+1 yıl:( Guzel Melissa, Guzel kardesim temizlik titizlik guzel bir seydir ama sendeki asiri titizlik hastaligi iyi degil.
Hastane olayina karsiyim guzel kardesim ama senin mutlak bir Psikolog tedavisi gormen gerekiyor sana cok cok yardimci olacaktir emin ol. Anlamadigin bu kadar ayrintili titizlik seni dahada hasta yapar ve vucut direncini azaltir miktroplara karsi. Bak senin icin kucuk bir arastirma yaptim oku kendin karar ver..
"TÜBİTAK'ın yaptığı araştırmaya göre insan vücudunda yer edinmiş bakteri ve virüslerin insan yaşamının devamı için gerekli olduğunu ortaya koydu".
"Özellikle bağırsaklarda yer alan mikropların insan vücuduna zararlı organizmaların vücuttan atılmasını sağlamaktadır".
Faydalı Mikroplar
Mikrop denince, insanın aklına hep çeşitli hastalıklar gelir. Menenjit, hepatit, zatürre, nefrit, grip, mikropların neden oldukları hastalıklardır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim küçükusta, her mikrobun hastalık yapmadığını, yani mikropların da aynı kolesterol gibi iyisinin de kötüsünün de bulunduğunu açıklıyor.
Sindirim kanalımızda bizimle birlikte 500"den fazla farklı mikrop yaşamaktadır. Bunların bazılarının hastalık yapıcı etkileri vardır, yani zararlı mikroplardır, fakat bazıları ise vücudumuzun yararına çalışırlar, yani dost mikroplardır. Sağlığımız için yararlı olan dost mikropların başlıcaları Lactobacillus ve Bifidobacterium sınıfındandırlar.
Barsaklarımızda bu zararlı ve dost mikroplar arasında bir denge vardır. Dost mikroplar, zararlı olanların barsaklardaki tutunma yerlerini işgal ederek ve üremeleri için gerekli olan besinleri tüketerek bunların çoğalmalarını ve hastalık yapmalarını önlerler. Bu denge bozulduğu zaman, başta ishal olmak üzere çeşitli hastalıklar ortaya çıkar.
Yoğurt, kefir ve mayalanmış sütten elde edilen diğer besinler, bu mikroplardan çok zengindir. Uzun süre sağlıklı yaşayan insanların ‘Ben her gün yoğurt yerim" demelerinin altında yatan bilimsel gerçek, bu kişilerin yoğurtla beraber bol miktarda dost mikropları almalarıdır.
Bu mikropların tek başlarına ilaç gibi ya da bazı besinlere eklenerek de alınması mümkündür. İşte, besinlere eklenen lactobacillus veya bifidobacterium türü canlı bakterilere probiotik ismi verilmektedir. Son yıllarda yapılan bir çok araştırma probiotiklerin sağlığımıza olumlu katkıları olduğunu ve çeşitli hastalıkların oluşumunu engellediğini ortaya koymuştur.
Bu bir kac bilinmis ve uzerinde uzmanlarin calisarak elde ettikleri bilgiler. Yani guzel kardesim hic korkman gereken durum yok. Ama belliki bu senin beyninde farkli bir sekilde canlaniyor o bakis acini degistirmen icin Dr gitmen sart Akil Hastanesine degil.. Umarim biraz yardimci olmusumdur.25 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim allah razı olsun ben bide şundan korkuyorum kardeşim ellerini tam olarak yıkamadığı için ellerinde bileklerinde kollarında sıvı sabun artıkları ve köpükleri duruyor ve o elleriyle o kollarıyla o bilekleriyle her yere değiyor ve her yere oturuyor ve banada değiyor ailemede dokunuyor ya biz o sıvı sabun artıklarına dokuncağımız için ve sıvı sabun köppüklerinede dokuncağımız için ya zehirlenme olursa diyede çok korkuyorum bazen çok oluyor ellerinde kollarında bileklerinde kardeşim
- +1 yıl
Guzelim bir Dr gorun, sayet bu senin iyiligine kotulugune degil. Ailenle konus ve Hastane yerine bir Dr gorunmek istedigini ve bu piskolojiyi atmak istedigini belirt onlara.
- +1 yıl
diyorum anlatıyorum doktora görünmek de istiyorum diyorum bu psikolajiyi de atmak istiyorum diyorum ailemin doktorlardanda allahtanda ümidi ve umudu kalmadı artık beni tedavi ettirmeyeceklerini söylediler
- +1 yıl
Kusura bakma guzelim ama bu nasil bir anne baba anlayamadim!.. O zaman hayat senin hayatin bebem kendi eline alacaksin iyilesmek istiyorsan o zaman artik su beynini degistir ve yardim alabilecegin kuruluslar bulmaya calis.
- +1 yıl
hangi kuruşlar bilmiyorum annem babam böyle oldu eskiden götürürlerdi doktorlara beni şimdi asla götürmüyorlar iyileşmek istiyorum ama olmuyor tedavisiz ilaçsız mümkün değil olmuyor beynimi değiştirmemde mümkün değil ailem de gördü ilaçlarında bir işe yaramadığını umudunu ümidini kestiler arftık ailem doktorlara bile inanmamaya başladılar ilaçlarada
En İyi Cevaplar
canım bak bu obsesif kompulsif denilen bir hastalık yani hepimiz hasta olabiliyoruz ve ailen için bu zor bir durum tepkileri çok fazlalasmış farkındayım zorlandığının ama bence tedaviyi reddetmeden kabul etmelisin çünkü bu senin için tek yol eğer doktor hastaneye yatmalısın derse yat bu delirmek olmuyor tedavi aşaması ooluyor delirmişssin ya da bu aklıını yitirmiş baksana hastaneye kapamışlar gibi bir bakış açısının tam tersine tedavi olmayı isteyen olgun bir insan davranışı olacaktır şuanki ilaçların sana iyi gelmiyorsa daha düzgün ve olağan bir tedaviye ihtiyacın var demektir iyi bir doktor ve iyi bir tedavi ve en önemlisi iyileşeceğine inanan bir insanla bu tedavi edilecektir çok geçmiş olsun iyi olucaksındır Allah yardımcın olsun sankın pes etme :)
01 Yorumla- +1 yıl
ama ben artık ilaç kullanmıyorum ailem beni insan sıfatına bile koymuyorlar ne akrabalartım beni insandan sayıyorlar nede diğerleri hiç kimse allah bana yardım etmiyor ben zehir etmişim herkeze aileme akrabalarıma kendime tüm hayatı
Sorunu 2 kere okudum , oldukça uzun süreli gelişen ve güçlenen OKB dediğimiz takıntı hastalığına yakalanmışsın. Bunun başlangıcında ne oldu şu an bilinmeyebilir ama , OKB insana hayatı cidden zehir eden bir zorlanmadır ve seninki temizlik üzerine odaklanmış . Kendini de aşıp kardeşinin de hareketlerini izleyip korktuğun mikropların onun ellerinden de temizlenmesi için pür dikkat peşinde dolaşıyorsun . Bunun dışında belki buraya yazmadığın şeyler de vardır.
Bu sorunu tek başına aşman çok güç. Bulunduğun yerde iyi bir psikologla görüşüp bunları anlatman ve onun sevki ile bir psikiyatrist ile tedavi aşamalarına girmen, bundan sonraki hayatının da bugüne kadar olduğu gibi bu hastalığın etkisinde kalmaması için zorunda olduğun bir konu.
İlaçları kullanmama sebebini anlayamadım , varolan ilacı sen mi kullanmıyorsun yoksa kullanacak ilaç mı kalmadı net algılayamadım ama, bir uzman doktorun denetiminde o ilaçları kullanmadan bu sorunu aşamazsın . Ailenin şiddet doğru bir şey değil zira sen bu fikirlere hakim olacak durumu geçmiş durumdasın ve , hastane , kontrollü bir şekilde bu ilaçları kullanman için en güvenilir ortam. Hastaneye yatmak kötü birşey değil bunu aklından çıkar ve iyileşmek için ilk adımı cesaretini topla ve at , hastaneyi kabul et ve kendin git. Kmse seni zorlayamaz ama anladığım kadarı ile buna direndiğin için evde ağır çatışmalar çıkıyor.
Hastaenin psikologu senin en iyi yardımcın olacaktır.15 Yorumla- +1 yıl
hem zehirlenmekten korkuyorum hemde bulaşıcı hastalıkları kapmaktan virüs bakteri mikrop kapmaktan korkuyorum ve ve ailem gördü bende gördüm ilaçların çok az tesiri olduğunu artık a ailem kullandırmıyor ilaç bana o yüzden kullanmıyorum ve kardeşim ellerini yıkıyor ya kardeşim doğru düzgün durulamadığından o köpükler ve sıvı sabun ellerinde ve kollarında bileklerinde kaldığında ve her yere o kollarıyla elleriyle değdğinde ve kollarında ve ellerindeki ve bileklerinde sıvı sabunlar ve sabun
- +1 yıl
Ne hissettiği çok iyi anlıyor ve biliyorum . Şu yazıda da tekrar ettiğini farketmelisin ve bu korkularını 1 saatliğine de olsa yenerek , kendin hastanede tedaviyi istemelisin . Bunun şu an başka yolu yok, ilaçlar sihir değildir , belli zaman sonra etkilerler ve sen ya da ailen bunları durdurmamalı. Engel olunmadan ilacını almanın en güvenli yeri de hastane bu durumda. Kesin olarak yardım almalısın , bu şekilde tedavi olmaz başarısızlaşır.
- +1 yıl
kardeşimin dokunduğu yerlere de değiyordur ve bende onlara dokunuyorum ya o ellerimle bir şey yersem zehirlenirim diyede korkuyorum
- +1 yıl
evet kardeşim ellerini yıkıcak diye aklım çıkıyor hep tetikteyim zaten kardeşim banyoya gidip ellerini yıkıcak diye çok korkuyorum panik oluyorum çok strese giriyorum
+1 yılEvet yaşadıkların gerçekten çekilir dert değil. Çok yalnızsın bu belli. Seni sorunların yüzünden suçlayamam bu doğru olmaz buna hakkımda yok ama herşey senin kirlenmeye hazır ellerinde.. Doktorların verdiği ilaçların o kadar faydası olmuyor çünkü sana asıl yardım eden şey ilaçlar değil placebo etkisidir. Yani herşey senin elinde.. Bende senin aksine çok pis bir hayat yaşadım örn: barda sarhoş olup tuvalette kusarak sızdığım günleri bilirim ama hiçbirinde de hasta olmadım.. Sana verebileceğim en büyük tavsiye git kendini kirlet ve o kirlerle arkadaş ol. Git 4 yaşındaki kardeşinle çamurda oyna beraber köpüklü suyla birbirinizi ıslatın. Sana söz veriyorum ölmeyeceksin. Gülmeyi öğren, aileni*et onlar senden daha hastalıklı. Senin ki fiziksel onların ki ruhsal bozukluk.. Önce kirlenmeyi ve o kirle yaşamayı öğren, sonra güzel bir dershaneye git, güzel bir 4 yıllık okul kazan, bulunduğun şehri terket, hayatının erkeğini bul ve onunla yaşa. Sadece çaba göster, verimi kendin göreceksin. Umarım.
07 Yorumla- +1 yıl
bugün babam beni zorla kapı dışına çıkarttı itti beni kapının dışına annem aldı beni içeri
- +1 yıl
Takmamaya çalış. Emin ol ailende senin kadar üzülüyor bu duruma. Sanırım tek sorun artık tahammül edememeleridir. Birgün ailecek pikniğe gidin. Olmayan arkadaşlarının hatrına.
- +1 yıl
takmamaya çalışıyorum ama takıyorum işte beynim böyle bir düzende çalışıyor benim
- +1 yıl
Kendinde emek göstermeyi denedin mi ? Yani gerçekten kirlenmeyi denedin mi ?
- +1 yıl
hayır noduki
- +1 yıl
Bence bunu dene. Ağlasanda, moralin bozulsada git kendini kirlet. Ne biliyim ayakkabılarının altındaki taşları tırnaklarına çıkar ve yıkamadan geç televizyonun karşısına. Bunu yap. Kirlenmeye alış. Yaşın geçiyor. Kayıp bir eğitim hayatın, arkadaş hayatın ve ailen var. Ama kazanabileceklerin gerçekten sayısız. Bunlar için uğraş.
- +1 yıl
evr
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
İnsan bedeni, mikroplara ve bakterilere karşı savaşabilecek düzeydedir zaten. Hatta vücut, bir takım önemsiz mikropları da vücuduna almak zorundadır ki büyük mikroplarla savaşacak kadar kendini eğitebilsin,Bu arada da bazı ilaçlar ve aşılar zaten mikrobun kendisinden imal edilir.
O yüzden senin ekstradan bu kadar çaba göstermen zaten saçma ve anlamsızdır. Hatta bu yüzden, kendini ileride fizyolojik olarak hasta etme riskin bile var.
Hani, algılarının değişmesi gerekiyor.
Önce beyninde bitirmen gerekiyor bu durumu.
İlaç tedavisi vs. daha sonraki evrelerde işine yarar..
Üzerine git bu korkularının artık. Çıplak ayakla sokağa çık, midye dolma falan ye, ellerini şimdilik sabun kullanmadan yıka vs. vs.
Hani bak, bunların zaman zaman normal olduğunu ve hiç bir insanın bu gibi ufak pisliklerden zarar görmediğini ve hatta, bunların beden sağlığı için gerekli olduğunu zaten her insanda görüyorsun..
Ee, sen de böyle ol işte..
Ne çıkar ki..337 Yorumla- +1 yıl
gidemiyorumki üzerine korkularımın zehirlenmektente çok korkuyorum kardeşim ellerini yıkıyor sıvı sabunlarla ama tam olarak yıkamıyor ve tam olarak durulamıyor ellerinde bileklerinde ve kollarında hayla sıvı sabunlar oluyor ben anlıyorum ellerine değiyorum ellerimle ve o elleriyle kollarıyla her yere değiyor ve her yeri tutuyor bende onları tutuyorum değiyorum sonra her yere değiyorum her yeri tutuyorum o köpüklerden sıvı sabunlardan zehirlenirim diyede korkuyorum
- +1 yıl
ama o elleriyle her yere değiyor ellerindeki sıvı sabun ve köpüklerde değiyordur her yere
- +1 yıl
bu şey yaşandığındada ben zehirlenmekten korkuyorum kardeşim böyle yaptığında bu sefer zehirlenmekten korkuytorum
- +1 yıl
sabunun içinde zehirleyici kimyasal maddeler vardır diye düşünüyorum ve kafama takıyorum ve kardeşim ellerini yıkamıyor sonra
- +1 yıl
ciddi misin ama sıvı sabun doğal sabun değilki kardeşim ellerini yıkayamıyor tam sonrada o köpüklü sıvı sabunlu elleriyle her yere dokunuyor bana dokunuyor her tarafa dokunuyor
- +1 yıl
Sabun imalatından haberin var mı?
En doğal sabun, yani tarihte üretilen ilk sabun bile alt tarafı sadece zeytinyağı ve su ile seyreltilmiş bildiğin asitten yapılır.
Bu asitin su katılmamış / seyreltilmemiş olanını yerlere dökerdik biz babamın oto tamirhanesinde. Yerlerdeki 2-3 senelik motor yağı ve çamur kalıntılarını kaldırsın diye.. :))
Yani, doğal sabun budur işte.. O gördüğün ve doğal sandığın sabunlar üstte anlattığım şekilde imal edilirler. - +1 yıl
sıvı sabun diyorum ben
- +1 yıl
E tamam, o da öyle yapılıyor işte.
Sadece sıvı olması için ayrı bir şekilde işliyorlar asidi.
Herhangi bir temizliyici ürünün içinde hep bu asit vardır. Bu asit çıkarır kiri lekeyi işte. Al bu asidi, dök olduğu gibi leş gibi bir mermere, bembeyaz çıkarsın. Bu aside su koy, deterjan yap.. biraz daha fazla su koy sabun yap. Daha da fazla su koy, sivilce jeli falan yap..
Buna da kostik diyoruz.
Anlatabildim mi? - +1 yıl
evet anladım da sıvı sabun zehirlenmeleri oluyormuş
- +1 yıl
allah allah nasıl yani
- +1 yıl
markası neydi hatırlıyor musun tanıdık bir marka mıydı ve ama içindekiler zeytinyağından oluşmuş muydu
- +1 yıl
anlıyorum ama zor ikna oluyorum ben
- +1 yıl
umarım ve ben ankarada oturuyorum ve ailem beni asla kurslara bile yazdırmıyor ve ailerm beni bir meslek okuluna dahi yazdırmıyor günlerdir ağlıyorum bir keresinde her gece ağlayıp durmuştum kurtulmayı istiyorum ama kurtulamıyorumki çıkış kapıları yok kardeşim ellerini tam olarak yıkamıyor ya doğru düzgün yıkamıyor ya o anlarda benim beynim dönüyor beynim kontrolünü kaybediyor bende kontrolümü kaybediyorum ve beynim o anlarda kilitleniyor bugün de böyle bir yaşadık beynim tüm kontrolünü kaybediyor bende tüm kontrolümü kaybediyorum ve bu sefer kardeşimin üstüne üstüne deli gibi hızlı bir şekilde gidiyorum ve ellerimle ellerini bastıra
- +1 yıl
ve de siliyorum kardeşimin hayla ellerinde sıvı sabun varsa diye sıvı sabun kpükleri varsa diye kardeşim artık korkuyor ve bu sefer tekrar gidip ellerini yıkıyor kardeşim bu durumdan etkileniyor bugün babam beni evden kovdu kapı dışı etti beni ve annem içeri almıştı beni ve kardeşim sormuş anneme babam ablamı neden kapı dışına çıkarttı diye çok üzüldüm onurumu gururum yıkıldı ailem dövüyor ailem sövüyor beni her türlü laf duyuluyor ailemden bana karşı bunu kardeşim defalarca anneme sormuş çok etkilenmiş çok
- +1 yıl
ve üzülmüş babam beni kapıyı açtığı gibi itti beni dışarı ben ağlıyordum ağlamaya başladım babam beni kapı dışı etmeden önce diyordum babama anneme yalvırırım kardeşimin ellerini yıkayın diye o sırada ağlıyordum ben ve babam dedi yalvarmalarınımı dinlicez senin dedi bana kolumdan tuttuğu gibi babam beni kapının dışına çıkarttı benim psikolajim bozuk bana böyle davranıldı bugün ve annem geçenlerde kulağıma çok kötü bir şekilde eliyle vurdu ve akciğerlerimin yanlarınada yani kaburgalarımada eliyle çok kötü vurdu o sırada annem yemek yapmıştı ben yemek bile zor yedim yemeğin
- +1 yıl
Ya tamam anlatıyorsun da, sen dinlemiyorsun ki beni..
''Ben zor ikna oluyorum'' dediğin an, benim yazdığım onca şey anlamını yitirmiş oluyor..
Son olarak şunu söyliyeyim; şu hayattaki herkez, hatta belediyede lağımda çalışan adama bile bir şey olmazken, sana hiç bir şey olmaz. Çünkü, sen de bir insansın... - +1 yıl
bile bazısı bıraktım onurum gururum kırıldı ve sırada odama gidiyordum ben odama giderken ağlama tuttu beni ağlıyordum ve annem üzüldü bana ve ailemden çektim ben çekiyorum bir taraftan takıntılar bir taraftan ailem bir taraftan korkular bir taraftan kardeşim ve bir taraftan anneannem
- +1 yıl
dinliyorum
- +1 yıl
İstanbul'daki Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne git bir şekilde..
Merak etme, 1 ayda düzeltirler seni..
Bu ülkede tektir bu hastane ve tüm psikoloji eşrafı bu hastaneye bağlı çalışır..
Evdekilere durumu anlat, götürsünler seni.
.. ve gidersen, kesin olarak iyileşeceğini unutma.. - +1 yıl
ben ankarada oturuyorum ama nasıl düzeltirlerki beni
- +1 yıl
ankarada ruh hastalıkları hastanesi var mı böyle hastane gibi
- +1 yıl
ist da yaşamıyoruz biz
- +1 yıl
evet ankarada filan böyle hastaneler veya kuruluşlar var mıdır ve psikolajik hastalıklarla ilgilenen kurumlar yok mu acaba
- +1 yıl
giderim sağlığım için kurtulmam için de
Aşk İlişkileri konusunda 603 cevap paylaştı. neredeyse tüm yorumları okudum. herkesten farklı diyeceğim bir şey yok. ama hastanede tedavi görmen konusunda çoğunlukla hemfikirim. ankarada hacettepe veya Ankara tıp psikiyatri servisine gidebilirsin. tedavi korkacağın çekineceğin bir süreç değil. tedavi olunca düşündüğünden daha kolay bir hayat yaşamaya başlarsın.
ailenle bu akşam biraz sıkıntı yaşamışsınız sanırım onun verdiği sinirle hep kötü davranışları aklına geliyordur. ama eminim ki onlar da çok üzülüyordur. baban annen muhtemelen doğru düzgün uyumuyorlardır bu gece senin gibi. tedavi olmak istemene çok sevineceklerdir eminim. baban seni evden attı diye düşünme baban kapı dışında korktuğun mikroplarla yüzleştirmek istemiş seni. tabi ki tutumu yanlış bu şekilde korkuyla düzelmez. ama onlar da ne yapacaklarını bilememiştir artık. kendilerince her yolu deniyor olabilirler.
kaç yaşındasın? tedavi olduktan sonra önümüzdeki dönem normal bir lise öğrenimi alman için çok mu geç?12 Yorumla- +1 yıl
18 yaşındayım ben yok ama ben şu an açık lise okuyorum ve açık lise lise 1 okuyorum ailem beni hiç bir normal liseye göndermedi ve böyle bir düşünceye sahip olmadılar beni ailem direk açık liseye kayıt ettirdi ben evde dura dura kafamı yedim çıldırdım artık ağlıyorum gözyaşlarıma asla engel olamıyorum çok ağlıyorum kendimi öldürmek bile istedim ama olmadı çok sinirliyim çok azabım bozuk çok agresifim bu aralar çok tetikteyim ben bu aralar ağlarken bile içimdeki sıkıntı bitmiyor
- +1 yıl
ve artık ailemden doktorlardan ilaçlardan tıbbdan bile umudunu ümidini kestiler beni kendi halime bıraktılar benim kendime özgüvenim bile yok ben yıkılıyorum kolay kolay ben pes etdiyorum her şeyde çok üzülüyorum ailemden bir sürü laf yedim ve yiyorum küfür yerim ailem den dayak yerim ailemden ağzımı burnumu kanatsınlar bari öldürsünler ailem beni
Sana destek olmaları gerekirken köstekliğin en büyüğünü yapmışlar ciddi sorunların var temizlik hastalığın yetmiyomuş gibi bide onlar psikolojini bozmuşlar belli ama yine de doktora görünmelisin
Ömrün boyunca böyle olamazsın bir dışarı çık kirlen bırak batsın ellerin
Bak hepimiz yaşıyoruz kimse bir iki kirlenmeyle kolay kolay ölmez bırak kalsın kardeşinin elinde köpükler gider bir daha yıkar. Ama bunu bu kadar takıntı haline getirme herşeyi kendi kafanda bitirebilirsin.
Ailen mi ? İşte onları da s*ktir et.
Kendin için çabala uğraş. Geçmiş olsun.06 Yorumla- +1 yıl
bugün kuranı kerimi yasini şerifi yerlere atıcaktım sinirden ama zor tuttum kendimi ve ben böyle durumlarda kendimi kaybediyorum tüm beynim kilitleniyor kontrol edemiyorum kendimi beynimi toparlayamıyorum o anlarda benim beynim duruyor bugün çok ağladım ama kardeşim ellerini bile sildirmiyor bana bugün yine aynısını yaptı
- +1 yıl
görünmek istiyorum ama ailem artık doktorlara bile götürmüyorlar breni kurslara bile yazdırmıyorlar bana cep telefonu bile almıyorlar
- +1 yıl
ailem hiç bir şeye izinmi veriyor ben esir miyim bu dünyada
umursamaz olman lazım biraz bir yere dokundun diye sana mikrop bulaşmaz bunun bilincinde olman lazım mikrop bulaşsa bile hastalıkların ilaçları var hemen iyileşiyorsun bunları bukadar kafana takıp hayatını zehir etme kendine çık gez dolaş bir sevgili bul hayatın tadına bak bişeyleri kafana takarsan hayat zindan olur şuanki gibi hayattan zevk al bundan daha kötü duruma düşemezsin zaten denemekten ne çıkar sadece dene ve gör mutlu olmaya başlayacaksın takıntılarında geçeçek
08 Yorumla- +1 yıl
bana ailem gururumu onurumu yerle bir edebilen laflar söylüyorlar ben şerefsizmişim ben p**evenkmişim benim sevgilim yok neden ailem bu yaşda dahi benim tek başıma dışarı çıkmama izin vermiyorlar ben evdeyim her zaman ailemlede asla dışarı çıkamıyorum neden kalabalık ortamlarda kendimi sıkıyorum fazla ve insanların yüzlerine bakamıyorum insanları gördükçe kıskançlık krizleri başlıyor
- +1 yıl
bence senin dedil ailenin bir psikologa görünmesi gerekiyor bak ben ciddiyim sende bir sorun yok bence ailen çok katı onlar yanlış davranıyorlar sana ailenin bir psikolokla konuşması gerekiyor keske sende okuluna devam etseydinde bir iş bulup kendi ayakların üzerinde durabilirdin o zaman ve daha mutlu olurdun
- +1 yıl
buraya üye olman burada sorunlarını paylaşman çok güzel bişey en azından dertlerini içine atmanı engeller face book ta hesap aç kendine bitane arkaadslar edin oradan yavas yavas sosyalleşmeye başlayabilirsin böylece bunlar iyileşmenin ilk adımları olacak ve bir bakmıssın düzelmişsin ancak aile konusunda ne yapabilirsin emin degilim birilerinin konuşması şart onlarla
- +1 yıl
ben dışarı çıktığımda asla insanların yüzlerine bile bakamıyorum böyle bir sorunum da var benim
- +1 yıl
ailem bana webcam bile almıyor resimlerimi bile pcye yüklememe izin vermiyor cep telefonu bile almıyorlar bana ben reşitim yaşım 18 tek başıma bile dışarı çıkmama izin vermiyorlar benim
- +1 yıl
doğrudur ama böyle işte
Aşk İlişkileri konusunda 591 cevap paylaştı. çok gecmıs olsun piskolojik duurm kendınını rahatlatmalısın sonucta olmezsın yerden bıle bırsey yesen daah cok sende olum korkusu var gıbı sankı sorun olmaz sokakta yasıyan ınsanları duusn var mıbırsey yasıyarla mı ewet gersı onemlı degıl yıka ellerını yemekten once sonra wc den sonra olur bıter
05 Yorumla- +1 yıl
ölüm korkum yok ölmekten korkmam ki allahtan korkarım ben ama zehirlenme korkusu fena halde var mikrop virüs bakteri kapma korkusuda ailem hep yanımda oldu ama artık onların sabrı artık kalmadı insanlar beni hiç sevmiyormuş eğer hastaneye yatıcaksamda 1 ay kadar kalırmışım hastanede
- +1 yıl
ediyorum da noluyor allah kurtarıyormu sanki beni
- +1 yıl
ama ediyorum hayla bir çare yok hayla kurtuluş bir çıkış kapısı açılamadı bana
+1 yılÇok ciddi iki sorunla karşı karşıyasın...
Öncelikle geçmiş olsun...Her zaman bedenimiz hasta olacak değil ya..Ruh da rahatsızlanabilir..Bunun için tedavi görürsen iyileşeceksindir..
Fakat o aile de nasıl bir aileymiş ki, sana bu durumda böyle davranabiliyorlar:(
Gerekirse doktora git anlat..:/ Zor elbette...03 Yorumla- +1 yıl
ailemin tavırları da bıktırdı beni bana küfür ediyorlar evde gurumu kırıyorlar sövüyorlar beni resmen
- +1 yıl
Sen kendi sağlığınla ilgilen..hem davranışları hatalı da olsa, onlar da senin iyiliğini düşünüyorlardır..
- +1 yıl
sözde iyiliğmii düşünüyorlar peh
bak güzelim,bu dediklerini çok iyi biliyorum
nasıl dersen,benim canım dediğim bir insan da senin gibiydi eskiden
ha,ne oldu?hastanede bir süre tedavi gördü,düzeldi
şimdi çok şükür mutlu,o mutluyken biz de mutluyuz
OKB bu,emin ol tedavi kısacık ve çok etkili,ailene karşı gelme güzelim..02 Yorumla- +1 yıl
benim hastalığım okb imiş
+1 yıleğer hala sitede aktifseniz merhaba. Umarım tedavi olmuşsunuzdur ve daha iyisinizdir. Benim de bir tanıdığım bu hastalıktan muzdarip ama sizinki kadar ciddi değildi sanırsam. Eğer hala tedavi olmadiysaniz hayatınızdan geçen 1 seneyi düşünün ve gerçekten 1 aylık tedavi için 1 senemin bu şekilde gecmesine değer miydi diye düşünün. Emin olun ki kardeşinizin elindeki veya tuvaletteki bakteriler bile zihninizdeki bakteriler kadar kötü değil. Zihninizde de okb hastalığının bakterileri var ve onları temizlemek sadece sizin elinizde. Tedavi olmak asla onur kırıcı bir şey değildir. İnsanlar hasta oldukları zaman doğal olarak tedavi olurlar. Bu son derece normaldir. Tedavi olunca bu kaygılarınız ile gece gündüz dalga geçeceksiniz. Ben gerçekten bunlardan mı korkuyormusum diye kahkaha atacaksınız. Ve emin olun siz istedikten sonra sosyalleşmek dünyanın en kolay şeyi.
00 Yorumla
+1 yılailenin sana vurması daha kötü olmuş :( bence arkadaş edinmelisin ve sosyalleşmelisin bunları unutman için,kendini biraz zorla ve yıkama ellerini çok titiz olma vücut direnci için mikropta lazım bağışıklığa yardımcı olur ve vücut o kadar hassas değildir zehirlenmezsin
04 Yorumla- +1 yıl
ailemden dayak yerim ailemden küfür yerim aileme göre ben şerefsiz bir insanmışım p**evenk bir insanmışım
- +1 yıl
senin bence ilgiye ve sevgiye ihtiyacın var erkek arkadaşın yokmu hiç ya da ne bileyim yakın arkadaşların derdini paylaşabileceğin üzüldüm bak :(
- +1 yıl
hiç yok hiç ailem bana katı ve sertt davranıyor
- +1 yıl
:(((
Güzel kardeşim. Ruh hastalıkları hastanesi dediğin de bir hastane. Eğer böyle bir rahatsızlığın varsa ki var, ciddi bir tedavinin bir zararı olmaz. Bundan utanıp sıkılmana da gerek yok. Ebeveynlerinin tutumu yanlış ama bizzat sen gidip babana gerekirse hastanede tedavi olmak istediğini söyle.İnsan bana 3 ay sonra çok daha iyi hissedeceksin. Bunda yanlış bir şey yok.
10 Yorumla
+1 yılArkadaşım biraz relax ol. Çok mu takıntın var üstüne git o zaman. Mikroplardan korkuyor musun onlardan tiksiniyor musun. O zaman mikroplu şeylere dokun onlarla uğraş ama dikkat et elini yüzüne gözüne sürme. Üstüne gitmezsen bu takıntılarından kurtulamazsın.
09 Yorumla- +1 yıl
sorunda orada işte ben korkularımın takıntılarımın üstüne asla gidemiyorum çok korkuyorum ailem beni hoxcalara götürdü ama hocalarında bir faydası olmadı ailemden dayak yiiyorum ailem kötü sözler söylüyor bana küfür ediyorlar bana hep kardeşimle ilgileniyorlar kardeşimden bıktım kardeşim beni strese sokan bir varlık
- +1 yıl
Eğer kurtulmak istiyorsan cesaretini topla git mutfağa sok elini çöpün içine. Sonra elini biraz sıvazla. Sonra da git sabunla yıka bak göreceksin korkulacak bir şey olmadığını.
- +1 yıl
cedaretim yok işte
- +1 yıl
Çok afedersin ama özür dilerim istincayı nasıl yapıyorsun o halde.
- +1 yıl
istinca ne demekki
- +1 yıl
Çok afedersin tuvalet temizliği.
- +1 yıl
onu da zor yapıyorum
- +1 yıl
Demekki yapabiliyorsun. Yapamayacagin sey yok senin. Azicik cesaret. Hadi goreyim seni.
- +1 yıl
wcye oturmadan önce kağıtlarla siliyorum etrafını ama oturduktan sonrada bacaklarımın arka kısmınıda siliyorum
Bu Allah'ın sana bir imtihanı bunu hiç unutma...ikincisi bu temizlik tertiplik hastalığı olan kişiler var sırf bu yüzden hastaneye yatırılmıyorlar bunun çaresine psikologlar bakıyor..bak ne yap ne et bilmiş okumuş birisini bul bir psikologla görüş..
10 YorumlaBence eğer bu hastalıktan kurtulacaksan hastaneye yatmalısın. Korkulacak bir şey yok, iyi olacağına inanırsan her şey düzelir. Bu şekilde yaşamaktan belli ki sen de sıkılmışsın.
Şimdiden geçmiş olsun.124 Yorumla- +1 yıl
hastanede yatıcaksam hastaneden çıkınca bu hastalıklar yine tekrarlarsa ne olucak babam ciddi ciddi dedi seni hastaneye yatırcam zorla hastaneye yatırcam diye
- +1 yıl
ne yapıcaklar bana hastanede
- +1 yıl
istiyorum benim hastaneye yatmam tüm onurumu tüm gururumu yerlere sokucak
- +1 yıl
hayır kurtamıyorum kendimi
- +1 yıl
doktorlara götürmüyorlar artık ailem beni ilaç da kullanmıyorum artık yardım bile aldırmıyorlar bana
- +1 yıl
sakinim şu an ben ailemle konuşuyorum oya teyze var ve o da çok katı sert davranıyor bana ankaradayım ben o bölümede götürmediler ve götürmüyorlar durumum çok acil ama götüren yok beni tedavi ettirmiyorlarda beni
- +1 yıl
nasıl konuşcaksınki anlamadım güveniyorum annem ve babam var anneannem bile dayak atıyor bana anneannem bile dövüyor beni
- +1 yıl
ama benim telim yok ve şu an ailemler uyuyor
- +1 yıl
amaailem böyle bir şeyi kabul etmezler asla biliyorum onlarınhuyunu ben
- +1 yıl
ikna etmeye çalışıcam diyorum tedavi olmak istiyorum diye ama tedavi ettirmeyi asla kabul etmiyorlar
- +1 yıl
bilmiyorum ailem tedavi ettirmekten bıktı artık
- +1 yıl
ailem artık inanmıyor doktorlarada ilaçlarada iyi olmak istiyorum ama ailem engel oluyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah sabırlık versın ınsan herseyın ustunde gelebılr sende gelebılırsın al aynayı karsına yüzleş kendınle sabah kalktıgında uygula ıc sesını dınle ve olucak de kendıne ınan ınanmadan başarılmaz cunku gerçekten uzuldum canım
05 Yorumla- +1 yıl
yapamıyorum başaramıyorum ben hiç bir şeytr layık değilmişim
Cevap sahibi+1 yılbıkere o keloımeyı at lugatından başaramıyorum dersen hıc basaramazsn
- +1 yıl
kendime asla güvenmiyorumki ben güvenim bile yok bwenim kendime
Cevap sahibi+1 yılsen işi cıklmaz hala sokmussun ama unutma dıreksıyondakı sensın yıne sen degstırebılırsn kendını kımseden hayr yok kendın ıstıceksn
- +1 yıl
evet bu devirde hiç kimseden hayır gelmiyor malesef hiç kimseden hayır yok kendim istiyorum ama yapamıyorum
ailenn dediğini yap guzelim.kirlenmkten korkma.hiç birsey olmaz emn ol.durmadan bunları beyninde düşünüp durma.düşündükce dahada cok pskolojin bozulur.yapablirsin inan bana.
ya cok uzuldum:(
basarabilirsin gercekten sadece iste .136 Yorumla- +1 yıl
eğer yalan söylüyorsam dalga geçiyorsam ve kafa buluyorsam allah canımı alsın ister inanın ister inanmayın benim sevgilim bile yok yakın arkadaşlarım yok 8 sınıfı bitirdim 8 sınıfdtaki arkadaşlarımla bile görüşmüyorum hep evdeyim durmadan zehirlenir miyim durmadan ya zehirlenirsem durmadan mikrop virüs bakteri kaparsam diye düşünüyorum ailemden nefret bile etmeye başladım allahın yardım ettiğimi var bana
- +1 yıl
inanıyorum ben sana tatlım ama böle davranman ailenide uzuyor.inan bana ailen seni anlayamıyor seni dövüyor olabilir bunlar tabikide yanlıs ama biazcık gayret et onlara ben iyilesmek istiyorum de.korkma .
saten onlarda elinden geleni yapacaktır inanki. insanlardan korkma kirlenmekten korkma hiçbirsey olmaz inanki.herkes kirleniyor.herkes zor seyler yasıyor.ama bunu önce sen istemen gerekiyor.
bence korkma mikrop bulasır diye dusunme.bunların hepsini sen kafandan uretiyorsun . asla korkma - +1 yıl
ama kardeşim ellerini yıkıyor yıkarkende ellerini tam olarak yıkayamıyorki ve hep ellerinde yoğun bir sabun oluyor ben ellerimle dokunuyorum bazen sonra her yere değiyor üstüne başına yemek masasına elleriyle dokunuyor kardeşim ve ben iyileşmek istyiyorum ailemede diyorum ama ailem hayla beni doktorlara götürmüyorlar
- +1 yıl
bilmiyorum bişi de demiyorlar
- +1 yıl
beni doktorlara götürün diyorum ama bişi demiyorlar anca küfür ediyorlar dayak yiyorum ara sıra
- +1 yıl
kardeşime bu şekilde karıştığım içinmiş ve takıntılarımın yüzündenmiş korkularımın yüzündenmiş anneannem kafama bile vurdu benim
- +1 yıl
evet noduki
- +1 yıl
onlarda seni seviyorlar . onlara deki ben bu takıntımdan kurtulmak istiyorum .doktora götürün psikolojik tedavi görmek isitiyorum de.
ama ruh hastalıkları hastanesindende korkma .oradada iyilesirsin cun ki bir hayat bu krkularınla yasanmaz.inan bana
bir an önce olup bitmesi her an korkak yasamaktan her zaman daha iyidir.hastaneye gitmekten korkma canım - +1 yıl
diyorum ama ailem götürmüyor zorla yatırabilirlermiş beni hastaneye 1 ay kadar ve bunları diyorum aileme dedim beni bir meslek okuluna yazdırın gönderin dedim onuda kabul etmiyorlar evet ben hayatımı gençliğimi zehir içinde geçiriyorum yaşayamıyorum zaten patladım ve patlıyorum
- +1 yıl
hastanede serummu vericekler bana ne yapıcaklar hep yatıcak mıyım orada ben
- +1 yıl
istemiyorum beni döverlermiş ruh hastalıkları hastanesinde anneannem dedi anneannem kafama vurdu
- +1 yıl
kardeşime karışıyorum diye kardeşimin ellerini ellerimle siliyorum diye beni itti duvara kafamı çok kötü vurdum
- +1 yıl
hayır hani kardeşim ellerini tam olarak doğru düzgün durulamıyor ya yıkamıyor ya ya ellerindeki sıvı sabun lar ve köpükleri her yere değdiği için bende onlara he değip üstüme başıma depsem o ellerimle ya bende zehirlenirim diye korkuyorum
- +1 yıl
deysen bile zehirlenmezsin korkacak bir durum yok.bırak istedigi yere istedigi sekilde degsin.degdiiği yerlere sende deg ama korkma gercekten hiç bişi olmaz.ben bazen ben bazen camur oluyor baska bişi oluyor ellerimde tutuyorum o ellerimle yıkamadan sebze meyve yiyorum. korkma gulum mikropptan ölmezsin bence bunları durmadan dusunme .kafanda düşünürsen durmadan bunu yasarsın.
- +1 yıl
hep durmadan bunları düşünüyorum ama sıvı sabun zehirlenmeleri diye bir şeyler çıktı googlada karşıma onlarla bozdum bide kafayı
- +1 yıl
doğrudur ama yok beynime söz geçiremiyorumki ben
- +1 yıl
geçirtmeye çalışıyorum ama asla olmuyor istiyorum ama asla olmuyor
- +1 yıl
olmuyor zor ikna oluyorum ben
- +1 yıl
evet beynim izin vermiyor ve zor ikna oluyorum her zaman ben bir şeyde şüphelendiğim konularda zar zor ikna oluyorum ben
- +1 yıl
annem artık kitap bile almıyor bana kitaplarımı yırtıyorum neden çünkü kitaplarımla her yeri siliyorum evdeki wc kağıtlarını ve peçeteleri bitirdiğim için şimdide kitaplara dadandım ve artık annem kitap bile almıyor
- +1 yıl
takıntılarımın korkularımın yüzünden yırtıyorum o yırttığım kitap parçalarıyla siliyorum her yeri üstümü başımı
Senin için hastaneye yatman daha iyi olur,ne biçim ailen varmış hasta insana yardım edilmesi gerekir psikolojik olarak yanında olduğunu göstermeleri lazımken neler yapıyorlar neyse inşallah kurtulursun
03 Yorumla- +1 yıl
hiç bir insan bile elimden tutmuyor ne allah erllerimden tutuyor nede diğer insanlar nede akrabalarım nede ailem denilen varlıklar
- +1 yıl
diyorum ya ben ailem beni artık doktorlara götütmüyor ailem asla beni kurslara dahi yazdırmıyor beni açık liseden başka hiç bir liseye kayıt ettirmediler beni ve hiç bir normal liseye bile yazdırmadılar beni
hastane ve doktordan önce,dişini bir sıkıp etrafındaki normal insanların yaşamlarını hal ve hareketlerini örnek olsan kendine,alışkanlık yapar düzelirsin belki ?
011 Yorumla- +1 yıl
alamıyorum neden çünkü ailem bile dışarı çıkarken ben kendi istediğimle dışarı çıkmak istemiyorum neden insanların sevgilisi var ben sevgilisiyle dolaşan insanları gördüğümde bile hemen kıskançlık krizlerine giriyorum
- +1 yıl
çıkamıyorum işte insanların suratlarına bakamıyorum hep yerlere bakıyorum insanlara bile bakamıyorum hep yerlere bakıp duruyorum ben
- +1 yıl
bakamıyorum sağıma soluma önüme bile bakamıyorum kafamı bile kaldırmıyorum insanlara bakamamadığımdan
- +1 yıl
bakmaya denesemde yine bakamıyorum hemen kapatıyorum canlı insan resimlerini ve canlı insan görüntülerini
- +1 yıl
yok yalan değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanm senin sole guzel bir grip olup mikroplari vucudunna sokma lazim. Belki. O zamaan gecvebilir bnlar
04 Yorumla- +1 yıl
ben hiç bir zaman grip olmadım bir keresinde nezle oldum
Cevap sahibi+1 yılSen benim arjkadaasim oolucan valla zorla evdrn cikartir camura atarm mikrpllu mkrpllu olmadi camuru sanna getiririm
- +1 yıl
neden allah allah
Cevap sahibi+1 yılPskljk br durum seninki cunku hheralde cirlarsin mikroplu camur yani
psikoloklar deli doktorları değildir sadece sinirleri bozulmuş yıpranmış kışeleri anlayabilen tek varlıklardır git psikologa bunda birşey yok derdini ona anlat çözüm bulsun
00 YorumlaHastane ağır kaçmazmı sence ? :( Psikologda yeterli olabilir.
01 Yorumla- +1 yıl
beni psikologlara bile götürmüyorlar artık ailem pes etmiş bana her türlü hakareti ettiler her türlü küfürü ettiler bana bugün babam beni kapı dışı etti kapıdan kovdu
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılHastanede yatarak tedavi değilde psikolojik danışmanlık alabilirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
ailem onu bile yapmıyor
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇok uzun yazmışsın da haklılar. baksana.. eninde sonunda alışacaksın pislige.ömür boyu titizlik sakat
00 YorumlaOKB olmuşsun , götürsünler , iyi gelir
05 Yorumla- +1 yıl
ruh hastası mıyım
- +1 yıl
allah allah ya
- +1 yıl
inançlıyım ben zaten
Gizli Üye(36-45)+1 yılKorkarak yaşanmaz hayat
01 Yorumla- +1 yıl
bende biliyorum ven bu hayatı hep korkarak yaşıyorum ailem ağzına geleni diyor bana beddua okudular
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar