Eşimin çalışmasını istemem . Allah'a sükür evime bakacak gücüm kuvvetim var. Bu en basit sebeplerinden.
Derine inmek gerekirse , benim yapımda eşimi sahiplenmek var. Bu bir mal anlaminda kullanmak değil tabii. Fakat insan psikolojisi cok farkli. Erkek caliştiginda bayanlarla pek iletisim haline girmesine gerek yok. Fakat bayan herzaman erkeklerle bir iletisim halinde olması gerekli. Esime ne kadar güvensemde herşey bir anlik gaflettir herzaman. Insan psikolojisi farkli biraz. Öyle bir devirde yaşiyoruz ki , evli nisanli farketmeden her kıza bakiyo ve asılıyoruz. Aramizdaki mesafeyi bilmiyoruz. Malesef herzaman gözüm arkada kaldiktan sonra bir anlami yok. Zaten mutluluk cok uzak.
İkinci sebebe gelirsek , ben işten zaten yorgun gelicem ve evimde huzur ariycam. Ne bileyim beraber oturup bir yemek yemek , muhabbet etmek istiyo gönül. Eşimin iş saatleri belki uyucak belki uymayacak. Evi bayanlar ayakta tutar diye düşünüyorum. Bayanlarinda görevleri var. Neden bir yük daha yüklemek isteyeyim ki ?
Ücüncü sebebim ; Suanki neslin böyle olmasinin sebebinin ailenin cocuklarini dişariya salmalari ilgilenmemeleri oldugunu düşünüyorum. Cocugumu bakiciya biraktiktan sonra ne anlami var. Cocuk ilk terbiyesini annesinden alir. Cocugumun geleceginide düşünmeliyim. Uzun bir dönem içinde cocuk her zaman kendini annesine yakin hisseder ve onu arar. Cocuguma bu kotulugu yapamam. Bakiciya birakamam.
Şimdi kadinlar erkegin kolesimi diyecekler var. Peygamber efendimiz buna cevap vermiş. Bana üstüne laf söylemek düşmez.
Efendimiz'in (s.a.v) kızı Hz. Fatıma' ya nasihatı; "Kızım Fatıma sen Ali'ye eş ol ki, O da sana köle olsun.."
Uzun oldu biraz kusura bakmayin :)46 Yorumla- +1 yıl
"Şimdi kadinlar erkegin kolesimi diyecekler var." diyorsun ama kardes hadiste, "...sen Ali'ye eş ol ki, O da sana köle olsun.." diyor, yani Hz Ali köle olmuş oluyor, Hz Fatıma değil, yani kadınlar erkeğin kölesi mi diyorum ben?
- +1 yıl
Suanki nesil bu yüzden böyle , oldu ve gitti yani :) kimse tutamiyor.. Cocuk dedigin ergenlik dönemi bitinceye kadar cocuktur. Her cocuk ergenlik döneminin sonuna kadar hatalar yapar. Bu hatalari minimuma indirmek gerekli. Bunun içinde ilgilenmek . Ergenlik döneminde yapilan hatalar hayatinin hiç bir döneminde yapilmaz. Cogu insanin bu dönemlerde hayatlari karariyor. Bunlarida unutmamak gerek.
- +1 yıl
Helal olsun böyle eşe can kurban :)***+1
- +1 yıl
Güldüm sadece, kusura bakma kardeş
En İyi Cevaplar
Büyük konuşmayım da çalışmayanla işim olmaz. Bunun iki sebebi var birincisi çalışan kadın hem ekonomik özgürlüğünü elde etmiştir hemde eve katkı sağlar ayrıca özgüveni de yerinde tutar. İkinci ve aslında en önemli sebep devamlı evde oturan bir kadın enerjisini atamaz, çabuk çöker ve salar kendini, çalışan bir kadın hem sosyaldir hem enerjisini atar hem de çalışmayana nazaran bizim halimizden daha iyi anlar. Düşünsene bütün gün çalışıyorsun canın çıkıyor ve akşam geliyorsun o yorgunlukla dırdır edip duruyor e haliyle tüm gün evde dışarı çıkmak istiyor vb. Her neyse çalışması her türlü daha iyi
10 Yorumla
genel olarak bakıyorum da çalışmasın diyenler kültürü olsun falan demişler.
günümüzde artık insanlar eğitimin önemini kavradı ve üniversiteye gidiyorlar kültürü eğitimi oradan alıyorlar.
arkadaş ben lise üniversite okuyup evde mi oturucam
boşa mı gidecek yıllarım.
her gün evde dört duvar arasında, söyleyenler biraz empati kurmalı.
gel gelelim bir evliliğin ölene kadar süreceği de belli değil
ne olursa olsun ekonomik özgürlük olmalı.20 Yorumla
+1 yılKadınları neden eve hapsetmeyi istiyorsunuz?
Bizim geleceğe dair hayallerimizin olmasına izin yok mu?
Küçüklüğümden beri doktor olmak isterdim.
İnsanları ilaçsız tedavi etmenin yolunu bulmak isterdim.
Ve bunları eğer Allah izin verirse de gerçekleştireceğim.
Benim gibi farklı hayalleri olan bir sürü kız daha var.
Bunun neresi kötü?26 Yorumla- +1 yıl
Senin için yazmamıştım :) çalışmasın diyenlere verdim bu cevabı.
- +1 yıl
Özür dilerim... Üzerine alınacağını düşünmemiştim.
- +1 yıl
:) peki o zaman
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
+1 yılErkekse -> çalışanı tabiki
Bayansa -> adam gibi mesleği varsa çalışanı, okumamış rastgele ise çalışmayanı51 Yorumla- +1 yıl
bu mesaj elektronik imza ile imzalanmıştır
Kadinlarin tek yeri vardir oda mutfak, ne öyle erkekler gibi calisicaklar olur mu öyle sey ?
Israil lobisi var böyle sapik sapik seylerin arkasinda.
KADINLAR MUTFAGA11 Yorumlayaşayan+yaşatan+çalışan+çalışmama karışmayan eş :))
35 Yorumla
+1 yılÇalısmasın. Bir ömür boyu gezelim bende ikimizede yetceginden daha fazlası var :)
32 Yorumla- +1 yıl
Dayanır kalanıylada 5 cogucugumun cocugu kral gibi yasar :) dedesinden kalanlar eklenince gelcekten kaç cocugumun cogucunun cocogu doyar hesaplamak zor :))
Çalışan tabii ki. Kadın bu sonuçta haftanın 6 günü alışverişte. Nasıl bir işte olursan ol para yetiştiremezsin onlara.. En iyisi çalışcak ki paranın nasıl kazanıldığını anlasın :)
01 Yorumlaöğretmen olsun bana uzun uzun öğretsin.ayrıca onlar çocuklarıda sever.
21 Yorumlaçalışmasın otursun evde ev işi yapsın ben çalışırım :D
22 Yorumla- +1 yıl
Noooolur tanışalım :))
Kesinlikle ekonomik durum ve ne istediginle alakali maasin iyiyse ve rahatiniza duskunseniz calismayan... yani maasiniz yetmiosa tabiki esin de calismasi gerek... Erkek rahata duskunse calismayan es ister... Mesela ben o kadar rahata duskunumku sadece ultra lüks 5 yildizli otellere giderim tatile ama karavandada tatil yapan var... yumurtada sarmada yiyen var secenekler 2 side olur önemli olan sen ne istiyosun...
00 Yorumla
+1 yılEşimi çalıştırmak istemem açıkçası .
Ama kendisi evde sıkılıyorum çalışmak istiyorum der ise ..
Bir mesleği varsa o işte çalışabilir ama yoksa , mağazadır sekreterdir o tarz işlere bırakmam .00 YorumlaÇocuk doğurmadığı sürece çalışsın derim. Bir dün oda yaşlanacak emeklilik onada lazım. Benim avucuma bakarak hayatını devam ettirsin istemem. anne olmak istiyorsa bazı dönemlerde ara verebilir çalışmaya.
00 Yorumlatabiki çalışsın..! ne işte ne statüde olduğunun hiç bir önem yok. sadece oda benim gibi eve para getirmeli. o kadar...
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Çalışsın.
Bu zamanda tek kişiyle ev geçindirmek zor,ayrıca iki kişi de çalışırsa daha iyi anlarlar birbirlerini.07 Yorumla- +1 yıl
Geçen otomobil fiyatlarına bakıyorum. Şöyle binilecek bir orta otomobil bile 45 bin TL den başlıyo. Paran olsa en fazla 12 ay vadeyle 50 bin TL ye alırsın o arabayı. Ama paran yoksa tek maaşlıysan 60 ay vadeyle o araba 75 bin TL ye geliyo. Eee ne oluyo 25 bin TL faiz geliyo. İnsan ağlar düşününce ya :(
+1 yılherkes çalışmalı birşeyler paylaşılmayı anlatacak birşeyler olmalı hüzün üzüntü mutluluk dışarda vardır. evde otura otura kafayı yer sürekli sorunlar çıkar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılben çalışmadığım için bir yorum yazamıyacağım yanlış anlaşılmakda istemiyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
eşimin iş durumu çalışmamı gerktirmiyor yoksa çalışmaktan rahatsız olmam
çalışmayan biri benim eşim olamaz ben amele miyim gitsin kendi parasını kazansın
11 Yorumla
+1 yılÇalışanı hem de adam gibi işi olanı okumuşu makbuldür :))
04 Yorumla- +1 yıl
ne güzel bir şey yapmışım :))
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yılValla calisan kadinlarin paralari genelde aile kasasindan ziyade kadinin kendi kasasina gittiginden pek farki olmuyor acikcasi.
Ama yine de evde yatip butun gun benim parami iyecek kadin da istemem .00 Yorumlakadın para için çalışmasın ama yok sıkıntıdan bir uğraşım olsun diyorsa ortamı çalışacağı yeri beğenirsem güvenirsem izin veririm...
01 Yorumla- +1 yıl
izin isteyen kim?
+1 yılÇok mecbur olmadi mi bir kadının çalışması yakışık almaz tabi bu benim fikrim kimse genelleme yapıp konusmasin***
04 Yorumla- +1 yıl
Dinimizde de uygun olan o arkadaş dusuncemde serbestim benim düşünceme saygı duymuyorsan okuman neyedir?***
- +1 yıl
Benim için ne proje yokta sen kendin benim düşünceme neden karisiyorsun sonuçta sende yorumunu yapmışsın bişey dedim mi?***
Koca olacak adam çalışsın bir zahmet Soru baylaraydı zannedersem. :))))
02 YorumlaBence Çalışan eş neden ?
Artık devir zor .. Destek anlamında .. hemde Kadınlar bence Evde Oturunca ..
Kavga olatları daha Çom oluyor ..
İki taraf da yorgun olunca .. ne dırdır ne sorun :))02 Yorumla
+1 yılBen eşimi hamilelik ve çocuğun süt zamanı dışında
evde oturtmam
gitsin çalışsın bana bile muhtaç olmasın kendi ekonomik özgürlüğünü alsın31 Yorumlabi bayan olarak ben çalışmak istiyorum e o da durmasın çalışsın yani :)
01 Yorumla
+1 yılçalıştığı ortama bağlı içime siniyorsa çalışsın hiç çalışmasın diyemem =) ama benim de içimin rahat edeceği bir ortam olursa hiç karşı çıkmam çalışabilir
00 Yorumla
+1 yılYüksek düzeyde geliri olup karısını çalıştırmayan eş. adsad :)
42 YorumlaBana "sen çalışma hayatım benim paramla gez toz" diyecek de, ben de çalışacak mıyım sanki ?
03 YorumlaÇalışsa iyi olur tabi ki. Ama çalışmasa da farketmez ben bakarım eşime.
00 Yorumla
+1 yılBayanlarda erkeklerde çalışmalı birbirlerine destek olmalı.
10 Yorumla
+1 yılçalışan eş daha iyi bence. hem boş kalmasın boş şeyler düşünmesin hem paranın kıymetini bilsin
01 Yorumla
+1 yılçalışmayan eşi napiyim, hem eş olarak seçmişim hem ben bakıcam yok öyle yağmaa
11 YorumlaÇalışan bayanın kendine özgüveni daha fazla olur birşeyleri kendinin yapabilmesinden aldığı keyifte cabası, evde sıkılıp komşularla gün yapacağına işinin başında yeniliklere açık bilgili sosyal bir bayan olabilir diye düşünüyorum...
