Aşık olmadığınız ama çok iyi anlaştığınız biriyle evlenir miydiniz?
Sevgi veya aşk sonradan oluşur mu? Veya istek . Mantık evliliği yapan var mı?
Sevgi veya aşk sonradan oluşur mu? Veya istek . Mantık evliliği yapan var mı?
aşık olmanın tarifi ne bilim tarafından ne de sevgi üzerine uzmanlaşmış kişiler tarafından ne olduğu kanıtlanmış bir durum değildir. bana göre aşk; fiziksel beğeninin biyolojik tepkileri tetiklemesi ile ortaya çıkan geçici, tekrarlayıcı bir hisler bütünüdür. bu mantığa göre ise aşık olmak için her an beğenmek gerekmez karşıdakini.
sevgi için aşka gerek olduğunu düşünüyorum, bir beğeni olmalı ki sevgi tetiklensin, bir insan çok iyi diye sevilmez, bir insanın belli kriterdeki özellikleri beğenilirse kişi tarafından sevgi açığa çıkar.
değer verilen her şeyin altında sevgi vardır, eğer değer hak eden bir varlık varsa karşı tarafta, sevgiyi kazanmış demektir.
evlilik asla sadece mantığa dayalı olmaması gereken bir durumdur. değerler, beğeniler ve bunlara bağlı sevgiler varsa evlilik olabilir, sonra da evlendiğin kişiye aşık olabilirsin, seni kendine aşık edecek hamleleri daha sonra görme durumun söz konusu olabilir. çünkü benim mantığımda aşk, dönemsel, tekrarlayabilen beğeniler üzerine kuruludur.
o yüzden öncelikle evleneceğin kişiye verdiğin değerlerin sebebini gözden geçir, sonra içindeki sevginin nelere dayalı olduğuna bir bak... ondan sonra da seni ona aşık edebilecek beğeninin neler olabileceğine daha dikkatli bak. zaten ilk ikisini pozitif anlamda geçerse karşındaki, üçüncü ve en önemlisi olan aşk konusunu da bir şekilde sana verecektir.
vaauw. Gercekten cok etkileyici bir yorum olmus. Cok tesekkur ederim.
Sevgi kişi, olay, hayvan, yer, bitki, durum ya da nesnelere karşı hissedilen yakınlığı ifade edebilmek için kullanılan bir kavramdır. Psikolojik yönden sevgiyi açıklayabilmek oldukça güç olmakla birlikte söylenebileceklerin oldukça fazla olması da ayrı bir zorluktur. Sevgi kavramının yarattığı etkiyi anlamlandırabilmek için her bireyin farklı bakış açısına sahip olduğunu göz önünde bulundurarak bir o kadarda farklı tanımın yapılabileceğini anlamamız açısından önemlidir.örnek olarak leon filmin de jean reno ve natalıa portman,ın arasında alevlenen aşkın elişim süreçlerini ele alırsak sevgi paylaşımla doğar bana göre dostum.
evlenirsin de aşk duymadığın bir adam olarak kalır o. seversin de ama aşık olamazsın. çok ince istisnalar hariç. ben birine öyle 2 sene aşık olmayı denedim olmadı, o da yıprandı ben de.
mantık evlilkiği değilde yani iyi anlaşamla sonradan aşık olabilirler ihtimal çok yükksek iyi anlaşıyorlarsa neden evlenmesinler ki sevgi sornadan olur zaten :)
Cevap
16Cevap
Evlenirdim açıkcası. Gerçek aşkı bulan insanları bir gözlemleyin onlar ki dünya hayatına düşkün olmayan insanlar işte bu yüzden onlar buluyorlar bizler ise bulamayız. Gelecek için o kadar çok dertleniyoruz ki bizlere bahşedilmiş en saf duyguya sahip olamıyoruz.
daha onceden aski yasadim, sanirim ikinci kez olamaz. sevebilir miyim ister miyim diye dusunuyorum
aşk değilde çok iyi anlaştığın ama ilk zamanlarda aklının ucuna gelmeyen birini sevmeye tanıdıkça hoşlanmaya başlıyorsun bu bir bakıma daha iyi :)
:) evet . bu da fena degilmis diye dusunuyorum ahahaha
ben aşkta kaybettim mantıklı düşündum ve daha iyi olacağının kanaatindeyim. aşk nasılsa bir gn biterdi.. annemde babamla aşk evliliği yapmış aha sonuc ortada bakın bana...
kafa dengi insanı bulunca ve çok yakından tanıyınca daha önce neden farketmedim diyorsunuz..Aşk hemde şehvet ve istek oluşuyor...sevişmekten çok zevk alıyorsunuz...
sevginin sonradan oluştuğuna dair bir kanıt yok elimizde.hatta bununla ilgili oxford üniversitesinde şöyle bir deney yapılmış.100 kişiden en mutlu anlarında kan alıp oda sıcaklığında tutarak saba tümerin kahkahasına maruz bırakmışlar.sonuç sıfır.
belki bağlılık oluşur da aşk zor. mantık evliliği yapcağına hemcinsinle eve çık daha iyi. yani okadar sıkılıyorsan. aşk yoksa evlenmenin bir anlamı yok bence para veya seks için ozaman.
Aşk zaten gelip geçici bişi Balımm aşık olmasam da çook iyi anlaştğım biriyle evlenirdim tabi..
Bazen ilk görüşte bilirsin, o insan senin kaderindir. Bazen bir ömür ararsın… Bulunmaz.
hoşlandığım bişe yoksa dışın da , içine bakıp evlenmem .
Evlilik yapmadım , fakat biraz eskilere dönersek ne bileyim görucu üsülü ince duşunursen belki bir mantık çıkartırsın ..
şimdi dinle :D Stocholm sendromu denen birşey var :) Olur belki ... :)
30 yasımdan sonra öyle düsünebilirim. simdilik ask forever.
sevgi sonradan olur,aşk sonradan biter
Ask bitiyor ama sevgi olusuyor mu bilgim yok. Umarim olusur :)
olmaz..alışkanlık olur insanda buda sana seviyormuşsun gibi gelir..zaten alışmak sevmekten daha zordur
evet iyi anlaştıgım biri ile evlenirim
sevgi zaten sonradan oluşan bişeydir.
asla aşk olmazsa olmaz
olur aslında hadi evlenlim ilerde aşık oluruz biz
çok zor ...
bilmem belki olur
sevgi sevgidir...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar