Otomobile herhangi bir zarar verirmi ve düşük devirde ya da yüksek devirde kullanmak benzinlidemi daha zararlıdır yoksa mazotludamı..ben 1.6 110 h.p dizel titanyum focusu bazen 1000 devirlere sabitleyip bazende 4.500 devirde vites atıp kullanıyorum..zararlımidir ve vites ne zaman atılır dizelde ben 3000 devire varmak üzereyken atıyorum ve klimam hep açık bazen tüketim 6 lara kdr düşüyor ş.içi bazen 16-17 ye kdr yükseliyor (gaz fren beklemeler) ama ort. 8.5 9 litre nasıl sizce..
Cevabın nedir?
+1 yılişin alfabesini anlatırsak daha iyi anlaşılır: benzin ve dizel yakıtlarının pistonu itme prensibi farklılık gösterir... benzin buji denilen ateşleme sistemiyle alev alarak pistonları harekete geçirirken dizel motorlarda ateşleme sistemi yoktur... yani dizel yakıtı; pistonun motorin ve hava karışımını sıkıştırarak alev almasıyla itme gücünü oluşturur...yani dizel ve hava karışımı ne kadar iyi sıkışırsa o kadar iyi patlama ve o kadar itme gücü oluşturur ! bu da yüksek devirlerde daha yüksek sıkıştırma oranı ve daha yüksek basınçlı patlamalarla daha yüksek performans ve verimlilik elde eder... genelde 2000 devirin altına inerken vites küçültülürken 3000 devirin üstüne çıkarken de vites arttırılır... acemi bir insan devir göstergesinden tecrübeli bir insan ise motordan gelen seslerden dolayı ne zaman vites değiştireceğini anlar...
yakıt olayına gelince de : fazla devir de düşük devir de araca fazla yakıt yaktırır... vitesli bisikleti düşünün: 1 vites çok kolaydır ama çok fazla pedal çevirmek sizi yorar... 18. vites ise yavaş çevirdiğiniz halde ağırdır yine sizi yorar... yorulmasanız bile fazla enerji yakmış olursunuz !03 Yorumla- +1 yıl
sıkıştırma oranı dediğim şey şu: yüksek devirde pistonlar daha hızlı hareket eder... hızlı hareket eden nesne daha hızlı sıkıştırır daha aktif bir patlama meydana gelir pistonlarda ... anlatabildim mi ?
En İyi Cevaplar
2 hafta öncesine kadar hep benzinli araba bindim fakat yeni gözdem c-elysee 1.6 dizel - 92 hp fakat bu aracın bagajında da beygir var sanırım çılgın bir şey. Velhasılı kelam aldığım yerden duyduğum tembihlere göre dizel aracın gaz pedalına seri yüklenmeyecekmişsin, çok düşük devirlerde 1000/1500 devirlerde uzun süre kalmayacaksın ideali 2000/2500. vites aralığı ise 2750/3500 devir arası. yedire yedire yüklenirsen gaza 5000 devirlerde bile sıkıntı yok. Benim bundan çıkardığım sonuç düşük devir de sıkıntı yüksek devirde :)
14 Yorumla- +1 yıl
Elizeyi killandım çok dehşet seri inanırmısın şu an kullandıgım 1.6 focus tdciden bile seri ama rampalarda çok ses yapıyor motor ve virajlarda araba yana yatarken seni yanal tutmakta zorlanıyor sende hafif yatıyorsun..birde focus 220yi görüyor ne kdr seri olursa olsun bir elise bunu yapamaz..
- +1 yıl
Kesinlikle haklısın motor sesi yol sesi ve rüzgar sesi içeriye geliyor. fakat ben motoru hissetmeyi severim o yüzden yol ve rüzgar sesi harici sıkıntı yok benim için ayrıca aracım daha yeni 600 küsur kilometre de ama işte insan denemeden rahat edemiyor ibrenin 210 kmh geçtiğini gördüm. Yol tutuşu bence gayet başarılı aracın full versiyonunda.
- +1 yıl
Elise 210u geçebilirmi otobanda falan ben tek şeritli yolda 180 bastım ayaklarının tutunması epey bir zayıfladı korkup fren yaptım..halbuki focusla aynı yolda 188 ile güvenle ilerliyordum..tüketim focusdan % 5 10 gibi daha düşüktü sanki ve bir dizel için çok seri.. gerçi geçen gti 105 tarafından geçildim ama yinede çok seri..konforu az gibi focusdan ama fiyata göre göreceli iyi ve hız sabitleme var mıbulamadım..birde gece farları çok yetersiz..
- +1 yıl
Aracın baz versiyonunda bile hız sabitleme hız limitleme var. Ayrıca bu araç zaten performans arabası değil focus elysee ya da accent blue ya da aveo farketmez hepsinin basamayacağı yol alamayacağı viraj vardır. Sonuçta bu araçlar ve süspansiyonları standart kullanıma göre düzenleniyor.Hemde 210 kmh'ı geçtiğim yol hafif tırmanıştı otoban değil.
dizel opel corsam var 2012 model olduğu için başta çoooook yakıyordu ama yüksek devirde kullandıkça motor açıldı şuan araç tam formunda yüksek devirli kullanıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Opel corsa çok seridir küçük çünkü ama focus tdci 109 büyük olduğu halde daha seridir ve bende arada seri kullanıyorum mesela otobanda 218 basar..ama kasar..):
+1 yıl3 bin devire varınca vites atmak zorundasın yoksa motora zararr verir. 4500 e gelip o motorun sesiyle nasıl araba kullanıyorsun şaştım vallahi
26 Yorumla- +1 yıl
Sen bilirmisin bilmiyorum aydın otobanında 220 km hıza kolay çıkabilmek için öyle atıyorum birde çok dik rampalarda araç cekişten düşmesin diye..
- +1 yıl
dik rampada yaparsın, zaten rampada vites atarsan arabayı da sarsarsın normal yol için söledim ben
- +1 yıl
3250 gibi ama bazen genelde 2750 de..
- +1 yıl
Bundan önce clio rxt vardı 2001 7000 devirde vites değiştirirdim..7000 devir bu devirde kimse padişah değil..d:
- +1 yıl
3250 olabilir, pekala 2750 de çok normal ama 7000 ne yaa hayatta o devirde vites değiştiremem bide rampa olacak pehh :D
- +1 yıl
Bundan önceki arabam benzinli clio rxt idi hemde siyah 1.4 16 valf sanrooflu en full 2001 model fransadan mumlanarak getirildi..o kadar seri idi ki gtı 206la4 bile bir hltımı tabiri caizse yiyemiyordu..tamam buda mazotlunun en serisi ama o arabayı sattığıma bayaca pişman oldum o araba istediğin kdr bas ş. İçi 12-13 uzun yolda 9.5 litreyi geçmeyip 90 sabitte 5.2 yakıyordu..200 e çıkmak hiç iş değildi..212 rekorudur bu araba 218e çıktı ama clio bunu ara hızlanmada canına okuyabilir..15 e sattım..
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
17Cevap
+1 yılnormal otomobillerin 2500 3200 devirde yag pompasının 3 bar basıncı vardır düşük devirlerde bu basınc daha az olur aynı zamanda devirdaim pompası yani su pompası en verimli calısmasını bu devir aralıklarında gerçekleştirir aşırı devirsiz kullanmak bu parcaların randımanlı calısmasını engelleyecektir zaten aracın torkundan verimli devirleri hissedebilirsiniz o devirlerin altına inmeyin yokuş aşağı veya daha rahat yol şartlarında 1000 devir ile gidilebilir çünkü kompresore binen araç benzin harcamaz dolayısı ile ekstra ısınma olmayacaktır + çekiş gücü gerekli olmadığı için çalışan parçalar daha az yıpranacaktır o şekilde düşük devirin hiç bir sakıncası yoktur
00 Yorumlaher araç için ideal vites değiştirme devri farklıdır dizel araçlar benzinli araçlara göre daha düşük devirlerde çalıştığı için vites değişimi daha düşük devirde yapılmalıdır düşük ya da yüksek devirde araç kullanmak motora zarar verdiği gibi yakıt tüketiminide artırır senin göstergede gördüğün yol bilgisayarının hesapladığı anlık yakıt tüketimi o kadar da önemli değildir aracın anlık olarak bir çok zorlukla başa çıkması gerekebilir önemli olan ortalama yakıt tüketimidir fabrika değerlerine ne kadar yakın sonuçlar elde edersen o kadar yüksek verim elde etmiş olursun
02 Yorumla- +1 yıl
Ortalamam ş.içinde 8.5 9 bazen biraz daha alt ya da üst olabiliyor.. uzun boş ve düz yolda 80 sabitte 4. 3 eğer 150 160 yaparsam 6.0 6.5 devamlı 180-220 arası 11.5 litre..
- +1 yıl
bazı araçlar için optimizasyon programları var onları kullanabilirsin flash belleği takıyorsun araca araç verileri kaydediyor daha sonra bir program yorumlayarak sana en ideal kullanım şeklini söylüyor mesela yokuşa girmeden gaza basmalısın viraja girerken gazdan ayağını çekmelisin gibi birde kullandığın araca göre devir aralıkları değişir nominal değerleri aracın kullanma kılavuzundan ya da internet sitesinden bulabilirsin
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl2000-3500 devir arası vites değiştirmek için uygun devirlerdir
aracınızın tork devrini öğrenip o devirde vites değiştirirseniz
daha az tüketim sağlarsınız
düşük devirde vites değiştirirseniz hem turbo devreye giremez hemde yüke bineceğinden
zarar görebilir ve zaten araç toparlamaya çalışacağından daha çok tüketecektir
çok yüksek devirlere çıkmak hem motora zarar verebilir hem tüketimi arttırır
şöyle düşünün
kollarınızı ileri uzatarak koşmaya çalışın yapabilirmisiniz
işte belli devirlerin üzerine düşük viteslerde çoktığınızda
aynı kollarınız ileride gibi motor dengesini kaybeder
ve bu aşırı aşınmaya neden olur00 YorumlaArabalar konusunda 1,8b cevap paylaştı. atmosferik motorda herhangi bir zararı yoktur.. turbo şarjlı motorlarda ise ani devir yükselmelerinde süreklilik olursa turbo'ya zarar verir. senin araban turbo şarjlı o yüzden dikkat etmen gereken ilk şey arabayı çalıştırdığında hemen hareket etme en az 3 dk bekle.. ve yüksek devirlerde kullandıktan sonra durduğunda arabayı hemen stop etme en az 5 dk rolantıda çalışsın sonra stop et.. Bu sayede turbo ömrünü uzatacaksın.
01 Yorumla- +1 yıl
5 dakkaya verek yok 30-40 saniye yeter diye duydum ben..
panpa çok düşük devirde kullanırsan dizelde partekül filtresi dolar araba çekişten düşer zamanla iyice doluncada stop etmeye başlar kendi kendine arada birinci viteste 3500 devir üzerinde sabit 15 dakika kullanman lazım..(atatürk oto sanayiden selamlar)
09 Yorumla- +1 yıl
1250 devir minumum normaldir diyebilirmiuiz birde vites kaçta atayim uzun yolda bazen 1250 1500 devre sabitleyip gidebiliyorum..
- +1 yıl
Ford focus 1.6 tdci 109 h.p 2010 model..max hız 190 k.m 0-100 10.9 saniye fiyat 53 milyar not: hepsi alın teri..ayrıca dönercide çalışıyorum..
- +1 yıl
5000 lerde bitiyor..toplam devir..
- +1 yıl
Peki uzun yolda mesela 1250 devirde 75 falan yaıyor sabitleyip 1 saat o sabitte kalmak iyi değilmi o zmn..
- +1 yıl
Filtre dolunca nolur..
ya araban bozuk ya da hiç ayağının ayarı yok kullanmayı bilmiyorsun,dizel bir araç için ortalama 8-9 litre ne demek yaa,ben benzinlide o ortlamanın altında gidiyorum,2500 deviri geçirmeden vites değiştirmen aracı yormaz,1000 devirde hangi viteste ne hız aralığında kullandığına bağlı,aracı gırlatmada gerisi sorun olmaz,bide sen 4500 devirde vites değiştiriyorum bazen yazmışsın,4lt yağ 5000 km dayanmaz sana böyle kullanırsan
01 Yorumla- +1 yıl
Çok sert kullanarak seri kalkıyorum ibre bir an 70e geliyor sonra frenle 0 a kdr asılmak zorunda kalıyorum..bizim burda ışıklar 90 saniye vitesi 3000 bazen 2.500 bazende dörtbinde değiştiriyom..ayni araba uzun yolda 80 sabit 4.2 yakıyor..
Bişey olmaz, ama haftada bir de olsa devirli bir kullanım yapmak lazım. Aksi durumda sübap kapaklarının etrafında kurumlar oluşur ve bu kurumlar zamanla sübapların tam kapanmaması ve dolayısıyla kompresyon kaçagına neden olur. Bu da performans kaybı demektir halk arasında sağırlaşma olarak tabir edilir. Dizellerde yapılır mı bilmiyorum ama subaplar kurum bağlarsa çözümü carbon clean.
En iyisi ara sıra devirli kullanıp bu kurumların henüz fazla yapışmamışken atılmasını sağlamaktır.00 Yorumla- Arabalar konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yıl4500 devirde vites atmak zararlı motora zrar verir 3000 idealdir ..
bendeki 90 hp 2011 focus km 20 krş yakıyor klima açık olsa bile 15*17 krş olması imkasnsız çünkü titanyumlar trendlere göre fazla yiyorr018 Yorumla- +1 yıl
Bendeki titanyum x paket titanyumlar neden fazla yesin ki trend ve titanyum aynı araba sadece donanım farkı var..
- +1 yıl
nesi aynııııı ? 110 hp diyorsun 110 lukları çok yiyor ben sana iç donanımını sormuyorum zatennn birdee sanroof var demi senin arabada 2011 miydi ?
- +1 yıl
2011 başlarında aldım evet 2011 109 beygir banada biraz fazla gibi geldi..birde lastik yanakları zayıf keskin virajlarda lastik yana bükülüyo gibi hissettiriyor..benmi yanlış hissediyorum..
- +1 yıl
sen hızlı kullanıyorsun bayağı dikkat et aman frenleri felnda hiç sağlam değilzaten dikkatini çekmiştir direktg*tatar viraja keskin giriyorsun demek aman aman bak torneo veya mondeolar 1.8 veya mondeolar 2000 motor onların frenleri sağlam ... bizim focus-fiesta dandik frenler var bu araba kolay kolay kurtarmaz bizi bende daha önce quatro audi vardı 4 çeker 1.8 t motor ani dururdu böyle fena makasaa girerdi focusla yapamıyorum öle... vee dene bak araç boşta çok iyi gidiyor focuslar...
- +1 yıl
Dizel alacaktım sıra sıra bayileri dolaştım kalıbına baktım çok hoşuma gitti öyle aldım..60 milyar bütçe ayırmıştım bir dizel alayım dedim c.5 düşündüm ya da fluance ama forda girince titanium fırtına gri üstü açığın tipi çok hoşuma gitti..birde üstelik espsi bile yok en fulünün orda bir görevli bana bu arabalar çok iyi yol tutuyor espye ihtiyacı olmadığı için koymamışlar falan dedi..bende zaten çok beğendiğm için aldım..ama bu kdr parayı sadece dış görüntüyemi verdim diyom görndğü kdr iyi değil.
- +1 yıl
yok yok hacım emin ol biz bu işi yapıyoruz o fluence ve citroen o altındaki titanyum kadar yoklar yanii plastik arabalar çok iyi bir araba almışsın hiç pişman olma bak bende de aynısı var esp ye bakma onlar lüks arabalar i.çin fzla hız yapma zaten gerek te yokkk kaça almıştın sen onu ?
- +1 yıl
Adam 55 demişti sonra kararsızlığımdan korkmuş olsa gerek 53 e indirdi..araba çok hoş fakat fazla sert köy yollarında 80 yaşındaki amcamı taşırken araba çukurlara girip çıktıkça amcama iyimisin kırılan kemiğin yok demi diyorum..kötolü yola göre değil ama uzunda ekonomik sayılır ben 4 litreleri görüyorum ama hızda ve ş. İçinde hiç ekonomik sayılmaz.. aslında yüksek hızdada fena değil ama ozellikle dur kalkta çom yakıyor.. bu arada 90 h.pliklerle arasında baya fark var mı110luklardan azmi onlar..
- +1 yıl
km de 20 krş yakıyor benceee sen varya slıne audiye binsen hemen elinden çıkartırsın o zaman o sarı setler varya onlardan geçerken komple duruyordum düşün amortisörleri çok sert arabanın..
focusta hiç öyle bir şey yokkk 2. vitesle çok rahat geçiyor sarsılmıuyor araba sen cidden hılzı kullanıyorsun arabayı.. - +1 yıl
Acaba seninkide sedanmi benim ki sedan çukura girip çıktıkça sallanma yapıyor geçen arkadaşın elizesine bindim o bile daha az sallanıyor..sadece bozuk olmayan yolda iyi çokça..avensis alsam bundan daha memnun kalırmıyım..şu devasa ve güzel toyota hani 1.6 132 h.p benzinli..
- +1 yıl
amaan aman benzinli arabadan uzak dur dizeli ararsın...
sedan evet hayır öyle bir problem yaşamıyorum çukurlar varsa yavaş giderim zaten hız yapmam ford iyi arabadır o dediğine göre ve elinden çıkarması kolay satması yanii toyotayı alsan bile ki alma derim elinden zor çıkarırsın - +1 yıl
Zaten dünya zarar ederim 53 e aldım 43 e satsam 10 milyar zarar.
Iyidir bencede ford yalnız 0 i 40 milyar olan citroen elise bile daha iyi girince çukura canımı sıkıyor 1 hafta elisee kullandım..ama genede.iyidir..birde ben evlenmek üzere olan bir gencim eş adayım 19 yaşinda bir küçük boylu kızcağız 1. 59 gibi boyu..ona ben ögreticem.. ayakları pedallare ywtişmez diye korkuyom ama olmaz heralde ayar sayesinde..neyse işte bence 90 ile 4 litre ortalamayı tutturmak düz yolda bence.pahabiçilemez): - +1 yıl
ya sen bir kere hertürlü zarar edeceksin satmak istesen bilee ancak araç kiralama şirketleri kar eder kilometresi yükseldikçe ve modeli geçtikçe fiyatları inecek yanii her türlü bence kullan güzel araba olsun hayırlısın olsun koltuğu ileri çek gerisine karışma aman aman kalkıpta arabayı değiştirme sakınnn.. şoförlük her arabada öğrenilir...
- +1 yıl
Bencede yaa..); eyv..
- +1 yıl
araban çok güzel araba satıym yenisini alayım sakına sakın ararsın onu ararsın şekil olarak bendekine göre daha şekil sunroof çelik alaşımlar sony cd çalar start -stop düğmeleri daha kaliteli aracın.. dizelde ararsın vallahiii sakına sakın ben yol yapmıyorum falan fulan benzinli alayım gtsin ne olacak diyee söylenenelre inanma zatn şehir içi için dizel şart benzinliye göre ararsın onu söyliym yanii
- +1 yıl
Valla birader birgün olurda işler çok lokum giderde bmw 3.20 d alabilecek kdr param olmadıktan sonra bunu artık ailenin daimi arabası yapmaya karar verdim..ama lakin birgün bmw 3.20 d alabilecek imkanım olursa o zmn işler değişir..o gün helene kdr seninde dediğin gibi pek çok arabadan iyi bencede bu..
- +1 yıl
hımm sen focusu alırken kredi falan çekmedin değilmi ? ne iş yapıyorsun
- +1 yıl
İki işim var biri yaşlılara romatizmal rahatsızliğı olanlara masörlük hizm. Veriyorum..ikincisi yazlıklara uygun insanların alabileceği şeyler alıyorum gezerek satışa çıkıyorum..böyle böyle biriktirdim parayı 1 milyonun üstüne 1 milyon koyarak..
- +1 yıl
çok güzel bol şanss...
Düşük devirde araç kullanmanın yakıt tasarrufunda önemli olduğunu söylerler ancak hafif rampa olsa da düşük devir motoru zorlamak demektir hem de anlık tüketime bakarsanız bir düşük vitesteki tüketimle aynıdır.
00 YorumlaDüşük devirde her arac tipi için uygun degildir heleki dizelse (mazotlu) araclarda kesinlikle 2000 devirin (rpm) altinda kullanma eğer yokuş gidiyorsan daha üstüne çıkar bırak araba bagirsin problem yok
03 Yorumla- +1 yıl
Iyide ben.zaten 2.500 gibi vites atınva 2000 devron altına istemeden düşüyor hem sonra 90bsanitte 5.vites 1750 devirde.oluyor..
- +1 yıl
Biliyorum zaten daha önce benzinli clio vardı 6750 devirde değiştirirdim vitesleri..
+1 yılen yüksek hali 16-17 kuruş mu yakıyor yani km de ? düşük devire dizel daha uyumludur ama 1000 ler çok düşük kalır 2000-2500 gibi sabitlemen daha uygun olur hem aracın sağlığı hemde yakıt tasarrufu açısından..
00 Yorumla
+1 yıl2000 motor opel vectram var 3000 de gibi atıyorum ama genelde motorun sesini dinlemen gerek
00 Yorumlabenzinliyi 2500 devirde kullan en idelidir...mazotu bilemem..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2000 devirin altına düşmesi biraz sakıncalı diye biliyorum. motorun yığılmasına neden olabiliyomuş
00 YorumlaArabalar konusunda 509 cevap paylaştı. Dizel araçları düşük devirde kullanmak zararlıymış
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVerir.motoruna zarar verir.
00 Yorumla
+1 yılkırmızıyı görmeden vites değiştirme :D
00 Yorumla
+1 yılYol alsın yeter
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!