Güvenilir oluyorlar tabii hepsi değil. Arada var brkaç çıkıntı. Ama genelde sevilmiyorlar. Ben kendimi bildim bileli öyleydim. Sesi, soluğu çıkmayan. Varla yok arasında olan. Unutulan,önemsenmeyen. Bunlar doğru evet. Yalnız kaldığım çok oldu bu yüzden bir arkadaş benim için çok önemlidir. Çok utangacım. Bana teklif eden veya biryerlere çağıran erkekleri hep reddediyorum. Hayatı bir tren camından izliyor ve kaçırıyor gibi hissediyorum. Herkes tarafından sevilen biri olmak mümkün değil. İllaki sevmeyenler olacaktır. Ama bu kadar yalnızlıkta fazla. Bu utançtan, bu içe kapanıklıktan nasıl kurtulabilrim bilmiyorm. Umarım dalga geçecek olan hadsizler birşey yazmazlar.
Cevabın nedir?
Sessiz sakin insanları hep sevmişimdir, o ciddi / sert duruşlarının ardında çoğunlukla neşeli ve de duygusal ruhlar saklıdır. Sadece kendilerini çok göstermek istemezler, sürekli "Ben buradayım" demezler, keşfedilmeyi beklerler. Günümüzün hazırcılığa alışmış insanları da keşfi sevmez, önlerine tepsiyle gelecek hazır açılmış paket isterler. Kapalı kutu açmayı sevmezler. Çünkü "vakit nakittir", oyalanmak istemezler, "yorulmak" istemezler. Seni "çözmek" için dekoderlik yapmak istemezler.
İnsan ilişkilerinde tarih öncesinden gelen öz korunuyor: Ses ve "iktidar" doğru orantılıdır. En çok ses çıkaranın, kendisini en çok ortalıkta gösterenin önde olduğu bir alandır bu. Sessiz sakin tipler hep geride durdukları için önemsenmezler. Güçsüz, zayıf, "ezik" oldukları düşünülür. Hep böyleydi
Çok öne atılmak doğru değil. Ama çok da fazla geride durmamak gerekli. Sosyallik denen şey bir dalga yaratma alanı. Kendine özgü dalgalarını yaratıp kendini ifade edersin, ses soluk çıkarmak zorundasın. Emin ol ki o çok ses çıkaranların sesi soluğu senden çok çok iyi değil. Birazcık güven yeterlidir38 Yorumla
Soran+1 yılne yazacağımı bilemedim. Çok güzel yazmışsınız çünkü üstüne bir şey söylenemez. Kendime güvenmeyi çok istiyorum.. Umarım bir gün başarırım.. Olmuyor işte engelleyen şeyler var
- +1 yıl
Ben de yapı olarak kendi halinde biriyim aslında, böyle uzun yazdığıma bakıp "geveze" sananlar oluyor :) Klavyede hızlılık diyeyim.
Ben de kendime aşırı güvenen birisi değilimdir, sadece kendimizi çok küçük görmememiz lazım. O "çok sesli" insanların nasıl boş olduklarıyla yüzleştikçe, insana zaten ister istemez bir güven geliyor. Bunu engelleyen şeyler asla olamaz. Güven kendiliğinden geliyor zaten
Soran+1 yılevet ben aslında kendime güvenirim çok konuda. Ama.. Annemle aramızdaki sorunlar. Annem bana hiç güvenmez. Sürekli birşey başaramayacağımı düşünür. Gerçekten etkiliyor bu beni
- +1 yıl
Aslında bir anne olarak tabii ki kızının iyiliğini istiyordur ama bunu çok yanlış ifade ediyor. Hiçbir anne 9 ay taşıdığı çocuğunun kötülüğünü isteyemez. Mümkün değil bu. İletişim sorunu sadece. Seni daha da hırslandırmak, başarılı olman için teşvik etmeye çalışıyor ama olumluya değil de olumsuza çok odaklandığı için ters tepiyor. Bir gün konuşabilirsiniz, bunlar aşılamayacak şeyler değil
Soran+1 yıldeğl biliyorum. Evet o kötülğümüde istemez bunu bende farkediyorum ama.. Bana kendimi hiç gibi hissettiren ve sözleriyle ağlatabilen tek insan o
Soran+1 yılAma böylede olmuyor. Arkadaş edinmek aslında çok basit olmalı benim için dünyanın en zor işi. Aşk güzel şey.. Benim için korkutucu.. Bunları aşabilsem çok daha mutlu olacağımı biliyorum. Yazdıklarınız çok güzel keşke iki tane en iyi cevap seçilebilse:d
- +1 yıl
Arkadaş edinmek kolay bir şey aslında, insanlardan beklentilerini düşük tutunca kolay oluyor. Sonuçta kendin güvenilir olduğun için azıcık ağzını çalıştırman yetiyor. Sessizliğini geçici süreliğine bırakınca birilerini çekiyorsun illa ki... Sorun şu ki beklentilerini yükseltince arkadaş edinmek zorlaşıyor, tecrübeyle sabit :) Çıtayı kaldırıp indirmek meselesi bu
En İyi Cevaplar
+1 yılSessiz insanlar, batık bir geminin içindeki kilitli bir hazine sandığı gibidir. Herkes o batık gemiyi göremez. Görseler de hazineyi fark edemez. Hazineyi fark edenlerin de hepsi kilidi çözemez.
İnsanların sahip olduklarında baş tacı edeceği o hazine, çoğu zaman kaderiyle baş başa kalır. Derin bir sessizlik ve koyu bir karanlık hakimdir günlerine. Çünkü bilirler ki güneşe, gün yüzüne çıktıklarında, türlü türlü yalanların, türlü türlü kötülüklerin hakim olduğu bir dünya ile karşılaşacaklar. Bu durum onları korkutur. Oysa ne demiş şair; Yere düşmekle cevher, sakit olmaz kadr u kıymetten.62 Yorumla
Soran+1 yıl" türlü türlü yalanların, türlü türlü kötülüklerin hakim olduğu bir dünya ile karşılaşacaklar. Bu durum onları korkutur. " Bu çok doğru. İnsan içine biraz karıştığımda.. Anladım ki herkes birbiri arkasından konuşup yüzüne gülen, satan, yalan söyleyen insanlar.. Korktum ve yine kendime saklandım gibi oldu. Ama yine de mutlu olabilmiş değilm:)
- +1 yıl
Sen değerli olduğun zaman, cevherliğini koruduğun zaman, üzerine sıçrayacak hiçbir çamur, senin değerini düşürmez. Yeter ki sen cevher ol. Kendini içe kapatmakla huzuru, mutluluğu maalesef bulamazsın. Seni sen yapacak, seni özel kılacak, senin değerini bilecek, sana bir kuyumcu titizliğinde yaklaşacak, iyi insanlar muhakkak var. Ümidini ve kendine olan güvenini asla yitirme. Allah yardımcın olsun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlarla konuşamamaktan, beni yanlış anlamalarından, yalnız başıma takılmaktan nefret ediyorum bende. Yazarak kendimi ifade edebiliyorum ama konuşmaya gelince yapamıyorum işte.
12 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle bende aynen böyleyim... İnsanların bazı hareketleri de zaten yeterince soğuttu beni kendilerinden
Cevap sahibi+1 yılUmarım bir gün düzelir. Aslında böyle ummakla da olmuyor ama yapılabilecek bir şey de yok gibi maalesef :(
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbenim arkdaşmda senin gibi çok sessizdi ben değiştirdim onu biraz senin atılgan bir arkdşa ihtiyacın var :D
13 Yorumla
Soran+1 yılay keşke olsa nerde:) Arkadaş edinmede sorun yaşıyorum
Cevap sahibi+1 yılişin biraz zor.o arkdşmla 11 senedir arkdşz aslnda tek dostum birisinegüvenmek çook zor bişey ama umarm bulursun ya çok güzel bişey gerçekten
Soran+1 yılbenim arkadaşlarım beni sevgililerinden kıskanan tipler. Ben onlar için o kadar fedakarlık yaparım tşekkr etmezler ama.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
12Cevap
+1 yılbosver kurtulma boylesı daha ıyı bende senın gıbıyım ve ortamımda cok farklı kıbrıstaım ben otelde calısıyorum ama fazla kımseye yanasmam kım nasıl gorurse gorsun kendını fazla one cıkarmak ısteyenlerden olma sonunda onlar yanlız kalıcak sen saf temız durust ol yaterkı yanlız olsanda ama unutma yanlızlık Allaha mahsustur.
14 Yorumla
Soran+1 yıl:):) teşekkür ederim yorumun için..
- +1 yıl
rıca edıyorum umutsuz olma sen boyle ol er ya da gec kazanan sen olucaksın
Soran+1 yılinşallah ya:)
- +1 yıl
tabiki insallah allahın ıznı olmadan ıc bırsey olmaz
Dogal ol kendin ol hic kimse icin kendini yorma insanlar beni sevecek diye degisme ben okul yillarimda yaramaz neseli konuskan cok hiper aktiv biriydim sanki sevenim cok gibiydi ama deyilmis sonra anladim sen kimseyi takmazsan adam yerine koymazsan onlar sana deger verir birileri teklif ettiginde git ama hemen deyil biraz ayak yap surtdur
21 Yorumla
Soran+1 yılmesea bir arkadaş edinebilmek için.. Bazen övüyorum kızı. Sevsin beni diye. Sonra çok pişman oluyorum. Yağcılık yapmışım gibi geliyor.Kendime kızıyorum.Sen niye yapıyorsun başkaları sana yapsın diyorum.. of of
bende senin gibiyim anlattıklarının %95 i beni anlatıyo sanki...hayatı kaçırıyor hissine kapılma çünkü sen hayatı kaçırmıyorsun nasıl yaşanması gerek ise ona göre yaşıyorsun... içe kapanıklık utangaçlık gibi vs şeyler doğuştan gelir ve kolay kolay peşini bırakmaz diye düşünüyorum.. tanışmak isterim
16 Yorumla
Soran+1 yılevet kendimi bildim bileli utangaçtım.. Lanet gibi birşey bu...
Soran+1 yıl:):) umarım yakışıyordur.. Ben hep dezavantajlarıyla karşılaştım
Soran+1 yıl:):) teşekkür ederim yorumlarn içinn
Mesela bende 2 senedir yalnızım önceleri şikayet ediyordum çok kavgalar ediyordum ailemle sonra ağladığım çok oldu durduk yere ama sonra alıştım mesela. Şimdi yalnızlığın doğru olduğunu düşünüyorum. Birde yalnız olunca etrafta nelerin döndüğünü neyin yanlış neyin doğru olduğunu daha iyi kavrıyorsun . Eminim sende öyle düşünüyorsundur ama insan böyle oldukça ilişki konusundan iyice uzaklaşmış oluyor konuşmaya korkar olduk insanlarla...
13 Yorumla
Soran+1 yılbende hep korkardım. Teklif ettiler. Kabul etmeyince kezban dedikleri de oldu. Anlamıyorlar ki. Ben utangacım. Bana nasıl davranacağını bilse asla ondan vazgeçmem. Sadıkça severim. Ama hep yanlış anlaşılmaktan bile sıkıldım. Arkadaşımın olmamasından. gönlümce eğlenememekten sıkıldım
Soran+1 yılkesinlikle öyle
İçin rahat olsun arkadaşım... Yüzlerce erkeğin derdinde olman önemli değil bir erkek senin derdinde olsun kafi...Sen böyle kal...Eminim Rabbim sana da bir ana kuzusu nasip edecektir...
06 Yorumla
Soran+1 yılana kuzusu isteyen km.D
Soran+1 yılsevdiğimin güçlü beni koruyacak biri olmasını istiyorum. Ana kuzusu deyince pısırık canlandı gözümde. Kendim yeterince pısırığım baksana:)
Soran+1 yılöyle desene o zaman:):)
genel olarak sessiz bir kişiliğe sahibim ama yeri geldiğinde de işimi hallederim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu da bir fobi işte..
Korkular üstüne gidilerek yenilir.
Birileri y le saçma da olsa konuşmaya çalış, özgüven sağlayacak etkinliklerde bulun.10 Yorumla
+1 yılBir teklifi buruşturup atmadan düşünerek kara verebilirsin.
10 Yorumlakişiliğin bu ve bundan rahatsız mı oluyosun önce onu sorayım?
012 Yorumla
Soran+1 yılçoğu zaman evet. Hep üzülen kırılan oluyorum ben ya:)
- +1 yıl
öncelikle kendini yargılamaktan vazgeç.. arkadaşların arasında sevilip sevilmediğini bu kadar fazla önemseme.. ani kararlar vermekten vazgeç.. yaşını bilmiyorum ama tahminimce küçüksün.. sosyal hayatında biraz daha aktif olmaya çalış ve git üzerinde güzel durucağına inandığın bir kıyafet alıp aynanın karşısında kendini övmeye başla.. dalga geçmiyorum
Soran+1 yıl18 yaşındayım. Evet küçüğüm.. Büyüdkçe bu durumdan kurtulur muyum bilmiyorum. Ailem mesela. Annem babam hep kavga ederlerdi küçükken sonra ayrıldırlar. Ama annem hep bana hakaret eder. Hiç övmez. Onun yüzünden böyle hissediyorum bence
Soran+1 yılküçükken değil annem hala beni kırmaya devam eder. dershaneye giderdim daha sınıfa adım atar atmaz övmeye başlardı arkadaşlarım çok güzelsin, kesin sevgilin var, vs.. Ama anneme hiç sevgilim olmadı dediğimde " demek çok çirkinsinde ondan" demişti. İnsan kızını bu kadar kırmak için çabalayamaz ya
Soran+1 yılakrabalarımlada aram iyi değil ki.. Kendimi çok yalnız hissediyorum.. Seven kimse yokmuş gibi.:(
Soran+1 yılarkadşlarım bile çıkar için yanımda. Nedense kimse samimi gelemiyor bana. Birisini sevsem hislerimi anlayacak diye ödüm kopuyor. Yoruyor bunlar insanı. teşekkür ederim yorumlrın için:)
Soran+1 yılgitmeliyim belkide.. Çok düşündüm ama bunu aileme söyleyemedim tabi
bi çoğu güvenilir olur
117 Yorumla
Soran+1 yılevet güvenilir olduğum gerçek. Asla bir arkadaşımı yarı yolda bırakmam. Kimseyi üzmemeye çallışırım. Sır verirse saklarım. Ama olmuyor işte olmuyor hep birşeyler eksik
- +1 yıl
Bak yanlış anlamada ben 24yaşndym şimdiye kadar özgüveni fazla gelişmiş çok hareketli bir kız hiç hoşuma gitmedi. Sessiz biri olgun olur iyi düşünür iyi karar verir aklı başında olur ve herşeyden önemlisi onda ahenk vardır eşine partnerine uyum sağlar bu yüzden tercihimdir.
Sana tavsiyem iyi gidiyorsun ama önce bişeylere karar ver sonra niyetlen gerisi gelir
evlilik harici gönül eğlendirme flört düşünme - +1 yıl
11 dakika ara ile yazılan alttaki şu iki cevap yoruma bakıyorum da ne günlere geldik demekten kendimi alamıyorum.
Soran+1 yılsiteden çıkmıştım. İnsan lütfedip cevap yazar sen böyle olmaya devam et saf nedir? Pardonda. İyi ki cevap yazmamışım. Bu kafadaki insanlarla muhatttap olmamak en doğrusu.
Soran+1 yılpeki. Senin gibilerden uzaklaştıracaksa o tren. Evet en güzeli bu
Soran+1 yılseni tanımak mümkn mü? İlk önce kendinden fikirlerinden emin ol. "Sessiz biri olgun olur iyi düşünür iyi karar verir aklı başında olur " Diyen biri daha sonra sırf yazdıklarına cevap gelmedi diye.. "Böyle olmaya devam et saf" cümlesini kurabiliyorsa o kişi için sadece akıl dilerim.
- +1 yıl
Belki bu karakter özelliklerimin yanında +sabırsız vardır bilmezsin..
Ayrıca bu hususta biraz takıntlymdr sen bilemezsin beni yaşadığım şeylerele alakalı..
Sanki yanyanaymışızda ben bişeyler söylüyor ve cevabını aalamıyorum gibi hissetmeme sebep olan şeyler yaşadım dolayısıyla bu durum sinir ediyor beni
Soran+1 yılyine de böyle olmaya devam et saf gibi bir cümle kurabiliyorsan. Daha önce kurduğun tüm cümleler samimiyetini kaybetti. Yine de teşekkür ederim. İyi günler
Soran+1 yılyok artık.. Ne alakası var bana yazılıyormuşsunuz gibi bir imaj yaratmak aklımın ucundan bile geçmedi. Sen söylediklerinde tutarsızsın hepsi bu.
Soran+1 yılyo okudum. Ama bana yazılıyormuşsun gibi bir imajda yaratmadım
Katılıyorum Ornek Ben Sessizimdir Ama Saman Altından Su Yurutueum Kimse Suphelenmez :)
03 Yorumla
Soran+1 yılmesela ne yaparsın
- +1 yıl
Allah böyle çarpar adamı yazamaz yazıyı :))
+1 yılyazdıklarına bakınca hiçte ole gorunmuyor ama ..masallah
03 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani?
- +1 yıl
biraz uzun yazdığı için bunu dediysen kendini yazarak daha iyi ifade ediyor olabilir, en azından ben öyleyim.
Soran+1 yılkesinlikle ben yazarak kendimi daha iyi ifade edebiliyorum. Günlüğüme sayfalarca yazarım
+1 yılaynı bensin bayan kaderimiz böyle.
10 Yorumla
+1 yılGülümse mesela. ..
11 Yorumla
Soran+1 yılhep yapıyorum
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri