O üzülüyor diye ben de üzülüyorum, ne yapmalıyım?

Sevgilimle 4 senedir beraberiz... 2 yıldır evlenmeye çalışıyoruz fakat son 1,5 yıldır iş bulamıyor gitmediği iş görüşmesi kalmadı en son yazın bir tatil köyünde çalışıp bir miktar para biriktirmişti sezon bitince aralık ayında tekrar geri döndü, aslında çalıştığı yer 12 ay boyunca çalışacaksın diyerek işe almıştı onu ve sözlerinde durmadılar tabii bizim planlarımız gene yerle bir oldu :(... İş durumu netleşemediği içinde evliliğe adım atamıyoruz,Aşkım o kadar çok üzülüyor ki :((( tabi bende üzülüyorum... Son bir kaç gündür bana karşı öylesine soğuk ve garip davranıyordu ki bana hep ''yok birşey'' diyerek cevap veriyordu.. Buluştuğumuzda sordum ona ''neden bana böyle soğuk davranıyorsun'' ''iş konusu sürekli beynimi kemiriyor, sende beni bekliyorsun'' dedi.. Bende ona '' böyle bir şeyi bir daha duymuyayım, iyi günde kötü günde her zaman yanındayım.. beklerim seni, sen ne zaman belini doğrultursun öyle evleniriz'' dedim... Sonrada sımsıkı sarıldı bana.. Görüşeli 3 gün olacak ama bu konuşmalar sürekli beynimde. Bu yüzden ayrılırsak ben çok üzülürüm.. :(((
O üzülüyor diye ben de üzülüyorum, ne yapmalıyım?