerinde oyunlar oynuyorum. bazı oynadığım MOBİL oyunlar var oynamak isteyeceğini düşünerek önermek isterim. Brawl stars Rush Royale Blocksudoku LOST in blue PUGB MOBİLE Wild Rift Bunları umarım oynar ve beğenirsiniz.
Pc'den oynamak her zaman daha avantajlı ve keyifli. Çünkü masa başında daha dik ve öz güvenli oluyorsun. Mouse'la oynamanın rahatlığından bahsetmiyorum bile. Benim tercihim pc oyunları ₪
Merhaba oyunsever,
Mobil, oyunları cebimize kadar soktu ancak bu hem avantajlar hem de dezavantajları beraberinde getirdi.
Avantajları
Dezavantajları
Peki hangisini tercih edelim?
Burada seçim beklentilere göre değişir. Mobil oyun hayatında hiç oyun deneyimi olmamış 60 yaşında insanları bile oyun dünyasına dahil edebiliyor. Böyle bakarsak oyun oynama kültürünü genişletti diyebiliriz.
PC'de konsolda oyun oynamak için ciddi bir masraf gerekirken; orta seviye bir telefon birçok oyunu yeterli performansta oynatabilmektedir.
Saygılarımla.