Kahvaltı yapıyor musunuz ?
Nasıl bir kahvaltı kültürünüz var ?
Sizce en uygun kahvaltı saati kaçtır ?
Nasıl bir kahvaltı kültürünüz var ?
Sizce en uygun kahvaltı saati kaçtır ?
Kahvaltısız güne başlamam.Çok erken çıkmam gerekirse sadece polenli-bal karışımını yerim, birkaç ceviz, bir de meyve.
7-9 arası
İş hayatından dolayı istenildiği gibi sofra kurmak belki zor olabilir fakat özellikle de hafta sonları kahvaltı zengin olmalı.Peynir, zeytin, domates, bal gibi kahvaltılıkların yanında kahvaltılık soslar , yeşillikler , ceviz, kuru meyveler ve de her gün ayrı bir yiyecek olabilir; bir gün pankek, bir gün omlet, waffle,bir gün ekmekli pizza, fırında patates, tavada yapılan börekler, çörek, menemen...
Ayrıca kahvaltıda buğdaylı ya da siyah üzümlü-pekmezli ekmeği, zeytinli ekmeği , peksimeti severim.
Supersin tesekkurler.
:)
cesit cesit kahvaltilik olcak
bence en onemli öğün kahvalti o yuzden simit poğaça ile gecistirilmememli..
Katılıyorum :)
sabahları yaparım
ben kavaltıda et severim :) mesela akşam yaptığım mangal varsa halelderim onu
ama onun dışında haşlanmış yumurta krem peynir domates salata tatlı acı biber ve yeşil zeytin içicek de ya meyva suyu ya cafe
ama genel tercihim ettir kavaltıda suçuk salamda olur !
Domates-peynir-zeytin üçlüsünün beyaz ekmekteki tadını çoğu şeye değişmem ama poğaça-çay da ayrı bir keyiftir
Cevap
19Cevap
En uygun kahvaltı saati 7 dir ve - taze portakal suyu yumurtası peyniri domatesi salatalığı ve ekmeği eksik olmayan bir kahvaltı en idealidir.
Ama benimki saat 10 da ve poaça ayran ya da pizza tost ve ayran şeklinde :) Hayat şartları
Çalışıyorsun herhalde :)
Sende 6 da kahvaltı yap :) Erken uyu erken kalk Komşu :)
en iyisi saat 7 de ege kahvaltısı. bir araştırıve bırakaman tomatı soslamadan yiyemen :) onun dışında ben önceden biber kızartırım yağ aroma kazanır onu yumurta kızartırken kullanırım miss olur. bazen kaymak bal, güzel bir peynir, çökelek ya da tulum pey., sivri makedon biber(hariika bişey mutlaka dene), bimin yağlı zeytini(en iyisi), sosis varsa baharatlayıp kavururum aklımdakiler bunlar fazla severimde :) ayrıca kilo almak isteyenler kahvaltı yaparmış
offff offf acıktım yoruma bak hele ya :) tulum peyniri kızarmış biber offf :) Teşekkürler.
sabah 9 da hazırlamaya başlıyorum ...9 buçuk gibi filan hazır oluyor . elime ne geçerse koyarım masaya . extralarda yaparım menemen patates kızartması milföylü börek veya gözlemeyle filan çeşitlendirirm . kahvaltımı güzel yapayım da diğer öğünleri o kadar önemsemem :) zaten diyetisyenler de öyle söylüyor kahvaltınızı kral gibi yapın diğer öğünleri fakir gibi diye
Bir diyetisyen olarak katılıyorum ama tamamen değil :)
Her öğün içinde kral gibi yapılmalı. Sabah kahvaltısı iyi olmalı ama abartılmamalı.
Sözün güzelliği kısalığındadır. Yediğin vakit az ye. Yedikten sonra dört beş saat kadar daha yeme. Şifa hazımdadır. Yani, kolayca hazmedeceğin miktarı ye, nefse ve mideye en ağır ve yorucu hal, taam taam üstüne yemektir. Abur caburdan uzak dur stresten kaç hiç strese girme. Yemeklerden önce meyve ye yersen. yemekler anında sıvı tüket yemekten ıkı saat sonraya kadar birşey tüketme.
Sporsuz bir kilo vermeyi çok doğru bilmiyorum spor yaparak kilo vermeye çalışın.
yoğurt kefir gibi ürünler tüketmeye dikkat et bol bol yeşillik ye ama ekmeksiz ye. ekmek yersende tam buğday ekmeği ye
kahvalti ile hayatimin 20 inci yillarinda tanistim, oldukca memnunuz, gunun vazgecilmez ögünü veya zamani oldu gibi bisey, zamanla cok daha degeli olacagina inaniyorum, yaslandikca kahvalti bir ayri oluo sanirim, hem sohbet hem toplanmak icin bahane, hem yemek icin bahane, sabah hersey yenilebilio, yali yagsiz, gunun en guzel vakitlerinden oluo
Biraz geçte tanışmış olsanız çok sevindirici bir durum. Ömrünüzün sonuna kadar beraberliğinizin devami dileklerimle saygılar...
İyi günler efendim.
kahvaltıda en önemli unsur yüzüne baktığımda içimi açan bir şahsın varlığıdır. onun yanında çay, kahve, simit, ya da kuru ekmek... her bir şey gider
Değişik bir bakış açısı +1
kahvaltı mı işe giderken o dediğin olmuo ki bir tane poğaça işte kahvaltımız
Afiyet olsun ona da şükür :)
Mühendismisin yoksa sekreter filan mı :)
malesef ki binde bir kahvaltı yapanlardanım.
arkadaş ortamı misafirlik vs harici kahvaltı yapmıyorum.
saat 12-1'den aşşa bişi yemem genelde iyi bişi değil bilincindeyim ama senelerdir böyle midem almıyo
Gerekirse gözlerini kapat burnunu kapat ye :)
yapabilsem şuan henüz bişe yemedim ama mutfağa girdiğim an kaçıyorum.
yerimede yi<3
Yani yerim sıkıntı yok :) Kahvaltıda ne vardı bak : Saat 7 de kalktım üç domates doğradım bir salatalık domateslere az tuz serpip zeytinyağı döktüm biraz üstüne. Pekmez koydum ve beyaz peynir koydum gittim ekmek aldım.
buraya yazdığımdan beri ancak şimdi yemek yedim ölcem ben az kaldı:(
hiç öyle bir lüxsüm olmadı kardeş ekmek arası ketcap saat 00:30 civarı Sabah ekmek arası penir felan :) en meshuru sıgara cay yakında ıcımde cay acı cıkar heralde
Eheheh :) Emrin olur :D
Az Tuzsuz Peynir,Yağ,Bal,omlet veya kıymalı böğrek yanındaa Çay terciğimdir..başka bişe olmasına gerek yok..
İYİYMİŞ birader.
simit poğaça bana ters, peynir domates salatalık yumurta çay
Evet katıldım size :) +1
Kahvaltı yapıyorum
Allah a şükür yiyecek içecek şeyimiz var
Allah olmayanlara da nasip etsin
amin
Bence saat 9 ve 10 arasi kahvalti yapmanin en uygun vakti. Masada: Cay, Sucuk, Yumurta, Peynir, Zeytin, Domates, Recel, vs... Kahvalti bence cok önemli ve güzel.. Ailecek kalabalik bir ortamda cok keyifli oluyor:)
Kahvaltı benim için ayin gibidir. Onsuz hayatta yapamam, geçiştirme lüksüm bile yok. Fiks menü şudur, haftasonu biraz daha artar.
1) Yulaf ezmesi + süt
2) 2 yumurta
3) Peynir+jambon
4) Fıstık ezmeli ekmek (bazen)
İşe gelince de kahve.
bence uygun saat 9 9buçuk falandır. kahvaltı dediğin ise : bildiğimiz zeytin peynir reçel domates falan bencee
her şey olmalı tatlı tuzlu yağlı ekşi acı sıcak soğuk..ve tost her zaman olmalı 1 dilim bile olsa.
hiç vaktim yoksa patatesli yumurta çay hoop derse giderim.
Patatesli yumurta on numara :)
Hadi profil fotomu kullanıyorsun da, sorularımı niye değiştiriyorsun arkadaşım :D
Profil resmini yeni gördüm ve sorularını taklit etmem hiç kimsenin üyeliğim çok olmadı zaten. Profil fotoğrafımı da deviantarttan almışımdır.
:))
Sen mi çaldın yoksa profil resmimi :(
8-10 arası uygun. Peynir reçel zeytin yumurta domates salata olursa sıcak simit miss...
seninde dediğin gibi en güzel kahvaltı Domates, Salatalık, Peynir-Zeytin Simit-Poğaça, Çay :)
Afiyet olsun madam...
Anam mı :) madam babam demek değil ki :)
sabah 9 da yeşil zeytin peynir kaynamış yumurta domoates biber va salatalık
Siz bu yorumlarla bana ik,nci kahvaltıyıda yaptırırsınız :)
iki yumurta ve salata...ve de kepeek ekmeği tek öğün...süper oluyor...
düzenli yaparım,evde ne varsa onu yerim ama özellikle kahve içmek güzel oluyor
Haftaici sadece kahve yanına tost veya sandvic. Oyle uzun uzun vakit ayıramıyorum 5-10dkda yapıyorum ama haftasonu omlet kesinlikle olmalı kahvaltıda. Birde domates severim.
Onun dısında zeytinyagı +kekik +limonda cok onemli.
Tam benlik kahvaltı ya süper :) Hazırlarsan ikinci kahvaltıyı da yaparım
Yok ben 2.yi yapamam :d Bide haftasonu çayda olmalı kahvaltıda kesinlikle. yazmayı unutmusum 3-4 bardak icerim :d
Çayın yanında limon olsun mu :) Bir iki damla süper gidiyor
Yok yani pek limon aramam. Karanfil severim cayın icinde :)
2 domates
1 salatalık
1 haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu kadar peynir
6 tane zeytin
1 bardak az şekerli çay
Süper sağol agabey.
krep üstüne değişik soslar
bazen de mısır gevreği
Bu kadar basit geçiştirmemekte fayda var! Kahvaltı dediğin .resimupload.org/upload/image.php?di=POJY şeklinde olmalı.
3 yumurta beyazi beyaz peynir zeytin findik ezmesi yanindada bir ekmek yanindada meyve suyu aradada kaşarli simitle çay tam bir vazgeçilmez
ımm simit peynir zeytin dometes ve cay... saat 10 30 suları.. tv karsısı... mmmm...
afiyet olsun.
sana ayıp ettim biraz k. bakma kardes dün işim cıktı geldim gittim karışık bisi oldu k. bakma
en güzel kahvaltı saati bence 10.00...ve kahvaltıda her şey olmalı.kahvaltıya değer her şey..
Evet afiyet olsun:)
menemen guzel oluyo :) ama her gun farkli bir kahvalti daha guzel
Menemen ve beyaz peynir süper ikili.
Yumurtaya bayılırım. Yumurtasız kahvaltı etmem sahanda şöyle, acıktım şimdi :)
Sadece cumartesi ve pazarlari kahvalti yapiyorum..
Diğer günleri yapmıyorsan çalışıyor musun yoksa alışkanlık mı
hepsi.ve en uygun kahvaltı erken kalkıp canın isteyerek yediğin zamandır
hafta içi arada bir kahvaltımı yaparım en uygun saat ise 9/10 arası
ben iş yerinde kahvaltı yapıyorum 8.30/9,00 saatleri arası simit, poğaça v.s gibi
Hımm anladım klasik işyeri kahvaltısı aslında mutfak olmalı iş yerinde :)
kahvaltı ile hiç aram yok sabahları iştahsızım bir iki lokma yer çıkarım evden.
Bence kesinlikle yanlış :(
Yumurta, peynir, zeytin, domates, fındık, badem ve süüüüüttt :D
domates salatalık peynir zeytin yumurta ve yanına çay saat olarak da 9-10 arası
Simit-Poğaça-Çay ... En Uygun kahvaltı zamanı acıktığım zaman bence :)
Her çeşit kahvaltılık olacak. Masada kuş sütü eksik olmayacak.
En uygun kahvaltı saati 07:00 / 08:00 arasıdır...
Açma simit favorimdir :))
kahvaltısız güne başlanmaz.
Kahve. Gerisiyle fazla ilgilenmiyorum.
Önce kahve sigara . Sonrasında kahvaltı.
Kahvaltı yapamıorum direk sigara kahve
Ölecen kardeş o ne ya
Kahvaltımı az önce yaptım.
Ne vardı kahvaltıda ?
sen iyisin anlasıyoruz senle bak :P kalanları kırıntıları ekmek arası yap bana yolla :)
Malesef 40 yılda 1 kahvaltı yapıyorum.
en önemliside sabah kahvaltısıymış oysa.
beyaz peynir simit çay :)
Ne bulursam işte
afiyet olsun.
Çiğ yumurta en önemlisi kaslarına güç veriyo..
kahvalti yapmam
Ciddi misiniz ?
Sadece çay mı içiyorsun :) Sen kaç kilosun ya
Poğaça ve Nescafe :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar