+1 yılKimse kimseyi sevmek zorunda değildir güzel kardeşim. Ayrıca neden cesur yüreklilik ile çıkıp sormuyorsunuzda gizli kapılar ardına saklanıyorsunuz.
Sevmek başka saygı duymak başka birşeydir.Din ile yaptığı reformlar mı? Sanki o zamana kadar biz dinsizdik ATATÜRK gelince mi din reformu yapıldı.Ondan öncede sonrada müslümanız arkadaşım.Elhamdüllilah
Atatürk olmasaydı aslında bugün şu konuştuğunuz konuyu olurduk.Devleti bölmüşlerdi ve siz bakalım, hangi ecnebiden olma olurdunuz?
Başörtüsü konusu açılacak biliyorum yine fakat Latife hanımında başörtüsü taktığı zamanlar olmuştur.
Burada dinden imandan bahsediyorsak eğer, bize bunu olduğu gibi ecnebi bir memleket olmadan kurtarmak için çabalayan ve bunuda son derece iyi başaran birine saygı duymalıyız. Sevmek değil fakat saygı duymalısınız.Nedeni ise eğer şeriat olan bir memlekette yaşasaydınız o zaman bu kadar rahat yazamazdınız? Hümeyniyi bilmem kimi sevmek zorundamıyız? Hadi bir yazın orada bu da Türkiye gibi bir memlekette sevmediğiniz bir önderin size sağladığı faydalardır. Belki bu yorumdan sonra beni bloke edeceksiniz.Ama pekde umurumda değil.26 Yorumla
Soran+1 yılgizli olmamın sebebi beni engellemesinler diye . şeriat bugünkü gerçek şeriat değildir gerçek şeriat olsaydı yazabilirdik .
- +1 yıl
Burada herkes istediğini yazar, özgür bir sitedir.Kimse kimseyi sınırları açmadıktan sonra engellemez.Yukarıda ki güncellemenizide okudum. Madem böyle düşünüyorsunuzda Tayyip bey'in Amerika'lı işadamları ve Obama ile olan antlaşmalarına ne diyorsunuz? Yapmayın, lütfen, Ab'ye girmek için neden uğraşıyor sevgili Tayyip bey o zaman? Lütfen tarihten bahsedeceksek 90 yıl incesi haricinde şu son 10- 20 yılda tarihe giriyor. Gizli kullanıcı olsanız bile isteselerdi sizi yöneticiler çıkartabilirlerdi.
Soran+1 yıltayyipten banane onun yaptığı da yanlıs ama bu abd köleliğimin temeli 1923te atıldı
- +1 yıl
Peki kime oy veriyorsunuz? Allah aşkına çok merak ettim. Bakın ALLAH'IN adını verdim. Cevabınızı bekliyorum.
Ayrıca Abd- Köleliğinizin temeli 1923 'de atıldı ise ve siz öyle hissediyorsanız köle olmayacağınızı bildiğiniz bir yer söyleyin bana...Madem burada konuşuyoruz.Seviyeyi düşürmeyelim.
Soran+1 yılyaşım 20 akpye oy vermiştim ama akpye şüpheliyim . ben düşünen insanım . hiçbir partiye güvenmiyorum ama yoklukta gideri olan akp kanımca
- +1 yıl
Yani sonuçta oy veriyorsunuz.Aslında benim merakım oy verip vermediğiniz ile alakalı idi, Hepimiz şu ya da bu şekilde bizi bu işin içine çekilmiş durumdayız.Yaşınız daha çok genç bu konulara fazla dalmayın.Arada kaybolursunuz.İnsanların istediğide böyle bir polemik yaratmak. Boşverin 2 şeyden uzak durmayı öğrenmelisiniz. Politika ve dini istismar ederek birşeyler kopartmaya çalışan insanlar. Bunlar için toysunuz.Güzel başınızı daha iyi şeylerle yormayın.
En İyi Cevaplar
+1 yılBen birinden etkilenmiştim bayagı konusmustuk bu konuları.Bunalmıştım uzaklaşmıştım sonra da koptum.Sevmiyorum bu konuyu tartısmayı.Ataturk'u sevmek zorunda değilsin,kimse değil.Ama bu tartısılması gereken bir konu değil.Kimse kimseye bazı fikirleri empoze etmeye calısmasın yeterli.
11 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
Sevmek zorunda degilsin Artık karanlık zamanlarda değiliz
Ben her zaman bu cemaat kesiminden laik denen kesimin ayrılması taraftarıyım maalesef öyle bir imkanımız yok kürdüm diyenler ile de türküm diyenlerin ayrılmasını isterim ayrıca maalesef öyle bir imkanımız da yok
Onun yerine şöyle yapalım türban meclis dahil heryerde özellikle üniversitelerde özgürlük kazandı
Kürtler neredeyse istediği herşeyi almak üzere
2023 geldiğinde hep beraber bakalım ne kazanmış ne kaybetmişiz...
Unutma tarih tekerrürden ibarettir bu nedenle tarihçilerde bu soruların cevaplarını bulabilirsin...10 Yorumla
Atatürk bir devlet adamıydı bir din adamı değil.Sevmek değil ama saymak zorundasın.İnsanları halifeye kulluktan kurtardı,padişaha kulluktan kurtardı dedi ki sadece Allah ' a ibadet edin işte bunu dedi diye karalandırAtatürk, Kuran'a olan bağlılığını onu 'Kitab-ı Ekmel' yani (En Mükemmel Kitap)8 diye tanımlayarak dile getiriyordu unutmamlı bunu.Peygamberimizin mezarını yıkacaklardı Atatürk olmasaydı,lütfen bilgi edinmeden her kaynaktan okumadan fikir edinmeyelim. tek kaynak bizi zehirler. nol nol okumak tarafsız olmak ve diyalektik materyalizmi kullanmak bizi doğru bilgiye götürecek dostum
111 Yorumla- +1 yıl
Suudiler 1926 yılında kendi sınırları içindeki tüm mezarlıkları yıkma kararı alınca ,Atatürk Suudilere öyle bir telgraf çeker ki, Suudiler peygamberimizin s.a.v.mezar taşına bile dokunamazlar. Ancak diğer mezarlarının hepsini de yıkarlar.Mezarlara saygısı olmayan Suudilere M.Kemal ATATÜRK aynen şöyle seslenir
''PEYGAMBERİN MEZAR TAŞINA DOKUNURSANIZ BÜTÜN ORDUMU GÖNDERİRİM''
Kaynak: link
Soran+1 yılahahahahahahahahaha atatürk kabeyi kurtardı yalanı yazsana i googlea sonra kendinden utan ve benedene öür dile şakacı . atatürk müslüman değildi masondu
- +1 yıl
Boşa zorlama bu arkadaşlar cahil
- +1 yıl
bana hakarette edebilirsin, ama lütfen masonluk ne Müslümanlık ne masonluk ne yahudilik ne bunları oku git devlet arşivlerini incele sana yarın devlet arşivinden faksın numarasınıda bulabilirim şuan internetteyim diye buradan paylaştım.Siz bana sövseniz de hepiniz benim kardeşimsiniz asla ve asla kalbinizi kırmak istemem. kulaktan dolma bilgilerle güzel zihinlerimizi köreltmeyelim okuyalım okumayı sevelim sevdirelim
Soran+1 yılgooglea atatürk kabe yalanı yaz diyorum sana
- +1 yıl
peki onun yalan olduğuna körü körüne inandın da benim haklı olabileceğime neden ihtimal vermiyorsun sana devlet arşivinden bulurum diyorum sen hala sadece internete takmışsın kafayı benim diyecek başka sözüm yok. eğrisiyle doğrusuyla sen ne diyorsan o tek dileğim .Allah utandırmasın hiç bir konuda
Soran+1 yılbak atatürkün kabe mevzusunun haklı olduğunu kanıtla güncelleme yapıp gizliden cıkıp herkesten özür dilicem ve profil resmimi atatürk yapıcam bu kadar iddialıyım hadi seni bekliyorum kardeşim
Soran+1 yılöyle bir arşiv yok . atatürkü yüceltmek adına atılan büyük yalanlar . atatürk müslüman değildi ki onu büyük müslüman gibi göstermeye calısıyorlar :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
bence kendine çeki düzen ver kızı ülkü ve diğer manevi kızı sabiha gökçenin kendi aktardıkları anılarını oku 7 Şubat 1923te atatürkün balıkesirde verdiği hutbeyi oku akıl edemiyomusun bunları meyveli ağacı taşlarlar bilmiyor musun ayrıca ülkeyi kurtarması yeter eğer ülke benim için dinden sonra geliyo diyorsan atatürkün nutkundaki çanakkaleyi anlatan kısmı oku biliyorsun şeyh saiti ingilizler tutmuştu ve halkı dinle galeyana getirip ,dini halka karşı kullanıp kışkırtmaktı amaçları bide bilmezmisinki müslüman birine kafir diyen dinden çıkar kafir birine müslüman diyen de
28 Yorumla
Soran+1 yılverdiği hutbe göstermelikti . köprüye geçene kadar ayıya dayı dedi ve Türk halkını dinle kandırdı uydurdu sonra yetkiyi ele geçirince din adına osmanlı adına ne varsa kaldırdı . Hutbe okudu adamı müslüman sanan büyük cahil sürüsüne kemalist zihniyet denir .
- +1 yıl
olum bi*git allah aşkına madem bu kadar dindarsın o zaman nedn dediğime kulak asmadın hutbe 1923 te oldu daha ne ayısından dayısından köprüsünden bahsediyorsun milli mücadele için cihad etmiş bir insana.dini kullanmak bir iyilikse senin yaptığında insanları dinle kışkırtmak oluyo bir insanın kalbinden geçeni sen nerden bilceksin
Soran+1 yılmilli mücadele için cihad mı hahaha çok güldüm :D yahu 1923teki son dini gösterş showuydu işte . ondan sonra din adına hiçbir şey yapmadı . yok etti herşeyi
Soran+1 yılçok seksi konuşuyosun ban yanlıs zamanda yakaladın beni duşa giricem ;)
Soran+1 yılyahu doğruları söylüyorum diye dindar mı oluyorum ? ben de her genç gibi mast yapan biriyim olamaz mı ? ama söylediklerim doğru uygulayamıyorum nefsim el vermiyo bir türlü
Atayı işlerine geldiği gibi ota b.ka her şeye kullanarak nemalanan zihniyet yüzünden hep bunlar.Sen simdi Atatürk'ü sevmiyorum dersin bir Allah'sız gelir benim peygamberime hakaret eder yok yere ortami gerer sinirlenirsin.En iyisi kimsenin kutsallarina dil uzatmayalim.
17 Yorumla
Soran+1 yılatatürk kutsalsa zaten sevmem
Soran+1 yıldövme yapanlar full gösteriş özentilik . hem kalıcısı günah
- +1 yıl
Günah demissin ama onlar ve sen o kadar farkli acilardan bakiyorsunuz ki olaya, bak güncelleme yapmissin birilerine aciklamalar yapmissin ama sana yobaz yaftasini yapıştırmislar hemen.En iyi yaptiklari sey hemen birilerine kulp takmaktir.simdi bana da bulasicaklar.Bastan uyarma sebebim bu yüzdendi.
Soran+1 yıltüm gerçekler ölünce ortaya cıkacak .
Soran+1 yılatatürkün gerçek yüzüne az kaldı zaten 100 yıldır uyutuluyoruz
Değilsin, ama saygı duyman gerekiyor yorumlardan saygı duyduğunuda yazmışsın zaten tartışıcak bır konuda yok.
50 YorumlaBende sevmem, mecbrda oldugumu dusunmuyorum ama saygi duymaya mecburuz.
40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Kimseye hakaret etmeden sorunu sor. Sevme; kimsenin senin sevgine ihtiyacı yok. Zorunda da değilsin.
30 Yorumla
+1 yılSakin olmalısın ama.Gerçek hayatta da böyleysen bu konuda kırıcı olursun.Senin dogrun senin dogrundur.Hayat senin hayatın.Ataturku sevmek dini yok saymak değildir ki.
02 Yorumla
Soran+1 yılatatürkü sevmek dini tehlikeyi atmaktr bana göre . çünlü onun yolundan giden gençlerin halini görebiliyorum .
- +1 yıl
Peki din adı altında takılan dini sömürge ederek insanları kullananların halini görebiliyor musunuz? Ben şahsen görüyorum.
Senin şu an bu sitede bunu yazmanı bile o sağladı o olmasa belki bir dinin bile olmayacaktı Müslüman bile olamayacaktın çünkü dinini rahatça yaşayabileceğin bir vatanın ülken olmayacaktı.
17 Yorumla
Soran+1 yılatatürk büyücü mü bir Tanrı mı kim ?
Soran+1 yıltekrar soruyorum atatürk Allah mı kim ki o bana özgürlük versin . bana özgürlüğü şehitlerim atalarım dedelerim ve Yaradan verdi peygamberler verdi
- +1 yıl
Sen zaten kendini şartlamışsın ne desek bu değişmeyeek ama unutma Mustafa Kemal olmasa senin yaşayacak bir ülken olmayacaktı dinin Müslüman olmayacaktı ninelerini İngilz, Yunan askerlerinin altından alan adama bunları söyleyemezsin o adam olmasa senin baban belli olmayacktı belki de üzarinde dinini RAHATÇA yaşayabileceğin bir vatanın olmayacaktı Atatürk'ü yargılamadan önce onun kim olduğunu öğren kulaktan dolma bilgilerle hareklet etme :S
Soran+1 yılhep ayın laflar baban fransız olurdu ninilerini tecavüz ederlredi . 90 yıldır aynı yalan yemezler bıktık artık
Soran+1 yılkafamı kimse doldurmadı ben tarihi ilk okul kitaplarındanki yalan konulardan öğrenmedim kafanı kullanıp objektifçe araştırdım ve gerçeği gördüm . eskiden ben de severdim sizin gibi Atatürk amaşu ansadece saygı gösteriyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes sevmek zorunda değilsin de saygı duymak zorundasınız yazmış insan sevmediği birine nasıl saygı duysun bu bir. Atatürkü çok kutsalmış gibi yüceltiyor bazıları peygamber miydi o haşa bu iki? Atatürkü koluna döğme yaptırmalar yok atatürk kolyeleri takmalar sadece dikkat çekmek için yapıyorlar buda üç. Bakın gizlendim neden Atatürk ü o kadar yüceltiyorsunuz küfürler edip mesaj atanlar var mesaj kutum dolmasın uğraşamam sıkıyorsunuz yeter! Ben küfür etmedim sonuçta?
10 Yorumla
+1 yılAl işte git ülkeden sevmiyosan onun parasını harcama tatillerine çıkma defol ülkeden Atam Tek Laiklik getirdi diye Ağzından çıkmayan şeyleri uyduran siz cahiller defolun Ülkeden ya Sizin kadar cahil yanlısı bir insan görmedim Atam Laiklik getirdi laiklik başka bişey demedi cahil insan Laiklik şartı cahil
16 Yorumla
Soran+1 yılkimi kimin ülkesinden kovuyrsun 600 yıl misafirimizdiniz akıllı olun osmanlı geri dönüyor şeriat gelcek 2023de ve laik düzen bitecek
- +1 yıl
akılsız insan Atatürk'ün yaptığını Osmanlı yapamadım söylesene neden yapmadı Allah şükür bizde Osmanlı Torunuyuz ama Osmalı Halkını sattı son zamanda kendin incele Benim Osmanlıyla sıkıntım yok ATAMIN DA yoktu O sana Cumhuriyeti seçme seçilme hakkını getirdi Bunu anlayamıycak kadar cahilsin boşa anlatıyorum
Soran+1 yılatayı osmanlıdan büyük yazanla işim olmaz . Osmanlı halkına zulm etmiş miş miş at yalanı ... inananı
- +1 yıl
Lan söylesene bana Ülke paylaşılırken Osmanlı padişahı nerdeydi Atatürke idam kararı çıktı ülkeyi kurtaracak diye neden camilere yapılanlara izin verildi Kadınlarımıza çocuklarımaza yapılmayan zülümler kalmadı nerdeydi padişah padişah neden ATAMIN yaptığını yapmadı cevap veresene İlk önce geçmişi bil!
Soran+1 yılatatürke idam kararını ingiliz karargahlar çıkarttı istanbulda , osmanlı hükümeti değil . Osmanlı zor durumda kaldı diye işgal altında oldu diye hain mi oluyor ? Atatürke görev veren zaten osmanlı kurtar diye ben atatürkün komutanlığını ve zekasını inkar etmiyorum ama sıradan bir adamı sırf cumhuriyet kurdu diye masonlar tarafından putlaştırıp ardından Türk milletine empoze edilmesi bana acı geliyor
- +1 yıl
Tayyip beyinde torunu Amerikan vatandaşı peki bu ne?
+1 yılAtatürk'ü sevmek zorunda değilsin ya da müslüman olmak , müslümanlığı sevmek zorunda da değilsin.Mesela ben İnsanların fikirlerine sadece saygı duyuyorum taraf tutmadan.
11 Yorumla
Soran+1 yıladamsın o halde
Gizli Üye(36-45)+1 yılzorunda tabiki değilsin ama yapılanları inkar etmek yediği kaba pislemek gibi bir sey benm gözümde bir sairin sözü var mukemmel ama yanlıs anlasılma olur die paylasmıorum sizin gibiler bana saka gibi gelior yaa hakkaten bıdı bıdı atıp tutuyorsunuz bunu saglayan bile Atatürk :))bu yeterli sana
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 795 cevap paylaştı. Biz nasıl sizin gibi yobazlara katlanıyorsak sizde Atatürk' e saygı duymak zorundasınız
12 Yorumla
Soran+1 yılatatürke saygı duyuyorum zaten yobaz
+1 yılŞu an rahat nefes alıyo olmamız onun sayesinde. Bu bile yetmez mi sevmemize?
28 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk Allah mı haşa o kim benim senin gibi et parçası
- +1 yıl
Allah dediğimi hatırlamıyorum. Bizim insan fakat büyük işler yapmış biri. Şuanda sokağa çıkıp elimizi kolumuzu sallayarak rahat rahat gezebiliyosak bu onun sayesinde.
Soran+1 yılondan önce osmanlı ve türk devletleri boyları vardı ne atatürkmüş yav
- +1 yıl
Din beynini bürümüş
Soran+1 yılsizinde atatürk o zaman
- +1 yıl
Ne güzel. Çok şanslıyım
Soran+1 yılhayır ben daha şanslıyım çünkü atatürk kurtaramıcak seni öbür dünyada :):):):):):):):):):):)
ben seviyorum banane senin sevmemenden bu beni ilgindermez sevmiyorsan sevme
10 Yorumlabir yobazla tartışılmaz. atatürk'ü savunmaya çalışan diğer arkadaşlara başarılar diliyorum.
14 Yorumla
Soran+1 yılyobaz sizsiniz
Soran+1 yılha şunu bileydin güzel itiraf
+1 yılEvet sevmek zorundayız ve zorunda olduğum için sevmiyorum Atamı , içimden geldiği için seviyorum .
00 Yorumla
+1 yılzorunda değilsin burası özgür bir ülke. Ama unutma özgürlüğü de o getirdi.
02 Yorumla
Soran+1 yılözgürlük hep vardı zaten
- +1 yıl
aç tarih oku bakalım
+1 yılyazık ya lütfen sev be kardeşim sen olmasan ne yaparız biz
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHoyon voton hoyono tapmazsan vatan hayinisin türkiyede böyle kendileri ne kadar vatan severse artık. Taptıkları put osmanlıya ihanet etti kendi devletine ihanet eden hain birine biz tapıyoruz asıl atatürk ve ona tapanlar. Konu tartışmaya kapalıdır
00 Yorumla
+1 yılAtatürk senin gibi gizlenerek bişeyleri yapmadı...
HAyatını adadı o ve silah arkadaşları bu ülke için. sen naptın klavye delikanlısı bu vatan için?11 Yorumla
Soran+1 yılseni ilgilendirmez naptığım . bana vatan haini diyen vatan hainidir
+1 yılGerici olduğun yazdığın detaydan anlaşılıyo zaten.
13 Yorumla
Soran+1 yılgerici olan sizsizin 90 senedir başörtüsünü ölüm-kalım meselesi yapan zihniyet .
- +1 yıl
Yok, başörtüsünü sorun yapan aslında sizsiniz.Bu başörtüsü bıktırdı.Benim ailemdede var takan.Ne oluyor yani...Çarşafa girince müslüman dindar, başörtüsü olmayınca dinsiz mi oluyorsunuz? Bırak arkdaşım 90 yıl öncesini...Bugünde yaşıyorsun...Uyan biraz...Hepsinin cesedi çürüdü sen neyin derdindesin?
- +1 yıl
Gerici diye boşuna demediğim anlaşıldı kendini onaylamış oldun..!
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de sevmiyorum Türküm ama saygılıyım .
30 Yorumla
+1 yılSenin burada böyle özgürce konuşmani o sağladı senin topraklarini korudu kolladi her sey din degil
23 Yorumla
Soran+1 yılherşey dindir bu hayatta . bir insana taptığının farkında mısın bozuk kemalist zihniyeti ?
- +1 yıl
Taptigim yok oda allahin kulu tabiki,pasama sevgim sonsuz, paşamin bize verdigi destekle cesaretle geldik biz buralara onun arkasina siğindik tayyip dini sokuyo siyasete noluyo ancak göz boyuyo arkanizdan is ceviriyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de senin gibi düşünüyorum .
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılatatürk olmasaydı sen ya yoktun ya da şimdi kilisede amneo yapıyordun
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbiraz mantıklı olun yani arkadaşlar sevmiyosan ible saygılı olun
Soran+1 yıl90 yıldır ağzınıza sakız gibi yapışmış bu laf atın şu sakızı dişleriniz çrüdü osmanlı geri dönüyor zaten
Cevap sahibi+1 yılarkadşaım bak ben rusyayı daha cok seviyorum türkiyedne ama aatürkün yaptıklarını inkar edemesin arkadaşım o seni hristiyan aleminden kurtardı osmanlı dedigin ülke kendini icten batırdı avrupa batırdı arkadaşım atatürk olmasaydı belkide ya ölecektin ya da papaz ya da hristiyandın
Soran+1 yılhepiniz kahinsiniz tamam
Cevap sahibi+1 yılşuan soruna ters cevap verdigimizi icin kinlenip yanlış şeyler yapıyorsun kendini kontrol etmelisin sevmek zorunda degilsin sana dedim sadece saygı duymak zorundaısn
He ergencan heee.
13 Yorumla
Soran+1 yılcevap veremeyince saçmalamak işte sen !1!
Soran+1 yılyahu tartışamayınca cahil mi oluyoruz gel tartışalım adamsan
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat