Adamlık nasıl bir şeydir? Nasıl adam olunur?

Göreceli bir kavram bana göre adamlık. Bence adamlık kendi hayatını kurmuş ayakları yere basan ama milyarlar kazanmasına gerek olmayan kişidir. Bir de kafa nereye biz oraya gibisinden yaşayanlar vardır mesela gelecek kaygısı olmayan hayati tiye alan..Hayatı tiye almak maçlara gitmek içki içmek adamlıkla kıyaslanamaz benim açımdan fakat belli bir yasa gelmiş bir ilişkisi olan erkeğin iki kişiyi düşünerek hayatına yön vermesi gerekmez mi?

Herşey belirsiz yarın ölecek miyiz şu an hayatımızdaki insanlar hep hayatımızda kalacak mı bilmiyoruz fakat insanın yine de bir hedefi olmaz mı?

18 yaşındayım yazın çalışıyorum kışın da okuyorum. Hiçbir maddi zorluğum olmamasına rağmen sırf kendi hayatımı kazanayım diye kimse için yapmıyorum bunu çevremdekilerin hayatıma söz hakkı azalsın ve kendimi daha iyi hissedeyim diye yapıyorum.

Peki neden bazı insanlar ben kendimi kasamam ilk iş neresi olursa girerim şu şöyle olursa bu böyle olur diye düşünmez? Dediğim gibi kimse kimsenin hayatında olacak mı olmayacak mı bilinmez ama insan kendi hayatını niye boşverir?
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaslar burdakı adamlık karakter olarak demıyorum hayat kazançları olarak dıyorum meslek olarak dıyorum yoksa meslegı olup serefsız olanları sormadım
Güncellemeler
+1 yıl
en iyisi soruyu daha derinleştireyim 24 25 yaşındasınız diyelim bi beraberliğiniz var hala baba parasıyla geçiniyosunuz hayatın inciğini cinciğini düşünemem diyosunuz ne yapmak istersem onu yaparım parası önemli değil meslek olarak diyosunuz böyle bir insan başta kendini adam sıfatına koymuyor benden adam olmaz diyor ve aslında belli etmesenizde sizi düşünmemesi ağrınıza gidiyo diye düşünüp yanıtlarsak yanlış anlaşılmalar olmaz
Adamlık nasıl bir şeydir? Nasıl adam olunur?