25 yaşındayım ve yıllardır hayalim yurtdışında okumak yani çok uzak değil avrupada.Ama malesef maddi imkanlarım yüzünden yapamadığımı sanıyordum.Öyle değilmiş.Yurtdışında gönüllü çalışıp özel bir sertifika almak için bir başvuru yaptım ve benimle görüşmek istediler.Ne hazırlanmıştım.Türkçe ingilizce cvler,günlerce ve saatlerce süren araştırmalar telefon görüşmeleri.Ama konuyu babama açtığımda arkada kalanları hiç mi düşünmüyorsun dedi mal gibi kaldım.Tamam hemen kabul etmeyeceklerdi günlerce belkide haftalarca uğraşacaktım ikna için ama onlar direkt gidersen birdaha gelemezesin evlatlıktan redderim gibi şeyler söylediler.18 yaşımda beri sürekli çalışıyorum aynı yerde ve ne aldıysam direkt getirip onlara veriyordum.Kaldıki okurken de yaz tatillerinde çok çalıştım.Hep verdim.Ama onlar benden utanıyormuş çünkü en son gittiğim kuzenimin düğününde tam diz kapağında bir etek giymiştim(hiç abartmıyorum!) ve onlar tüm sülaleye benim yüzümden rezil olmuşlar.annem gitmiş bir köşede ağlamışmış birileri bana laf söyleyince.kimsenin gelipte bana birşey söylediği yoktu.Annem yüzüme bakmıyor benimle konuşmuyor benim olduğum ortamlardan çıkıp gidiyor ama babam daha ılımlı ama kesinlikle kabul etmiyor gitmemi.ben işte tüm bu zihniyetten kaçmak istiyorum 7 yıldır sırf eve katkım olsun diye çalıştım ve eğitimime ara verdim.gitmek istediğim avrupa projesi kalacak yerimden yiyecek yemeğime ulaşım masraflarımdan vize parasına kadar herşeyden sorumlular.cep harçlığına kadar!Ailem sana 5 kuruş vermiyoruz kendi başının çaresine bak deseler razıyım hatta.ama ben bugüne kadar onlara yalan söylemediğim için bana inanmıyorlar.asileştiğimi ve çok değiştiğimi söylüyolar.çünkü yetti artık ben bittim tükendim.ama yurtdışına çıkma konusunda bir türlü ikna olmuyorlar.yurtdışında akrabalarım var orayada gidicem dediğim halde.bugüne kadar hep dayandım direndim zorla akrabalarımla evlendirmek istediler ben istemedim.ben her zaman okumak ve daha iyi yerlere gelebilmek için iyi bir kapasiteye sahip olduğumu düşündüm.nitekim kendimi eğitmeye çalıştım.bugün yutdışında yaşayan ve sürekli şehir şehir gezen akrabalarımdan bile iyidir ingilizcem ve bunu kendileri söylerler.web tasarımı sertifikam var sağlık alanında sertifikam var.yurtdışına çıkmak istiyorum çünkü uzakta olmaya ve özlem duymaya ihtiyacım var son 3 yılım bir cehennem gibiydi ama şimdi azıcıkta olsa umudum var.Ailemi de anlıyorum tamamen koruma amaçalı böyle davranıyorlar bende hemen git demezdim kendi çocuklarıma.sorun şu ki beni dinlemiyorlar hemde hiç bir konuşabilsem derdimi anlatabilicem ama yok.birde sağa sola söylemişler herkes dalga geçiyor benimle...Lütfen başına benzer olaylar gelen varsa aydınlatsın beni...yardımcı olsun lütfen!Eminimki yalnız değilim ( ÇOK UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN)
Güncellemeler
+1 yıl
Gittiğimde durumu güncelleyeceğim..İnşallah...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer