Yakında evleneceğim nişanlımı, bir başkasıyla cinsel ilişkiye girerek aldattım. Tövbe etsem, Allah kabul eder mi?
Ve nişanlımla, hiçbir şey olmamış gibi evlensem?
Ve nişanlımla, hiçbir şey olmamış gibi evlensem?
Ben de sözlümün beni aldattığını 1 hafta kadar önce öğrendim ve bir hayat tecrübesi de oldu. şöyle ki kız milleti kedi gibi. Sen onu seversin okşarsın o da seni ilk fırsatta tırmalar. Bilmiyorum belki sen benim şerefsiz sözlümsündür. Bu iş tövbe ile olmaz önce adam olun şerefsiz olmayın. İnşallah çocukta öğrenir senin yaptığını. Yediğin haltı da cümle aleme rezil olursun.
Onu biz bilemeyiz sanenin kalbini yakından tanıyan Allah bilir.
Fakat nişanlına hangi yüzle bakacaksın,onu nasıl kandıracaksın ve bu yaptığın hiç mi ilerde karşına çıkmayacak diye bir soru aklını kurcalasın bence.
Yapman gereken tek şey gidip nişanlına herşeyi açık açık anlatman karşında ki insanı salak yerine koyuyorsun iflah olacağını mı sanıyorsun Bazen Kulun Affedip Allah’ın affedemeyeceği boklar yiyorsunuz kendi bokunda boğul edepsiz namussuz insan utanıyorum sizden
Tövbe edince vucudundakı belırtıler gıdecekmı pekı? Anlamadım nişanlınladamı cınsel ilişkiye giriyordunuz. Tek sorun tovbemı
Cevap
26Cevap
Rabbimin adına kimse karar veremez.çünkü o çok affedicidir(Esma-ül Hüsna El-Ğafur ismi şerifi)...siz pişmansanız tevbenizi edin..ama evleneceğiniz kişiyi bilemem..
Allah zinanın günahini affetse bile sevgilinin hakkı var üzerinde ondan ancak sevgilin affederse kurtulabilirsin nişanlına bunu söylemeden ayrıl en güzeli
çocuğa üzüldüm çok yazık çok.
artık bu işler kızlaramı kaldı vay be ınanamıyorum ne günlere kaldık Allahım..
Pişman olacağın şeyi neden yaptın ki .. ?
Tövbe et .. Ama nişanlından ayrıl ..Ömür boyu onun yüzüne nasıl bakıcaksın hiç bişi olmamış gibi ..En önemlisi başkasıyla birlikte olmuşsun nişanla nasıl olcaksın artık ..Kötü bir durum : /
allah kabul edebılır onun merhametı sonsuz da nısanlın kapı onune koymazsa ıyı hıcbısey olmus gıbı davranma gıt soyle adam akıllı sonra ılerde daha kotu olur
allah tövbeni kabıl etmez çünkü kul haklına girmiş oluyrsun ve allah kul hakkıyla karşısına çıkanı adfetmez...
umarımmm öyledir yoksa allahh ıslahh etsinnn...
toplummm iyice bozuldu...
tövbende samimiysen affeder, ancak o kişiye anlat durumu Allah affedebilir ama nişanlın affedemeyebilir.
İyi yapmışsın, bekarlığa veda partisi gibi olmuş. Tövbe etme bence. Bunun zevkini aldın gerisi gelecektir. Nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa. Nişanlında yapmıştır eminim.
küfür edince niye küfür etti.başkasının altına yatmadan düşünecektin..siiken seni siiktiğiyle kalmış ona diyecek laf yok.hazır evlenmemişken "ben başkasına verdim,ziktiler beni" de çık işin içinden.ondan sonra kime versen kızmam söz
Allah affeder mi bilemem de hiç mi vicdan yapmıcaksın arkadaşım evlenince kocana karşı.
O halti bende yedim yakinlarda ama pisman olmadim goremedigim bir ilgiyi baskasindan gordum devaminida istedim ama olmadi hatta Nisan icin fazla hizli davrandigim bile aklima gelmedi degil o yuzden biseylere mahkum edilmediysen suc edildiysen hakkindir
günah pazarlığı mı yapıyorsun :) günahtan önce yaptığının arkasında dur, karşındaki insanın da bir onuru haysiyeti var. bu durumda ya gerçeği söylemelisin ya da ayrılmalısın.
Ya bunlar gerçekten oluyorumu ? yoksa günün sorusu seçilmek içinmi yapıyorlar yahu bunu :S çünkü buraya danışması cok tuhaf geliyor bana arkadaşlar :S katılıyormusunuz sizde bana ?
İşlediğin büyük bir günah,Allah affedicidir.Kabul edilse bile,o kişinin yüzüne nasıl bakacaksın?Haksızlık değil mi ona yaptığın?
Af kısmı Allah in bilecegi is. Ama yine de 2 yol var ya söyler kaybedersin ya da gizler olayı kurtarirsin.
Allah kabul etmez ne yaptıgını sende iyi biliyorsun, nisanlın bakalım seni evlendikten sonra kabul edecek mi?
Git Diyanet işlerine veya Nihat hatipoğluna sor kızım ne bilelim biz alo fetva hattımıyız ?
Allah kabul etmiyormuş bu tarz sanal platformda danışılarak yapılan tövbeleri
bu soruda cevap patlamasa olmasa başka bir şey bilmiyorum...
evlenme,kimseye acı cektirmek zorunda değilsin.Kendi zevklerine göre yaşa
artık alıştın bağışıklık kazandın istersen sana telefonumu vereyim?
Allaha şirk koşma haricindeki günahlar da Tevbe kapısı her zaman açıktır.
yanlış yapmışın nasıl yaptın ki böyle bişeyi mutlumu değilsin onunlşa :(
olmaz. sen günah işlemissin kızım. en büyük günahlardan biri. aç bütün kitapları oku cevabı alırsın. ama sende büyüde olabilir! dikkat et derim
Nişanlını tanısam seni hemen şikayet ederdim !
Bence hiçbir mahsuru yok, yakışır hatta..
nşanlını sevmiyormusunda aldattın
adama yazık ayrıl adamadan yattığın adamla evlen
allah ı bilmem de nişanlın eder mi?
Bakireliginimi bozdurdun yoksa bozukmuydun..
Yıldız tilbe etmen lazım , tevbe ne la
dert etme bunu bu kadar
senden bı hayır gelmez
vay kızların yüz karası vay...
Kizlik ne oldu peki
senden karı olmaz
yazık etmişsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar