Hepatit b ve sosyal yaşam.

geçen yıl Nisan ayında hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim. çok canım sıkıldı öğrendiğim an. kendimi sanki bir virüsmüşüm gibi hissettim , ki hala öyle düşünüyorum. bebek severken istediğim gibi sevemedim o günden beri , sırf benden ona nefesimle geçer diye bile korktuğum için.. sevgilim olduğunda uzak kaldım hep elini bile tutmak yeter bulaşması için diye düşündüm oysaki bu kadar kolay değil geçmesi biliyorum.. cinsel ilişki, ortak kullanılan kişisel eşyalar, tırnak makası gibi şeyler, tükürük veya kan yoluyla vs. geçiyor ailem aşılandı hemen bulaşmaması için ama ben yinede herkese bulaşacak günahı bana olacak veya onlarda benim gibi üzülüp günlerce bunu düşünecek diye çok krkuyorum.. karaciğeri kötü etkileyen sebeplerle birlikte karaciğer kanseri veya siroz olma riskim bile var.. kafayı yedirtecek bu bana ama neyse asıl söyleyeceğim şey ben bunu evleneceğim zaman geldiğinde sevgilime ya da nişanlıma nasıl söylerim ? sizin bu konuda fikirleriniz neler? böyle birisi ile yaşar mıydınız
Hepatit b ve sosyal yaşam.