Hem bakıp hem reddediyor, neden olabilir?

Arkadaşlar bu soru bir arkadaşın sorusu şöyle anlatıyorum kısaca kız erkeğe olan ilgisi bariz bi şekilde belli yapıyor erkek te bunun farkında erkek daha önceden kızdan hoşlanıyordu ama kız belirli sebeplerden dolayı istemedi.

Bir zaman sonra o sebepler ortadan kalktı ve kız duygularını arkadaş vasıtasıyla belli yaptı ama çocuk kimseyi istemediğini yüreğinde tamir olduğu söyledi bu böyleyken inanmazsınız belki 3-4 yıl falan vardır erkek sürekli bakıyor ama ciddi bi şekilde gülmedin alay etmeden

sonra kız yine gidip duygularını belli yapıyor ama yok çocuk sadece bakıyor kıza ama kız arkadaşım artık hiç gözgöze gelmemeye dikkat edip hiç bakmıyor artık ama ben gözlemliyorum da hala daha resmen takip ediyor gözleriyle çocuk arada sırada çıkıyor ama yani öylesine şeyler ben bi anlam veremedim bu konuya

Bu durumda olan çok kişi var lütfen sağlıklı cevaplar bekliyorum sizden
Güncellemeler
+1 yıl
işte bizde neden bakıyor onu mantıklı bi açıklamasını arıyoruz acaba diyorum kızın mı teklif etmesini bekliyor çünkü yine diyorum 2 defa red etti yani ima etti ve bakarken de hani insan hisseder dalga oldugunu 3 yıl bu ya 3 yıl dalga mı olur gayet ciddi bakıyor dalğa yada alay geçmiyor
Hem bakıp hem reddediyor, neden olabilir?