Kendimle sürekli çatışıyorum,ne yapmalıyım ?

Arkadaşlar hepinize merhaba ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim.Bu yıl gidiyorum üniversiteye.Şimdi benim kafama takılan şey kimseyle iletişim kuramama korkusu,bilmiyorum belki kendi kafamda yarattığım bir sorundur.Ailemle aram hep bozuk,akrabalarım zaten dağılmış bir durumda.Bu yıl ocak ayından itibaren esrar kullanmaya başladım.Nedeni yok aslında,sadece kendi kabuğuma çekilmek istemiştim.Kendini sevdirebilen sempatik birisiyim.Açıksözlüyüm ve asla ikiyüzlülük yapmadım hayatım boyunca.Açıksözlü olduğum için dışlandım.Ailemle hep çatıştım.İzleri hep içimde.Genelde depresif bir ruh halim var kendimi bildim bileli.Artık üniversitede yeni bir sayfa açmak istiyorum.Alkol alıyordum haftada bikaç gün.5ay önce alkolü bıraktım.Esrar daha baskın geldi.Arkadaşlarım beni içine çekmeye çalıştılar ama ben kendime yakıştıramadım.Üniversitede temiz bir arkadaş çevresi istiyorum,sevilmek istiyorum.Hayatımda hiçbir kızla çıkamadım.Sevilmedim yani.Bunu düşündükçe neden ben diye soruyorum kendime.Bir gözümü de 8yaşındayken bir kazada kaybettim.Ergenlik dönemi çok fırtınalı geçmişti,çok zordu benim için.Şimdi boylu poslu bir adam oldum.Çevremdeki birçok erkek tanıştığı kızları eve götürüyordu,partilerde kızlar oğlanların evine gidiyordu.Ben yapmadım,çünkü o cesareti içimde bulamadım.İçimde yoktu öyle birşey,yapamazdım.Bu kadar kötü olamazdım.Sevilmek istiyorum artık,güzel günler yaşamak istiyorum.Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar ? Esrarın benim için iyi olmayacağını biliyorum ama onu içince herkesle herşeyi konuşabilirim öyle hissediyorum kendimi.İçmesem daha iyi olur diyorum bazen.Bağımlı değilim en fazla 4-5 defa içmişimdir.Gireceğim arkadaş ortamları benim gibi esrar içen ortam değil,zaten bu ortamdan kaçmak istediğim için başka bir şehir yazdım.Yeni arkadaşlar,yeni ortamlar.Ama kendimle de çatışıyorum ne olur ki içsen ? Sanki kimin umrunda ? Kendini daha iyi hissediyosan iç diyorum.Ama olmadı bunu da yakıştıramadım.Karışık bir zihnim var.Bana yardım edebilirmisiniz fikirleriniz çok önemli benim için...
Kendimle sürekli çatışıyorum,ne yapmalıyım ?