+1 yılAynı durumdan müzdarim neler cekiyorum. ne dualar ettim. korktukça iyice büyüyyor unutmaya çalıştıkça unutulmuyor. aklıma gelmeyince sıkıntı yok normal oluyorum ozmn, ama aklıma bu korku gelince btiyorum. unutmuyorum. okulda hocalara asla bakamazdım. ortaokul 8deyken birden bire oluştu. yoksa ondan önce öyle bir göz kontağı kurardım ki biri bir ortamda konuştugunda hep bana bakardı. okulda hocalrı pür dikkat kesilir dinlerdim hiç böyle takıntılar felan yoktu. Arkadaşalrım hatta sen nasıl hocalarla aran bu kadar iyi felam derlerdi. Ama anlamadım bir anda böyle bir takıntı geldi nazar mı ettiler. sonra zaten ne derste hocaları dinleyebildim bu korkudan yüzüm hep onümdeydi. bakardım arkadaşlarım ne güzel dinliyorlar ama ben çok anormal durordum. Yoksa ondan önce dersi derste dinler hallederdim. eğitim hayatımı co etkiledi etkiliyor da şu an. Rabbim bu dertle kendine yaklaştırıyor ama vesveselerin kölesi olmamak lazım. korktukça şeytan vesvesiyi daha çok arttırıyor. Rabbim yardımcımız olsun. bak ne kadar kğçük yaşta edindim bu derdi. kızlar arasında da olabiliyor çünkü. YİNE DUAYA SARILIP ALLAH'TAN İSTİYELİM YARDIMI, VESVESELERDEN O'NA SIĞINALIM. TEK YARDIMCI ALLAH.
017 Yorumla- +1 yıl
Evet benimde 8 de basladi yani yaz tatilinde başlamıştı resmen bende kafamı aşağı dikiyorum bu cok kotu bide beni dershaneye yazdırmayı düşünüyorlar ve bu çok kotu olur ozaman bu hastalik yuzunden artik disari kantine tuvalete hic birr yere gidemiyorum annrm gilede soylemistim psikologa gittik ama psikolog psikiyatri degil o zaman anlatamamıştım doğru düzgün ayıp olur o odaklandigim yer dedim anlamadı heralde ya da anlamamazlıktan geldi annem gil konuyu başka yere alınca keske düşünme olsaydi yani 2. Takinti
- +1 yıl
Bemde öyleydim artik alışmam gerek neyseki bu siteyi buldum ve ben senden bile daha kotuyum yani hiç arkadasim yoktu bide bir hastaligim daha vardi o yuzden tam olarak acilamiyordum tahtayı bile yazamıyordum ve tahtayı yazan arkadaslarimdan defterini bile isteyemiyordum o dercede kotu bir hastalık heralde ölücem yani öyle karar verdim ya da biraz daha beklerim geçerse artik gecmesse öldüren kendimi biktim yani bu sorunlarla ugrasmaktan
- +1 yıl
Ayşe12347 bisi diycemde hem 20 yaşındayım diyosun hemde dershane falan diyosun lutfen eger küçüksen soyle 13 14 yaşındaysan soyle arkadas olalım zaten arkadasim olmadığı için bu acıyı cekiyorum ben arkadaşım olsaydi dfterinden bakarak yazardım ya uf napcam yaaaa zaten benim bilinmeyen bir hastaligim daha vardi o yuzden arkadasim yoktu lutfen arkadas olalım 😔😔😓😢😖😖😧😿
- +1 yıl
Bu sorun sadece ölerek çözülür! Artik anladim ki ben asla iyilesemiycem hep böyle kalcam insanlar ne güzel iyilesiyirlar ben hep böyle kalcam ezilmekten de biktim aslında gidip karşısına cevap veririm eger bir sıkıntı olursa zaten bide dalga geciyolar benle sanki ben bilmiyom psikolojimin bozuk olduğunu onlarda psikolojisi bozuk psikolojisi falan diyolar beni iyice bezdiriyolar yani ben artık mutsuzum neşe katardım hep bir sorunum olunca neşeli olmaya çalışırdım ama artik hep mutsuz kalcam anladimki ölmeyince sorunlar bitmez bir yandan bu hastalık bir yandan okuldakiler bir yandan hayat artik zorlaniyorum ders falan da umursamiycam artik
- +1 yıl
@Ayşe12347 anlamadim 18 yaş yazıyor lutfen cevap ver arkadas olalim
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 lutfen ölmeyi düşünme beni çok üzüyorsun tahtayı goremiyirsan nolmus yani telefonundan resimleri çeksene sende lutfen negatif düşünme o zaman daha cok üzülürsün ve benim yuzunden ilçensin diye korkuyorum küçüksün ama sakın ölme pozitif düşün ve diğer hastalığının adı nedir acaba merak ettimde
- +1 yıl
@Ayşe12347 Evet ama ben tahtadaki her seyi yazarken doğru düzgün yazardım hic sorunum yoktu yok olcem ya şu an agliyorum😭😭😭😢😭😢😭😢😢
- +1 yıl
@Ayşe12347 Evet psikolog durumumuz aynı bide bu hastalığın başlangıç hikayesi ama ne farkeder ki artik?
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 sana bir şey soyliyimmi
DENEMEKTEN VAZGECMEYENLER ASLA KAYBETMEZLER
Bu söz den yararlan ölmekle olmaz daha bissuru yılın var 90 yaşına hem hayatına engeller de çıkcak mutluluklar mutsuzluklar hayattın anlami ne ki ozaman bunlar olmayinca hem hayat iyi insanları sınıyor onlara şans veriyor biraz lutfen düşünceli ol ben bile bu sözlerden sonra değiştim biliyormusun
Kader KADER nedir sence kaza bunları düşün lutfen? - +1 yıl
@Ayşe12347 bende sana soyliyimmi
ENGELLER NEDEN VARDIR ENGEL KELIMESI NEDIR ENGEL INSANA ZORLUK GETIRIR ENGEL INSANIN ATLAYACAGI ASAMALARI KESER ORADAN GECMENE IZIN VERMEZ
Bu sözlere ne diyeceksin tamam KADER kaza bizde bunu işlemiştik dinde ama ben hiç bisey anlamadim cunku tum ders boyunca bu hastalığı nasil yok edeceğimi buluyordum ama engeller var EGER BIR YERDE ENGEL VARSA ONLARI GECEMEZSIN CUNKU ONLAR ENGELDIR tamam oldumu zaten benim kaderin psikolog şeylere bagliymiss - +1 yıl
@Gizlikişi120488
ENGEL YUZUNDEN OLMEYI DÜŞÜNÜYORSAN BENIM ELIMDEN BIR SEY GELMEZ SAVASMAYA DEVAM ET SAVASMADAN BIR ŞEY KAZANAMAZSIN
Bak senin psikolojin farkli düşünüyor benim psikolojim farkli ve benim kaderimde psikolojik sorunlar varmış? - +1 yıl
@Ayşe12347 Ben bu hayatta birsürü şeyle savaştım zaten artik gücüm kalmadi yani o yuzden sadece bana laf atanlara cevap vercem artik
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 Evet cevap vereceksin tabi
- +1 yıl
@Ayşe12347 bir yorumda napcam yazmissin bana yazarken de lutfen ölmeyi düşünme yazmissin ztn olmicem ki şaka yaptim her şeyin cozuleni var bununda vardır mantikliyim ben 😉
+1 yılbende biraz takıntılı bir insanımdır ama doktora gitme noktasına gelmedim şükür. bence sana öyle geliyo bu duruma takıldığın için .bakmıyosun aslında. kimse de farketmiyo sen rahat ol. tabi demesi kolay bu hastalıkta taktın mı bişeye takıyosun ama. ben kendi takıntılarımı yendim gibi gibi :D
00 Yorumla
doktorun koyduğu teşhis doğrudur. obsesif kompülsif bozukluk. bu sadece ilaçla tedavi olmaz. bunun yanında ilaçla birlikte terapi de gerekir. atlatanlar çok. benim bir arkadaşımda tokalaşamazdı. yemek yerken telofana baksa hemen kalkar geri elini yıkardı. artık elleri deterjandan sabundan yara olmuştu. atlattı şu an. bende obsesif iki rahatsızlığım vardı. simetri hastalığı. nerede olursam olayım bir ağri cisim görsem düzeltme isteği duyardım. kalbime vururdu sıkıntısı. o derece yani. atlattım. gereksiz şeyleri atmazdım lazım olur diye. ondan da kurtuldum. sadece ilaç olmaz. ilacın yanında bilişsel davranış terapisi gerekli
14 Yorumla
Soran+1 yılbende öyle biriyle tokalaşınca mutlaka elimi yıkarım, kapı kollarını kolumla açarım mikropludur diye, absest alıınca olmadı zannederim, dua okuyunca tekrar tekrar okurum :(
Siz terapi aldınız mı sanırım ileri boyutta değildi.- +1 yıl
ben aldım. ileri boyut ne demek manyakçaydı hem de. koskoca 15 katlı binanın tepesinde bir tabela görürüm. eğri duruyor. düzeltme şansım yok. öylece kalsın desem kalbime vururdu sıkıntısı. abdest alırken senin dediğin gibi kaç kez tekrarlardım. olmadı, su az değdi, iyi olmadı... bir sürü bahane. tekrar tekrar alırdım. bende kimseyle öpüşemezdim. suratımı kolonyalarla yıkaya yıkaya cilt sorunum oluştu. ama atlattım. terapi bakış açımı değiştirdi.
