Köpek almak istiyorum. Ailemi, en başta annemi nasıl ikna edebilirim? :)
Cevabın nedir?
+1 yılyaşın 20 gorunuyor.
En basit hesapla bir kopegin omru ortalama 12-14 yıl civari.
Bugün aldıgın kopegi en az 34 yaşına kadar beslemen gerekiyor.
Yok eger kopek alıp 6 ay sonra da sıkılıp "verdik birine" diyeceksen zavallaı hayvanın günahına girme. Kendi hevesin icin bir canlıyı duygusal olarak kendine baglayıp sonra baskalarına ya da sokaga terketme.
Kusura bakma seni tanımıyorum ama cevremde yüzlerce böyle olay yaşandı. heveslenip kopek alirlar. sonra bakarlar ki kopek bakmak o kadar kolay degilmis. Yorulurlar ve atarlar.
Bir kere yavru bir kopek 4-5 ay boyunca evde gazeteye cis kaka yapar. sokaga alısana kadar baya bir pislik ve eziyet cekersiniz. Ailenin bunu kabul etmemesi cok dogal.
Tamam diyelim ki dayandınız ve tuvalet egitimini tamamladı. Cisini tutuyor, Simdi de günde 2 kez dısarı cıkartman gerekecek en az 45 dk her seferinde dolasmaya gezmeye hakkı var kopegin. Bunu yapabilecek misin 15 yil boyunca her gün?
Sonra bir yere gitmeniz gerekecek. Tatil, vs. Kopegi bırakacak yer yok tabi. Ucaga , otobüse falan kopek almıyorlar biliyorsun ki. Kopek ciftliklerinde günlügü 40 lira falan konaklıyor kopekler. Ciddi masraf ve problem yani.
Ardından kopek dedigin hayvan, en tüysüzü bile evin her tarafını tüy yapar. tüy dokmuyor diyenlere inanma elektrikli supurgenin toz torbasından bir kopek kadar tüy cıkabiliyor süpurunce.
Ayrıca evde kopek besleme konusunda apartmandakiler cok uyuz olabiliyorlar. sürekli komsularla kavga sikayet. Hele ki havlayan bir cinsse, olaylar mahkemelere kadar uzanabiliyor.
Ayrıca kopegin ciddi masrafları var. Yılda 3 tane aşısı var, ayda bir iç parazit ilacı ve 2 ayda bir dış parazit damlası. Ciddi masraf. bir de iyi kopek maması kullanırsan 15 kiosu 150 lira falan.
Oyle ev yemegiyle falan beslenmez, ishal olur vs. İlla mama masrafınız olacak.
Şimdi bunca eziyetle sırasıyla rastlasıp sonra da sana sahip olarak aşkla baglanan o hayvandan kurtulmaya karar verirseniz, ki genelde oyle oluyor, onun gunahını tasiyabilir misin bilemem. Sahibine alısan bir kopegi istersen saraylara gonder farketmez, ayrılıktan dolayı büyük acı duyar. Dilersen Hackiko diye bir film var izle ve otur agla.
Bence iyi düsün ve gercekci ol. saka degil kopek almak. Dilersen kedi al ama kopege yazık etme ne olursun. Gecici heveslerimiz icin hayvanlara büyük zararlar veriyoruz.85 Yorumla- +1 yıl
o senin büyüklüğün üstad
- +1 yıl
Bizimkiler için masrafı önemli değil verirler ama bakamam diye almıyorlar ama ben çok istiyorum ben bakarım ama annemler
guvenmiyo - +1 yıl
@yagizcakar bence sen de kendine guvenme. masraf degil konu... sürekli 15 yıl her gün cise cıkarmak hastalandıgında ilgilenmek , kustugunda temizlemek, tüyleri yüzünden artık siyah giyememek vs. vs. vs vs... zor işler bunlar. sıkılıp atarsan hayvana yazık cok uzulur cunkü.
En İyi Cevaplar
- Evcil Hayvanlar konusunda 435 cevap paylaştı.
u +1 yılKöpek büyük sorumluluk ister. Geçici hevesle bir köpek almak, en başta zavallı hayvan için eziyet olacaktır. Köpek almak için en önemli şart hayatın bir düzene girmiş olmasıdır. Yani diyelim ki bir yavru aldın, üniversiteyi kazandın ve okul için gittiğinde onu yanında götüremedin. Bu durumda ne olacak? Köpek büyük sorumluluk ister. Zamanından önemli bir bölümünü ona adaman gerekecektir. Bunda kararlı isen ve köpek sahibi olmak ve ona iyi bakabilmek adına fedakarlık yapabileceksen öncelikle kararlı ve istekli olduğunu annene göstermelisin.
Ben köpekleri çok sevmeme rağmen, evde besleme fikrine şimdiye kadar hiç sıcak bakmadım. Annen eğer titizlik dolayısıyla bu fikre karşı çıkıyorsa, onu ikna etmen çok zor olacaktır. Onu ikna etmek için neden istemediğini bilmen gerekli. Öyle damdan inme, ona haber vermeden bir yavru alırsan, olan zavallı hayvana olacaktır ve bu gereksiz hareket yavrunun evden gitmesi ile sonuçlanacaktır.
Annen neden karşı çıkıyor? Karşı çıkma sebeplerine göre yorum yapmak daha isabetli olacaktır.26 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum sorumluluk istiyor. ben evimde besliyorum cok da seviyorum ama kimseye tavsiye etmiyorum. herkes benim gibi gozu kara degil 15 yıl boyunca bakacak kadar :)
- +1 yıl
Hele ev içerisinde beslemek çok daha büyük bir sorumluluk. :)
- +1 yıl
ben iki yıldır çalışıyorum halada çalışıyorum ikna etmek için bakamicamı düşünüyo ablam ve abim bile istiyo ben bide bina köpeği istiyoruz bide hiç anlamıyolar bizi
- +1 yıl
@petarkadaşım sana tavsiyem binaya uygun pomeranian boo yu tavsiye ederim bende ailemi kaç yıldır ikna etmeye çalışıyorum ama bunda ikna olucaklar gibi :)
- +1 yıl
@petarkadaşım aynenn kardeşim ablamla bende senelerdir yalavarıyoruz bir kere babamı ikna etmiştik ama annem istemiyordu oyüzden ben üniversiteyi bitirmeye son 1 yıl kadı bittiğinde ayrı eve çıkıcam ve orda köpek besleyeceğim senin de maddi durumun yeterliyse ayrı eve çıkıp besleyebilirsin
- +1 yıl
@Nisaa4 inşallah olurlar ikna hayırlısı kardeşim
+1 yılHer sabah kalkip o kopegi gezdireceksin, temizligini yapacaksin, tuylerini tarayacaksin, yemegini suyunu vereceksin,kaplari temizleyecaksin, kulubesi varsa onu temizleyeceksin, saga sola dokulen killari toplayacaksin, ortaligi darman peran ettiginde, sacma bir yere cis kaka yaptiginda bunlari temizleyeceksin, senin icin onemli olan biseyleri paraladiginda sinirlenmeyeceksin, banyosunu yapacaksin,veterinere gotureceksin surekli, gidip kopek icin mamaydi, tasmaydi, ilacti bunlarin hepsinin pesinde kosacaksin, egitimiyle ugrasacaksin, hasta oldugunca bakacaksin, tras ettireceksin vs.. ve surekli bunlari yapacaksin. 1gun, 1 hafta, 1 ay degil , hayvaninin butun omru boyunca.Ve ailen de bunlara katlanacak, hatta komsularin da gurultuye katlanacak.Tatillerinde , seyahatlerde veya sana bir sey oldugunda kopeginle ilgilenecek birileri olmali.
Bunlari soyluyorum cunku cogu insan hevesini aldiginda sikiliyor ve bir suru hayvan barinaklarda su anda. Yasayanlar tabi ki..
Bunlari gercekten yapabilirsin. Ama kendinden emin olman lazim.Anneni bunlari yapacagina ikna edersen ve yaparsan eminim ki hayir demez.53 Yorumla- +1 yıl
aynısını yazmısız. akıllar bir ben ne yapayim
:) - +1 yıl
Kopegi olan biliyor cunku ne demek oldugunu. Iki gunluk hevesi olan cocuklarin aslinda hayvanlara eziyet ettiklerinin farkinda degiller.Sadece sevip oksamak olmadigini anliyorsun zamanla meselenin. Ben barinaklardaki hayvanlari gordukce deliriyorum. Neymis efendim alerjileri cikmis, kulliyen yalan, neymis efendim cocuk yapmislar, uygun degilmis...Bilmiyor muydunuz o kopegin de bir hayati oldugunu.Neymis isleri yogunmus vakit ayiramiyorlarmis, zavalli kopekler sana baglanirken cv isteyemediler..
Evcil Hayvanlar konusunda 352 cevap paylaştı. sorumluluk alabileceğine ikna etmen gerek bence. tabii burada aslında ailenin evde hayvan beslemeyi kabul edebileceği, sadece senin geçici bir heves içinde olduğunu düşündüğü için isteğini reddettiği ihtimalinden bahsediyorum. yok eğer hayvanları sevmiyorsa - özellikle annen- kendi evin olana kadar sabret, sakın eve bir köpecik getirip emri vaki yapmaya da çalışma. çünkü ailen kararından vazgeçmezse olan ortada kalan küçücük yavruya olur.
11 Yorumla- +1 yıl
aklı selim insan belli oluyor işte...
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
15Cevap
+1 yılannen evde değilken yavru bir köpek al ve eve getir. yavru köpekler sever milletin paçasını çekiştirmeyi. şahsen bir kedi sahibi olarak beni bile ikna etti yani gerçi ben normalde de severim köpekleri ama o an hemen almayı düşünmüştüm :D param yetmediği için alamadım. o derece.
annenin paçasına asılsın, kovalasın, çekiştirsin. yani duygu sömürüsü yapsın :D kanımca ikna olur. kedi aldırmak istiyorsan yine aynı şekilde ama kedi için şöyle yaparsın yavru kediyi annenin odasına bırakırsın o zaten sever sıcak yerde yatmayı gider yorganın üzerine kurulur. annen de farkettikten sonra ki umarım farkeder yoksa hayvanı ezer :D eminim ikna olur.10 YorumlaTuvaleti için pet var 2-3 kere tuvaletini yaptıktan sonra atıp yenisini seriyorsun. mama fiyatları baya pahalı ve kaliteli mana kullanmak gerek cinsine ve yaşına uygun olması gerek ve kaliteli mama baya pahalı ayda 1500-2000 TL mama ya koyacaksın ilgi göstermen gerek oyun oyna eğitim ver sevgini göster çok fazla yalnız bırakma 10 saati geçmesin tasma, mama kabı, oyuncak , şampuan, diş macunu, diş fırçası, tarak, yatak yatakları köpeğin boyutuna göre değişir fiyatı , tuvalet pedi, tuvalet eğitimi için sprey vb. Bir sürü eşya alman gerek. mama da var aşıları çok pahalı 150-200-300-400 TL değişiyor aşıya göre bunlar sadece bir kısmı daha birsürü şey var
00 Yorumlaönce şeker bi köpek resmi bul, örnek
( link )
sonra bunu annene göster bi yandan da ne kadar tatlı ve şirin olduğunu bakımının bütün gereklerini aksatmadan yapacağını falan soyle arkaplanda. iyice bilinçaltına işlesin :)
sonra köpek almak için annene izin verebilirsin00 Yorumlaanneni ikna edemessin mümkün değil köpeği herkesten habersiz yağmurlu veya soğuk bir günde getir biraz akıllı olanını seç ve köpeğin akıllı olduğunu kanıtla köpeğin akıllı haraketlerine herkes tav olur unutma =)sevimli bişey olsun benim ki pitbulldu çok savaştım ama olmadı =)inş senin ki olur
17 Yorumla- +1 yıl
pitbul istedim annem kovaladı başka köpek cinsi diyorum olmazz dediler bıktım artık ta
:( almıyolar - +1 yıl
- +1 yıl
@bensensizim123 bence onların haberi olmadan boo al senden çok onu severler
- +1 yıl
bbenim 2köpeğim var hepsıde abımın ablamın benım yokyavru bir köpek istiyorum napmalıyım
- +1 yıl
@petarkadaşım boo cinsinin sanırım ne kadar pahalı olduğundan haberin yok sanırım fhrdj. Normal bir öğrencinin yani üniversitelinin alabileceği bir köpek değil ama zenginseniz sıkıntı yok.
- +1 yıl
@petarkadaşım sence boo o kadar ucuz mu
- +1 yıl
@petarkadaşım @petarkadaşım booları 5000 tlden aşağıya vermezler kimseye asla bir hayvanı parayla satın alacak kadar vicdansız olmam ama onu sen bilirsin:/
+1 yılBence İlk Önce annen ve babanın senin böyle bir sorumluluğu kaldırabileceğini düşünmeleri lazım. bu arada hazır yazmışken belirtim 2 aylık golden yavru sahiblendiriyorum. eğer gerçekten bakabileceğine inanan arkadaşlar varsa arasınlar;
0542 286 46 00
gerçekten isteyen arkadaşlar arasın lütfen!11 Yorumla
+1 yılbende 3 yıla yakındır köpek istiyorum ama almıyorlar boşu boşuna ailenize almazsanız evden kaçarım sizle konuşmam falan diye boş işlere kalkışmayın ben 3 yıl boyunca dedim almadılar hala daha istiyorum kısacası başınızda sizin her türlü şeyinize katlanacak aileniz varsa istediğiniz an alırlar zaten ama yok çok pislik yapar korkuyorum tikim var falan diyolarsa baştan vazgeçin olmicak hayeller kurmayın bu söyledikleri sadece almamak için uydurduları şeyler
00 YorumlaHiçbiri ise yaramaz ( tas kalpli ise anneniz ) ben anneme bir yabancı atasösü olan "beni seven köpeğime katlanır" sözünü söyleyip beni seviyosan köpegime katlan dedim oda köpeğine katlanabilecek kadar sevmiyorum dedi evden gittim açtım bide çağırdılar gel yemekte konuşalım dediler yedim yemeği yerken unutmusum böle bitti olay sizde deneyin
01 Yorumlaköpeğin yararlarını filan göster ne kadar istediğini anlat ağla yalvar yakar söz ver yürüyüşleri temizlikleri filan üstlenceğin adına
04 Yorumlabenim annemle tanıştıralım annem 2 tane canavar gibi köpek bakıyor...ikna eder...
13 Yorumla- +1 yıl
a numarasını versene benimkiyle bir görüşsünler dfkjşsdjgsş cidden çok güzel olurdu benimkide öyle olsa amağ
bende senin durumundayım şuan bende ikna edemiyorum bir türlü hiç hayvan sevgileri yok sinir oluyorum:(:(
35 Yorumla- +1 yıl
benim yazımı okur musun burada verdigim cevabı lütfen...
- +1 yıl
biz ablamla almak istiyoruz ama genede istemiyorlar ablam çalışıyo ablam eşyaları ve köpeği alır bende temizliğiyle ilgilenir eğitirim bide gezdiririm ama diyorum hatta abim bile istiyoama yinede almıyolar ağbim bile yardım eder bence bunu bile anlamıyorlar gene birşey denicem ama genede anlamazlar kızarlar üst kattaki komsumun bile köpeği var ama genede izin vermiyolar 2 yıldır ikna etmeye çalışıyorum
- +1 yıl
@petarkadaşım Kendi hayatını kurunca kopek sahibi olman cok daha yararlı olur. Belli ki ailendeki insanlar kopek canlısı degil. Durum buysa, kendi evini kurdugun zaman alırsın güzel bir yavru, omrü boyunca onunla dünyanın en guzel sevgisini yasarsın. Fakat su an zamanı degil diye anliyorum anlattıklarından. Kopek canlısı ve sevdalisi bir ailen yokken, onları ısrarla ikna etmek bir işe yaramaz. Zira ikna etsen bile, eve o kopek yavrusu gelince, kaka kokusu, tüy, vs vs. 3 ay bile sabredemeyecekleri olaylar olacak onlar icin. Ve kopegi birilerine vermek zorunda kalacaksınız. Alma bence simdilik. İleride her seyini halledince kendi evine alırsın. Sabırsızlıgını ve kopek sevgini cok iyi anliyorum. Yapacak bir sey yok. Bazen durumları kabul etmek lazım.
ben de köpek istiyorum ama almıyolar 15 yaşındayım dayımın rotwaillerine bakiyorum arda sırada ama eve köpek almama izin vermiyolar masraflarını karşılıyıcak gücümüz de var ama nasıl ikna edicegimi bilmiyorum :'(
10 Yorumlaonlarında biraz olsa hassasiyet duyması lazım anlatmalısın onların düşüncelerinide dinleyip öyle karar vermelisin.
00 YorumlaEv temizliğini üstlenerek basayabilirsin daha sonra da bakımı ve masraflarını :)::)
14 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 339 cevap paylaştı. köpek alıp napcan bide onlamı uğraşcan tavsiye etmiyorum seni annene söylicem almamasını önericem :)
13 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle:)
- +1 yıl
benim tane var bakımı cok kolay ve masrafsız 3. ıstıyorum almıyolar doberman ıstıyorum yavrusunu ne kadarr saldırgan olabilirki
- +1 yıl
annesini arayacaksın? bu arada insanların hevesini kırdığını belirtmek istedim :/
arabaya benziyor bu köpek işi hastalığı var sağlığı var aşısı var maması var... poffff...
20 YorumlaBen Marquisdesade ismimhakan diyen kişilerinin yorumunu okudum çocuğum ama hayla istiyorum bakmak bütün sorumluluklarını alırım ama annem izin vermiyor ikna etcem alcam😊
00 Yorumla
+1 yılben de çok istiyorum ama ikna edemiyorum ikna olursa bana da söyle :)
03 Yorumla- +1 yıl
buraya yazdıgım yanıtı oku lütfen...cok onemli
- +1 yıl
sevgi anlamında ve maddi olarak bir sıkıntı olmayacak ,zaten ona ömrünün sonun kadar bakamayacak olsam kesinlikle almam ,hayvanlar süs değiller onlar da canlı ,gerçekten kendime çok güveniyorum bu konuda ama sanırım kendi hayatım ve evim olana kadar bu fikri erteleyeceğim
- +1 yıl
Ah dostum. Ben de senin gibi bir durumdayim.. gel beraber eve cikalim :D
+1 yılEdemezsin :) kardesimde istiyo ama ben engel oluyorum aldirtmam :D
02 Yorumla- +1 yıl
Benim ablam gibisin sende sizi sinsiler 😂😂😂
- +1 yıl
yapma behh hfdn.
+1 yılarkadaşlar annemler izin vermiyor nasıl ikna ederim lütfen söyleyin :(
00 Yorumlaedemezsin..al getir görünce vazgeçemiyorlar :DD
02 Yorumla- +1 yıl
cocugu yanlıs yanlıs yonlendirme bakayım:)
kulübe de beslicem de belki kabul ederler
19 Yorumla- +1 yıl
sokaktakileri beslesin evet..cok daha hayırlı bir iş
- +1 yıl
ev için olanlarıda var ben aldım odam hemde çok küçük
- +1 yıl
@MarquisDeSade benzaten sokaktan ıstıyorum cok hasta felç bı kopek cok yaralı bı kopek
Ağla dayanamazlar ben öyle yapmıştım
05 Yorumla- +1 yıl
ben evden kaçarım dedim işe yaramadı onlarla 1 gün konuşmadım ondan sonrada köpek almadılar, hatta balkonda bile uyurum dedim balkonda uyudum genede almadılar
- +1 yıl
@petarkadaşım seninkide zormuş bende evden kaçaım dedım olmadı
+1 yılGolden alacaksan senden daha çok sever :))
10 YorumlaBosver izin almadan al asd
01 Yorumla- +1 yıl
en iyisi bencede , bende öyle yaptım. Zaten sorumluluk sahibi olacak kadar büyüdüyse birisi alabilir zaten artık üniversitedir felandır bazen ilgilenemeyebiliyor insan o yüzden pek gezmeye fırsat kalmıyor qxdj
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok güzel bi soru cevapların hepsini okumak şart
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği