Bazı kızlar kapanıp açılıyor, kimi açılıp kapanıyor. Tesettürden bahsediyorum.
Evlenince açılan kız varmıdır?
Ya da evlenince kapanan kız?
Evlenince açılan kız varmıdır?
Ya da evlenince kapanan kız?
Evet öyle kızlar var açılan ya da kapanan. Neyi neden yaptığını bilmeyen kızlar. Bir kıza açıl ya da kapan demek çok kırıcı bence madem nasıl istiyorsan öyle kız alacaksınız. Ben öğretmenim ve kapalıyım. Okulda açıyorum başımı sadece. Evlilik amacı görüştüğüm biri benim fazla kapalı giyindiğimi daha renkli ve dar giyinmem gerektiğini ima ediyordu öyle yapan kapalılar da var ne güzel görünüyorlar diye. Başka sebeplerle anlaşamadık ayrıldık. Sonra başka bir isteyen çıktı mühendisti onun da annesi açık açık söyledi oğlum açılsın istiyor açılırsa olurmuş diye, hiç görüşmedim onunla. Böyle şeyler duymak çok kırıcı oluyor. Kaldı ki ben zaten o kadar kapalı değilim pardesü giyinmiyorum ama bol şeyler giyinirim hep. Şimdi görüştüğüm kişi emniyet mensubu ve özellikle kapalı kız isteyen biriydi gayet güzel geçiniyoruz.
evlendikten sonra açılanlar çok az ama evlendikten sonra koca ailesi tarafından zorla kapatılan kızlar çok. ne yazık ki. he beni hiç bir güçlük tesettüre sokamaz ben o kocayı boşarım muhtaç değilim o ayrı ama gireceğim aile tesettürlü ve dindarsa o aileye girmem boşuna problem yaşamayayım. açık modern bir aileye gelin gideceğim inşallah.
sen öyle düşünmeye devam et canım. laflarımı da çarpıtma açıklık modernliktir diye bir cümlem olmadı. açık, modern bir aileye gideceğim yani hem modern bir aile hem açık bir aile kastettiğim. çarpıtarak laf sokmaya çalışman çok boş
ay niye sizle aynı fikirde değilim diye lafları çarpıtıyorsunuz. kapalılar yobaz diye bir şey yok ama aşırı dindar herşeye günah şu bu diyen tiplerin çoğu yobaz evet. ve o ailelere girmeye niyetim yok dedim hepsi bu. kapalı olup dünya tatlısı insanlar var yakın dostlarımdır da. ama evlilik başka benim aile yapıma ters aşırı dindar aileye girmek
kendisiyle sık sık çelişen insan uzak durun bundan
uzak dur öyleyse.
sözde ve çakma müslümansın kusura bakma
yok canım ne kusuru. yorumlara açığımdır. dindar oldugumu kim söyledi zaten. :D
tesettür erkekleri, sapık yerine koymaktır bence. kadınların saçını görünce erkeklere bir şeyler mi oluyor ki saçların kapatma gereği duyuyor kadınlar? "kuran'da yazıyorsa sebebini düşünmeden kabul etmek gerekir. vardır elbet bir sebebi" mantığı yanlış. zaten başımıza ne geliyorsa bu sorgusuz sualsiz kabul etmekten geliyor.
size bir yararlı bilgi daha soruya net yorum yapamıyacağım ama bu daha değerli. eğer evli bir kadın kapalıysa ve kocası eşine açıl diyorsa dinden çıkar. ona göre benden söylemesi. nedeni ise allahın emrini tersine söylemesi emri çiğnemeye teşvik etmesiymiş.
Cevap
8Cevap
O iş birazda biz erkeklere düşüyor kapalı dolaşmasını istiyorsak kapanmasını isteyeceğiz tam tersini söylemiyorum çünkü tam tersini isteyen bence yokturdur...
Renkler ve zevkler tartışılmaz sadece şunu söyleyim açık giyene bakan laf atan çok olur ...
Evlendikten sonra kapanicam deyip sonra kocam izin vermiyor diyenler var ya :) Sanki kocasinin Hakki var Allah'in emrine izin vermemeye..
evlenince acılan birini tanıyorum rahmetli oldu allah tahsilatını affetsin...
Evlendikten sonra kapananı da gördüm açılanı da açılanları allaha havale ediyorum sadece.
genelde evlendıkten sonra kapanıyorlar tesetturler dalga gecer gıbı bır acılıp bır kapanacaksan yaptıgın seyın hıcbır manası yok bence.
Baskıyla yapılan iş ancak okadar ol..
Dini de kullanıyolar ya artık pes.
evlenince kapanan var da açılanı duymadım eşlerinin isteğine göre yapıyo bazıları bazıları da aile baskısı benim arkadaşlarım gibi
evlenince kapanan kız var, 40 yaştan sonra açılanı da gördüm, kendi bilecekleri iş, insan bu pişman olmuştur vazgeçmiştir doğal haller, fakat dinde çocuk oyuncağı değil
Eski komsu kapaliydi eş bulamayinca acildi simdi evlendi hala da acik
vARdır tbi sevgilimde bana kapan diyo ama çenesini boşa yoruyo işte ee tbki evlennce açılan pek sanmıyorum ama kapanan vardır
Ünv.ye ilk yıl kapalı gelip açılan son yıl, hatta son dönem tekrar kapanan tanıyorum.
arkadasım var.
Kapanmıstı acıldı amacını da anlamadım.. Kapanacaksan ıyıce dusuneceksın kı sonra dan acılmamak ıcın. Oyun degıl bu
Benim annem imam hatip mezunu .Babam istemedi kapanmasını ve açıldı evlendikden 4 sene sonra .
Babama günahı belkide ama annemde dünden razı imiş açılmaya çünkü düzgn kapanmıyrmuş bilmiyorum bende şahsen kapanamam gibi geliyr alışknlıkdn zor kurtulunur çünkü
Evlendikten sonra eşimin isteğiyle de olsa kapanmam.Kendimi biliyorum çünkü yapamam.
Olmaz mı, ortalık öyle mallarla kaynıyor. İşte böyleleri dinimizi kendi hesaplarına göre kullanan tipler oluyor..
Yengem evlendikten sonra açıldı. Aile baskısıymış zaten. Annesine babasına giderken kapanır hep.
bizim bir akrabanın kızları vardı biri evlendi açıldı biri üniye gitti açıldı diğeri daha evde o açılamadı :) sanırm aile baskısı :)
evlendikten sonra kapananı biliyorumda açılanı daha az
millet din değiştiriyor, kapanıp da açılır çok sıkıntılı bir durum yok yani...
ben evlenirsem kapanırım ,kendi isteğimle tabiki
var benim kuzenlerimin çoğu evlenince kapandı
karaktersizse her şeyi yapar.
kız bu kah açılır kah kapanır :D
Karımın kapalı olmasını istemem
Hiçbir kuvvet beni kapatamaz.
Allah hariç
fazla sıkıntı etmemek lazım
Karşıyım öyle davranışa ya
benim eşim evlenince kapansa iyi olur :)
Benim abim evlenince kapandı
evlendikten sonra açılan kız görmedim
açılan kız var hemde kocası istediği için
Bosaninca acilan birini taniyorum.
çok mantıksız
.
çok oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar