Farklı farklı soru sormaktansa 2 merak ettiğim soruyu 1 başlık altında sordum.
Arasında bir bağlantı var mıdiye sormadım .
Kimseyi yargıldağım yok + Olarak sen ne kadar müslümansın demeyin.
Belki değilimdir!
ilk öncelikle uzun olacak ama kendim bir ateistim neden ateist olduğuma dair hafif uzunca bir cevap yazayım... jeoloji mühendisliği okuyorum ve ilk kafamda yargılamalara neden olacak olay paleontoloji dersini almam oldu ve Darwin'in Evrim Teorisi'ni görmem büyük yankı bıraktı. Türlerin kökeni (The origin of species) kitabını okuduktan ve eleştirdikten sonra din ile ilk büyük çelişkimi de yaşamış oldum. Bir tarafta koşulsun bağlam ve yaradılış teorisi, bir tarafta evrim ve karmaşık bir sistem. Yaradılış sistemini incelemek istiyorsun ama ortada tek bir aslı bozulmadığı ifade edilen (Kur'an) ve bir çok dini (incil, tevrat. vs.) ifade eden kitaplara baktığında olayın bir neden sonuç ilişkisinden daha çok bir öykü havasında geçiyor anlatılanlar. Diğer tarafta ise neden ve sonuç ile kurulan hipotezler ve sonuçları görüyorsun bu da bir etki yaratıyor ve diğer tarafa olan güvenini sarsıyor. Ayrıca adalet ve kadın-erkek eşitliği ile ilgili olarak da bir çok kafama takılan sorular olmuştur hep dinde. Neden kadın-erkek eşitliği yoktur. Miras konusunda evli kadının daha az pay alması ya da bir olay karşısında şahitlik yapılmak istense bir erkeğin eşitliği neden birden fazla kadının şahitliğine eşdeğerdir ? veya gücün yetebiliyorsa birden fazla kadınla evlenebilmek nedendir ? bu soruları sormaya başlayınca bırakıyorsun dini.
Teşekkür ederim dostum yorumun için .
Beklediklerim böyle açıklayıcı cevaplardı , nasıl başladıklarını ve ne olduğunu merak ederdim.
Ama cevapların pekçoğu ikisi arasında bağlantı kurmaya çalıştı.
Aslında bir yönden çok mantıklı , bende sıkı bir şekile araştırma yapıyorum internetten üzerinden.
Sizin çıktığınız sonuçlara çıkmıyor değilim.
benden sana tavsiye eğer bir şeyi öğrenmek istiyorsan veya okuyorsan sadece bilgilenmek için yapma okuduğun şeyi hep sorgula neden böyle olduğunu ve neden-sonuç ilişkilerini kullanmaya çalış. çevrendeki insanlarla (sana bir şeyler katabilicek inanacında olduğun) insanlarla tartış, diyalektik her zaman kendini geliştirmen için bir aracın olsun.
Sorgulamıyor değilim , çevremde bu tarz insanlar yok olsalar zaten sabaha kadar onlarla bu konuyu konuşup bilgilenebilirim.
Ki zaten mantıksal açıdanda düşünürsek türkiye içerisinde , bir taraftan evinde fakirlik yaşayan bir aile var , ama bir tarafta ali ağaoğlu gibi bir adam .
Eşitlik neden yok? Topraktan bedene can veren allah , alan allah derler.
Neden peki silahla bıçakla vurulan ölüyor.. Bence bir ikilem yani
Bugün alıp okurum , teşekkürler.
Aslında basit bir bilimsel gerçekle anlıyorsun hepsinin sebebini. Erkekler yaradılışı geregi elinden geldigince çok dişiyi tohumlayıp soyunu devam ettirmekle görevlidir. Yani 1 erkek 100 kadından şehir kurulur ama 1 kadın 100000000000000 erkekten dahi şehir kurulmaz.. Aslında uzadı uzadıya sana bunları anlatırdım ama inancında kararlıysan bir anlamı yok. Tartışmalar iki tarafta kendinden eminse yersizdir..
madem öyle sen kendinle çelişmiş olmuyor musun ? 1 kadın ama 1000000000000 bilmem kaç erkekle kurulmayan şehir örneğine bakarsak senin inandığın olayda 1 kadın ve 1 kadından bugünlere geldiğin anlatılmıyor mu ? yani burda bakman gereken asıl olarak sürelerdir bence. 1 erkek 100 kadın daha kısa sürede çoğalabilir sadece diğer örneğinden hiç bir farkı yok.
Çogalmak zaten benim analttıgımda. 1 kadın kaç sıfırlıgı oldugunu bile bilmedigi mbir erkekle çogalınmaz ve çogalmadna güçlü olunmaz. Çogalmak inan kişi sayısıın artması iyi bir şey çogalmak her konuda iyidir. Bakteriler bile çogalır. İyi bir şey çünkü çogalmak ondan doalyı çoglamak için iyi bir şey 1 erkek 4 kadın fakat peygamberimizin kızın yoktur öyle 3 tane daha eşi falan herkese lan bir şey degil eşlerinde razıysa sende razıysan gücün yetiyorsa olur islamda serbest eşin isterse ölsün alyok
Feminist yaklaşmak yersiz bu konuda.. Kadın erkek asal eşit olamaz bu bir gerçek bu inancımdan degil bilimsel açıdanda böyle. Kadın beyni erkek beyni diye bilimde ayrım var asla eşitlik söz konusu olamaz 2 eksik parçanın bütünüdürler bilimde. Kurandada kadın kaburgasından yaratılır ademin. Yani eşitligin bilimsel açıdanda olmadıgını bir gerçek ama bu inanmamak için sebeb degil onu yok yapmaz sadece eşit yaratmamış yaparki eşit olmak saçma olur düşünürsen bir tarag ezilmeliydi nedne biz bilmem..
Evet farklıdır. Nörolog sultan bey bu konuda baya iyi ve ünlü bir uzman. Tıp derslerinde ve anatomide gördügümüz beyin erkek beynidir. Dişi ve erkek beyin degişiktir birbirinden ve farklı alanlarda uzmanlardır.. Bu bilimsel bir şey.. Ademin kaburgasından havanın yaratılmasına inanmaya bilirsin san kalmıştır o ama buda dinsel bir şey. Fark şart hepimiz farklıyız herkes tanrının sistemibu farklılık düzensizlik..
Düzensizlikten kastım farklılıktı zaten. Düzensizlikte bir düzendir bu arada dadaizm gibi.. Fakat ben bunu kastetmedim farklıyız hepimiz her şey hepsi farklı oranlarda güçlerde seçeneklerde yaratılıyor farklı hayatlar bundan. Ölçüler herekste degişken planlar herkesin degişik düzense bu degişiklik..
Satanizm Şeytanı yüceltmek ve tek hakimin o olduğuna inanmaktır. Onlara göre tanrı gökte keyif çatarken, yeryüzü şeytanın hakimiyetindedir tek hükümdar odur. Felsefik açıdan satanist olmak teist olmaktan daha mantıklıdır. Çünkü islam mitolojisine bakarsak tanrı sadece izler ve herşeye göz yumar. Şeytan ise hep burdadır.
Ateizmin temeli sorgulamaktır. Körü körüne bir dine inanmak yerine bilimin gösterdiği kanıtları inceler ve dinlerdeki mantıksızlığı anlar. Bu yüzden ateist olunur. Derler ki din kitaplarını okuyup anlayan ateist anlamayan dindar olurmuş :)
Umarım anlamana yardımcı olmuşumdur. Tahmin ediyorum ki dindar birisin. Ben ise ateistim. Yani beni engelleyebilirsin. Görüşürüz.
Dostum en iyi cevap seçiyorum seni , ben böyle cevaplar bekliyordum . Yani açıklasınlar bilgi sahibi olalım diye , saçma sapan yorumlar yapmışlar.
Tahmin ettiğin konuda ise yanılıyorsun :)
Satanizm öyle degildir.. Satanizme göre tanrıya karşı koydugundan şeytanı severler o asiligini ve islamda pek satanizm hoş karşılanmaz genelde hristiyanlıktan çıkanların girdigi bir dindir ve hristiyanlara karşı dogmuştur şeytan çünkü tanrıya raki pgibi anlatılmıştır. İç güdüleri tanrının yasakladıklarını seçer ve şeytanın onlara hitap ettigini kendininde şeytan gibi olduguna inanır satanizm budur özünde.. Efsanelere kanmayın pls..
Ayrıca ateistler dini anlasa olmazdı anlamadıklarından ateist sanırım sende inanmayanlardansın ilkelce kendini yüceltme istegini anlıyorum ama kutsal kitaplara hakaret etmen yersiz bu isteginde. Bana görede ateistler kusurlu tanrıyı göremiyorlar inanmak için gerekli olan sistem yok özürlüler bile diye biliriz inanç konusunda.. Ki dogruda hoşmu şimdi burda sabaha kadar birbirimiz ignelesek ?
Öncelikle teist demek inanan demektir. Yani orada tüm dinleri kapsayan bir terim var. Burası bir türk sitesi değil mi ? Bu yüzden islamdan giriş yapmak en mantıklısı. Ve islamdada şeytanın yeri belli. Zaten dinler arasındaki benzerliklerden anlıyoruz birbirlerini kopyaladıklarını. Ateistler kusurlu diyorsun hakaret eden sensin ben ne kutsal kitaplarınıza ne de size hakaret etmedim. Sadece çok yaygın bir sözü yazdım buraya.
ateistlerin en büyük sıkıntısı İslam ile Hristiyanlığı karıştırmak oluyor malesef.
Ayrıca sizin dininize göre insanlar kusursuz şekilde tasarlanmıştır. Ama milyonlarca hastalık ve problem var dünyada. Yani kusursuz bir tasarım olamayız. Ayrıca sen şimdi de söyledin ateistlerin kusurlu olduğunu. Bu da sana mantıksızlık örnekerinden biri. Benimde sabaha kadar tartışacak halim yok zaten ne desem boş sana
@psiko-terapist
islam ile hristiyanlığı karıştırmak değil aynı kefeye koymak. Mitolojiler dinler hepsi aynı kefeye koymakta bir sorun yok. Felsefik açıdan mitolojiyi ayrı işleyebiliriz çünkü çok sanatsal bir kurgu.
Kusursuzluk hasta olmamak veya özürlülük degildir insan formu kusursuzdur.. Çok ylanış düşünüyorsun bu edebiyat bilmediginden kaynaklanıyor heral.. Kuran yüksek bir edebiyat dili içerir hatırlatmalar ve senbolelrle doludur.. Ayrıca latince biliyorum konuşacak kadar olmasada senin gibiler için önerim amor fati olur latince.. Kader sevgisi demek sen inanacak idareyle yaratılmayanlardansın bazı yerlerde geçiyor görsede inanmazlar kalplerinde o yok diye kuranda özürlüsünüz diyor yani..
İyi kuran özürlü olduğumuzu söylesin bilim söylemediği sürece beni bağlayan bir durum yok. Eğer birgün oğlun/kızın ateist olursa ona da özürlü dicek misin bakalım.Ama dediğim gibi bana cahil,özürlü ve saf diye hakaret ettikten sonra dinime saygı duy deme gibi bir hakkınız yok ne senin ne de diğerlerinin. Tabi ben olabildiğimce saygılı olmaya çalışıcam. İyi günler.
Derin.. Bilime göre aslında sen ve ben hepimiz özürlü olmalıyız düşününce. Çünkü 2 insandan türedik.. Ve onlardan dogan ilk çocuklar kardeşti. Biz akraba evlilignden geliyoruz yani bilime göre ilk inasn (adem ve havva) 8 kollu 7 başlı 16 ayaklı bile olabilir özürlü bedenlere sahip olmamız gerek.. Çocugumda sizin gibi tanrıyı göremiyorsa ondada özür var demektir normal bir şey özürlü olmak kusur degil özür dilenecek bir şey degil yadırgancakta yadırgamıyorum sizi zaten..
hahahaha güldüm ya saol. Maymundan gelmedik arkadaşım ortak atadan geldik. Biraz araştır oku sorgula lütfen.
ateizm genel olarak evrim görüşleri çerçevesinde gelişen ve her hangi bir duyular ötesi varlığın (allah gibi) olmadığını savunan topluluktur... satanistleri ise anlamak çok çok güçdür. kedileri kesitikleri doğrudur ancak madem şeytanın varlığını kabul etmişler Allah ile nasıl bu kadar dalga geçebilirler anlaşılamaz. Anlayacağın tam bir çelişki topluluğu...
Bilgi için teşekkürler.
satanizm nedir açıkla desen kedi kesiyorlarmış der geçerim. doğru ya da yanlış bilemem. o inançta bir arkadaşım yok.
ateistlerin ise yanlış yorumlamalar ve anlaşılmalar sebebi ile islamı terkettiklerini düşünüyorum.
bu benim cevabım atlamayın.
Cevap
9Cevap
Satanistlikle ateistlik arasında nasıl bir bağ kurduğunu çözemesemde.Satanistlik şeytana tapmak demektir.ateistlikte herhangi bir tanrının olduğuna inanmamak demektir. Neden ateist oldunuz sorusuna gelince sen neden müslüman oldun ?(sebebi tek:annen baban müslüman ve müslüman bir ülkede doğdun diye.) . Neden ateist oldum ve bugün herhangi bir tanrıya inanmaya gerek yok çünkü açıklayamadığımız hiç birşey yok.Teknoloji ilerledi o yüzden artık ben peygamberim diye çıkan din kurmaya çalışan ya da kurmaya çalışanlara inananlar yok .bundan 1000 yıl önce açıklanamayan herşeye tanrının işi dendi.Herşeyin mantıklı bir sebebi var kimileri bunun tanrının işi olduğunu düşünür kimileri bunlar olmaması için tanrıya ihtiyaç olmadığını.Ben olmadığını düşünenlerdenim.
Açıklaman için teşekkürler.
Aslında ikisi merak ettiğim bir konuydu yani aralarında bağ olması değil .
Farklı farklı soru sormaktansa ikisinide 1 başlıkta sormak istedim .
Ateizm ile satanizmin bağlantısını kuramadım ama ateizm kendi içinde daha mantıklı Tanrı inancini reddediyor inanmıyorum ama kendi icinde mantığı var satanizm nedir hala anlamış değilim bir tanrı olduğu fikri var ama Tanrı'ya değil yarattığına tapmak neyin düşüncesi anlayamıyorum
Ateistim bunu secme nedenim birseylere bilhassa körü körüne bagli olmak yerine yargilamaktir. Genel olarak yargilamak dinlerin buyuk bir cogunlugunda kabul gormeyen sey ne yazik ki (Protestanlik haric)
Teşekkürler.
Birisi yaratıcıya inanmaz.
Diğeri yaratıcıyı kabul eder ancak Şeytanın galip geleceğine inanır.
Her ikisi de bugün Müslümanım diyen İmansız Müslümanlardan evladır.
Haklısın , laf'ta herkes şükür müslümanız diyor . Allahtan korkarız diyo ..
Camiye giden yok , zekat veren yok , kurban kesen yok .
Sonra biz müslümanız .. Tabi tabi.
Soruyu 2 defa okudum. Sanatistlik ve ateistlik arasında hala bir bağlantı kurabilmiş değilim ama senin beynin hakkında pek güzel fikirler yürüttüğümü söyleyemem.
Guru gürültü yapma.
Teizmin Tanri’sinin varliginin gosterilemeyecegini, dolayi
siyla tum dayanaksiz iddialar gibi temel ve varsayilan tavir olarak
reddedilmesi gerektigini dusunuyorum
Birçok kişi var burada danışabilirsin
Bende onlara soruyorum zaten dostum .
Var mı demişsin var dedim
Kedi kesiyolar galiba.
Herşeyi kesiyorlarda , neden kesiyorlar ?
Yani neden öyle olmuşlar vs. Onu merak ediyorum :)
Müslüman olma sebebinin zıttı soruna cevap
Öylemisin sen ?
Sen ne kadar müslümansın?
Olduğumu kim söyledi?
Benim olduğumu da söyleyen yok!
Satanist ya da ateist misin diye sormuştum ben zaten :/
katolik
Olmak ya da olmamak : İşte bütün mesele bu.
Satanist ya da ateist olmaktır..
Tamamda , neden oldun yani neden tercih ettin öyle birşeyi .
İlk başlama zamanları .. ben bunu merak ediyorum.
Sırf 1 puan için yani saçma bir yorum yapıyım dedin sen :)
Yooo aakası yok - lesinler istiyorlarsa.. Ben sadece dogruyu söylüyorum sizene abi kim neye inanıyorsa sizine yani ? Bırakın inansınlar inancınıza laf ederlerse konuşun sizde onlarınkine etmeyin satanist niye satanist dinin yasakladıklarını ypamaktan mutlu diye adam satanist dinde onlar zaten sizi mutlu edicek şeytan işi ypamayın diyor adam inanıyor allaha ama şeytanı tutuyor destekliyor satanizm bu ayrıca gerçek satanlar söylemez ben satanizm diye..
Ateizm ise göremiyor alalhı yaradanı yok ona göre allah inanılmayı seçiyor bilinmeyi degil adamlarsa bilmeyi istiyor inanmıyor ondan varlıgına.. Ben yaradılan her şeyde görebiliyorum allahı her güzel şeyde sıcak gündek ibir rüzgarda yeşil yaprakların dalganalışında her şeyde ama adamlar göremiyor onlarada saygı duymak gerekir..
Kimseyi birşeye inandığı için yargılamıyoruz zaten , bilgilenmek için soru soruyoruz.
Madem müslümanlık hakkında bu kadar çok iyi bilgim var diyorsun .
Tanrı değil ' ALLAH ' olduğuna bilirsin dimi ufaklık.
Aptallıktır BENCE.
Değilim bilmem-.-
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar