Platonik Aşk nedir? Mazoşistlik midir? Yoksa Aşk zaten "ulaşılmaz mıdır"?
Cevabın nedir?
- https://www.youtube.com/embed/9fGRjqNTH_4
Gerçek aşka en yakın aşk türüdür. Saftır. Temizdir. Ulaşılmazdır. Kavgalarla, triplerle, yalanlarla kirlenmemiştir. Çıkar, karşılık gözetmez. Onurludur. Her yüreğin kaldırabileceği birşey değildir. Bende korkunç saygı uyandırır. Hayatta her insan platonik aşkı bir süre yaşamalı, bu acıyı tatmalıdır. Acı insanı karakter sahibi yapar, hele ki aşk acısı. Dünyaya, insanlara bakışın değişir, empati kurma yeteneğin gelişir, iç dünyan zenginleşir, kendini dinlemeyi, kendini tanımayı öğrenirsin. Başından platonik aşk geçmiş kişiler, daha sonraki karşılıklı aşklarında daha özverili, daha anlayışlı olurlar, daha uzun süreli ilişkilere meyilli ve istekli olurlar.
Platonik aşk yaşanmalı, ama yıllar boyu sürdürülmemelidir, kısır bir döngüye dönüştürülmemelidir. Ne olursa olsun o aşk sonunda ifade edilmeli ve bu kördüğüm çözülmelidir. Platonik aşk, kişiliğin geçirdiği bir süreçtir, zorlu bir eğitim gibi; o eğitimin elbet bir sonu olmalıdır. Platonik aşk genelde çok genç yaşlarda yaşanır. Böyle çok genç arkadaşlara tavsiyem, 1 seneyi aşmayın, filozof olmak istemiyorsanız o kadar eğitim yeter, gidip söyleyin ve tasdiknameyi alın :)44 Yorumla- +1 yıl
Bu cevaba +1 verilir, teşekkür ederim.
- +1 yıl
E iyide ben fotograftaki hiç tanımadığım bir kadına aşık oldum.
En İyi Cevaplar
bence aşk nedir, platonik aşk nedir? diye sormalı ve açıklama bölümüne de platonik aşk ile normal aşk arasındaki farkı sormalıydın :) naçizane görüşüm. ama soruna verilecek cevabım ise; platonik aşk bildiğimiz üzere habersizce uzaktan uzağa duyulan sevgi yoğunluğudur. aşk ise; ahhhh aşkkkk... yüce olandır, eşi benzeri olmayandır. yakan, acı veren, öldüren, yaşatan, anlamsız gibi görünen ama herşey olandır. aşk öyle birşeydir ki; adına aşk denilmesinin, yüce bir duygu olmasının çok önemli bir sebebi vardır. insanoğlu bir kelime üzerine yaratılmıştır. "SEVGİ". işte bunun yatatan Allah a geri dönüşü AŞK tır. bundan dolayıdır ki insan Aşk duygusuna kapıldığında yerle yeksan olur. o anlatılamayan duyguların hepsini yaşar yüreğinde, dünyasında... Aşk hiç mazoşistlik olur mu. aşkın yanına hiç yuakışık alır mı mazoşistlik? hümanizm yakışır, güzellik yakışır. kim birine aşık olursa ona güzeldir sevdiği. belki bir başkasına çok çirkin gelen o kişiye aşkı yaşatandır. kişiye münhasırdır. AŞŞŞKKKKK...
bilen bilir, bilmeyen ne bilsin...00 Yorumla
+1 yılonu gördüğünüzde kalbiniz yerinden çıkacak gibi olur ama o yanından gelir ve geçer .senin için dünyanın merkezi o iken o sadece kendi işine gücüne bakar seninle ilgilenmez ve sen onun için sıradan bir kişisindir. sana her söylediğinden her davranışından küçük umutlar yeşertir onlarla mutlu olursun bazen de bozulursun hayata küsersin .uzaktan sevmektir belli etmeden söylemeden .ama acı çekersin daha doğrusu kişinin haberi olmadan seversin yanarsın yıkılırsın küsersin içersin dağıtırsın sonuç ; platonik aşk = mazoşistlik
13 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorum.
- +1 yıl
teşekkür ederim :))
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılPlatonik ask birisine karsi ask hissetmektir fakat bundan onu haberdar etmemektir.Dah cok bir cesit hayranliga denktir. Ali desideronun sarkisindaki kiz gibi canim, dunyalar ayridir iste ama seversiniz.Bunda kotu bir sey yok. Hastalikli da olabilir bazen ama temelinde boyle bir sey oldugunu sanmiyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
O şarkı MFÖ'nündü yanılmıyorsam. "Ali desidero" diye geçen yani.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
55Cevap
Platonik ask en guzel ask cesidi.. oturdugun yerden sever, hayalini kurar yasarsin..
beklenti duymak asil izdirap.. platonik asik kendine yakinlasir, kendini anlar
karsilikli asklarda bu firsat yoktur.. hep karsinizdakini anlamak zorunda oldugunuzdan kendinizi unutabilirsiniz, bu dengeyi kurabilmis insanlar vardir, ornekleri yasamaktadir ama cok nadir karsilasilabilir..
oysa platonikte sadece siz, hayalleriniz, hayalllerinize giydirilmis bir kilif vardir.. sizin neye ihtiyaciniz varsa onda yaratirsiniz
ama giydirdiginiz ve yarattiginiz kisiligi bekleyip karsinizdakinden acilirsaniz iste o vakit huzun, husran zamanidir..
platonikseniz platonikliginizi bilip kosenizde oturacaksiniz.. :) . o kadar kurdugunuz hayalden sonra bir iliski olsada hic hayal ettiginiz gibi olamayacagindan veya yakinda olsa siz daha fazlasini beklediginizden asla tatmin olmaz uzulursunuz10 YorumlaPlatonik karsılık beklemeden ve karsılıksız olan sevgidir baglılıktır
umutsuz ve ümitsilik içinde caresizce sevmektir
AŞkın saf ve dogal halidir.Biraz mazoşitliktir mutlaka yasamıstır herkes :)
ama derecesi farklıdır evet ben genelde saf ve temiz olan imkansızlıkları sevdim :)
halada sevmekteyim acıkcası34 Yorumla- +1 yıl
Çok üzüyor insanı ama ya :(
- +1 yıl
Şu anda bunları okurken bile aklıma geldi bir sırıtma oldu suratımda :)
Evet aşkın en saf hali bu olsa gerek :)
platonik aşk, duyguların "düşünce boyutu" nun ötesine geçememesidir.
geçemediği içinde maşuk, aşığın hissiyatından haberdar olamaz.
bir proklamasyon gereklidir, fakat bu da gerçekleşmez.
bir süre sonra ızdırap artar, çünkü aşk tek kişilik değildir.
düşüncelerin bolluğu (efkar) zihinin kapasitesini zorlar ve "oraya" dar gelir.
tıpkı 9 ayını doldurmuş bir gebelik sürecinin doğumla neticelenmemesi, annenin doğurmayı reddetmesi gibi...!11 Yorumla- +1 yıl
ne güzel anlatmışsın öyle.
platonik aşkı kendi aranda karşındakine belli edemeden yaşamandır. hislerin tek taraflı olmasıdır.
mazoşistlikle alakalı bir durum değil çünkü mazoşistlik fiziksel olarak acı çekmektir. aşk ise kendine zarar verdiğin bir şey değil bence mutlu bile olanlar var platonik aşkıyla.
aşk bazen ulaşılmaz bazen de en yakınındadır.17 Yorumla- +1 yıl
Kavuşamadığınız için mazoşistlik olmaz mı?
- +1 yıl
Sorum bir süre sonra bu kavuşamama halinin kişiye "haz" vermesi yüzünden durumun mazoşistlik olup olmayacağı idi. Yani kavuşursa "büyü" bozulmaz mı!?Ulaşılamaz diye değerli olmasın sakın o sevilen?!
- +1 yıl
bi araba reklamı vardı. bir araba görürsün beğenirsin almak için uğraşırsın alırsın sıkılırsın gibi gibi sürekli bir döngü içindeydi. pek alakası yok ama insanın durumu öyle bir şeyi çok istersin ama elde edince o eski isteğinden birşey kalmayabiliyor. hani platonik aşk bir süre sonra ulaşılmaz olduğu için çok değerli olur. ulaştığında bence o sevgiden pek bişey kalmaz
- +1 yıl
Ben de tam olarak bunu soruyordum
+1 yılOnunla iken zaman mekan kavramı bir önem taşımayacak,gülücükler atmaktan belkide çenen ağrıyacak,onunla iken dünyadaki herkesi unutup bulutlarda bir aşk yuvası inşaa ediyorsunuz...derken.
Birden bir karaltı çöküyor ve uyanıyorsunuz.Asla gerçekleşmeyecek olan sahte bir mutluluk başka birşey ddeğil.18 Yorumla- +1 yıl
Off çok fena dedin ama şu anda ciddi anlamda üzüntü geldi :(
- +1 yıl
Üzgünüm seni üzdüğüm için tekrardan gerçeği hatırlattığım için ama,adı üstünde platonik gerçekleşme imkanı yok.Ama belki seninkinde ümit vardır tanıdğn görüstüğün birimi?
- +1 yıl
Tanıdğım biri çok az muhabbetimiz olmuştu ama artık görüşmüyoruz.
- +1 yıl
İMKANIN VARSA DİYALOĞU SAĞLAMALISIN TEKRARDAN.YA DA ZAMANA BIRAKACAKSIN KALP GÖZE TABİDİR ;) BAZEN MUTLULUKLAR HEMEN YANI BAŞIMIZDADIR AMA ÖNYARGILARDAN VS.GÖREMİYORUZ.
- +1 yıl
Evet şu anda tek yapabildiğim şey zamana bırakmak zaten.
- +1 yıl
Mutlaka unutacaksındır.Seviyorum,unutamıyorum diyen kaç kişi can çekişirken onu düşünüp mezaara gitmiştir.Yani insan tek gelio, tek mezara gidiyor.Böyle düşünerek kendini motive et.
- +1 yıl
Tamam sağol :)
- +1 yıl
Nedemek Efendim Vazifemiz :)))
platonik aşkı yaşadım 3 sene birini karşılıksız çok sevdim ama bundan dolayı pişman değilim.Karşılıklı olsaydı bu kadar severmiydim bilmiyorum ama bence aşk tek taraflı yaşanmaz sevgi ve saygı bir zamandan sonra bitsede aşk karşılıklı yaşanmalı ama ben sevdim tek taraflı yaşadım ama kendimi harap ettim o ayrı bir konu...
07 Yorumla- +1 yıl
Ulaşılmazlık değerli diye mazoşist olunuyor bu durumda?
- +1 yıl
Bence yeni bir sayfa açsanız da olurmuş.
- +1 yıl
O zaman geçip gittiği için sevinmek gerek.
Gizli Üye(30-35)+1 yılPlatonik aşk; akşam uyumadan önce ondan habersiz ona sarılıp onun başrol koltuğunda oturduğu hayaller kurup uyuya kaldıktan sonra uyanır uyanmaz daha gözündeki çapağı temizlemeden twitlerine durumlarına favladıklarına bakmak ve onun bunların hiçbirinden haberinin olmayışıdır
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılen kötü aşk türüdür
zamanında çok yaşadım
berbat bir duygudur
kızdan çekinirsin
reddedilmekten korkarsın
gerçeklerle yüzleşmek yerine
acı çekmeyi tercih edersin
yıllar yılı kendini tüketirsin
doğru olan sevdiğine sevdiğini söylemektir
duygunu açıklamaktır
gururu atıp alçak gönüllü olmaktır10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen yeterki o olsun nasıl olduğu önemli değil benimle olsun sesini duyayım tenine dokunayım dersin hiçbirşeyi düşünmeden feda edersin o kılını kıpırdatmaz aşk işte gidip en lüzunsuzunu seçer sen lüzumsuz olduğunu canını en çok acıttığında fark edersin acı işte
02 Yorumla- +1 yıl
kavuşamamak daha güçlü yapmaz mı aşkı ?
Cevap sahibi+1 yılkavuşmadıktan sonra güçlense ne olur ki güçlendiği yerde kalır
kafanda gezen lanet olası korkulu fikirler yüzünden böyle bir şey oluyor.yani sevdiğimi söylesem dalga geçer inanmaz hadi ordan der kabul etmez o sevmiyorsa ya ters çıkarsa ya küsrse gibi gibi... sorular döner kafanda ve bi türlü söyleyemssin hadi ulan şimdi sölecem dersin gidersin yanına boğazından düğümlenir cümleler merhaba.nasılsın dersin sadece okadar...banada olyor :D
lanet olsun...21 Yorumla- +1 yıl
Olsun gerçekten -_-
Yakınında olan ve tanıdığın birini Deli gibi sevip Aşık olman, ancak onu" kaybedeceğin " veya " hiç şansım yok " korkusuyla bunu ona kesinlikle söylemeyip yansıtmamadurumu...desem..!
21 Yorumla- +1 yıl
Direk tanımını yapmış olursun iyi dersin. :)
birini çok sevmek ama oonun seni sevmediğini bilmek hep onu düşünmek o aklına gelince yemekten lesilmek hemmm yanında olmasına rağmen dokunamamak konuşamamak kısacası boşbir sevdaya gönül vermek hauatını zehir etmek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsadece gözlerin konuştuğu hiçbir zaman karşı tarafın ne düşünden emin olamadığın bazen çok tatlı bazende uykunu kaçıracak kadar acı herkesin hayatı boyunca en az bir kez yaşayabileceği aşkların en üstünde yer alan ulaşılmaz ve gerçekleşmesi zor olan biçare umut.
10 Yorumla
+1 yılHerkes "karsiliksiz ask" diye uydurmus.
Platonik ask, tek tarafli da olabilir, karsilikli da. Biraz karisik aslinda. Ozetlemek gerekirse, "Seni seviyorum, bu kadar."
Yani fiziksel bisiler vs. gibi beklentileri yok.00 YorumlaAşkın tarifini yapamam sanırım çünkü herkes de farklı tepkiler verdiriyor melet...
Ama platonik ilgi duymak karşındakinin senden yada sevginden haberi olmadan senin onu sevmen hoşlanman demektir.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 834 cevap paylaştı. çekingen utangaç insanın
duygusunu saklamasıdır
sevdiğini karşıtarafa belli etmez
sonu hüsrandır
platonikler hep kaybeder20 Yorumla
+1 yılen saf, en temiz duygularla yaşanan aşktır. platonik aşkın kendine has bi heyecanı olduğunu düşünüyorum ve sonucu ne olursa olsun bu çok güzel bişey.
20 Yorumlasen kesın karadayı dizisini izliyorsun ordakı turgut tun hakıme hanıma karsı duygusu görsel anlatım herzaman en ıyısıdır.
10 Yorumlabencede ya..kendine verdiğin en büyük zarar olmalı.aşk ulaşılır birşey..onunla olmazsa başkasıyla mutlaakaa
00 Yorumla
+1 yılşu soruda neden olmadığına dair mantıklı açıklamalar var
link00 YorumlaMazosistlik bile bile yapılan bir şeydir. Biz bile bile aşık olmayız. Platonik aşkta en cesurca sevme yöntemlerinden biridir, ama onunda seni seviyor olabilecegine dair olan umut paha biçilemezdir.
02 Yorumla- +1 yıl
Ama bu aşkı bile bile sürdürmek mazoşistlik değil midir?
+1 yılboktan sikindirik lanet bir aşk çeşididir hayvan gibi koşup bir arpa boyu yol gidememektir
10 Yorumla
+1 yılPlatonik tek taraflı olur genelde öyle tabir edilir senin ki biraz zamana bırakmak ama birbirini sahiplenme çabasına girmek gibi birsey
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılplatonik aşk bence tek başına duyduğun bir acıdır. cok önceden olmuştur platonik takıldığım bazende en güzeli oluyor ya
11 Yorumla- +1 yıl
Ben de geçmişime baktığımda şu anda yaşadığım platonik aşkın daha saf olduğunu görüyorum ama daha çok acı çekiyorsun :)
Aşk İlişkileri konusunda 302 cevap paylaştı. Plato akarsular tarafından derin vadilerle parçalanmış düz veya hafif engebeli yüksek düzlükler olduğuna göre platonik aşkta parçalanmış engebeli aşk olması lazım ^_^
10 Yorumla4 aydır platonik bi aşıklık durumu var kendimde ve benden büyük bir kadına sanırım aynı tecrübeyi yaşamış bi arkadaşıma sorduğumda kendini kandırıyorsun vazgeç dediğini biliyorum
14 Yorumla- +1 yıl
Bazen karşılıklı aşkta da kendini kandırabiliyorsun.
- +1 yıl
O zaman karını birazcık seviyorsan vazgeçmek zorundasın.
Bitmek bilmeyen olanıdır ama platoniği aşktan saymam ben.
18 Yorumla- +1 yıl
Bence karşılıklı aşktan daha fazla aşk sayılmalı platonik.
- +1 yıl
O zaman sen direk aşka inanmıyorsun.
- +1 yıl
Bunu zaten defalarca söyledim ben... Sana da söyledim.
Aşk vardır ama elbet karşılığını alınca bir gün biter. Hissetmezsin. Ve benim felsefeme göre sonu olan herşey yoktur. Sofist düşünce...
Aşk biter. Ayrılıklar tekrar bu hormon bozukluğunu meydana getirir ama. Sevgi önemlidir, birbirinin kalbini kırmamak, sevmek. - +1 yıl
Haklısın aşk biticek elbette sonra geriye sevgi kalmalı devam etmesi için.
- +1 yıl
Evet nasıl düzelticez bu hormanlarımızın bozukluğunu acaba :)
platonik aşk bakış, hoşlantı, ve dokunmamak demektir sadece gözle kurulan temasla ortaya çıkar
00 Yorumlakarsılıksız hoslantı yada ask. kısaca tek taraflı .
00 Yorumlaplatonık aşk aşkların en temızı ve en guzelıdır...aşk bir dağ olsaydı zirve kesınlıkle platonık takılanlara ait olurdu...
21 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyosun valla.
ulasilamayana karsi olusan hayranligin takintiya donusmesidir ask mask değildir
011 Yorumla- +1 yıl
Aşk nedir peki?
- +1 yıl
Tutku da aşkın bir içeriği değil mi peki?
- +1 yıl
Hastalıksızı nasıl oluyor, aşk olmuyor mu?
- +1 yıl
Aşk ulaşılabilir bir şey o zaman?!
- +1 yıl
Yorumunuz ile şimdi söylediğiniz birbiri ile çelişiyor?
- +1 yıl
Başa dönüyoruz tekrar ama dönmeyelim kalsın.
Platonun hocasına olan imkansız aşkından doğmuştur. İkisi de erkekti çünkü.
10 Yorumla
+1 yılAşık olduğunu sanıp sonra eskikliğini örtüğün bir kılıf olduğunun farkına varmak
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın.
bu platonikliği saplantı haline getirmiş ve dünyadan kopmuş psikiyatrilik hala gelirse kesinlikle tedavi görmeli
00 Yorumla
+1 yılplatonik aşk sevdiğine açılamadan mal mal sevmektir işte :D en sevdiğim ve denediğim tek aşk platonik aşk
10 YorumlaSen bir Erkeğe aşık olursun ama bu onu bilmez ondan habersiz kendin içinden ona aşıksındır budur platonik aşk
10 Yorumlaoldu tabi. Ama inan acıdan başka bişey değil. Git konuş yoksa tamamen unut. Aksi halde acı çekmeye mahkumsun...
