Sevgilimin peşinden başka bir kadın koşuyor, sinirliyim abartıyor muyum?

Bugün sevgilim moralimi inanılmaz şekilde bozdu.

Benden evel bir kız ona evlilik teklif etmiş evine kadar gelmiş bilmem ne bunu anlattı hadi kıskandım ama belli etmedim benden evel olduğu için unuttum durumu. Ha kızla sözde birşey yaşamamış kız nerden bulduysa cesareti evlilik teklif etmeye!?

Bugün demez mi kız beni aradı diye 'kız arkadaşım var' dediği halde kız ona ne zaman eve geliyorsun demiş. Anlatması hoş ama benim sinirlerim tepeme çıktı hatunun numarasını istedim vermedi bana güven dedi. Tamamda bir konum evel kadın kadın düşmanıdır dedim zaten. Yanlış anlaşılmasın ama İzmirin 'coğu' hatunlarına zaten güvencim yoktur (genelleme yapmak istemiyorum bende İzmirliyim lütfen kızmayın!). Bu kız delimi nedir içim cız etti ve sinirliyim kendimi nasıl toparlıyabilirim?
Güncellemeler
+1 yıl
Toparlayayım derken battık gibi. Kız evine gelmiş bunun sarhoşmus Buda gece iki diye bunu eve götürmüş daha çok sinir oldum. Kiz asik mis bilmemne bu gerzekde aciyip umit veriyor gibi ark niyet yokmus sozde.Bugün cepini değiştirdi. Ama kızın numarasını vermedi bana O kızı göster dedim lafı karıştırdı bana guvenmiyormusun bilmem ne. Güvencimi sarsdı ortada birsey yokken napcam?
Sevgilimin peşinden başka bir kadın koşuyor, sinirliyim abartıyor muyum?