Kızlar saçımın kendi rengi açık kumral bir hata yapıp siyaha boyadım diplerden de 3 4 cm uzadı fakat saçımın rengini değiştirmek açık renge boyatmak istiyorum sarıya. İçinizde rengini açtıran oldu mu olduysa ne kadar yıprandı saçınız?Siyah boyalı saç nasıl açılır?
Bir zamanlar benim de siyah saç deneyimim olmuştu :) Beyaz tenli olduğum için yüzüm ruh gibi kalmıştı ve çok yaşlı gösteriyordu. Bilmiyorum, belki açık renklere alıştığım için de gözüme o şekil gelmiş olabilir ama sonuç olarak memnun kalmadım. Her zaman gittiğim kuaföre gittim ama saçlarımı yeni boyadığım için açamayacağını, risk alamayacağını söyledi. Kuaförler genel olarak siyah saçlara tereddütle yaklaşıyor. Ben bir hafta geçmeden açtım ama size önerim birkaç ay beklemeniz. Boya akmıyor olsa da yıkandıkça yoğunluğunu kaybediyor, daha iyi açılma elde edebilirsiniz bu şekilde.
Siyah boyalı saç açılır mı?
Siyah boyalı saç açılır mı?
Siyah saçları açmak zor olsa da imkansız değil. Profesyonel birçok ürün bulunuyor günümüzde. Bazısı saçları 4-6 tona kadar açıyor bazısı da 9 tona kadar açılma sağlıyor. Yine de siyah saçlara biraz daha hassas davranmamız gerekir. Siyah saçtan hemen sarıya geçmeye çalışmayın derim. İlk olarak kahve tonlarına, bir süre sonra da sarı tonlarına geçin. Böylelikle saçlarınız daha az hasar görür. Benimkini merak ediyorsanız, evet ben direkt sarıya geçtim :( İstediğim küllü ton tutmasa da saçlarım sarıydı :D
Siyah saçı hangi renk boya açar?
Siyah saçı hangi renk boya açar?
Siyah saçlar maalesef boya ile açık renklere çevrilemez. Kahve gibi tonlarda boya kullanırsanız, saçlarınızda birkaç ton değişim gözlemlenebilir. Ancak siyah saçı açmak için mutlaka saç açıcı kullanmanız gerekmektedir.
Siyah boyalı saçı açmak için ne gerekli?
Siyah boyalı saçı açmak için
Siyah boyalı saç açmak için güvendiğiniz bir açıcı markasını tercih edebilirsiniz. Benim önerim Palette Deluxe Yoğun Renk Açıcıdır. Saçları 7 tona kadar açıyor bu da bizim için yeterli :) İçeriğindeki mikro yağlar sayesinde saçları derinlemesine nemlendiriyor. Kullananlar bilir, açıcıdan sonra saçlar kupkuru olur ve dipler kaşınmaya başlar. Palette'de bu sorun olmuyor. Aksine yumuşacık, misler gibi kokan saçlara kavuşuyorsunuz. Kutu içerisinde krem boya açıcı, oksidan, ultra sarı renk aktifleştirici bulunuyor. Hepsini birbirine karıştırıp, uygulamaya koyulabilirsiniz :)
Canım birebir yaptığım olayı sana aktarmak istiyorum. Saçlarım koyu kahve ve 2 yıl simsiyah boyayarak kullandım. 3 ay geçti boyamadım kuaföre açtırmaya gittim ve açamayız açarsak çok yıpranır dedi. Boyanın akmasını beklemem gerekti. 6 ay bekledim natural renge döndü saçım. Sonra tek renk diye gittim kuaförüm bana sormadan ama bana yakışacak röfleli balyajlı güzel bir renk yaptı. Platinden daha koyu balyaj kullandı röflelide denebilir. Alt rengi bakırdı. Yani güzel geçişli 3 renk saçlara sahip oldum. Yinede bana sarışın diyenlerde vardı koyu bir renk değildi yani. 1 yıl öyle kullandım ve yaklaşık 2 haftadır platin saçlarımmm :) Kalın telli olduğundan ve organik boya kullandığımızdan çok az yıprandı gayet sağlıklı parlak saçlara sahibim. Şu an siyah saçla nasıl dolaşmışım diyorum beyaz tenliyim doğal sarışın rus kızlara döndüm :) Tavsiyem önce biraz açtır açık kumral yaptır eğer platin sarı istiyorsan 7 8 ay sonra yaptır. Yavaş yavaş açtır yani. Yıpranır ve organik boya değilse yanar saçların. Yaklaşık 3 ay siyahın akmasını bekle .
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
bende boyayalı 2 ay oluyo canım bu gün kuaför bana açsak da pek açılmaz sarı yapamayız anca kahve tonları olur dedi ne yapıcam bilmiyorum:(
Aynen dediğim gibi canım aklında sarı renk varsa acele etme sımdı gıder sarı yaparsan saçının yarısı yanar ve supurge gıbı olur kırılır yıpranır saman gıbı dolasırsın ortalıkta. Hıc degmez bence. Açık kahve kumral bal rengı yaptır balyajla açık golgeler verdır zamanla ( 3-5 ay) sonra ıstedıgın rengı elde edersın.. Sevgıler
canım şimdi geldim kuaförden altlardaki kızılı tam akıtamadılar yine de kahve tonları oldu saçım artık iyice akmasını bekliycem yapcak bişey yok.teşekkürler tavsiyelerin için :)
Saclarim uc senedir hep siyahti siyaha boyadim daha sonra siyahtan sıkıldım kuafore gittim ben ombre istiyorum dedim sacimin tabi acilmasi lazimdi benim sacimda kirik yipranma olmadigi icin kopma falan olmadi ilk acici surduler acilmadi sacim sonra bidaha surduler daha sonra kumrala boyadilar 20 gun bekledim gittim tekrar boyadilar sonra 10 gun sonra gel boyayip ombre atalim dediler gidicem bu hafta insAllah boyanip ombre atilcak ve tabiki kuaforun iyi olmasi lazim daha sonra serum aldim banyodan sonra surup kuruutuyorum cok yipranma olmadi bir sure sonra normale donuyo zaten yavas yavas
oldu canım.mavi siyahdan sultan bakırına döndü saçımın rengi.beyaz tenliyim gayet iyi durdu.aralara balyajda attırdım..duşdan sonra serum falan kullan.arada badem yağı yap..iyi bir kuaför olursa saça zarar gelmiyo.kuaförn mümkünse erkek olsun.ilk açtırmada zarar gelmez.sonra tekrar yaparsan sorun yaşarsın.
4 saat kuaförde kaldım ilk gittiğimde.15 gün sonra tekrar boya yaptı.sonra ayda 1 yapıyosun.git gide renk oturuo.bende korkuyodum.ama çook hoş duruyo.yazda geliyo yaptr bnce :) he bide şey var açtırmak istamiosan boyanın akması için uçları arap sabunuyla yıka kuaför demişti.siyah boya akıyo zamanla
2 ya da 3 kademede yap açma işini saçına zarar vermek istemiyosan bana sorarsan sık dişini aksın boya kendiliğinden orial kullanmadan , ya da şöle bişi yap saç kereminin içine orial kat biraz karıştır saçını o şekilde aç
Açtırdım açtırken soraki günler lastik gibi oluyo saçın şu an saçlarım sarı kahve yaptrmyı düşündüm ama onun içinde rengn tutması içn tekrar renk açıyolr renk açtrmdn boytnda boya aktıkça saçlrn uçlrnda ya da boylrnda renk frkı olyo sarımsı bir ton alıyolr
hiç açtırmadım benimde saçlarım doğal kumraldı siyaha boyattım 1 2 yıl kullandım. bida hç boyamadım aktı ve sürekli kestirdim. ama 2 yıl bekledim siyah boya gitsin diye. ve hala saç tellerimin arasında siyahlar kalmış şimdi doğal kumral saçım
Bende bakirdan siyaha dönmüştüm açtırmak istedim 3 defa saçımı açmak zorunda kaldılar sari için sari oldu ama baya yandı koyu renge dönmek zorunda kaldım