Soran+1 yılanlıyorum, ne ggüzel geçmiş olsun size, inşallah bende atlatırım ama terapi alacak maddiyata sahip değilim,
- +1 yıl
benim durumumda olan kimse yok sanırım demişsin. ben varım ya. bu biraz inatçı hastalık olduğu için mücadele istiyor. en ideali ilaç + terapi + aile desteği. sadece ilaçla da olur ama kurtulma süren uzar. aile bireylerinin de uzman tarafından bilgilendirilmesi gerek. hem aile hem ilaç hem terapi olursa çok kısa sürede atlatırsın. malesef maddiyat insanları çok şeyden mahrum bırakıyor. haklısın
güzel kardeşim. sakin ol. herkez insan herkezin bir cinsel organı var. insanları okadar gözünde büyütme. farketsin nolcak. sen sakin ol herkez birbirinin vücuduna bakıyo. önemsemediğin zaman bir bakmışsın yok öyle bir korkun. önemseme. sal gitsin ya. he gözlerini dikip bak demiyorum. bakarsın illaki dışarda orda burda gözün takılır ama uzun uzadıya bakma ara sıra kacamak bakman, bide bunu hiç heycanlanmadan yapınca farkedilmez.
16 Yorumla
Soran+1 yılDalga geçmediğiniz için teşekkür ederim hepinize.
Bir bayan için ne kadar çirkin görünen bir durum olur, yanlış anlaşılmasın cinselliğe düşkün biri değilim ama anlatılması zor işte.
gözümü dikip bakmıyorum ama insanlarla konuşurken gözüm aşağı kayacak gibi oluyor, bu yüzden erkek olan hiç kimseyle konuşamamaya çalışıyorum, alt üst oldu hayatım- +1 yıl
kardeşim ondan bendede vardı. bende bayanlarda öyle hissediodum. göğüslerine bakıyo gibi oluyodum dikkatimi çekiyodu. içimde bir fesatlık yoktu ama öyle oluyodu yani. sonra yanlış anlaşılırım diye korkuyodum. kaçıyodum konuşmalardan. ama bir zaman sonra saldım. baktım insanlar senin nereye baktığını değil onlara nasıl yaklaştığını ön planda tutuyolar. sen baktığında yanlış anlar flan diye korkuyosun ya. o senin konuşmalarından zaten anlam çıkartır."gözü kaymıştır dalmıştır der. korkma yani sal.Tşk
- +1 yıl
Merhaba aynı durumdayım görüşme imkanımız var mı İstanbul da yaşıyorum bayanım siz nerdesiniz
- +1 yıl
@Ayşe12347 neeeeee okul muuu ben okulluyum ben 😉
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Arkadaşlar size bir tavsiyem olacak. EMDR yöntemini deneyin. EMDR, psikoloji alanında yeni gelişen ve oldukça etkili bir yöntemdir. Bilinçaltınızda sizi baskılayan ve davranışlara dönüşen düşünce tohumlarından arınma yöntemidir.
(Konuyla ilgili linki de en alta bırakıyorum.)
EMDR Nasıl İşliyor?
EMDR teorisinin altyapısını oluşturan Adaptif Bilgi İşleme Modeline göre beyin, fizyolojik temelli bir sistemle, her yeni deneyim aracılığı ile kendisine ulaşan bilgiyi işler ve işlevsel hale getirir. Duygu, düşünce, duyum, imge, ses, koku gibi bilgiler işlenip ilişkili anı ağlarına bağlanarak bütünleşir. Böylece o deneyimle ilgili öğrenme gerçekleşir. Edindiğimiz bilgiler gelecekte tepkilerimizi uygun bir şekilde yönlendirmek üzere depolanmış olur.
Bu sistem normal çalıştığında ruh sağlığını ve insan gelişimini öğrenme yoluyla desteklediği için adaptif, uyumlu bir mekanizma olarak kabul edilir.
Travmatik veya çok fazla rahatsız eden olaylar yaşandığında bu sistem bozuluyor gibi gözükmektedir. Yeni bilgi işlenip mevcut anı ağına entegre olmaz. Deneyimi anlamlandırabilmek için anı ağlarındaki işlevsel bilgilerle bağlantı kurulamaz ve akıl sağlığına uygun sonuçlar çıkarılamaz. Sonuç olarak öğrenme gerçekleşmez. Duygular, düşünceler, imgeler, sesler, beden duyumları yaşandığı haliyle depolanır. Bu nedenle bugün yaşanan bazı durumlar bu izole kalmış anıları tetiklerse, kişi o anının bir kısmını ya da bütününü yeniden yaşar gibi etkilenir.
EMDR’ye göre rahatsızlıkların, olumsuz duygu, düşünce, davranış ve kişilik özelliklerinin arkasında uyum bozucu, işlev bozucu, işlenmeden ve izole bir şekilde depolanmış bu tür anılar yatar. Kişinin kendisi ile ilgili olumsuz inançları (örn: Ben aptalım), olumsuz duygusal tepkileri (başaramamaktan korkma) ve olumsuz somatik tepkileri (sınavdan önceki gece karın ağrısı) problemin kendisi değil, semptomları, bugünkü dışavurumlarıdır. Bu olumsuz inanç ve duygulara yol açan işlenmemiş anılar şimdiki zamandaki olaylar tarafından tetiklenmektedir.
Doğal afetler, büyük kazalar, kayıplar, savaş, taciz, tecavüz gibi önemli travmaların yanı sıra, başta çocukluk çağı olmak üzere her yaşta yaşanan ve etkisi travmatik olan her tür yaşantı; günlük hayatta aile, okul, iş çevresinde yaşanan olumsuz olaylar, şiddete maruz kalmalar, aşağılanmalar, reddedilmeler, ihmal ve başarısızlıklar işlenememiş anılar arasında yer alabilirler.
EMDR, bu tür izole anıların işlenmesini sağlayan fizyolojik temelli bir terapidir. Beynin zamanında yapamadığı işlemi yapmasını sağlar. Kilitli kalmış anı ile diğer anı ağları arasında ilişki kurulması, öğrenmenin sağlanarak bilginin adaptif bir şekilde depolanması mümkün olur. Danışan artık rahatsız olmaz ve anıyı yeni ve sağlıklı bir perspektiften görür.
EMDR terapisi ile sadece semptomlar ortadan kalkmaz. Yeni bakış açısının kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin kendisine, ilişkilerine, dünyaya bakışını da olumlu yönde değiştirip kişisel gelişim sağlar.
20 YorumlaArkadaşlar bu hastalık 2014 başladı 2017 sen sonra fazlalaştı insanlarla konuşamaz hale geldim afedersiniz insan kendi aile içindekine bile yapıyor elimde değil bide evliyim eşimin abisi amcası yeğenleri anladı korkuyorum beni yanlış anlamalarından hatta benle konuşmuyorlar ben genel olarak yüzlerine bakmadan konuşmaaya çalıştığım zaman onlar yüzüme bile bakmıyor anlamışlar ama elimde değil insanlarla konuşurken kasık bölgesine o rasına bakıyorum birden artık ne misafirliğe nede misafir gelsin istemiyorum rezillik resmen hayır yarın bi gün eşimi kenara çekip deşeler eşime nederim ayrılmaya kadar gider adım sapığa çıkacak durumum çok kötü bi hocaya gittim dua okudu muska yaptı ama geçmedi o kadar ileri derecedeki bi psikiyatri ye gitmek istiyorum İstanbul içi Avrupa tarafında bilen varsa önerebilirmi
10 YorumlaMerhabalar benimkisi is arkadasimin bana yakın davranışlarından sonra oldu taciz edildiğini hissediyordum ama rahatsız olduğumu dile getiremiyorum. bir gün karşımda rahat bir pozisyonda oturdu ve bu problem sadece o kişide başladı her yanıma geldiğimde alt tarafa bakıyordum sonrasında ise kendimi kötü hissediyorum. Nefret ettiğim bir insanin benim ona ilgim olabileceğini düşünmeden dolayi kahrolup durdum sonra bu durum tüm erkeklere karşı oldu yaklaşık 7 aydır hayatım mahvoldu babamda dahil tüm erkeklere karşı algim bu oldu. Ve bu hareketimi karşı taraf fark ettiği için canim daha fazla yanıyordu. En son uzman desteği almaya karar verdim ve okb tanısı koyuldu tedavinin 60 inci gunundeyim ve problemim azaldı çok iyi durumdayım. İlkokuldan beri problemi devam eden arkadaşa soruyorum neden destek almıyorsun? Bu hayattaki her sey geçici hayatını zehir zıkkım etme elindeki son paranda olsa psikolojik destek al lütfen probleminden kurtulacaksın.
11 YorumlaArkadaşlar hani siz diyorsunuz ya anlatılması zor durum diye iste o odaklanma dan kaynaklanıyo yani siz odaginiz kaçarak bakıyorsunuz odaginizi geliştirirseniz bence bu hastalıkta ortadan kalkar diye dusunuyorum
025 Yorumla- +1 yıl
Ben size hikayemi anlatayım ilk once gözümü dike dike bakiyodum ama bunu nasıl desem yanlışlıkla oluyordu gozum kayıyordu direk hic odaklanma sorunu falan olmadığı için gozum direk kayıyordu ama sadece oraya gozum yakın olurken o zaman diyodum zamanla geçer onlarda unutur diyodum ama hic bu kadar ileriye gideceğini sanmiyodum sonra aşağı bakarak yürüdüm bazende kafami kaldırdım bu hastalığı unutuyordum ama bir insanla karşı karşıya gelince hemen hatırlıyordum bu hastalığı sonra daha daha cok ilerledi hep aşağı bakıyordum ve boyle gitti iste bence kader den kaynaklanıyo olabilir cunku bende farklıydı bir sorun başladı bitti başladı bitti geldi gitti hep o sorunlarla uğraşıyordum ama bu kadar büyük bir sorunum yoktu hic bir ohh diyemedim gerçekten ölmek daha iyi olcak heralde buradansa cehennemde olmayı tercih ederim gercekten ve daha cok küçüğüm 7 ye gectim hayla devam ediyor
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 yok ya dostum ben 20 yaşındayım sadece konusma tarzım oyle yani 7 dedeyken olmustu kac yil gecti hayla var psikolohada gidemedim zaten ins seninki uzamaz seninle arkadas olmayı çok isterdim ama cok küçüksün zaten ben de olan sendende varmış biraz mutlu oldum sen ölmeyi düşünme hayat mutluluklarla dolu bende oyle dusunuyordum ama onlarda insan taktikler var bissuru sansin avr daha cok küçüksün sakin ölmeyi düşünme
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 okulda uğraşırlarsa nolmus de ki gözünü ona dik ve cevap ver SEN HAYIRDIR LAN de bunu başarırsan oyle bir sesini keser ki sen korkma zaten bu hastalıktan korkarsan başına daha cok sey gelir
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 biliyormusun bende küçükken cok utangaçtım ama hakkımı savunuyordum asla kendimi emdirmezdim takiii bu hastalık başlayalı kadar hayatım alt üst olmuştu savaşmaktan bıkmıştım bak kaç yıl geçti sende gözünü bir kırpıp acıdansın kaç yıl geçmiş ve o okuldaki ozurlu arkadaşına asla ezik düşme benimde lise hayatım hep o özürlülerle gecti ayni senin gibi onlar neden bana bakmiyon falan diyorlardı ve ben hemen susuyordum sen benim hatami yapma ama sakin
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 gercekten sansin da cok kötüymüş ama sakın vazgeçme hatta sen korkutabilirsin onu tamam mı dostum
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 cennet mi ne diyorsun sen evet el sallayabilirsin AMA CENNETTE DEĞIL anladinmi ve sen engeli yanlış tanımlamışsın
Engel insana zorluk getiren şeylerdir ama engel CIKMAZ KALKMAZ diye bir şey yoktur eger o engeli ZORLAYARAK geçersin - +1 yıl
Hahahahhaha şaka yaptim ayse12347 🙂 ben neden canıma kıyayım ben ölmeyi değil bu hastalığı geçirmeye calisiyorum 🤣😅😅
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 hah öylemi ya aa ☺🙂 bu arada ben de sana şaka yaptim ben 20 yaşındayım ama 11 yaşındaymışım gibi davrandim cunku bazilari cok kotu hissediyor ben evde yatiyorum su an siz gençler okula gitceksiniz
- +1 yıl
İstanbul da yaşıyorum sen
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 kocaeli
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 dedin ya dostum 😑😑
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 bisey sorucam sakıncası yoksa senin diğer hastalığın ne yorumları okumustumda cok merak ettim ha bu arada evet 40 yazmıştım yaş değişikliği yapmak zorundayım dostum?🤓😜
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 bu hastalığı yakından tanıyorum gibi bir arkadaşımda var gibi ama pek emin degilim ve farkedilmeyen bisey diyi biz mi farkedemiyoruz yoksa sendemi? He nereye gidiyom konusuyoduk dostumm
- +1 yıl
Şu dostum kelimesi bana gicik geldide he sey ilk başlarda ben de bilmiyordum 5 te öğrendim sonra soyleyemedim ve oyle gitti iste sonra 6 da baska sorunlar ortaya çıktı sonra bu isye
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 hmm hep insanlardan uzaklaşması sağlayacak hastalıklar gelmis acaba bu hastligida hafifletince nolucak
- +1 yıl
Aynn ya az once insanların bu hastalığa duyarlı olması için bu hastalığı onlara anlattim yani hani sey bu sitede insanlar neden sapiklar var falan diyo ya iste onlara cevap yazdim bu hastalığı anlattim artik bizde bilgilendirmeniz lazım yoksa gelecek nesiller bu hastalığı bilmeyip günah sizlari sapik diye nitelendirecekler burda konuşmak bana iyi geliyo valla hem eski gunleri de dusunuyirumde 5 i falan hic boyle degildim yani ,😕😕😕 hadi sende gel de biraz içimizi dökelim ben valla daraldım sonra ders çalışırım (daha hocaları doğru düzgün dinleyemiyorum nasil ders calisacam yaaa) 😒😒
- +1 yıl
Biliyormusun ayşe12347 ben böyle sapik gibi görünümeyim yeterki hic bişeyin olmasin kotu oluyum vicdansız oluyum acımasız düşüncesiz SAYGISIZ her kotu özellikten oluyum ama sapik olmuyum ya bune arkadas zeten en değer verdiğim SAYGILIK ti onu bile geriye çekerim sapıklığı geçirmek için SAYGI olmasaydi bu dünyanın hali ne olurdu arkadas düşünemiyorum tüm kotu özellikler beni bulsun ama neden sapiklik buluyo neden araba çarpsın falan ama neden sapiklik ya sapıklığı tahammül edemiyorum gerçekten ha bide soylemeyi unuttum benim bide DEPERSANILAZISYON herneyse buda anlatılması zor görerek ve hissederek anlarsın anlatiyim bari
Soyle kafam sallaniyo gibi oluyo bu şeyi gören ve yaşayan anlar sadece mesela buda PANİK ATAGIN belirtileri yutkunmakta zorlaniyom bune abi ya ama yutub dan baktim panik atağı yenmenin yolu varmış soyle aman boşver cevap yazmadığına göre yoksun ozmn byy - +1 yıl
Anasını noluyo ayşe12347 kafayi mi siyirdin se n?
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 ee seni üzmek istemem ama bu seyler bir anlık heyecandan da olmuş olabilir cunku bende yaşadım ama geçmedi baksana
Ve nasil da kandırdım ya seni hahahahah
tamam artik birbirimize şaka yapmayalım olurmu ya valla biktim ben şaka yapmaktan ha ve internet sıkıntısı vardi o yuzden giremedim siteye - +1 yıl
@Gizlikişi120488 e evet :d
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 aferin bro anlamışsın 👍👍
- +1 yıl
Bir dostum bir bro 😜🙂😊
sende okb teşhisi konmuşsa tedavin verilmiştir bu hastalık çok yagın değişik türlerde obsesyonlar ve kompulsiyonlar var bunun için ilaç tedavisinin yanında psikoterapini de alabilirsin inşallah tam şifaya erişirsin
00 YorumlaBen de evliyim, ayni sorun bende de ortaya cikti.. karsi taraf ne hikmetse farkediyor elini cebine atiyor.. yani cok mal bir durum... ben isimde cok basarili evli ve hos gorunumlu bir kadin olmama ragmen bu gerzek rahatsizlik beni buldu.. el yikama ve ocak kontrol etmelerle baslamisti, sonra insanlarla iletisime sicradi bir ara goz temasinda zorlandim simdi o da gecti, bu en denyo versiyonu basladi.. ayni senin tarif ettigin bu kadar olur yani!
12 Yorumla- +1 yıl
Bu sebepten dolayı taciz edilenler bile var...
+1 yılBendede düşünme olanı var i bende 12 ye gidiyorum falan iste ama keske sizin sorununuz olandan olsa iste bende bunu yoketmeye calisiyorum ama deliricekmis gibi oluyorum özellikle akrabalarımla felan ya da yaşlı birisi eşcinselliğin dedim kendi kendime
08 Yorumla- +1 yıl
Lise nin dersleri ağır bide o yuzden dogru duzgun dinleyemiyorum dersleride ve eğitim hayatımı mahvediyor buda
- +1 yıl
Valla buda cok kotu bidaha düşün bence bu daha kotu Cunku bak insanlar farkediyor ve yanlış uyarılar alıyorsun ve sen diyorsunki ben çok kotuyum evet evet diyorsun ama diğer düşünme olansa ne insan farkediyor bunları sadece içinde yaşıyorsun ve bunu gizlice ortadan kaldırabilirsin ama bu hastalık dış tan sen yanlış siteye gelmişsin buraya yazma burda göz ile ilgili kişiler gelebilir şaka saka
- +1 yıl
Ama ben düşünmeyi hic yaşamadım cok merak ediyorum ama bana ikiside eşit gibi geliyo cunku diger türlüde uzaklasiyorsun insanlardan diğer türlüde ve yine üzgünsün mutsuzdum yine üzgün ve mutsuzsun
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 ohaaa bir anda cevap geldi yuh neyse evet insanlar farketmiyor ama ben soyle düşünüyorum herkes sorunumu bilsin istiyorum sıkıntı cektigimi üzgün oldugumu bana destek olsunlar istiyorum
- +1 yıl
Bu siteye hic gitmiycem falan dedimde sana yardım etmek için girmem gerekiyor heralde bak mesela ben yanımdan biri falan geçince ya da nerde duruyorsam mesela nerde olduğumu düşünüyorum örn telefonla oynuyom kafamda onu canlandiriyorum ya da yazıları tam anlayamadigimda yazıların harflerini düşünüyorum oyle olunca bana çok kolay oluyor anliyorumda ve gercekten sen tesaduf mu geldin ya şu anda oyle bir mutluyum ki hiç giremiyecektim yoksaaa a😉
- +1 yıl
Bilmem ki o da doğru her ne sorunumuzun olduğunu insanlar bilince daha bir rahatlıyorum ama bende rahatlama diye bisi yok ki bir sorundan kurtuluyor diğeri başlıyordu öyleydi...
- +1 yıl
Bisey diycem de ara ara mi düşünüyorsun nasil oluyor mesela birinin yüzünü falan gorunce mi nasil yani
- +1 yıl
@Gizlikişi120488 kotu hissediyorumda yani o yuzden pek yazamıyorum soyle bu erkeklerde ve kadınlarda oluyor bu bende olan ve birinin yüzünü görünce hemen oluyor ve soyle de oluyor mesela birini düşünüyorum ondada oluyor goruyom oluyor ders çalışırken resimdeki kişiyle oluyo ya bu dercede salak mal bir hastalık iste
+1 yılo durum bende de var beyin sürekli vesveseyle çatışma halinde. fikrimce ahlaki değerleri çok yüksek olan kişilerde ortaya çıkıyor. cinsel bölgeye göz kayması onlarca takıntı vesvese türünden sadece bir tanesi. en utanç verici olduğu için daha belirgin oluyor.
01 Yorumlacised diye bir kuruluş var internetten bakarsan görürsün oradan faydalan bu şekilde duygulardan korkarsan yaşam olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılO kuruluşa mı gitmem gerekiyor.. gidemem ki :( off bazen yaşamak istemiyorum bu durumum yüzünden :(
+1 yılbende de oluyor bazen ilk başlarda korktum farkediliyor mu diye ama sonradan gördüm ki bilinçli ve isteyerek olmadığından karşı tarafın dikkatini çekmiyor eminn ol kimse farketmemiştir bile
00 YorumlaHastaligimiz ne durumda? Bende de var bu hastalık. Konuşabiliriz
00 Yorumlaevlendiğin zaman gerekli olabilir bakmak zorunda değilsin. hiç görmen bile gerekmez. çokta takıntı etmene gerek yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılevliyim ben, ve cinselliğe düşkün biri değilim
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasıl oldunuz durumunuz nedir bende bu sorundan müzdaribim dilerseniz kendi bilgilerimi paylaşabilirim
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen baya ilerleme kaydettim bu konu hakkında yardıma ihyacı olan kardeşlerim mesaj atabilirler
- +1 yıl
@Ayşe12347 nasil ya 18 yazıyor 20 yaşındayım diyorsun ve eğitim hayatım falan diyorsun ne isss😕😕
Cevap sahibi+1 yıl@Ayşe12347 mesaj atabilirsin ben sana mesaj atamıyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Ayşe12347 bunu takıntı olarak düşün youtubeden izzet güllüyü takip et aklındaki soruların cevaplarını üç aşağı beş yukarı bulursun en azından konuya bir bakış açısı kazanırsın buradan anca bunu yazabilirim seviyen artarsa yani xper seviyen mesaj atmaya müsait olduğunda buradan mesaj atabilirsin
Cevap sahibi+1 yıl@Ayşe12347 zaten unutmuyorsun bakış açın değişiyor konuya ve rahatsız olma durumun azalıyor zamanla rahatsızda olmuyorsun
+1 yılAynısı bende de var, en uç noktasını yaşamayan bilemez ama ALLAH'ın izni ile atlatıcam daha önce başka alışkanlıklarımdan kurtuldum inşallah bundan da kurtulucam, inşallah sen de kurtulursun.
11 YorumlaBence doktorunu değiştir,ilaçla böyle rahatsızlıkları atlatırsın.
00 Yorumla
+1 yılnası yani erkeklerin cinsel organına mı bakıyorsun sürekli
03 Yorumla
Soran+1 yılhayır bakarım diye kokuyorum, nasıl anlatsam tam olarak bakmıyorum ama gözüm kayarsa diye korkuyorum, eğer obsesif kompulsif bozukluk hastalığını bilirseniz zorlantı hastalığıdır, yanlış olan bişeyi düşünmek zorunda olmak gibi, mesela çizgilere basmadan yürümeye çaba harcamak gibi
- +1 yıl
anladım geçmiş olsun bence bunu kafana takma her insan bakar belli etmeden bu sende psikolojik bişiy ama bakmandada sorun olcanı sanmıyorum
Soran+1 yılteşekkür ediyorum :(
Galiba bendede var bende cinsel saplantı galiba ayaklara bakmak sürekli ayaklara ilgi asosyallik ne yaptığını bilememe sunnet takıntısı hepside takıntı olarak var
00 YorumlaMerhaba geçmiş olsun. Bu hastalığın tedavisi ORUÇ TUTMAKTIR. Bir hafta tutun iyileşmeyi göreceksiniz. Sonrada iyileşinceye dek tutun. Allah şifa versin.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende erkeklerin poposuna bakıom :((( bazen konuşurken şeyine kayıyo gözüm bende öyle takıntılıyım napcam bilmiom
12 Yorumla
Soran+1 yılsizi rahatsız etm,iyor mu? siz çok takmıyorsunuz sanırım.. daha önce psikolojik sorunalrınız varmıydı..eskiden daha azdı bende, son zamanlarda artık herkeze karşı bu durum oldu..
- +1 yıl
Gercekten senin için hic mi sorun yok ben de çok kotuyum valla bu hastalıktan intihar etmeyi bile düşündüm '😓
Gizli Üye(30-35)+1 yılHemcinsin olmasamda bende de ayno obsesyon var.İğrenç bir durum biliyorum.Şu an ilaç tedavisi görüyorum.Yeneceğime inanıyorum. sende inan :)
Aile içinde de aynı şey oluyor mu ?
Soruma cevap verirsen sevinirim :)00 Yorumla
+1 yılKardes aynısı bu soeun yüzünden okulu bıraktım kafayı yiyicem kurtuldunmu acil yazsan
10 Yorumla
+1 yılBendede aynı sorun var napcam bilmiyorum yani cok korkuyorum gecmesse diye,,😓😔😔
02 Yorumla- +1 yıl
Yarın da cuma yine kotu bir gun olcak aman zaten olcem boşversene artik eğlenmeye çalışmam gerek yoksa hep ağlarım hayatin tadını çıkarmaya bakiyim ben daha iyi ya olcem zaten nasilosa😏😓😞😟
- +1 yıl
Hi hi hi hi hi (kirgin ciceklerdeki kemal gulusu) saka yaptim ya saka asla olmem oldurmem ben kendimi senin dediklerin dogru ayse 12347 DENEMEKTEN VAZGECMEYENLER ASLA KAYBETMEZLER yaniiiii (kord. hint dizisindeki akash ve meethi denemekten VAZGECMEYENLER demisti asaf ve nilüfer de asla KAYBETMEZLER demisti pakistan olayındaki ne güzel diziydi yaaa ama bitti 7 Eylül 2018 ölümü 😑
+1 yılİnşallah cabucak hastalığın geçer ne diyelim
06 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim :(
- +1 yıl
rica ederim. elimden bişey gelse inan yardımcı olurum. VArsa yapabileceğim bişey söylemen yeterli.
Soran+1 yılsanırım sadece yaşayan anlar beni, çünkü anlatılması zor bir durum, nette binlerce insanın bu rahatsızlığı olduğu yazıyor ama siz bişey diyemezsniniz yaşamadan bu hastalığı, kimsenin başına gelmez inşşallah
- +1 yıl
inşallah, ama dediğim gibi yapabileceğim bişey varsa söylemen yeterli
bu hastalıksa bütün ülke rahatsız demektir.
02 Yorumla
Soran+1 yılerkek olduğunuz için ve sizin bakmanız normal olduğu için öyle geliyor size :(
+1 yılerkek arkadaşın var mı
11 Yorumla
Soran+1 yılevliyim
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende de var aynı sorun :S
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbak ya ne olacak sanki
01 Yorumla
Soran+1 yıl:( :( :( :(
+1 yılBendede O. k. b var Yeni Ogrendim
00 Yorumlaçok takılma düşünme üzerine
00 Yorumla
Detaylı bilgi