12 Yorumla- +1 yıl
Farkındayım :(
+1 yılplatonik degil bu cunku karsisindaki sevildigni biliyor
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTam oyle degil iste. O yakinlasmak istior.. Ben kaciyom gibi
Aşk aşktır işte ya yeni icatlar çıkarmayın gece gece açıklayamayacağım :/
10 Yorumlaplatonik yek taraflı aşk ama en çok fedakar olunan aşktırtır
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTek taraflı bir aşktır ama işin kötü yanı yıllar yılı o aşık olunan kişi gelirse eğer ki; o zaman insan gururuna ön plana çıkarıp sanırım o aşık olunan kişi reddelibilir.
11 Yorumlabana ters...platonık ask bence suya yazı yazmakla eşdeğerdir...
10 Yorumla
+1 yılimkansız olan ulaşılamıyan uzaktan olan olan aşk değil gibi seninkisi
00 Yorumla
+1 yılsenin sevdiğin seni sevmez.. seni seveni sen sevmez sin durumu
10 Yorumla
+1 yılyaşadığımdan yorum yaparsam..hoşluğu yok aslında..acısı da var evet..gerek yok yaşamaya
110 Yorumla- +1 yıl
keşke yaşamasak ama elden ne gelir :(
- +1 yıl
elden gelen nedir bilirmisin..ben platoniğime gidip herşeyi söyledim..içimi rahatlatım..ve kurtuldum..baktım olmuyor..boşa kürek çekmenin manası yok dedim ve başka olabilitesi kişier yöneldim..mutlu oldm
- +1 yıl
Keşke aynı cesarete sahip olsam benim gerçekleşme ihtimali de var aslında ama yapabiliceğimi sanmıyorum :(
- +1 yıl
neden olmasın ki cesaretin..? en fazla diyeceği sana hayır o kadar..bence yapmalısın..düşün bunu kazandırcakları daha fazla senin için :)
- +1 yıl
Ben normalde bile çekingen bir insanım bir de diyelim kabul etti nasıl konuşucam yok açılmak bana göre değil acımı çekicem oturucam ben :)
- +1 yıl
hım :) nasıl konuşcan ehii..peki elemanın senden haberi var mı ?
- +1 yıl
Var yani birazcık konuşmuşluğumzda var ama artık görüşmüyoruz.
- +1 yıl
görüşmüyorsanız bu zor olacak biraz desene :)
- +1 yıl
evet gizli gizli facesini takip ediyorum :)
- +1 yıl
:) bence ortam olursa konuşmayı dene..olur umarım
+1 yılkarşıdna birini görürsün ve hoşlanırısn evine gidince bir tv açar onu izlerisn ama o an gelir aklına bişe olur onun gibi bişe işte.)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPlatonik demek, asik oldugun kisinin sana en ufak bisey hissetmemesi.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek taraflı aşk. yani sen seviyorsun o seni sevmiyorsa platonik oluyor.
00 Yorumla''Kavuşamazsın, aşk olur''
Yunus Emre16 Yorumla- +1 yıl
Aklıma bu işin tasavvufi kısmı da gelmişti ama tepki çekerim diyerek yazmamıştım.
- +1 yıl
Yunus Emre tasavvuf şairidir, bilmem anlatabildim mi!?
- +1 yıl
Anlatabildiğim için mutluyum.
- +1 yıl
Estağfirullah kim dedi ki öyle bir şey!?
+1 yılKarşılığı olmayan tek taraflı aşk platonik aşktır
00 Yorumlacok gereksiz bişey. üzüntüden başka bişey değil.
10 Yorumlaen kralı belediye otobüslerinde yaşanır..
11 Yorumla- +1 yıl
dimi :)
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Karsılıksız sevmek
10 Yorumlabenım aşkta yaşamadığım tek şey demektir
00 Yorumlasevip te sevilmemek :((
00 Yorumla
+1 yılolmayacak duaya amindir çoğu zaman
10 Yorumla
+1 yılHayır. Karşolığın tamamen olmadığıdır.
00 Yorumla
+1 yılHepsi boş bilmesen de olur
10 YorumlaSeninkisi istemez yan cebime koy 😃
00 YorumlaSen seversin o bilmez. Uzaktan sevmek
10 Yorumla- Devamını Gör (18)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!