00 Yorumlabu soru ile ilgili merakini esinle paylasmalisin... calis ya da calisma demekle olmuo bu isler
00 Yorumlafarketmez, kültürlü olsun yeter, çalışıp çalışmadığı önemli değil :) ben yeterim ikimize de :)
00 Yorumlabenimle beraber ortak çalışsın, dışardaki insanlara güvenmiyorum.. küçücük bir boşlukta taştan yumuşak ne varsa faydalanmak istiyorlar..
00 Yorumla
+1 yılikimizden biri muhakkak çalışsın da hangimiz olduğu önemli değil
13 Yorumla- +1 yıl
ben çalışsam da olur :)
- +1 yıl
ablanın niye ölmediğini buldum hayatı çözmüş :D
+1 yılbenim işim olsun oda benim asistanım ((: hep beraber olurz ne güzel.
12 Yorumla- +1 yıl
e o zaman çalışmasın kırsın dizini otursun evde ! o zamn da o sıkılır (:
Çalışan nedenine gelince daha rahat yaşam şekli oluşturması açısından
00 Yorumlaçalışsın evde oturcağına ülkeye faydalı bir birey olsun
ama akşam eve benden geç gelmesin00 Yorumla
+1 yılÇocuklarının ilk öğretmeni ve annelik görevini yerine gitrmede sıkıntı yaşamaması için çalışmayan eş.
00 Yorumlasevgili istiyok . hjklşlkjhjkl
02 Yorumla
+1 yılbence çalışan olursa daha iyi kendi ekonomik özgürlüğünü almış bir bayan ayakları her zaman dil basar kimseye muhtaç olmaz
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇalışmayan eş tabiki. Akşam olunca önüme sıcak yemek koyar çocukları daha iyi yetiştirir. Çalışan kadın kaprisi çekemem.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbenim gördüğüm kadarıyla çalışanların çoğu öyle.
+1 yılModern toplumda erkeğin maddi durumu çok iyi değilse kadın da çalışmalı bence.
00 Yorumlaçalışsa daha iyi olur ama illa çalışacak değil tabi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkendisi bilir farketmez. beraber çalıştığımız bir iş olursa da mükemmel olur.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyok ya sanmıyorum sıkıcı olan iştir herzaman..
+1 yılKendi karar versin fikri çok önemlidir bir kadının :)
00 YorumlaÇalışan eş. Çalışan kişi hayatın değerini daha iyi bilir
00 Yorumla
+1 yılÇalışmayan ama kültürlü bir eş..
12 Yorumla
+1 yılErkek elbetteki çalışmalı, Bende çalışmalıyım.
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Çalışmayan adam alacağıma bekar kalırım daha iyi.
10 YorumlaBen mi adamı beslicem çalışsın çalışsın :D
00 Yorumlaiki tarafında çalışması gerekli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılçalışan kesinlikle,
jetgiller izleyesim geldi.01 Yorumla
+1 yılKızlar için tabi ki çalışan eş :D
01 Yorumla
+1 yılBen çalışmayan bir bayan ile evlenmem.
14 Yorumla- +1 yıl
Yok aslında tamamen o nedenden dolayı değil.Düşünsene gününü evde oturarak ve ev işi yaparak geçiren bir kadın bir süre sonra ne kendisine bakacak ne de eskisi gibi kültürlü,farklı olabilecek.Bakış açıları TV dizilerinden ibaret olacak.Kalsın diyorum.
- +1 yıl
Hiç sorma :)
Aşk İlişkileri konusunda 362 cevap paylaştı. Kırarım la bacaklarını otursun evinde .
22 Yorumla
+1 yılçalışan olsa iyi olur.
00 Yorumla
+1 yılçalışan eş eğer gözün yükseklerde ise
01 Yorumlaçalışan eş tabiki. iki kişinin de katkısı olmalı.
01 Yorumlaçalışan doktor ya da mimar eş:D
110 Yorumla- +1 yıl
avuç :)
- +1 yıl
sence ? :D
- +1 yıl
küstüm :)
- Devamını Gör (37)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri