'' Her şeyi kadının üstüne bindirme'' psikolojisine karşı çıktığını anlarsınız
Kadın alttan almalı mı?
'' Her şeyi kadının üstüne bindirme'' psikolojisine karşı çıktığını anlarsınız
Aslında bunlar evli olmayan kişilerin ürettiği anlam karmaşaları. Evlilikte bu kadar hesap kitap yok ki gelişine yaşıyorsun plansız zaten güzel olanda bu. Bütün bu hesaplar evlenene kadar. Sen ben diye birşey kalmıyor bazen sen alıyorsun bazense karşı taraf. Ama türk toplumunda kadının gönlü herzaman alınır bizde. Kadinlar alttan almalıya gelince aslında biraz hak veriyorum erkegin fıtratı gereği biraz daha egoistdir. Onu ona hak vererek ya da istedigini yapıp onu mutlu edebilirsin bence mutlu olsun iste fena mı eşin sonuçta canından öte. Tabi bu bir hastaliga dönüşmemeli hersey dozunda olmalı.
Alttan alma tek taraflı bir durum değil. Bu iki taraflı yapılması gereken birşey hep alttan alan taraf olmak hiçbir zaman iyi değil. Ama yeri geldiğinde alttan almayı bileceksin.
Evet bende onu diyorum işte sadece kadına yüklenmemeli iki taraflı olmalı. Yeri geldiğinde iki tarafta alttan almayı bilmeli. Zaten kadın erkeğin emanetidir herşeyi alttan alması gerekmez. Yeri geldiğinde erkeğe karşı hayır demeli. Yoksa erkek egemen bir toplumda kadının sesi duyulmaz.
duruma göre değişir ama genelde almalı bence
hayır hep kadın almasın erkekler bizden daha fazla alttan almalı ama duruma göre kadında almalı
bence evliyseniz karşılıklı çekmek değil anlayış olmalı duruma nasıl baktığın olayları yönlendirir
Cevap
24Cevap
Ya senin sinirli olduğun zamanlar olur onun sinirli olduğu zamanlar bu zamanlarda birbirinizi idare etmeniz gerekir inatlaşma üstüne gitme falan daha kötü sonuçlar doğurur
Ben tersi bir şey söylemedim ki ben de eşitlikten yanayım
İlla işi inada ve kibre bindirmek ancak geçimsizliğe ve anlaşmazlığa neden olur. Herşeyi alttan al demiyorum da, herşey bir ego yarışına döndüğünde de olmuyor
kadın alttan alırsa her zaman ezilir. sonra dışarıya elinde tespihle dolaşan gav*tlar dolaşır durur , kendini br bok yaptığı sanan ga*atlar
Sen hiç sinirlenmiyor musun
Senin idare edilmesi gereken tarafların yok mu
Sen dört dörtlük müsün
Erkekte idare edecek kız da
Siz erkek görmemişsiniz be valla görmemişsiniz
Asıl sen benim yorumu mu okumamışsın
Bak orada ne yazıyor iyi oku
Erkekte kadın da idare edecek diyor
Sana bişey söyleyim mi
Sen gerçekten severek evlen azına mıçsa gıkını çıkaramazsın
Ama size mantık evliliği lazım yani para lazım
Mantık evliliğinin yolu paradan geçer
Önce ki yorumu da tekrar oku
Bu kafayla da sen ya evde kalırsın ya da iki gün sonra kocan babanın evine geri yollar seni
Çünkü Senin niyetin anlaşmak değil üste çıkmak üstün olmak
Evlenirsen ne demek istediğimi çok iyi anlarsın
Ben biz üstün mü olalım dedim
Ve şundan emin ol asıl idare eden erkektir erkek
Sizi derdiniz hiç bitmiyor ki hepsini çeken erkektir
Müslüman isen bilmen gerekir
Kocanı memnun edemezsen cennete giremezsin
Bu konuyu araştır eğer bilgin yoksa
:) tamam kızım tamam
Erkekler ne yaptıysa kız hala acısını unutamamış
Kızım senin büyük kuyruk acın var herkese aynı şeyleri soylemissin
Asıl öfke kusan da sensin
Sebebi de kuyruk acısı
Ama evlendiğin zaman işler düşündüğün gibi yürümeyecek
Çünkü seninle kimse anlasamaz hatta senin kız arkadaşın bile yoktur
Seninle kimse arkadaş olmak istemez
Sen milleti sevgilisinden hatta kocasından bile ayırırsın
Fitne fesat yapan teyzeler gibisin
Ay erkeklerin Allah belasını versin ay erkekler şöyle erkekler böyle ay bu erkekler döver seni
Aynı fitneci koca karilar gibisin :)
Ben hiçbir kızla ilgili böyle salakca sorular sormadım
Sorduğun sorudan belli yaptığın yorumlardan da belli kimin ön yargılı olduğu
Kuyruk acını unut artık çünkü her erkek aynı değildir hayallerinde ki erkek profili çok yanlış
Bu sana zarar verir başka kimseye vermez e tabi bir de evlendiğin adama
Kızım mutlu olmayı hayal mutlu olmayı
Şu düşündüğün şeylere bak
Sen böyle mutlu olacağını mı sanıyorsun
Ve çok merak ediyorum çocuk musun sen
Bak güzelim farkindaysan hatta yorumları tekrar oku ben sana hep normal konuşuyorum sen öfke saçıyorsun diyorsun
Sana birisi çok kötü şeyler yapmış orası apaçık belli
Artık erkeklerin hepsinin art niyetli sinirli öfkeli kas katı olduğunu düşünür olmuşsun
Ama ınan ki düşündüğün gibi değil
Evlilik ne demek biliyor musun
Ne sevgi ne de aşk demek değil çünkü onlar zamanla bitiyor
Evlilik anlaşmak demektir
Her insanın eşek saati olur bazen çok neşeli olur bazen sinirli olur bak erkeklerden bahsetmiyorum her insandan bahsediyorum kadından da erkekten de
Eşek saatlerin de sen kocanı kocan da seni idare etmek zorunda
Erkekler sinirleniyor da siz kızlar sinirlenmiyor musunuz
Ev isleriydi yemekti çocuktu kadınlar daha çok sinirli olurlar bunu evlenince daha iyi anlayacaksın
Yarın öbür gün evlendiğin de ailen yanında olmayacak sadece kocan olacak
Ve hayat bu hastalık var ölüm var
Allah korusun hasta olsan yanında kocan olacak seni hastaneye kocan götürecek
Allah gecinden versin ailen gün gelecek bu dünyadan göçüp gidecek yine yanında kocan kalacak
O sebeple evleneceğin zaman bu zihniyetle evlenme oraya anlaşmak için git ınan ki sen karlı çıkarsın ve gerçekten mutlu olursun
Naçizane tavsiyelerim
İster alırsın ister almazsin sen bilirsin
Ben sadece fikirlerimi söyledim
Ama unutma kocan senin ailen olacak ve aile demek herşey demek
o eskidenmiş... son alttan alan kadınlar çankkalede şehit oldular :) yeni nesil aslla atta kalmıyor... sekste bile :)
Evet erkek herhangi bir konudan dolayı öfkelemdiğinde kadın alttan almalı. Fakat aynı durum kadında olduğunda erkekte alttan alma dirayetinde olmalı
Eşler yerine göre birbirini alttan almalı sadece bir taraf değil yani
Her iki taraf da alttan almayı bilmeli. Değilse o iş yürümüyor. Her insan sinirlenir bağırır çağırır. Kadını erkeği yok bunun. Uzlaşmayı bilmeli insan. Erkek de kadın da gerekirse alttan almalı. Bağırıp çağıran da özür dilemesini bilmeli.
Yani sen hiç bağırıp çağırmıyorsun? Burda bağırıp çağırmak dediğim de öküz gibi değil, ses tonunun değişmesi gibi yani.
Evet iki tarafta karakter bakımından kendini geliştirmiş ve hoş görülü olmalı 👌
O diğer davarcıkları altdan alırsanız onlarda gün geçtikçe daha fazla tepenizi çıkar ve sonra ben ne yaptım dersiniz
sanada mehaba kafasını kullanan kız 😅
Ricalar xd
Sonuçta insan yani baya erkek farketmez yerine göre bence.
kadın dediğin alttan alcak erkek her zaman baskın gelir erkek bir adım önde olucak kadın kadınlığını bilicek erkek erkekliğini bu iş böyledir
Haklısın ama alttan alınacak durum var alınmayacak durumlar var. Bunu çok iyi analiz etmek gerekir.
Almasın ama alsın tabi ama almamalı ama karşı gelmemeli
kadın erkek farketmez herkes yerine göre alttan almalı
evliliyi yürütmek isterseniz
kızgınlık halinde birileri haklı olsada alttan almasını bilmeli
kız erkek farketmez
Kadın erkek esittir dinen altan alma
Bence haklisin yeri gelince alttan alinir anca
arada da üstte de kalmalı hep altta olmaz :D
Duygularimin tercumanisin
Iki kiside alttan almali
katılmıyorumm erkek de alacak alttan kadın da
raconu neyse onu yapmalı ,
tabiki alttan almalı :D
üstten alsın o zaman banane alsın da nasıl alırsa alsın :D
siz ağzınızı toplayın! ne demek istiyosunuz?
Karşılıklı
Karsilikli olmali
Tesekkurler :)
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar