Saçlarımın yanları açılıyor. Saçlarım seyrek normalde hiç dökülme yok, çokta bakımlı aslında ama yanları açılıyor işte. Bunu engelleyebileceğimiz doğal yöntemler var mı acaba? Ya da önerebileceğiniz kremler ilaçlar vs.ler? Şimdiden teşekkürler..Saçlarımın yanları açılıyor
Saçlarımın yanları açılıyor, bir çözümünüz var mı?
Saç dökülmesi biz erkeklerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor :) Çok şükür ben yoğun bir dökülme yaşamadım ama çevremde yaşayanlar var. Geneli aslında genlerden gelen bir durum oluyor. Yani ailesinde saç açılması olanların da genç yaşta saç dökülmesiyle, açılmalarla karşılaşması muhtemel.
Saçların yanlardan açılması neden olur?
Yoğun dökülme sonrası saçların ortaları açılabileceği gibi, yanları da açılabiliyor. Saçlarımın yanları seyreldi diyenler için sebeplerini de aktarayım: Sağlıklı saçlar günde ortalama 100-150 tel arasında dökülüyor ve bu uzmanlar tarafından normal karşılanan bir durum. Saç dökülmesinin başlıca nedenleri yanlış beslenme, fazla stres yapma, genetik durumlar ve hormonlardan kaynaklanmaktadır.
Saçlarımın yanları açılıyor diyorsan çözüm kaynağı bulmakta saklı!
Saç dökülmesinin ilerlemesini önlemek için öncelikle altta yatan sebep bulunmalı ve sonrasında tedavi edilmelidir. Bu şekilde saç dökülmesinin önüne kolayca geçilebilir. Özellikle yanlış beslenmeden, vitamin eksikliğinden kaynaklanan saç dökülmeleri sağlıklı beslenme ve doğru vitamin takviyeleri sayesinde kısa süre içerisinde kontrol altına alınabiliyor. Yani bir uzmana görünmenizde fayda var.
Yanlardan açılan saçlar için çözüm nedir?
Yanlardan açılan saçlar için çözüm
Öncelikle dökülme karşıtı saç bakım ürünleri kullanmanızı öneririm. Saç dökülmelerinin büyük bir kısmı dökülme karşıtı saç bakım ürünleri sayesinde kontrol altına alınabiliyor. Sağlıklı beslenmeye ve düzenli olarak doktor kontrolü altında olmanızda da fayda vardır. Genetik dökülmelerin önüne geçmek zor olabiliyor fakat saç ekimi gibi gelişmiş yöntemlerle kaybedilen saçlara geri kavuşmak mümkün hale geliyor.
3 Bardak su içerisine 2 tatlı kaşığı sarmaşık ve 2 tatlı kaşığı lavanta yağı koyuyoruz. Suyu 4-5 saat bekletiyoruz ve durulama suyu olarak kullanıyoruz. Saçlarınıza dökerken masaj hareketleriyle desteklerseniz kan dolaşımını hızlandırmaya destek vermiş olursunuz.
saçlarını hergün şampuanla yıkama 2 güne 1 yıka ve bol suyla durula hergün şampuanlarsan derideki yag kaybolur ve saçın beslenmesini engeller, sana tavsiyen öyle dursun diye çok şey deneme , etrafımda gördügüm kadarıyla deneyenler kel kalma riskiyle karşı karşıya kaldı, o dökülecekse dökülür sen napsan boş, ama bir sürü şey deneyip saça zarar verip süreci hızlandırma bence
Abi yanlış anlamada sperm sür diyenler var cidden. Bende aynı dertten muzdaribim. Lâkin bununla yaşamayı öğrenmen gerek. Siktir et. Sen böyle kendinsin. ;)
Badem yagı dokulen yere dahı ıyı gelıyormus dıye duydum banyodan once bıraz beklet yesın sonra yıka bırde kuzenım soylemıstı yılan yagıda ıyı gelıyormus sanırım sen yınede aktarlara bı sor dayımın sacları dokuluyordu arap sabunu kullanmıstı bırde bıldıgım çam terebenti diye bısey var eczaneden alıp şampuana karıstıyorsun sacını yıkıyorsun o kadar.
İnşaALLAH çok iyi gelir sıkma canını sacında bır sorun gorunmuyor sana tavsıyem badem yagıyla bırlıkte yılan yagıda kullan ama aktara gıt oyle al bı yıkamada bırını otekınde bırnı kullanırsın bak kız kardesıme cam terebentını saglık ocagındakı dotor sanpuanına bır mıktar karıstırsın dıye vermıstı onuda gıdıp saglık ocagına sor ama hepsını aktara ve doktora sorarak yap
Bol bol suyla yıkıyorum akşam sabah hiç dökülme yok, ama yanlarım açılıyor babamında öyle saçları var ama yanları açık genetikden mi oluyor acaba anlamdım .
En İyi Cevaplar