Bu sorunu nasıl atlatabilirim çok çekiniyorum erkeklerden ama niye utanıyorum bu kadar bende bilmiyorum onlarda insan sonuçta. Belki arkadaş olarak utanmadan konuşabiliriz bilmiyorum ama iş sevgililige hoslantiya gelince kaçıyorum acayip bir utanıyorum anlayacaginiz iyice utanıyorum neler yapmalıyım bu konuda benim gibi olanlar varsa siz neler yapiyosunuz çözmek için?
Cevabın nedir?
Normal bir insanla iletişim kurmaktan farksızdır karşı cinsle iletişim kurmak.
Özellikle karşındakine ilgin varsa, onu beğeniyorsan, o zaman durum zorlaşıyor işte. Çünkü onun ilgisini çekememe ve ilgili olduğunu gizleme içgüdüsü başlıyor çoğu insanda. Bu yüzden her davranışına dikkat ediyor, muhabbet ederken çekiniyorsun.
Karşındaki insanı elde etme amaçlı başlama sohbete. İlgin varsa eğer sözlerini esirgeme, muhabbet et. Şöyle muhabbet edersem, bunu söylersem onda nasıl izlenim bırakırım diye düşünme.
Amacon onunla sohbet etmek, tanışmak olsun. Arkadaş, dost, sevgili olup olamayacağınıza zaman karar verecek. Belki hiç hoşuna gitmeyecek o insan, belki aşık olacaksın, belki arkadaşlığını seveceksin.
Karşındakinin normal insan olduğunu bil, adım at, gerisini zamana bırak.110 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın 😊 ama bu utanma özellikle benden hoşlandigini söyleyince oluyor. Tanımadığım biri kalkıp hoşlandigini söyleyince benim işim çok zorlaşıyor imkansız bir hale burunuyor
- +1 yıl
Utanmak veya çekinmek yerine bunun heyecana dönüşmesini sağla. Bu daha hoş olur.
Ve ilgin varsa o kişiye, onun sana olan ilgisini anlatması hoşuna gitmeli. Ve bu seni daha da cesaretlendirmeli. Adım at. Tabi uygun, mantıklı, yeterli bir adımdan bahsediyorum. Vur dedikleri zaman öldürme.
Soran+1 yılBeni begenmiycek soguyacak korkusu var bende fazlasıyla o yüzden böyle oluyor
- +1 yıl
Beğenmemesi ve soğuması ayrı. O zaman geldiğinde, kararlarınızı o zaman tartışırsınız. Veya ilişkiye başlamazsınız.
Her insan reddedilebilir ve reddedildiği zamanlar oluyorda. Ancak bu senin başka bir insanla beraberlik kurmana ve insanlarla tanışmana engel değil.
Zaten bu yüzden tanış ve arkadaş, sevgili gibi ne olacağınıza zaman karar versin dedim. Tanışınca beğenmiyorsa seni, zaten bunu anlarsın. Ve belki ileride kaybetmek istemeyeceğin bir dostun olur karşındaki.
Direk olarak sevgili olma hayaliyle adım atarsan, o insanla ilişkiye başlamadığında arkadaşta kalamazsın.
Bu durumlar sık yaşanıyor.
Soran+1 yılSon dediğin cümle bende var mesela sevgili olamadan bitti konuşmuyoruz
- +1 yıl
O zaman beğendiğin insanı önceden tanımıyorsan, sevgili odaklı yaklaşma. Tanış, sana karşı tepkilerini ve ilgisini tart. Tanıdıktan sonra ilgin bitebilir veya daha çok ilgi duyabilirsin. Bunları hesapla ve zamanın sana ne gösterdiğine, ne hissettirdiğine bakarak davran.
İşte o zaman zaten reddedileceğini, ilişki kutacağını, arkadaş olacağını, sevgili olacağını anlarsın.
Soran+1 yılInternette tanıştım ama bizim universitedeydi. Direk yazdı bana hoslandigini belli edince olmadı tabi pat diye korkuttu bu beni işte
Soran+1 yılhic bir erkekle sohbet bile etmedim anlayamazsin o duyguyu erkek mi görmüşum sanki hayatımda
+1 yılBu herkesin fitrati. Küçük çocukları izle mesela.. ya da ilköğretim de, amaokulunu vs hatırla millet seviyorum desede birbirinden kacardi.
Bu çok güzel bir şey, hayâ işte ne güzel.
Gerçekten , bunu değiştirmek için uğraşma lütfen✍56 Yorumla
Soran+1 yılBende çok var 😊 keşke az da olsa utanmasaydim. Bende aşırı var kaçıyorum resmen öyle böyle değil benimki 😄 çok açılmak isteyen yok zaten az daha normal olsaydım keşke
- +1 yıl
Senin bilecegin is, kısa bir anekdot;
Eskiden utanan, hayâ eden insanlar el üstünde tutulur saygı ve hürmet gorurmus, o yüz kızarması vs vs.
Ama şimdi hayâ, utanma, yüz kızarması sanki tuhaf olmaması gereken bir şey gibi görülüyor.
Altın çamura düşmekle değerinden birşey yitirmez, ama altını eritip çamurla karıştırırsan değerini yitirmekle kalmaz gözden de duser.
Nitekim günümüz ilişkileri, boşanma istatistikleri vs vs..
Çok yazdım kusuruma bakma. Rabbim hakkında en hayırlısını nasib etsin, bu tür şeyleri çok önemsiyorumda 🚶
Soran+1 yılÇok çok tesekkur ediyorum aminnn😊 evet olmamasi gereken bişey gibi evet. Benim gibileri kimse istemiyor beğenmiyor maalesef. Ama ne yapayım yapim böyle maalesef sessiz biriyim utangacim bu nasıl düzeltilir bilmiyorum
- +1 yıl
Valla Allaha inanıyorsan birazda güven derim, bu arada aradım buldum;
https://youtu.be/CpeC27hEGv0 - +1 yıl
Sadece bir tane olsun, o da iki dünyandada yanında olsun, derdini paylaşsın, seni mutlu etsin, huzurlu mutlu tertemiz güvenli bir yuvanız olsun inş.👋
Soran+1 yılAmin çok tesekkur ederim insallahhhh😊
+1 yılAynı sorunu bende yaşıyorum. Sana diyeceğim tek şey boş ver. Çünkü biz böyle utangaç davrandıkça, kendimizi onlara kapadıkça onlar daha da meraklanıyor. İçimizde ki asıl insanı merak ediyorlar bu yüzden de peşimizden koşuyorlar. Bunu bana söyleyen bir çok erkek oldu hayatımda. Bu yönden bakarsan bir artı aslında
21 Yorumla
Soran+1 yılBöyle bişey yaşadım ama çocuk benden soğudu yani iyi bişey gibi gelmedi o yüzden 😊 ama bazılarına göre iyi görünce biliriz
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende de var. koca insanim ama yenemedim bunu. Biri bana guzel bir sey soyleyecek diye odum kopuyor.. Iltifat kabul etmeyi de bilmem zaten. Insan iliskilerini gelistirmelisin, cok insanlarla konus.. Ancak boyle yenilir bu.
15 Yorumla
Soran+1 yılKoca insanım demişsin aradan zaman geçmiş ama halen cozememissin sanırım bende böyle kalıcam
Cevap sahibi+1 yılSen kalma diye yazdim iste. Benim gibi olma normal insan ol :D
Soran+1 yılBen içine kapanık biriyim normal kız arkadaşım bile yok düşün. Halim çok çok beter
Cevap sahibi+1 yılEminim yalan da soyleyemezsin sen, temizsin biliyorum. Hep soylemisimdir utanmasi olan insandan zarar gelmez. Aslinda degistirmen gereken bir sey yok, sadece biraz rahatlik lazim insanlarin etrafindayken, erkek kiz farketmez onlar da insan sonucta bunu bil oyle fazla kafaya takma..
Soran+1 yılSadece az daha rahat olmak isterdim bu kadar kendimi kasmak istemiyorum. Yalanida beceremem pek zaten hemen anlaşılır söylesem o yüzden yalan atmam kimseye huyum öyle değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
15Cevap
Bende de kızlar karşı daha çoktu ama herkese karşı öyleydim! Gözlerinin içine bile bakamazdım. Atlattım ;)
12 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel senin adına sevindim 😄 keşke bende atlatsam
+1 yılutan bence daha iyi diğer kızların önünü açıyorsun. Sen büyük hizmet ediyorsun...
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim 😊
+1 yılBen bile hala utanıyorum. İyi oyuncuyum ama farkettirmiyorum. Duygularını bastır, düşüncelerini uygula.
12 Yorumla
Soran+1 yılBastiramiyorum evet fazlasıyla beceremiyorum. O kadar biktimki bundan agliycam artık nerdeyse
- +1 yıl
Prova yap. Aynanın karşısında rolüne çalış. Biliyorsun oyuncular rollerini defalarca tekrarlarlar.
+1 yılAyni sorun bendede var. kızlar bana uzaylı gibi geliyor ve karşı cinsten aşırı korkuyorum😖
18 Yorumla
Soran+1 yılAynen çünkü aliskin değiliz konuşmaya karşı cinsle
- +1 yıl
Ve bunu başka birisine söylediğim zaman beni hep aşağıladılar
Soran+1 yılAsagilamalari çok saçma değilmi biraz
- +1 yıl
Yani bana ilerde gay olursun dediler😢
Soran+1 yılHay olmayan bu insan imkanı yok olamaz sacmalamislar onlar
- +1 yıl
Ben demin bir araştırma yaptım aslına bu sorunu aşmak basit imiş. başlangıç olarak hangi cinsten korkuyor isen o cinsten bir ile normal arkadaş olacakmışsın (eğer bundan korkuyor isen yanına hemcinsinden birini alabilirmişsin) sonra okisi ile arkadaş kalip başka biri ile flört edecekmissin. durum bukadar basitmiş yahu 😊😊😊
Soran+1 yılÇok iyi bir yöntem yavaş yavaş işte 😊 birde konuscak konu bulamıyosan o kişiyle bir yerlere gitmelsin ki konuşacak bişeyi n olsun
- +1 yıl
İlk kişi ile sevgili olmayacaksın ki sadece karşı cinsinin ne istediğini nelerden hoşlandığını falan öğreneceksin okadar. ortak bir konu bulup konuşmaya gerek yok sanırım fakat her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.
+1 yılBu senin doğan yan yana gel bir yatağa gir utanma falan kalmaz
13 Yorumla
Soran+1 yılIşte haklısın hiç kimseyle en ufak bir el ele tutusma bile yaşamadım o yüzden böyle utanıyorum ben aslında nedenlerinden birisi bu
- +1 yıl
İlkten öyle sonra kabak çiceği gibi açılırsın adbfnf
Soran+1 yıl19 yaşındayım ne kabak çiçeği ya 😂
Çok özel tüyolar verebilirim ama mesajda. Burda olmaz çünkü detaylıca anlatmak lazım dostum 😊
15 Yorumla
Soran+1 yılIlla sanami sormam lazım
Soran+1 yılTam seni takip edicem isteğini kabul et o zaman
Aynı olay bendede var kız arkadaslarımla cayır cayır sohbet muhabbet sevgiliye gelince gözlerine baksam nar misali kıpkırmızı :D
20 Yorumlabak burada gayet iyi yazışıyorsun burada yazıştığın gibi konuş işte
122 Yorumla
Soran+1 yılYüz yüze gelince nedense işler değişiyor. Burda konuşmayla yüz yüze konusmada dağlar kadar fark var
Soran+1 yılEvet oluyor maalesef
Soran+1 yılErkeklerin yanında bile duramiyorum utanctan. Sevgilim hiç olmayacak bunu biliyorum çok zor durumdayim aslında
Soran+1 yılDedim ya erkek yanıma gelince bile aglayasim geliyo konuşmamak için dua ediyorum 😂
Soran+1 yılInşallah konuşmak zorunda kalmam diyorum 😂
Soran+1 yılÖnceden utangaç olduğumu söylemek olur bence karşımdaki kişiye ya da ona birileri der bu kiz çok utangaç sıcak davran biraz 😂 işte ne biliyim oda ona göre yaklaşır
Soran+1 yılO kadarda değil 😂 yüzüne bakmadan utangaç olduğumu söyleyip anında firlamam yeterli
Soran+1 yılBişey sorucam bu utangacligin cinsellik yasamamakla ilgisi var mı. Yani ben el ele bile tutusmadim kimseyle öpüşme kimseyle o yüzden sordu m
Soran+1 yılYazamıyorum ki xper az çünkü
Soran+1 yılTakip gönderdim şimdi
Soran+1 yılTakip isteğini kabul et. Sen bana mesaj at şimdi dene bir
İlk başlarda bende de olmuştu karşındakini sana yakın birisi olduğunu düşün abin , kardeşin gibi teşekkürler.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatta hiçbir kızın suratına bakarak konuşamam çok utangaçım. ve bu yüzden aşktada kaybettim
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende bakmam sesim titrer konuşurken çok pis bişey çeken biliyo işte
Cevap sahibi+1 yılben işte aynısı ben
Soran+1 yılAma neden böyleyim. Aslında biliyorum hiç bir erkekle duygusal bişey yasamadim el ele bile tutusmadim kimseyle o kadar normalki utanmam. Insan bu tür şeyler yaşamaya gec kalınca böyle utangaç oluyor işte
gözlerini kapat utanmazsın sonuçta yüz ifadesini görmeden istediğini sonuna kadar konuş...
10 Yorumla
+1 yılamaaan boş ver devam et böyle :D
17 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim hiç olmadı nerdeyse desem inanirmisin bu sorunum yüzünden olmadı evet sorumluyu çünkü 😂
Soran+1 yılSorunluyum çünkü 😂
- +1 yıl
"nerdeyse" derken?
Soran+1 yılOnu inanmazsın diye dedim. Aslında hiç olmadı evet. Inan sana kalmış benim gibi kızlarda var. Boş ilişki yaşamak istemiyorum belki bir gün gerçekten birini sevdiğimi hissedersem sevgilim olur
- +1 yıl
Ee benimde olmadı :D
Soran+1 yılHahahaha 😂 benim gibi sapsin yani iyi
- +1 yıl
Aynen :D
+1 yılBende de aynı sorun var artık takmıyorum ama
11 Yorumla
Soran+1 yılBir gün takmak zorunda kalicaz ama o koru bişey işte
İyi işte haya güzeldir devam et böyle
10 Yorumla
+1 yılBenim de aynı sorunum var ya
00 Yorumlaçözmeye çalışmıyorum knk
05 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü yok öyle bir sorunun değilmi 😄
Soran+1 yılBenim kadar degilsindir kronik bir hal aldı çünkü bende 😂 sesim bile titriyor konuşurken o derece
Soran+1 yılO bendede var 😂 Susup kalıyorum yani
Güzel bir kız mısın
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum. Ama çevre bana çok guzel kizsin der neden sordun
+1 yılNiye
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmem sence neden böyle olabilirim :)
- +1 yıl
Yahu şimdi utanirsan yaklaşsak napcan 😊
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım