Üniversitede kızlarla nasıl tanışılır?

Merhabalar, üniversiteye yeni başladım. Ortamlar, arkadaşlar okul kız dolu :D %75 i okulun kız yeni ortamlar yeni arkadaşlıklar kurmak istiyorum erkekler kızlar farketmez ama özellikle okulda kız fazla olduğu için kızlarla tanışmak istiyorum bu sadece sevgili olarak değil arkadaşlık kurma anlamında içlerinden illaki içimi fethedecek biri çıkacaktır. Hayatıma biri girsin diye arayışta değilim. Övünmek gibi olucak ama birazda yakışıklıyım boyumda 1.92 çevremden arkadaşlarımın bağzılarından böyle duyuyorum yani övüyorlar beni şöylesin böylesin diye. Giyimime biraz önem verdiğim için üniversitede kızların bana baktığını görüyorum çoğu kızlarla göz göze geliyoruz ama gidip konuşamıyorum özellikle sınıf içinde bile çok fazla kız var bakışıyoruz falan ama gidip konuşamıyorum. utandığımdan falan değil konu bulamıyorum ne diyicem :D aklıma bişey gelmiyor bir fırsat olduğunda ders arasında atlıyorum zaten :D bu sorunumu hallettsem çok güzel arkadaşlıklar kurucam zaten ağzımda konuştandır diksiyonum falan herşeyim iyi birde biraz fazla olgun davranıyorum gibime geliyor ama işte konuşup tanışamıyorum o konu nerden başlayacağım aklıma hiç gelmiyor. Kısacası çevrem olsun istiyorum ama yapamıyorum. :(
Üniversitede kızlarla nasıl tanışılır?