çok çabuk hasta olan biriyim acayip hassasım sorma..Bir gün arkadaşım evde bişey içiyordu tuhaf geldi kokusu sordum zencefil dedi iyi gelir iç dedi sende... o gün bu gündür (3 yıldır ) hiç doktora grip & soğuk algınlığı vs vs gibi nedenlerden gitmedim.hem farkettimki antibiyotikler gribin süresini uzatıyor...
Tek bildiğim ve uyguladığım tarif şu.
2 çay kaşığı toz zencefili bir su bardağı sıcak suyun içine atıyoruz içine birazda şeker atıyoruz karıştırıp içiyoruz.
tavsiyem zencefili kaynatmaman ya da başka otlarla karıştırıp içmemen herşeyin saf hali güzel ve faydalıdır geçmiş olsun :)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılOy oy oyyy hasta da olmuşmuş kendisine bakamaz olmuşmuş :)) Geçmiş olsun :)) Sana bir tavsiyem var bir kase çorbaya karabiberi dolduruyorsun ama yiyemeyeceğin kadar çok koy. Çorbanın renki sadece karabiber olmalı. Boca etme ama sadece çok koy ve boğazın yana yana o çorbayı ekmeksiz iç :))
121 Yorumla- +1 yıl
Karabiber sanki sana bayılıyor? Bak yaa gıcıklık yapma :))) Uzun konuşmakla alakası ne anlamadım? Soğuktan olmadı mı? Savunmada mı oldu?
- +1 yıl
aaa faranjitin vardı senin de doğru ya :)) Bende ne varsa sende de o vardı bak şimdi hatırladım. Hastalıkdaşız :P
- +1 yıl
:)) Allah allah gıcığa bak yaa ben 20 sene evvel kapmışım bu hastalığı senin yaşın kadar bee :))))
- +1 yıl
u2 :|
- +1 yıl
Yuj sana bee bu hakaretten dolayı sana dava açayım da aklın başına gelsin :)) Nasılsa herkese açıyorum dava bir de sana açarız :DD
- +1 yıl
votka iç gevşe abi biraz :))))
- +1 yıl
''Ankara'nın büyüklüğü ne gezilecek yer büyüklüğüdür, ne de tatil büyüklüğü. Büyüklüktür işte, adı konamaz.''
- Angaralı Çupi - +1 yıl
Getirme beni Malatya ya şimdi )))
- +1 yıl
İslam Çupi varya dsasdadsa
Ben yemeğe kaçtım. çuuuuuuuuuuuuuuuuus - +1 yıl
karabiber denemedin mi yoksa.
- +1 yıl
Acı değil yaaa sadece karabiber ama çorbaya bolca dökecektin deli işte :DD
- +1 yıl
Amaaan zaten herşeyi biliyorsun da neden buraya sordun kendin yapmadın :DD
Neyse nasıl oldun iyi misin şuan :)) - +1 yıl
Aaaa çok konuşuyor oldum şimdi de iyi mi?
Halini sorduk kötü olduk tamam sustum...
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2 hafta üstüste grip oldum.Acillerde süründüm.Yine de ilaç kullanmadım.Sana bir çay önereceğim,günde 3 bardak kadar içebilirsin.Zencefil (toz),zerdeçal (toz) ve içine bal koy.15-20 damla limon damlat.Kaynatmadan üzerine sıcak suyu dök,karıştır,5 dk. soğusun ve iç.
110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGelir,öksürüğü de keser.Parasetamol içeren bir ilaç iç,ilerlemeden.O yeterli olur.Hergün diş fırçala ve iyileştiğinde o fırçayı at.Dilini de ihmal etme.Ben boğaz ağrısını öyle önledim.Hala hastayım ama ilaçsız bu kadar sürmesi normal.Geçmiş olsun.
Cevap sahibi+1 yılBen de teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler.Nasıl oldun bu arada? Benim öksürük hala devam ama bilinçli kesmiyorum ciğerler temizlensin diye.Antibiyotik bazı bünyelere dokunur,doktor hangisini salık verdi?
- +1 yıl
çok daha iyiyim o güne göre yapmadığım şey kalmadı augmentin 1000mg verdi aferin yazdı supradyn yazdı yanında ben mandalina greyfurt suyu içiyorum zencefil bal süt içiyorum çok şükür hafifledi hastalığım. bende de var öksürük ama çok fazla değil de düzeliyorum grip oldum oda geçecek :)
Cevap sahibi+1 yılAugmentin içtim,ölüyordum :D Aferin kullanmanı önermem.Supradyn'e gelince...O vitamini alacağına gerçek meyve ve sebzeleri kullansan daha yararlı.Böbreklerine ve karaciğerine yazık.Neden o kadar ilaç vermiş ki? Anlaşmalı markaları yazacak diye seni depoya benzetmiş!
Cevap sahibi+1 yılBir de,süt ve ürünleriyle birlikte alma augmentin muadili ilaçları,etkisini azaltır.Miligramı çok vermiş,demek 12 saatte bir alıyorsun.Aferin 2012 de yasaklandı.Re-edit olarak piyasaya sürülmüş bir ilacı doktor hangi maddeyi kullanarak yazmışsa artık? :D Doğaya dön :)
+1 yılpoff herkes hasta bu mevsimde ben de hasta olacam gibi görünüyor yeni iyileştiğim halde :((( zencefil boğaza acayip iyi geliyor ve arada ballı adaçayı da içebilirsin :)
18 Yorumla- +1 yıl
hazır çay da var zencefilli limonlu çay yazıyo üstünde sallama :)
- +1 yıl
aktardan alsan daha iyi tabi ki :) benimki sadece bir secenek daha pratik oldugu için söyledim canım ikisini de alabilirsin:)
- +1 yıl
rica ederim şekerrrrrrr :)
- +1 yıl
hahahah!yağmurcan benim ona tavsiye ettiğimi sana tavsiye etmiş:)))üeheüeühe:)manyak bu kız yaa.valla!:)
- +1 yıl
kim kine ne tavsiye etmiş be :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
+1 yıl5 gün oldu üstüne 30 saatlik yol çektim ölü gibi yatıyorum gözlrim sanki ağlıyor gibi akıyor ve sağlık güvencemde sorun oldu için eczaneden burun spreyi ve hap aldı mgeldim istersen mesaj atayım kardeş dene geçmiş olsun
118 Yorumla- +1 yıl
parasından değil ki başa rahatsızlığım var onları yaptırmadan dedin gibi yaptırılmıyor işte acı vb yasak bana ben yeri geldinde yemek yemiyorum 2 güne yakın
- +1 yıl
sağol biraz iyim ama yine uykum yok ya
- +1 yıl
gelmezki ben ilaçını kullanıyordum işte yani iştah acıcı verdiler ama oda uyutuyor insana falan derken sabahkarız yine ya bıralarda :)
- +1 yıl
ne o sendem şburasın yoksa :)
- +1 yıl
bende uyuyacam ya gözüm çok kötğ akıyot yanıyor ya uykusuzluktan gabiliba
- +1 yıl
rica ederim takipdeyim sanıl oldunu bana haber ver sağlığınla ilgili olan yani :)
- +1 yıl
ben kullandım ilaçları yazarım ana özelden iyi gelecek gibi baksana :) kal sağlıcakla
- +1 yıl
nasıl bitiyor ne ileçı kullanıdn ki
- +1 yıl
böyle hastaıklarıda antbi. karşıyım ben neyse tam
rahatsızlığının kuvvetle ihtimal franjittir..bende de kronik franjit var.. yılda 3-4 kez gelir beni bulur bu hastalık.. sebebi malum öğretmen oldugumdan dolayı..( faranjite öğretmen hastalığı derler..).. antibiyotik kullanmak istemiyorsan her gün yatmadan önce ve kalkar kalkmaz 1-2 şeker kaşığı bala, 1 çay kaşığı zencefil tozu at, karıştır ve iç... bunu hastalığın gectikten sonrada yapmalısın, bırakmamalısın.. ikincisi sıklıkla ama yudum yudum su içmelisin...
10 Yorumla
+1 yılKocakarı ilaçlarını kullanmam tavsiyede etmem. ama madem isteden. 1 bardak sıcak süt 1 çorbakaşığı bal yarımçay kaşığı karabiber iç yat. Yada 1 çaykaşığı kestane balı ama onu bulamazsın.
13 Yorumla- +1 yıl
Emin ol. Kestane balını bulamazsın zaten. orjinalinin kilosuda 400 tl dir.
bir bardak suyun içine bir yemek kaşığı ev yapımı elma sirkesi, bir kaç diş ezilmiş sarımsak, bir tatlı kasıgı bal. biraz kırmızı acı biber bomba :)
15 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun... bildiğim Bal Süt ve Zencefil var.. Ciddi Anlamda iyi geliyor tavsiye ederim..
Öksürük içinde Bal karabiber öneririm...18 Yorumla- +1 yıl
Gribal enfeksiyonlar virüs tarzı miktop oldugu için Anltibiyotik kullanma derim ;) Bakteriyel hastalıklarda faydası var sdece Antibiyotıklerın ;) Onun yerine vitamin alıp bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek besinler tüketmelisin ;)
- +1 yıl
Güzel.. Aferin Yerine Tylolhot Önerisim içinde hem ateş dusurucu ehmde C vitamını var ve terleterek toksin atmanı sağlıyo ;)
- +1 yıl
Onu akşamları al cunku uyku yapıyor ;) Cok azla ilaçlara yuklenmemeye çalış ;)
- +1 yıl
Ozaman Geçmiş olsun;) Kojaman ^_^
Adaçayı Gargarasını fena halde tavsiye ederim ben kullanıyorum tadı kötü ama antiseptiktir araştırabilirsin ;)
11 YorumlaCanım öncelikle geçmiş olsun.
Dediklerimi yaparsan 1 ~ 3 gün sonra hiçbir şeyin kalmayacak.
Sigara kullanma. (iyilesene kadar)
el temizliğine dikkat et.
Evcil hayvan beslenmeyen temiz bir yerde yasa.
gunde 4 ~ 5 kez gargara yap.
Sıvı takviye et. Sakın cok sıcak ve soguk birşey icme. Ilık ic.
Meyve tüket
dişlerini 4 kez fırçala günde.
gunde 3 ~ 4 kez limon ile balı karıştır onu ye ki vücudun balgam ve pislikleri daha kolay atabilsin.10 Yorumlaablacım şimdi bir ezilmiş sarımsağı alıyosun.. şaka şaka git ilaç al yahu
17 Yorumla- +1 yıl
bana sinir yapma ! :D doktora gidince yapılan mudahale belli (Hemşire hanım bir sefazol,dicloron yapalım buraya. ilaç yazıyorum Augmentin 1000mg , supradyn , andorex sprey 30 ml bunları düzenli olarak kullanıyorsun geçmezse Kbb'ye geliyorsun geçmiş olsun) budur yani bunun için mi gidicem doktora ! :@
+1 yılIhlamuru koy büyük bir cezveye içine elma kabuğu ile ayva kabuğu at. iyice kaynat. sonra bir bardağa al içine 1 tatlı kaşığı bal at karıştır biraz da limon sık iç bunu. boğazın acıdıkça. bir iki içmede bişeyin kalmaz zaten. geçmiş olsun.
10 Yorumla
+1 yılbal ve zencefil tozunu karıştır,sabah akşam birer kaşık ye.yada arada şeker yerine çayla tüketebilirsin.Geçmiş olsun:)
16 Yorumla- +1 yıl
zencefil tozu,baharatçıdan al açıktan,paket değil...çok önemli bir ayrıntı...alov?alov?alovv?...alov?..:D hehehehehe:)hadi geçmiş olsun.
- +1 yıl
güncellemeyle ilgili:))tabii ki benim dediğim:))eheehe,rica ederim:)eyvallah:)
- +1 yıl
şiişştttt kim kime ne tavsiye etmiş ne diyosun :D
ballı süt çok güzeldir bogazını yumusatır uyumanı kolaylaştırır ama hastalık biraz orta seviyede ise kısa surede iyileşmek istiyorsan ilaç kullanacaksın :(
10 Yorumla
+1 yıl1 tutam taze öğütülmüş konya etli ekmek kurusunu portakal oroleti ile karıştır. camdan aşadı dök.
27 Yorumla- +1 yıl
:D denedin mi ?
- +1 yıl
aa aşk olsun. kalbimi kırdn wala:)
bal süt karıştır iç ve bol c vitamini tüket greyfurt içmni şiddetle öneririm
11 Yorumla
+1 yılHemşerim Dikmen'e gel soğuk gör. Biz nasıl kapmayalım :(
19 Yorumla- +1 yıl
Sus kız sen uyuss :)))
- +1 yıl
Ankara'dan kurtulmak ne yahu. Ankara kadar güzel şehir var mı ^_^
- +1 yıl
Bana baaaak sen nasıl konuşuyorsun benimle öyle :)))
- +1 yıl
Ankara nın neresi güzel yaa sıkıcı. Akşam 9 dan sonra gidecek yer yok. Askerde akşam firar ettik 3 kişi gezecek gece yer bulamadık sabah 5 te geri döndük tabi :))
- +1 yıl
''Ankara'nın büyüklüğü ne gezilecek yer büyüklüğüdür, ne de tatil büyüklüğü. Büyüklüktür işte, adı konamaz.''
- Angaralı Çupi - +1 yıl
oy oyy şimdi olacaktı ki Ukrayna votkası şişeyi bitiridim ki :)) Canım da çekti yaaa :))
Çupi kim ya :)) - +1 yıl
Bana da yolla afiyet olsun
+1 yılgeçmiş olsun :(
kedi seninmi ne dakar tatlı ya :( oşş14 Yorumla- +1 yıl
ne şeker : (
- +1 yıl
rica ederim avukatmısın :(
+1 yılzencefil,zerdeçalı balla karıştır 2-3 kaşık ye günde. bide sarımsak yut günde 3-4 tane.
13 Yorumla- +1 yıl
normal antibiyotikte 2-5 tane falan etken madde var. sarımsakta 35 ve çözülemeyen başka etken maddeler de var antiviral. bikaç makale okumuştum bununla ilgili yabancı.
çayın içine limonu ince ince dilimle yut. yatmadan öncede nane limon klasiktir ama etkilidir
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak şimdi sıcak suyu bir kaba dök vikis varsa içine biraz ondan koy kafana havlu koy ve o buharı çek :):)
11 Yorumlakeçi boynuzu var ya onu kırıp su dolu cezveye koy içine çubuk tarçın at kaynat iç
10 Yorumla
+1 yılBen kışın genelde ıhlamur içiyorum tavsiye ederim:)
10 Yorumla
+1 yılkarıkoca ilacı olsa olmazmı? :)))))
41 Yorumla
+1 yıldoktor derim başka bir şey demem
12 Yorumla- +1 yıl
git tabii
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. geçmiş olsn sende mi :)
112 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılZencefil en iyi çare. tam karı koca ilacı.
11 Yorumla
+1 yılgeçmiş olsun :) kedi çok tatlı :D :D :D
11 YorumlaAnnem bol nane lemon iç =)
12 YorumlaBallı süt- nane limon- ıhlamur.
11 Yorumla
+1 yılnane limon içebilirsin
13 Yorumla- +1 yıl
ona da faydası vardır, grip nezleye de
+1 yıluyyy geçmiş olsun tatlı kedi
11 Yorumla
+1 yıllimon ye bacım.
16 Yorumla- +1 yıl
bişi diyemem :( pek konuşkan değilm
- +1 yıl
ne işle meşgılüz ?
- +1 yıl