Saçlarım çok ve kabarıyor. Bu yüzden maşa almak istiyorum. Ama hangi saç maşasını alayım, hangisi iyi bilmiyorum. En iyi saç maşası hangisi?En iyi saç maşası hangisi?
2006 yılından bu yana sayısız marka denemiş biri olarak Remington veya BaByliss diyebilirim. Benim için Remington'ın BaByliss'den önce gelmesinin sebebi ise endüstriyel anlamda ürünlerinin daha dayanıklı ve kullanışlı olması. Fiyatı biraz BaByliss'e göre tuzlu olabilir tabii.
Saç maşasına her an ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü istediğimiz dalgalı, bukleli saçları kolayca elde edebiliyoruz. Fakat saç maşası alırken dikkat etmemiz gereken birkaç önemli nokta bulunmakta.
En iyi saç maşası hangisi, maşa nasıl seçilir?
Maşa almak için öncelikle nasıl bir model alacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Ben genel olarak güvendiğim markaları tercih ediyorum. Garanti kapsamında herhangi bir problem yaşamıyorum. Eğer bozulursa servise kolayca gönderiyorum. Bilinmeyen markalar için bu durum biraz zor.
Maşa alırken nelere dikkat etmeli?
Öncelikle saç yapınıza hangi kalınlıktaki maşanın uygun olduğuna karar vermelisiniz. Her biri farklı kıvırcıklık oluşturuyor. Maşalar 9 ve 50 mm arasında değişiklik gösteriyor
Güvendiğiniz markaları tercih etmek her zaman yararınıza olacaktır. Maşanız arıza verdiğinde yaptırmanız daha kolay olur, aynı zamanda uzun ömürlü olurlar.
Ucuz olduğu için bir maşayı seçmek gibi bir yanılgıya düşmeyin. Piyasada çok ucuz olan ama performansı çok düşük olan maşalar da bulunmakta.
Tüm saç şekillendiriciler bir arada: Dyson Airwrap
Saç maşası önerileri arasında kesinlikle 1 numara olan bir saç şekillendiricidir :) Dyson Airwrap V9 dijital motora sahip bir saç şekillendirici. Saçlara şekil vermek için yüksek basınçlı ve hızlı hava akımını kullanarak coanda etkisi yaratıyor ve saçları kendine doğru çekiyor. Yani maşadaki gibi saçları sarmak gerekmiyor, çok zahmetsiz ve pratik :)
Kalın maşa önerileri arayanlar için; Dyson'ın 30 mm ve 40 mm olmak üzere iki farklı Airwrap başlığı bulunuyor.
Bu 2 farklı Airwrap başlıklarının da simetrik bukleler elde edebilmek için iki yöne doğru da dönebilen seçeneği var :) Bu sayede saçlarımızın bir tarafı doğru yöne bakarken bir tarafı yanlış yöne bakmıyor. Maşada bunu ayarlamak çok zordu bunun için maşa önerisi isteyenlere Dyson Airwrap saç şekillendiriciyi tavsiye ederim :)
Dyson Airwrap saçları aşırı ısı olmadan şekillendiriyor. ısıyı kontrol altına tutarak 150 derecenin üstüne çıkmamasını sağlıyor. Bu sayede saçlar parlaklığını ve canlılığını koruyor, yıpranmıyor. Dyson Airwrap kullanımı için: Aşırı ısı olmadan saça şekil veriyor! Dyson Airwrap nasıl kullanılır?
Canım ben bu konuda çok araştırdım, sonunda Arzum buka iyonlu saç maşası aldım, çok da memnunum, kalın olanını aldım ben doğal bukleler sevdiğim için. Birde babylissin veya remingtonun tam hatırlıyamıycam ucu ince sapı kalın olanları var , sopa şeklinde , mandalı yok kapatmıyorsun saçı sardıktan sonra , yanmaz eldiveni var onunla sacın ucunu tutuyorsun. Saçların yukarısındaki yerler kalın , altındakiler ince bukle oluyor.O makineyi de tavsiye ederim.Ayrıca düzleştirici ile de çok doğal bukleler elde edebiliyorsun,Düzleştirici olara da Remington Pearl'ü tavsiye ederim, 230 dereceye kadar ısı veriyor.
Evet canım kuaförden çıkmış gibi, düğüne gidiyormuş gibi oluyor ; )) ama saçlarının uzunluğu çok önemli eğer kısa ise saçların, kalın maşa olmaz zaten sana orta boy bir maşa tercih etmelisin.
sen benim saçımı banyodan çıkınca bi görsen nasıl kabarıyor anlatamam valla onu bunu bilmemde benim kuaförümde bu masayı kullanıyodu hatta dergilere çıkmıştı bu marka ondan gidip aynısını almıştım bi kere 10 saniyede saçı hemen masalı hale getiriyor ve yanında kalın masa başlığı filanda var ve sana bişey diyimmi bir gram bile elektriklenmiyor saçın ve çok yumuşak oluyor remington masanın adı nerde bulabilceğin konusunda yardımcı olabilirim
valla ben sevıyorum cunku gerçekten 15 dakıkada tum saçın bıtmıs oluyo hep yanında kalın masa baslıgı fılan verıyolar bıde asırı yumusak yapıyor tabı seçım yınede senın sımdıden hayırlı olsun yenı masan
sahsen soyleyım braunun ıkı masası var kalın ve ınce genelde ıncesı satılıyor ozamanda sıvılde saç dugune gıder gıbı oluyor ıste ozaman ben sevmıyorum mesela ama bu dedıgım markanın kendısı orta kalınlıkta ve gerçekten saçın asla elektrıklenmıyor yumusacık ya sanırsın bakım yapmıssın gıbı saçına
Ben de saç maşası almayı düşünüyorum, geçen bir mağazada Remington'ınkini gördüm baya kalın maşaydı ama arayışıma devam ediyorum. Tercihim Ya Braun'un satin hair serisi olacak (düzleştiricisinden memnunum çünkü), ya da Remington veya Babyliss olacak. 32mm'den ince maşa almayı düşünmüyorum ama bakalım. :)
braun. ben braun saç masasi kullaniyorum. biraz pahalı ama deger. bu benimki. istersen bir birinden bir diğerinden gecirerek yap, istersen ikisininde disindan sararak yap istersen sadece tek bir tanesine sar.
Eger maddi durumun iyiyse dusunmeden babyliss al. Dusunme yani git ve al. Ama ucuz bir sey ariyorsan cogu isini gorur. Isinsin yeter yani. Cunku 30 liralik bir maşam vardi işimi goruyodu. Babyliss aldim o da isimi goruyor fakat cok daha dayanikli ve cabuk isiniyor
seramik olmasına ve ısı ayarının bulunmasına dikkat et en azından belli bir ısıda kalabilsin fişe takılı kaldıkça daha da ısınmasın bir de iri dalga yaparım hem çabuk biter dersen kalın seç sabırlıyım ince dalgalarım olsun daha kıvırcık olsun dersen de ince seç
Kesinlikle arzum al benim var seramik kapli altin sarisi bir masa sac kalinligina gire derece ayarliyosun en yuksek 230 en kalin sac teli icin sonra 210 sonra 190 sonra 170 sonra 150 en ince sac icin 150 derece ama bir masa yapiyorum 190 derecede iki gun bozulmuyo
Ya sana bir şey söyliyim mi en ucuz olan premier marka saç düzleştiriciler bir harika bulursan kaçırma :D Ben ne kadar aradıysam bulamadım, 20 liraya almıştım zamanında muhteşem şekilde ısı veriyordu. Sonra bozuldu pek çok marka kullandım ucuzundan pahalısına ama hiçbiri onun gibi olmadı
Arçelik K5127 kesinlikle al senin için kalktm bktm nosuna. Bir sürü denedik brown falan hepsi boş hepimiz bunu aldık kızlarla en son. Bunu bulazsan iyonizerli falan önerirlerse sakın alma iyonizerliler hiç düzlestirmiyor
Babyliss güzel ama çok pahalı. Onunla aynı işlevi yapan daha ucuz olan tek bir maşa markası var. Remington. Her türlü saçı tutuyor ben 60tl ye almıştım. Sprey felan kullanmıyorum yaptığım gibi 2 gün duruyor.
Braun. Ben hep bunun ürünlerini kullanıyorum valla mükemmel. Saçların çok kalın telliyse derecesi 200ün üstünde olanlardan al kesinlikle braun alma ya da onun 200 üstü derecesi varsa ondan al:)
A101’den Sinbo’nun almıştım, Şok’ta var. Hem ucuz hem de saça güzel şekil veriyor. Dışındaki plastiğin iç kısımlarına sarıyorsun ve her tutam aynı şekilde kıvrılıyor.
Ben braun boyali saçlar için olanini almistim çok memnunum ama kalin dalga yapiyor 32 mm çünkü remington kotu bir şey yapmaz keratinli olani var 19 mm ilk ince istersen onu tavsiye ederim
yazmıştım ma kararsız kalmışsın ben bir çoğunu denedim ama kesinlikle en iyisi remington. Braun alma ya. Phılps olabilir onun yerine.. İmkanın varsa remington da ısrar ediyorum.
Ben arzum aldım resmimde de var. Yıkamadığın sürece kesinlikle bozulmuyor. Saçı elektriklendirmiyor. Ve yakmıyor. Lakin 150 TL. Ucuz alma derim ben canım bekle biriksin öyle al.
50 lira vericen alıcan bir bka yaramicak sonra başka ucuz bulucan ona da 50 tl vericen etti yüz. sen en iyisi kaliteli ve uzun süre kullanabileceğin bişey al.
Braun satin hair 7 kullanıyorum inanılmaz memnunum gövdesi biraz kalın saçının gürlüğüne veya uzunluğuna göre değişir ama uzun saçların varsa buna bir bak derim hem saçlarını kurutarak yıpratmaz hem de inan bana kaliteli kullanışlı bir maşa :)
saçlarım şimdi uzun ama anlamam masadan paşadan erkeğe uymaz:) ama bi kabin memuru kankam remington kullanıyodu iyimidir bilmem ama saçları çok güzeldi ve çok parlak
En iyisi rowenta mıydı neydi sanırım böyle yazılıyordu.Kuaförlerlere sordum öyle demşlerdi.Bu arada babyliss 2. en iyi markadır saç maşasında nasıl memnun kalmadın? Braun babylissten daha kötü bence.
Babyliss kullanıyorum iyi yani benim dümdüz saçları bile güzel yapıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
babyliss saç ve masada güzel bir marka masasını pek bilmem duyumlarımı sorarsan çok metediyolar ama düzleştiricisini bizzat ben yaptım bıkere ve çok güzel yumuşacık oluyor