Arkadaşlar ben üniversiteden yeni mezun oldum ve 6 yıllık bir birlikteliğim var. ve evlenme kararı aldık. dün ailesi bize tanışmaya geldi fakat babam istemiyor ben evlenirsem evlatlıktan reddedermiş bir sebepte sunmuyor biz sadece adı konsun istiyoruz. evlilik hemen olmayacak. Nolur bana yardım edin iki gündür ağlaya ağlaya bir hal oldum bugün sinir krizi geçirdim Babam hariç herkes istiyor hekes konuşuyor fakat babam ikna olmuyor nolur yardım edin.
Cevabın nedir?
+1 yılBabanı mı dövsek nedir... ( Şaka, Çöpçüler kralı filminde Erol Özyağcılar'ın repliği aklıma geldi. Kızı istemeyince Zabıta amirinin annesi için söylemişti aynısını)
Adana'da olsan büyükleri toplayalım aracı olalım diyecem de uzaksındır şimdi.
Peki neden vermiyormuş...
Bir de her babanın kıramadığı hatırlı bir arkadaşı vardır. Önce onu ikna edin sonra baban ikna olur. bir de annene söyle o ikna etsin. Anneler kolay ikna ederler. İkna olmazsa da ikna ederler...16 Yorumla- +1 yıl
Ev araba mı?..
Babanın teklifi de iyiymiş... düşünmek lazım şimdi... - +1 yıl
Evlendin mi
- 1 yıl
Evlendinmi
En İyi Cevaplar
+1 yılSevdiğine söyle babanın gözüne girsin. eviniz sobalıysa kışlık odun kırsın valla işe yarıyor :D komşumuzun kızının sevgilisi öyle yapıyodu :D
baban dinine bağlıysa babanı takip etsin girdiği camiide namaz kılsın o da ama babanı görmemezlikten gelsin .
deneyin12 Yorumla- +1 yıl
hım inş olur ya verir baban
uzuldum gerekten benim babamda zamaninda vermemiste. uzulme guclu pl.aglama canim biliyorum cok zpr ama mucadele et . 6 sene cok uzun bir sure. baban neden istemiyor. sebeb ne? sende zzmaninda annemle evlenmedinmi de bende evlenmek istiyorum de ve cocugun iyi taraflarindan bahset. bununla evlenmezsem cok uzulurum birdaha sevebem benim uzulmemi istermisin baba de. biraz acit kendini. sevgilinin aileside ikna etsin. insallah iyi olur senin icin
13 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle oluyo
+1 yılbabanla ciddi ciddi konuş duygusal ortam yarat anlıcan" o zaman git senin istediğin birine verde benden kurtulursun bakalım o zaman mutlu olabilecek miyim" de. (ama sadece sözde)sevdiğin kişi bu konu hakkında ne diyo iş kötü olmadan halletmeye çalış bence ya da işi büyüklere bırak babanne özellikle sen ağladıkca emin ol babanda üzülüyo sonunda vazgeçen o olur .
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
15Cevap
MERHABA ARKADASLAR SEVDİGİ İNSANLA EVLENME HAYALİNDEN VAZ GECEN İNSANLAR İÇİN BİR KAC TECRUBEMDEN BAHSEDECEGİM
Ben olayı cok uzatmadan yazacam cunki uzatırsam 20 sayfaya sıgma ihtimali bile düsük ihtimal..
Yıllarca birlikte oldugum durusunu hayata bakısını bana yol gosterisini hayata bakıs acısını arkamda dag gibi durusunu bir dedigimi iki etmemek için cabalayan , zor gunumde hep yanımda olan ailemde tatmadıgım sevgiyi huzuru mutlulugu bana tattıran beni benden cok dusunen kısacası HER ZERRESİNE ASIK OLDUGUM ADAM BENİ İSTEMEYE GELMİŞSTİ
Aile bireylerinin bazısının ilişkimizden haberi var ve sonuna kadar destekliyorlardi..( BEN OYLE SANIYORDUM..)
Beni istemeye geldiklerinde nasıl oldugunu anlamadıgım bir dönüs yasadı ailemde destekledigini sandıgım insanlar.. Babam vermem dedi.. üstelik hiçbir nedensiz
istemeye gelenler sevdigim adam hepimiz soke olmustuk.. peki neden dediler.. nedeni yok vermem dedi.. ve o andan sonra bana oyle baskılar basladıki işten cıkarıldım eve kilitlendim elimden telefonum alındı
abilerim kardeslerim babam annem ablam sanki o kadar buyuk bir suc işlemisimki idama gidecegimde kacmasın diye basımda bekliyorlardı.. cevremde ne kadar arkadasım varsa hepsinin ailesine ulasıp kızınızla kızımızın gorusmesını istemiyoruz ailevi proplemlerimiz var dendi. kimsesiz caresiz kalmistim. her onune gelen dovuyor , vaz gececeksin bu sevdadan diyip gidiyorlardı
artık aile içinde oyle bir hal almıstiki durum babam annemi ablamı kardeslerimi dovuyor agır suclamalarda bulunuyordu.. siz beni kandırdınız. aile içinde oyle psikolojik baskı vardıkı bana beni öldürmek , sevdigim adamı öldürmek , annemi öldürmek , kardeslerimi öldürmekle tehtit ediyordu babam..
TABİ BU ARADA : asık oldugum adam bos dururmu herkes bana sırt donmusken sadece o donmemişti.. kacalım dedi.. ( KESKE KESKE KACSAYMISIM ) korkudan sevdigime birsey yapar , kardeslerime anneme birsey yapar diye kacma olmaz dedim. sevdigim asık oldugum adam oyle mucadele veriyorduki bana ulasa bilmek benimle evlene bilmek için anlatamam.. cok mutluydum ben bile pes etmek üzereyken onun umutlarını yıtırmeyısı ALLAH nasip ederse bu iş olacak sen dik dur. asla mucadeleden vaz gecme diyisi.. hep mücadele vermesi askımıza sevgimize inanısı BENİ SEVDİGİNİ BİLİYORDUM NE YALAN SOYLİM BU KADAR SEVDİGİNİ ASLA TAHMİN BİLE EDEMİYORDUM.. beni mutlu ediyordu.. AMA KORKUDAN BU SEVDADAN VAZGEC DEDİGİM GÜN ( KESKE ÖLSEYDİMDE DEMESEYDİM ) olayın koptugu yerdi.
Ama asla vaz gecmedi hep savastı hep mucadele verdi..
FAKAT...
Ben ailemin ve sadece görüsmemi istekdikleri insanların etkisinde kalarak askımı kalbime gömmeye karar verdim.. ( VERDİGİM EN KÖTÜ KARAR )
Bana en ölemli sey ailedir bu hayatta aile olmassa söyle olur böyle olur diye diye beni ikna etmişlerdi ( ömür boyu yüzleri gülmesin ) cünki beni düsündüklerinden degil babamdan korktugundan böyle demişler
1 yıl sonra yine babamın baskısı ile baska biriyle evlendim..( KESKE ÖLSEYMİŞİM..) HİÇ TANIMADIGIN BİLMEDİGİN BİR ADAMIN KOYNUNA GİRMEK ÖLÜMDEN ACIYMIS MEYER. sevdigim adamda gördügüm SAYGININ , SEVGİNİN, MERHAMETİN , ANLAYISIN , DUYGUSALLIGIN , HANGİ BİRİNİ SAYAYIM milyonda biri bile yok. ben surekli sevdigim adamla esimi kıyaslamaya basladım.. yahu kıyaslanamıyordu bile cıldıracaktım. eve gelmez ölsem
umrumda degil evde varmıyım yokmuyum onemsemez , dedim yarabbim ben nerde yanlıs yaptım sürekli DüSünmekten ADLİ DENGEM BOZULMUSTU ve esim 1 kere bile NEYİN VAR diye merak etmezmi yok. halbuki sevdigim basım agrıyor dediginde basımı dizene koyup saatlerce masaj yapıyordu.. kıyaslanması imkansız bir durumdu.
AİLEME DURUMU ANLATTIM HANİ ÖLÜMLÜ DUNYADA EN DEGERLİ SEY AİLEYDİ YAA...
O SERT ASTIGI ASTIK KESTİGİ KESTİK BABAM.. BENİ AİLEMİ KARDESLERMİ HATTA SEVDİGİM ADAMI ÖLDÜRMEKLE TEHTİT ETTİGİ VE BENİM KORKUDAN SEVDİGİMDEN VAZ GECTİGİM ADAM YANİ BABAM..
ARADIM DURUMU İZAH ETTİM
kızım elbet düzelir dedi telefonu kapadı.. annemi aradım aile olmak kolay degil babanda böyleydi düzeldi dedi kapadı.. HALBUKİ BABAM HİC DÜZELMEMİŞTİ..
ABİM : evlilik kolay degil sefasıda var cefasıda cefasını cekkı sefasını suresin dedi kapadı..
ABLAM : ARTIK SENDE BİR AİLE OLDUN.. BİZİM AİLE İÇİNE YAPACAK BİR SEYİMİZ YOKKİ DEDİ KAPADI..
EE HANİ DUNYADAKİ EN ÖNEMLİ SEY AİLE iDİ ABİYDİ KARDESTİ ANNEYDİ BABAMDI BACIYDI?
Telefonu kapadıktan sonra aylarca birinin arayıpta nasılsın demesiini bekledim.. ne arayan vardı ne soran kimse agrısız basını agrıtmak istemiyordu NE BABAM NE ANNEM NE ABİM NE ABLAM NEDE KARDESLERİM
Evde kafayı yememek için kendimi zor tutuyordum esim tenezül edip eve bile gelmiyordu.. ölmüsüm kalmisim kimin umurunda halbuki geceleri korkudan uyuyamazdım..
DAYANAMADIM BABAMI BEN ARADIM..
BABA 3 gundur eve gelmiyor biraz acıktım dedim.. geliyorum kızım hemen dedi.. geldi elinde 2 poset yiyecek al kızım karnını doyur dedi kapıdan bıraktı gitti.. ne demek gelmiyor neden gelmiyor diye bile sormadan HANİ EN ÖNEMLİ SEY AİLEYDİ?
sonra ögrendimki esimin baska kız arkadası varmıs eski sevdigi geri donmus buda kosa kosa ona gitmiş ailem durumu ogrendi ve BOSANDIK..
O SIRADA ABİM BİR KIZA ASIK OLMUS BİZİMKİLER İSTEMEYE GİTMİŞ KARSI TARAF VERMEMİŞ..( HABERİM BİLE YOK )
O ASIP KESEN BANA SEN ASIK OLAMASSIN ASK DEDİGİN NEDİR KARIN DOYURMUYOR DİYEN BABAM SU OGLANA SEVDİGİNİ ALMADAN CANIMI ALMA YARABBİ DİYE DUA EDİYORDU.. PEKİ BENİM SUCUM NE?
bir suru aracıyla suyla buyla kızı aldılar abime.. babam dediki oglum sevdiginle olmak ne guzel birsey demi bende anneni severek almıstım dedi..
AKLIMDA DELİ SORULAR.. AİLENİN İÇİNDEYİM EVLİLİGİM BİTMİŞ KİMSENİN UMRUMDA DEGİLİM HERKES BENİM O EVDE OLMAMDAN BİLE RAHATSIZMIS TAVIRLAR..
2 YIL SONRA BABAM BENİ BASKASINA VERDİ BU KEZ.. O İLKİNDENDE BETERDİ. 3 AY SONRA ONDANDA BOSANDIM
NEDENMİ? SEVDİGİM ADAMIN AHI VARDI...
VE BABAM ONDANDAN BOSANDIKTAN SONRA BİR KELİME KULLANDI KESKE SENİİ İLK İSTEDİGİN SENİ SEVEN ADAM VERSEYDİM EN AZINDAN KENDİN ETTİN KENDİN BULDUN DERDİM DEDİ YANİ BANA YÜK OLDUN DEMEK İSTEDİ
BABA VERMEDİN DEDİGİMDE SOYLEDİGİ KELİME TAM İBRETLİKTİ... SENDE SEVMİYORDUN SEVSENDİN BENİM TEHTİTLERİMİN HEPSİ BOSTU KİM COCUGUNU KARISINI ÖLDÜRE BİLİR.. SEVMİYORDUN BENDE ÖYLE DEYİNCE İSİNE GELDİ.. SEVSEYDİN KACARDIN BANA KARSI KOYARDIN... RESMEN DONMUSTUM BU ADAM BENİM BABAMMI DEMİŞTİM.. ALLAHIM BEN NE BÜYÜK YANLIS YAPMISIM DİYE AGLAMAYA BASLADIM
VE BABAMA DEDİMKİ BABA DUNYADAKİ EN ÖNEMLİ SEY AİLEDİR DEDİNİZ HEPİNİZ BU NASIL BİR AİLE KAVRAMI DEDİGİMDE HER İNSAN EVLENDİGİNDE KENDİ AİLESİNİ OLUSTURUR VE ANNE BABA BACI KARDES DISARDA KALIR
MADEM SEVİYORDUN AİLENİ KURMAK İCİN SEVDİGİNİN PESİNDEN GİDECEKTİN.. BEN OZAMANDA SANA DEMEK İSTEDİGİM OYDU AİLE EN ÖNEMLİ SEY DERKEN BİZİM AİLEDEN BAHSETMEDİM KURACAGIN AİLEDEN BAHSETTİM DEDİ
YANİ BABA DEDİM.. BEN BİR HATA ETTİM İNAT ETTİM YOK DEDİM.. EN BÜYÜK HATAYI SEN YAPTIN SENİN İÇİN HER FEDAKARLIGI YAPAN ADAMI BİRAKTIN..
COK CCOK COK COK YAZCAK SEY VAR.. AMA SİDETLİ BİR SEKİLDE TAVSİYEDE BULUNAYIMMI...
ÖLÜN GERCEKTEN ÖLÜN KAFANIZA SIKIN SİZİ KİM NE SEKİLDE NE SARTLARDA TEHTİT EDERSE ETSİN Kİ HİÇBİR BABA ABİ KARDESİNE ANNESİNE BABASINA KIYAMAZ HEPSİ BLÖRF
ÖLÜN AMA SEVDİGİNDEN EMİN OLDUGUNUZ BİR ADAM ya da KADIN VARSA PESİNİ BIRAKMAYIN OLAN SADECE SİZE OLUYOR ANNE BABA KARDES ABİ ABLA HEPSİNIN SÖYLEDİGİ TEK SEY VAR İŞ KOTUYE GİDİNCE KADERR
HERKES UNUTMASINKİ AİLE KAVRAMI SADECE EVLENDİGİNİZ KİŞİ VE COCUKLARINIZDAN İBARET CUNKİ ABİ ABLA BABA KARDES KENDİ AİLELERİ YANİ ESİ COCUGU İÇİN UGRASMAKTAN SİZE NE DESTEK OLA BİLİYOR NEDE ARKANIZDAA DURA BİLİYOR İNANIN ANNE BABA ABLA ABİ KARDES BAZI ZAMAN OLUYORKİ AYLARCA BİLE ARAMIYOR... YUVA KURMAMADAN VEYA SEVDİGİNİİZ İNSANDAN VAZGECMEDEN ÖNCE 2 DEGİL 1000 KERE
DÜSÜNÜN...
SİMDİ NEMİ YAPIYORUM...
YANLIZ YASIYORUM MUTSUZUM CALISIYORUM... VE AİLE BİLDİKLERİM SIRF MADDİ BEKLENTİM OLUR DİYE ARAMIYOR BİLE...
SEVDİGİM ADAMA NE OLDU DİYENLER İÇİN.. EVLİ MUTLU COCUKLU..
ANNEM BABAM ABİM ABLAM KARDESLERİMİN OLAYA BAKIS ACISI NEDİR? KADERİNDE BU VARMIS... DEYİP ACMISIN TOKMUSUN DİYE ARAYAMIYORLAR BİLE NEDEMİ CUNKİ HEPSİNİN BİR AİLESİ VAR ESİ COCUGU VAR HEPSİNİN
SON SÖZÜM ÖLÜN ÖLÜN ÖLÜN AMA AİLENİZ İSTEDİ DİYE SEVDİGİNİZDEN VAZ GECMEYİN UNUTMAYIN HER ABİ KARDES ABLA EVLENDİGİNDE KENDİ AİLESİNİ KURUYOR.. SİZ TEK BASINIZA KALIYORSUNUZ..
BİRDE NOT BIRAKAYIM : KACARAK EVLENEN ARKADASLARIM HEPSİ MUTLU VE HARİKALAR. HEPSİ EN GEC 1 SENE İÇİNDE BARISIYOR
BEN İSE ETTİGİMİ CEKİYORUM.. ASKIMA SEVGİME SEVDİGİM ADAMA İNANACAGIMA AİLEYE İNANDIM
SEVDİGİM ADAM SENİ HALA COK SEVİYORUM HEMDE HERSEYDEN COK OLURKİ BUNU OKURSAN BENİ AFFETTTTTTTT203 Yorumla- +1 yıl
Çok üzüldüm💔
- +1 yıl
şu an senin yaşadıklarının başındayım. Benim ailem de sırf sevdiğimi görünüş olarak beğenmedikleri için vermiyorlar. Bunu ona söyleyemedim bile. Bizimkilerde de hep ailen herşeydir kavramı var. Ne yapacağımı bilmiyorum. Beni başkasına verip sonumun seninki gibi olması büyük ihtimal.
- 1 yıl
Yazdıkların beni kırk yerimden parçaladı… acını içimde hissettim. sevenleri kavuşturmayanları iki cihanda cennet yüzü görmesin, 😢
kız babaları biraz sıkıntı çıakrır her zaman benim kardeşim evlendiğindede nikaha gidicez kardeşime evlenmem diyosan dön gel kimse bu kalabalık umrumda değil demişti şok olduk neden istemediğini öğrenmen gerek bence önce
11 Yorumla
+1 yılGüzellikle konus.Eninde sonunda ikna olur.Kızını veresi gelmemiştir adamın.Babalar kızlarını daha önemser seni kıskanmıştır belkide :D
Sebebi ne ki vermemesi için bir sebep var mı?11 Yorumla
+1 yılbence pes etme hatta git evlen biraz kırılır darılır ama sonuçta onun çocuğusun bir süre sonra düzelir herşey zorluklara katlanırım diyorsan hiç düşünme direk evlen
04 Yorumla- +1 yıl
Ben ne babalar gördüm kocaya kaçan kızlarıyla bir daha görüşmem konuşmam diyen.Sonuçta insan çocuğunu yolda bulmuyor bir süre kırgınlıklar olur ama sanmıyorum ömür boyu süreceğini Bence bu süreçte sana en çok faydası dokunabilecek olan insan Annendir.Annen yanındaysa herşey yoluna girer.
- +1 yıl
o halde üzülme hayırlısıyla bu iş olur inşallah
seni kaybetmekten korkuyor. ve damat adayini tanımıyor. biraz zaman verin ve arkadaşını tanısın. kendisi ile konuşsun. veya aile buyuklerini devreye koy mesela deden ninen vs.
02 Yorumlabenim babam böyle bişiy yapsın daha konuşmam.ama istemediğini göre bir bildiği de vardır.neymiş bahanesi neymiş?
03 Yorumla- +1 yıl
@Şirinemh aynen
+1 yılbaban başlık parası açısından bakıyor olabilir mi acaba..
03 Yorumla- +1 yıl
sen üniversiteden yeni mezun olmuşsun.. seni okutmak için para harcamış.. acaba biraz senin maaşını yemeyi düşünüyo olabilir mi?.. bu durumla karşılaşmıştım..
Aile & Toplum konusunda 468 cevap paylaştı. babanda zamnla ikna olucaktr oda istemez kızının kötülüğünü kız babası olmak kolay değil ;))
02 Yorumla- +1 yıl
Bende aynı durumdayım ne yapacaz bilmiyorum
çare yok yaaa ikna edeceksin ya da baban ne derse onu yapacaksın...
10 Yorumla
+1 yılkızı kendi haline bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya varır diye düsünenlerden demekki:))
01 Yorumlanasıl babalar var be ben sevdikten sonra ailemden hiç kimse bu duruma karşı çıkmaz saygı duyarlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılnormal bu durum alışır zamanla.. amcamın kızıda 2 sene sonra anca evlendi ;)
02 Yorumla- +1 yıl
olur olur meraklanma. artık vermiyorsa onun yaptığı dinle alakalı değildir.. dini kullanmaktır... senı bu durumda bırakmaması gerekir...
+1 yılZor bir durum gerçekten.
Eğer damat adayı karakterli biriyse zamanla o sorunu aşacaktır.01 Yorumla
+1 yılbelki aranızda geçen kötü bişeye şahit olmuştur senin bilmediğin,durduk yere vermeyecek değil biraz düşün bakalım
03 Yorumla- +1 yıl
belki biliyodu işte belli olmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelki bir bildiği olabilir. Yoksa ikna etmeye çalış.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBelkide yediremiyordur kendine senin gidip başka bir erkekle evlenmene
Cevap sahibi+1 yılİkna et mesela evlensem bile ben senin biricik kızın olarak kalıcam neden istemiyorsun de duygu sömürüsü yap
+1 yılNe yaptınız çok merak ediyorum aynı durumdayım bende
10 YorumlaCanım çok merak ediyorum babanı ikna ede bildin mi ne oldu bende aynı durumdayım çok kötüyüm
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı. Baban nasil dindar birimi
02 YorumlaKaç git! Fuck yeeaahhh!
00 Yorumla
+1 yılÖzelden yazar mısın bana aynj durumdayız
00 Yorumla
+1 yılŞey merak ettim de evlendin mi?
00 Yorumla
+1 yılVardir bir bildiği
10 YorumlaVer cocuga
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında