Bence çok saçma... Ne de olsa o da insan. Ben de bir insanım o da. Tek farkımız dinlerimiz. Ama bu bile farklı değil.Çünkü her iki dinde de Allaha inanılıyor. Bence bu günah sayılmaz. Diyelim ki evleniyorum bir hristiyanla. Kilisede evlenirsem kesin cehenneme giderim dimi? Ama bu benim çocukluktan beri hayalim... Sizce?
Cevabın nedir?
Bu geniş bir konu doğrudan günah mı bilmiyorum açıkçası ama uygun görülmediğinden eminim.
Olaya çok dışardan bakmışsın gibi duruyor. Hrıstyanlarda Allah'a inanıyor yani bir yaratıcı olduğuna ama hz. isa yı onun oğlu yapıyorlar, puta karşı dua edebiliyorlar bunları yaptıkları anda inançları ortadan kalkıyor. Bir insana sana inanıyorum de sonrada hakkında yalan konuş ne işe yarar?
Evlendiğin anda bu anlamda bir sürü sorun çıkacak.
Nerde oturacaksınız, nerde yaşayacaksınız, senin inancına gerçekten saygı duyacak mı?5 yıl sonra değişmeyeceğini nerden biliyorsun? seni değiştirmeye çalışmayacağını
alkol alacak muhtemelen o evde nasıl ibadet edeceksin? Domuz ürünlerini tüketmek isterse iki ayrı dolap mı alacaksınız?
Çocuğunuz olduğunda sünnet edilmesine izin verecek mi gerçekten? kiliseye gidip rahibe mi okutturacak? İsmi ne olacak? Hangi dine göre yeteşecek?18 yaşına gelince kendi seçer mantığını unut bir kere. Sen karışmasan kocan karışır. Kocanın ailesi karışır. Hangi hrıtyan torununun ya da akrabasının kendi canından olan birinin müslüman olarak yetiştirilmesini ister ki? buna izin verecek olsalar zaten kendileride müslüman olurdu. O çocuk arada kaybolacak ve muhtemelen babası egemenliği altına alır. Daha bir sürü sorun var bir mezhep farklılığında bile bir sürü sorun yaşanıyor ve sen farklı dinden birini istiyorsun. Çocukluk hayalin bir hrıstyan mı? evlenecek olan sensin hayatta senin ama bunları çok detaylı düşünmen lazım. Saygı duyarız durumu bir kere hikaye geçecen onu, böyle evlenenler sonunda boşanıyor bir sürü örneğine rastladım.
Bu arada kendi inancınıda bir sorgula sen müslüman mısın yoksa hrıstyan olmayamı özeniyorsun10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Beline bombayı takıp Allah adına (!) onlarca kişiyi öldürünce cennete gidiliyor ama sırf bir hristiyanla evlendin diye cehenemme öyle mi, güldürmesinler beni de aşın artık bu saçmalıkları.
Ben bir hristiyanla evliyim, önceliğiniz insanlık olsun dindaşlık değil.21 Yorumla
+1 yılŞu bence kafalarına ayar alıyorum. Evlilik gibi bir önemli bir konuda hiç bir dini ilim fıkıh bilgisi almadan kafanıza göre bence günah değil demek ne kadar basit bir şey haline gelmiş? Oysaki dinen bu nikah haram oluyor ve dolasıyla doğacak cocuklarda veledi zina oluyor. Çünkü evde erkeğin sözü daha baskın evin reisi erkektir. İlerde doğacak cocuklarıda gavur yapıp ebedi cehennemlik yapmayacağınında garantisi yok yani kendi dinine çekecek. Ve bir müslüman kadınının gavurdan bu şekilde muamele görüp emir almasını onun himayesine girmesini yasaklamıştır islam. Ve ben islama inanmıyorum dersen zaten günahıda sevabıda hiç birşeyi seni bağlamaz. Ama müslümanım diyorsan o zaman ağzından çıkacakları kulağın duymalı önce. Herkes müctehid kesilmesin başımıza.
21 Yorumla- +1 yıl
Ayar oluyorum yazıcaktım düzeltiyim. Evet hemde fena sinir oluyorum. Genelde bu kelimeleri kullananlar imanı zayıf olan kimseler. Yani nefsim ne derse o ALLAHın dediği beni bağlamaz haşa gibi bir düşünce içerisindeler. Sorsan ooo inanıyorum Elhamdülilah müslümanım.
müslüman bir bayan ecnebi bir kişiyle evlenirse dinden cıkar bu durumda haliyle cennete gidemez... evet Allaha inanıyorlar ama son nebiye inanmıyorlar onların yasadıgı dinin hükmü bitmiş inkarcı olmuslar ve ayetlere karsı gelmiş durumdalar.. cehennemi göze alıyosan evlen ama
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
37Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekde durum eğer kız müslüman olmayı kabul ediyor ve gercekten bunu istiyorsa müslüman olması sartıyla evlenebilir ama müslümanla evlenmesi cok daha iyidir.
Kadında ise gayrimüslim birisiyle evlenmesi caiz değildir.
Bunun sebebide ilişkilerde erkek daha baskındır ve dinimizde ese itaat vardır bu kadın içinde erkek icinde böyledir ama erkek daha baskındır.
Cok iyi biri olabilir ama onu yaratana iman edio secde etmiyor.
Her insan için en doğru olan müslüman bir es bulmaktır. Çünkü kişi baska düşüncelere kapılabilir ya da esler arası kavgalar olabilir00 Yorumla
+1 yılBenim bildiğim kadarıyla eğer yanlışsa düzeltebilirsiniz.
Kadın nefsi erkek nefsine göre daha zayıf olduğu için , kadınlar başka dinden insanlar ile evlenirlerse onlarda etkilenip dinlerini değiştirecekleri düşünüldüğu için uygun görülmemektedir.
Erkeklerin ise evlenebilmesi karşı dinden kadını belkide kendi dinine davet edebilir diyedir10 Yorumla
+1 yılGunah olmasi bana yanlış geliyor:( ama gunah olmakla kalsa gene bir nevi , dinden çıkıyorsun
35 Yorumla
Soran+1 yılAllaha inanıyorum. Bu yeter... Dini boşverelim... Bizim tek yapmamız gereken Allaha inanmak.
- +1 yıl
Bosveremezsin inaniyorsun o zaman onun isteklerine uymalisin
Seni seviyorum ama seni dinlemiyrom demek gibi
. bence bosverme bana sorarsan sen o hristiyan ile evlenmeden once onu. musluman yap. s
Soran+1 yılNe yapalım? Yabancı damat dizisini mi çekelim? Sünnet mi yapalım? Hey Allahım
- +1 yıl
Yapman lazim sen bilirsin valla dinden cikmak istersen evlen.
- +1 yıl
Sunnet olmasin ama. din değişsin sunnet o kadar sorin değil
Müslüman olmayan biriyle evlenmek nasıl bir hayaldir kafanız mı kıyak?
Bence çok saçma diceğine kuranın Türkçe mealini aç oku. Okumadan yorum yapıyosunuz ve ne kadarda kolay konuşuyosunuz Allah'ın emri sana göre nasıl saçma olur kardeşim kafan mı güzel?30 Yorumla
+1 yılkorkma o sen ve Allah arasında... ayrıca örnek Bill Gates tam olarak 40 milyar dolarını Afrika ve çok zor durumda ki insanlar için bağışladı, e şimdi bu adam Hristiyan diye cehenneme mi gidecek... güldürmeyin beni...
21 Yorumla- +1 yıl
eğer Allah A inanıp iman ettiyse orası ayrı ama inanmamışsa yaptığı iyilik boşa gider ve iman etmeyenler ebedi cehennemliktir
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmiyorum ama erkek baskın olacağı için sende dinden çıkma ihtimalin var bu nedenle sanırım erkek evlenebiliyor ama kadının evlenmesi sakıncalı ya da yasak. Ayrıca sen müslümansin ne klisede nikahından bahsediyorsun sacmalama! Bu onların dinin gereği ama bizde böyle değil. Ha dersin bende o dine geçmek isterim özgürsün
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgünah değil, dinden çıkarsın sadece, nedenine gelince erkeğin kadını dinine yönlendirme hükmü teşkil ettğinden islamiyet inancında müslüman bir kadın farklı dinden biriyle İzdivaç kurması uygun değildir, ama tam tersi olsaydı din buna yol veriyor. . ama tabi seçim senin ve yargılayamam...
10 Yorumla
+1 yılGardiyana aşık olup özgürlüğü hapishanede tatmak da böyle bişey.. Bırak elalem ne der din ne der hayallerini yaşamadıktan sonra sen kendine ne diyeceksin
10 YorumlaSen dine uymuyorsun, dini kendine uydurmaya calisiyorsun...
Bu konular hassas konulardir ve benceyle senceyle cevaplandirilacak seyler degil... Eger kafanin rahat olmasini istiyorsan muftuugu ara ya da ziyaret etmelisin...00 Yorumla
+1 yılMüslüman bir kadın ehli dinden biriyle evlenebilir. Fakat Müslüman bir adam ehli dinden bir bayanla evlenemez. Diye biliyorum. Hocayada sormuştum aynen böyle demişti
01 Yorumla- +1 yıl
Tam tersi olucak pardon. Adam evlenebilir. Ama kadın evlenemezmiş
Gizli Üye(30-35)+1 yılKilisede evlenmek diye bir hayal mi olur? Bir musluman olarak?
22 Yorumla
Soran+1 yılAilem izin vermezse deniz kenarında/ada da evlenicem artık...
Cevap sahibi+1 yılBen almanyada yasiyorum kiliseler soguk geliyor huzursuz oluyorum
Bencede baska biryerde evlen hristiyanla evlenirsen illa kilisede evlenmek zorunda degilsin
Günah demek az kalıyo haram. Nikah geçerli sayılmıyo hayatın boyunca sana haram olan biriyle kağıt üzerinde evli sayılıyosun
33 Yorumla- +1 yıl
manyak mısınız abi haram olan biri dediğin sevdiği biri
- +1 yıl
@icantouchthesky Manyaklıkla alakası yok😄Sevdiği biri olması farketmiyo İslam dinine göre bir kadın başka dinden olan biri ile evlenemez o nikah geçersiz sayılır ve o kişi helali olmaz lah sayılmadığı için. İslamiyete inananlar için bu durum değişmez olanı söyledim ben manyaklık ne alaka
+1 yılUlan kendin yazip kendin oynuyosun snra bize soruyosun tabi ki evlenemez dinen ha sen inanmiyosan git evlen sen bilirsin
30 Yorumla
+1 yılÇocuğun ne olcak? Büyük ihtimal hristiyan babası yüzünden. Zaten inancın yok senin için bir şey farketmez.
33 Yorumla- +1 yıl
İmam nikahın olmicak. Evlenceğin kişi sünnetsiz olcak ve çocuğunda bu yüzden sünnetsiz olcak. Kafir olsan bu kadar günahkar olmazsın.
Soran+1 yılInancım var... Ayrıca çocuk ne ya... Ben çocuk istemem
- +1 yıl
İnancın olsa ikiside Allaha inanıyor deyip geçmezdin. Kitap peygamber ne olcak? Birbirinizi kabul etseniz bile çevrenizdekiler sorun olmaya başlayacak.
Evet günahtır. Allah'ın dediklerini terslemek senin neyine?
20 Yorumla
+1 yıladam eğer dinini değiştirirse sorun yok ancak erkek ddin değiştirmezse kadında bunu bilerek ve kabullenerek evlenirse evet
00 YorumlaKızların Müslüman haricinde , Sami dinlerinden olsa bile evlenmesi yasaktır.
31 YorumlaBirbirinizi sevdiğiniz sürece dine çok takılmayın.
31 Yorumla
Soran+1 yıl❤❤❤
müslüman bir erkek farklı bir dinden bayanla evlenebilir ama müslüman bir bayan farklı dinden bir erkekle evlenemez diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılevlen ama eşini islam dinine çagir ve islam olursa saynde iste o zmn cennet kapilari acilir senin icin
10 Yorumla
+1 yılya ne kastınız abi. hayata bir kere geliyoruz kimle istiyosan git onla evlen
10 Yorumla
+1 yılTabiki günah. Tamam her dinin kendine göre tanrısı vardır ama gerçek din islamdır. Allah tan başka ilah yoktur. Böyle düşünmen bile günah
10 Yorumla
+1 yılNe alaka , hepimiz aynı yaradana inanıyoruz sonuçta.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılartık kendi kafanıza fertva mı vermeye başladınız yobazlar gibi? bence günah sayılmaz diye bişey yok kadın erkeğin sorumlugundadır erkek hirstiyan vs olursa müslüman kızı evlenemez başka bişeyide yok
10 Yorumla
+1 yılevlendiği zaman kız dindne çıkmış olur ötesi yok zaten
10 Yorumlasenin hıristiyan olmaya niyetin var. kafir olmak istiyosun
23 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ya offf...
Soran+1 yılOfff...
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkek evlenirse günah değil kadın evlenirse günah.
Dİn böyle birşey işte :D10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeşke dinimiz her şeye eşit olsa * değil napalım allah öyle emretmis. :(
00 Yorumla
+1 yılHaram kardeşim peygamber efendimizin kızı Zeynep o yüzden boşanmıştır kocasından çünkü birbirlerine haram kılınmışlardır
11 Yorumla- +1 yıl
İstediğin kadar eksile bu gerçekten kaçamazsın
+1 yılMuhammed farklı dinden olursa düşman olur demiş aklı fikri kavga savaş olan biri
00 YorumlaSeviyorsan hiç birşeye kafa yorma
10 Yorumla
+1 yılAllah sence demiyor işte
20 Yorumla
+1 yılTrollse komik değilse daha komik
10 Yorumla
+1 yılAllah'in emrine saçma mi diyorsun simdi?
40 YorumlaDini açıdan olmuyor
Çocuk müslüman olsun10 YorumlaNe günahı ya bırakın su kafayı artık
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Değil hatta iyi olur müslüman yaparsın belki
14 Yorumla
+1 yılGayrimüslim erkeğe kız verilmez.
30 Yorumla
+1 yılSaçma demek dini kabullenmekten çıkmıyor mu?
10 Yorumla
+1 yılNe kadar saçma bir hayal.
11 Yorumla- +1 yıl
Bence sen müslüman da diilsin.
Yani islam propagandası yapmak için troll soru sormuşsun bana öyle geldi.
+1 yılHristiyan ol o zaman niye bu kadar kastın
01 Yorumla
Soran+1 yıl😢😢😢
+1 yılDinimizde böyle bir şeye izin verilmiyor.
30 Yorumla
+1 yılDinde sence bence onca bunca şunca falan yoktur.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHristiyan bir erkek putperest ile evlenmez.
10 YorumlaMüslüman kız evlenemez
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayir degil
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıllütfen şöyle başlıklara izin vermeyin ya
10 YorumlaAllahın emri Evlenirsen dinden çıkarsın
00 Yorumladeğil tabi ki
10 Yorumla
+1 yılHaram oluyor 😂😂😀
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHak din İslam olduğu için sıkıntı biliyormusun🙏
00 YorumlaGünah
00 YorumlaSen kimsin?
00 YorumlaEvet günah.