+1 yılMuhakkak ki düzenli olarak içici birisi ile içmeyen arasında bir fark vardır.
Buna kişilik farkı da eklenince seninde belirttiğin "tuhaf" karşılama olayı orada çıkıyor
-Hiç vodka içtin mi?
-hayır
-Neden?
-İstemedim, içmedim
-Lan olum öl sen mk
gibi.
İçki bir yana, esrar hap içmiyorum diye yadırgandığım bile oldu. Tabisi o ortamlara yakınen olunca ister istemez konular hep bunlara ait olabiliyor.
Ha isteyen istediğini içsin, kişinin kendi görüşüdür. İçki içeni ne savunurum ne yadırgarım, aklı başında insan, neyin nasıl oldugunu biliyor takılsın kafasına göre.
cut.01 Yorumla- +1 yıl
tesekkurr ettım agzına saglık ..
En İyi Cevaplar
+1 yılKedi, ulaşamadığı ciğere mundar der. Alkol kullananan insanlar, kullanmama seviyesine erişemedikleri için sana mundar gözüyle bakıyorlar. Varsın sen alkol kullanma da mundar ol bu dünyada onların gözünde. Ahirette de onlar senin ve en başta Allah (c.c.)'ın gözünde mundar olacaklar.
32 Yorumla- +1 yıl
tesekkur ederım ..
- +1 yıl
Rica ederim, ne demek... ;)
+1 yılHa ha ha,yine iyi senin halin.Ben hiç kullanmadım,sanki Marslı görmüş gibi bakıp," Hiç mi içmedin?,Ağzının tadını bilmiyorsun..." gibi sözler söylüyorlar.İçene madalya mı takıyorlar ne? Bir kız alkol alırsa,peşinde hep sapık erkekler kuyruktur,nedeni malum...İyi ki bırakmışsın o yüzden.
01 Yorumla- +1 yıl
ona kadar tat meselesı olsa cok guzel seyler var ..
benım bırlıkte oldugum ınsanda arada sırada ıcerdı o zamanlar beraber bıraktık zaten
Sizinle hemfikirim.Alkolun kimseye bir faydasi yok bence de.Sacede psikolojik olarak belki de faydasi oldugu savunuluyor.
Birakmaniza sevindim.O kadar güzel ve faydali icecek varken alkolda israr etmek bana göre de pek makul degil.15 Yorumla- +1 yıl
Alkol, insanın zihnini bulandıran ve sağlıklı düşünmesine engel olan bir maddedir. Yani, bir çeşit uyuşturucudur. Alkol alan kişi, alkollü iken sağlıklı düşünemez ve sağlıklı hareket edemez. Saglıklı düşünmemız tuhaf demek ki :)
- +1 yıl
ben tesekkür ederım canım :))
- +1 yıl
iyi aksamlar :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
+1 yılTuhaf duruma düşmenin sebebi, o insanların yaptıkları yanlışı bilmeleri ve doğru olan davranışı sergileyeni görünce kendilerini temize çıkarmak adına doğru davranışı yapanı yadırgayıp azınlığa düşürmeleri.İçmek seçime bağlı sonuçta, senlik tuhaf bir yanı yok. Gözlemlerime göre dinlerine bağlı olupda alkol kullanan insanlar bu davranışı daha çok sergiliyor. Şahsen deistim, kimin ne içip içmediği pek umurumda olmaz.Herkesin doğrusu yanlışı kendine,bu doğru ya da yanlışları başkalarına benimsetmeye çalışmanın anlamı yok.
01 Yorumla- +1 yıl
güzel bı yorum tesekkurler
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. alkol ben de kullanmıyorum onun yerine meyve suyu içerim her sabah kahvaltıyı meyve suyuyla yaparım tuhaf olan bir yanı yok belki görüntünden dış görünüşünden tuhaf karşılayabilirler hani bazen dış görüntüye bakarsın bu kız içer dersin ama sen içmiyorum deyince şaşırırlar öyle düşün yani
05 Yorumla- +1 yıl
ya ben ayranlada yasarım ıstedıgım kafayı benım ıcımde var neselı olmak cılgın olmak alkolu ne yapayım :) )
- +1 yıl
yanı amac ne onu kurmaya calısıyorum ben
sıkıntı dert alkollemı gıderılecek
ya da ne bıleyım keyıf almak ıcın bırseyden ılla alkol almak mı gerek bahsettgm sey bu - +1 yıl
ahahah :DDD
açıkçası hiç içmemiş hatta kokusunu bile bilmeyen arkadaşlarım "içmiyorum çünkü tadı kötü" dediklerinde anlamsız birer varlığa dönüşüyor. onun dışında içip içmemesi beni ilgilendirmiyor. ben içiyorum çok sık olmasa da, muhabbet de varsa bundan keyif alıyorum. günahı da sevabı da umrumda değil.
05 Yorumla- +1 yıl
saygı duyarım lafım yok içene benım dusuncem bu ...
- +1 yıl
sevmeme meselesı degıl tat tuz konusu degıl yanlıs oldugunu bıldıgım halde ıctım pısman oldum tvbemı ettım kllanmadım mesele bu canım ..
- +1 yıl
evet öyle yapmak gerek tesekkurler :)
ayda yılda ortam olunca bir iki bira veya bir kaç duble rakı içiyoruz.dediğin gibi kimsede günahsız değil.içen içsin içmeyen içmesin. yanlız içip içip etrafı rahatsız edenler, alköllü araba kullananlara en büyük cezalarda verilsin diyorum .daha da bişey demiyorum.daha ne diyim.Gurunun lafının üstüne laf olur mu.
01 Yorumla- +1 yıl
bende öyle dusunuyorum alkolun kısılere ve cevreye verdıgı zarar cok fazla ..
önlenemıyorda malesef
kullanmıyorsan kullanmıyorsundur kimsenin laf etmeye hakkı yok ben de içerdim zamanında artık çok önemli günler dışında ben de kullanmıyorum olsa da olur olmasa da. Kaldı ki, alkol günah bile olsa, o günaha gelene kadar neler neler var, adam kendi evinde iki kadeh icmis kimseye zararı olmadıktan sonra günah mı?
02 Yorumla- +1 yıl
son cümlen ıcın açıklama yapacaktım ama vazgectım ..
diğer taraftan ben ıcene laf etmıyorsam onlarında tuhaf karsılaması normal degıl tabı - +1 yıl
Arabistanda peygamberimizin zamanında sarap icip de islerini güclerini aksatanlar tembellige alısanlar icin yasaklanmıstır sonucta sarap rakı vs gibi icecekler de yedigimiz meyvelerden yapılıyor, domuz eti gibi pis değiller. Benim düsüncem bu yönde icmesini bilmeyen icmesin zaten.
Şimdi bizim insanlar hep şurda yanılıyor
Bir ortamdasın 5 kşisiniz 4 ü içki ot felan içiyor sen içmeyince ortama uyum sağla yok efendim bize ayak uydur felan bu ne rezalettir içmek istemiyor işte ne zorluyorsun ya da kendileriiyi bir halt yiyorlarmış gibi sana alaylı alaylı konuşmalar :))01 Yorumla- +1 yıl
aynen öye ılk ıctıgım zamanda bu sekılde ıcmıstım zaten ortamı bozmak ıstemedım uyum saglayayım dedım ama sonradan bu durum sabah kalktgm an cok sacma geldı ..
+1 yıltuhaf karşılayanların allah cezasını versin. bunlar içki sektörünün kapitalist sistemin kölesi olmuş. isteyen içer istemeyen içmez !
13 Yorumla- +1 yıl
bencede sankı mecburuz
- +1 yıl
bu her şeyi sorgulayan(neyi sorguladıklarını burda söylemem doğru olmaz) süper zeki(!) insanların kıstası bu. yoksa atom da parçalasan, yeni bir element de bulsan içki içmiyorsan gerici derler. aptala, aptal olduğunu anlatmaktan daha zor bir şey yok. bu terazisi bozuk insanlara göre boşuna kendini ayarlamaya çalışma.
- +1 yıl
ne guzel dedın :)
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. insanlar sapla samanı karıştırmaaya meraklı çünkü . sen hangi inanacı benimsersen benimse sırf canın istemiyor diye içmesen bile bunu dine daha doğrusu islama bağlıyorlar. boşver anormal bir durum değil. herkesin damak zevki farklıdır.
01 Yorumla- +1 yıl
evet öyle tabı tesekkurler ..
+1 yılBirileri sağolsun kanka öyle bir kutuplaşma var ki içki kullanmayan tayyipçi türbanlı akpli içki içen chpli milllet öküzün altında bırak buzağı artık inek arıyor ve bir de bir söz yazayım
Milleti iyileştiren ottur, yok eden alkoldür. Bob Marley02 Yorumla- +1 yıl
tesekkur ederım arkadasım
- +1 yıl
Rica ederim arkadasım
Bende içmiyorum ve düşün sen bir bayan olduğun halde aldığın tepki buyken benim aldığım tepkiyi.Hatta babam bana kızmıştı diğer gençler gibi değilim diye.:D
02 Yorumla- +1 yıl
ahahah o daha degısıkmıs ya :)
Aşk İlişkileri konusunda 918 cevap paylaştı. Hic tuhaf karsilamiyorum sigara gibi görüyorum kullanan var kullanmayan var , icende kendine icer icmeyende ;)
02 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle bebişim :))
senin arkadaş çevrenle ilgili bir durum. Benim çevremde alkol kullanıyorsan sorun haline gelir. İnsanlar içki içtikleri zaman marjinal olduklarını falan mı düşünüyor? ne kadar saçma .
06 Yorumla- +1 yıl
pek fazla tanımadıgım ınsan bıle sordugunda ıcmıyorum deyınce tuhaflık oluyor neresı tuhaf ya ıcen tuhaf degılde ..
- +1 yıl
Bence içmeyen kişi daha değerlidir. Onların şaşırması gayet normal kişi kendinden bilir işi. Düşünüyordur adam nasıl içmez bu devirde içmeyen mi var gibisinden neden? çünkü kendisi ve ortamı öyle. Zaten içmeyen kesim belirli kesim olduğu için hemen o yöne çekerler zavallılar. Arkadaş ortamı çok önemli uzak dur . Seni belirli kalıplara sokmalarına izin verme . İçmiyorsan en güzelini yapıyorsun kafan ayık en azından sağlıklı düşünüyorsun. Beyninin uyuşmasına ihtiyacın yok bu yüzden içmiyorum de :)
- +1 yıl
dıyorum zaten arkadas cevremde cok fazlaydı hepsını bıraktım aılem ve kardeslerım yetıyor bana ne gelıyorsa arkadastan gelıyor ben boyle mutluyum :)
- +1 yıl
cok tesekkur ederım güzel dıleklerın için Allah razı olsun bebişim :))
aynıları senın ıcınde gecerlı :))
+1 yılİçmenin de içmemenin de bir garipliği yok. Alkol almıyorsun diye yadırganıyorsan o ortamda bulunman saçma. Ayrıca zararları var ama içene. Kimse kimseyi yargılayamaz yok içiyorsun şöyle günahkarsın, yok içmiyorsun şöyle yobazsın diye.
01 Yorumla- +1 yıl
arkdas cevremı bırakalı cok oldu zaten , bana zararı olacak ınsanlardan ve ortamlardan uzaklasmayı tercıh ettım
mesela boyle sanal ortamlarda soruldugu zaman ıcmıyorum dedıgım zaman .. bı tepkı alıyorum bazılarından
Aşk İlişkileri konusunda 338 cevap paylaştı. alkol sigara gibi birşey değildir ki kullanılsın. sen alkolu yanlıs kategoride tanımlamıssın sanırım.
01 Yorumla- +1 yıl
yanlıs degıl
bak arkadaşım kullanmamam cok iyi ama daha önce azda olsa icmişsin kalpden bir tövbe ederek günahından kurtula bilirsin başkaları ne konuşmuş ne demiş umursama
01 Yorumla- +1 yıl
ben tövbe ettım zaten çook oldu içmiyorum :)
Kendileri gibi olmayanları herkes her zaman yadırgamıştır naneli. Takma. Herkesin her dediğine kulak asacak olursak...
02 Yorumla- +1 yıl
hay agzına saglık ...
çirkin güzele güzel der mi hiççç :)))
Bende sevmiyorum hayatımda 6 tane belki bira içmişimdir . hiç sevmedim acı kızlarada yakıştırmıyorum ama içenede bir şey demem
01 Yorumla- +1 yıl
aynen bende öyle düşünüyorum
+1 yılÇünkü o insanlar tuhaflar...Alkol almıyorsan seni muhafazakar, dindar olarak addederler...Muhafazakar ve dindar olman onların işine gelmez...Sırf bu yüzden AKP li olduğunu düşünenler bile vardır...
05 Yorumla- +1 yıl
partı meselesını acmaya gerek yok ama ak partılıyım bununda alkolle ıbadetle din ıle alakası yok
- +1 yıl
Ülkemizde medeniyetle özdeşleştirilmiştir alkol...Ne kadar içersen o kadar medenisindir...
- +1 yıl
ılkelım yobazım o zaman :D
kım ne derse desın :) - +1 yıl
:) Alkole hayır:))Yobazlığa devam:))
- +1 yıl
nickhuzurmudur nedır .. bılıyormus gıbı brde sacmalıyor
+1 yılNiye tuhaf olsun ki. Normal Bi,durum. Takılmamak gerek.
01 Yorumla- +1 yıl
evet ..
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. İçene faydası var evet. Damarları açıcı etki yapar, idrar söktürücüdür. Kalbe ve böbreklere yararlıdır. vs.
20 YorumlaNeresi tuhaf haram sevmiyoruz ve kullanmıyoruz kim ne derse desin. Takmamak lazım.
01 Yorumla- +1 yıl
takmıyorum da merak ettım ya ne bu ön yargı
en iyisini yapıyorsunki bu anormal bişe değil normal bişe
12 Yorumla- +1 yıl
yanı bence de ne kazanıcam kı
bende kullanmıyorum ama sosyal içiciyim ortam olsa herkes içse eşlik ederim,asla bir faydası yok zararı vardır
01 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle ..
+1 yılHiç ilişkisi olmamış insanlar tuhaf, alkol almayanlar tuhaf.. Çok tuhaf bir ülke olduk..
01 Yorumla- +1 yıl
tuhaf ülkenın tuhaf ınsanları ..
+1 yılbende kullanmıyorum üniversite okuyorum ama etrafımda ne kadar tanıdığım varsa içiyolar insan kendini tutmalı içmeyide hiç düşünmüyorum
01 Yorumla- +1 yıl
en güzeli.
+1 yılbende kullanmıyorkum şimdi ne oldu yani boşver içme günahı içenlere kardeşim
01 Yorumla- +1 yıl
aynen bencede
+1 yılaz önce miller bitirdim dolaptada carlsberg le tuborg var oohhhh sabahlar olmasın
10 YorumlaTuhaf bir yanı yok bence. Ama muhattapların kullanıyorsa onlara garip gelebilir bu durum.
00 YorumlaAllah'ın yasakladığı bir içki ? Allah nerede yasaklamış?
118 Yorumla- +1 yıl
ayrıntıya takılma tuhaf mı alkol kullanmıyor olmam ...
- +1 yıl
Beyoğlunda..
- +1 yıl
kardeşim kuranda yazıyor sen inanmıyormusun ?
- +1 yıl
Ey Muhammed! Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: Bu ikisinde büyük bir günah, bir de insanlar için bazı menfaatler vardır. Fakat günahları, menfaatlerinden daha büyüktür. Yine sana neyi infak edeceklerini soruyorlar. De ki: İhtiyaçtan fazlasını infak edin. İşte böylece Allah, size �yetlerini açıklıyor. Umulur ki siz düşünürsünüz.
Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.
- +1 yıl
19 - Ey Muhammed! Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: Bu ikisinde büyük bir günah, bir de insanlar için bazı menfaatler vardır. Fakat günahları, menfaatlerinden daha büyüktür. Yine sana neyi infak edeceklerini soruyorlar. De ki: İhtiyaçtan fazlasını infak edin. İşte böylece Allah, size �yetlerini açıklıyor. Umulur ki siz düşünürsünüz.
5:90 - Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.
5:91 - Şey - +1 yıl
ben senin kadar pislik bir insan görmedim hadi geçmiş olsun kardeşim :)
- +1 yıl
Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?
Dönüşünüz hep O'nadır. Allah'ın vaadi haktır. Herşeyi ilk baştan yaratan O'dur. Sonra iman edip salih amel işleyenleri hak ettikleri ölçüde mük�fatlandırmak için geri döndürecek olan yine O'dur. K�firlere de ink�r ettikleri için kaynar sudan bir içki ve acıklı bir azap vardır.
Hurma ve üzüm ağaçlarının meyvalarından da hem içki - +1 yıl
bende bişey demedim arkadaşım zaten isterse içki içsin isterse domuz yesin beni zerre kadar ilgilendirmiyo hani uyaralım dedik bunun günahı var dedim uyarmak suçmu arkadaşım ?
- +1 yıl
bılmedıgın konuyla ılgılı yorum yapmamalısın .. sorum baskaydı dısına tasmayalım lütfen
- +1 yıl
anlamak ıstıyorsan kendın arastır elının altında en azından ınternet var ..
bılmemek degıl ogrenmemek ayıp
anlamayana anlatamam ben
bu yasına kadar anlayamadysan - +1 yıl
arkadaş kendisini zeki sanıyor:)
- +1 yıl
ya içiyorsan iç banane ..
agresıflesecegım bır durum yok ..
ben burda tuhaf olan yanı ne onu sordum farkında mıısn hala cevap verıyorsun verme ya
+1 yılayran iç sende be abla zorla içicek halin yok
01 Yorumla- +1 yıl
ayran meyve suyu latte ıcıyorum ben :D
Bende hiç içmiyorum, Kafa rahat =)
01 Yorumla- +1 yıl
evet :)))
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılhiç kullanmadım.kullanmamda zaten
01 Yorumla- +1 yıl
ne guzel keske agzıma sürmeseydım tövbe ettım cok az süre kullansamda
senden otlanamayacak olmam
11 Yorumla- +1 yıl
:)
içki hamballık diye biliyorum ben
05 Yorumla- +1 yıl
olmayan ıkıncı bır kafayı taşımak ...
- +1 yıl
düşünmediğin seylerı yapmadıgın seylerı alkol kafasıyla tasımak :)
- +1 yıl
aynen :)
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılCan sıkıntısını alıyor bazen.
00 Yorumla belkide alkol sana yakışıyordur..
00 Yorumla
+1 yılara da bir içseydin bari,
00 Yorumla
+1 yılsen nerdesin ! :(
02 Yorumla- +1 yıl
burdayım
- +1 yıl
hııı :D
+1 yıla lincoln kimse o tipi sevmedim
08 Yorumla- +1 yıl
olabılır
- +1 yıl
o söylesede söylemese de ben içerim allah ın yasagını çignemişim onumu kazıyacam
- +1 yıl
her koyun kendı bacagından asılır
- +1 yıl
kartışmıyorum diyorsunda eksiyi vermişssin :(
- +1 yıl
alnımda mı yazıyor benım verdıgım ?
- +1 yıl
vermediyse + ver olsun bitsin
- +1 yıl
hadı kardesım hadı ...
- +1 yıl
sanki eline yapıuşacaktı tamam bacı senden bir şey istemem